Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

ilk yatırım maliyetini düşününce mantıksız geliyor. 10-15bin dolar harcayıp sistem kuracaksın amortismanı 10 yılda anca olacak belkide olmayacak cihazlar bozulcak vs. 10bin doları farklı bir yerde kullanıp şebeke elektriği kullanmak daha mantıklı. Şebeke elektriği olmasa çok afaki şeyler kullanılmasa ortalama 150bin tlye bir sistem kurulabiliyor ama bunda da klima vs kullanmak problem yaratıyor bi 100 daha eklemek gerekiyor.
ufff baya pahalıymış
ortalama 450k tl
boğazım düğümlendi 😅
biz tasarruflu cihazlara bakmaya devam edelim en iyisi

ufff baya pahalıymış
ortalama 450k tl
boğazım düğümlendi 😅
biz tasarruflu cihazlara bakmaya devam edelim en iyisi
İkinci klima Xtreme senin işini çözecek kardeşim iki klima birlikte 350 400 watt takılır. Isıtmada Daikin Ve Xtreme 290 300 kwh tüketir miss 😃
Screenshot_20250112_154810.webp

aküsüz olanda şebeke ile anlaşma yapıp kullanmak gerekiyor ama bu şekilde de mantıklı olmuyor ankara da 2 elektrikli araç kullanıp bu sisteme 15bin dolar civarı para harcayan birisi vardı faturaları paylaşınca mantık dışı kalıyor . Akülü olsa aküler ölüyor neresinden tutarsan tut elde kalıyor. Panel fiyatları 3te 1ine inerse mantıklı olacak ama inmiyor malesef.
Aküsüz sistemde satış olmayan senaryoda var. Enerji sayacın kat tarafına müdahale ettiğin için sorun olmuyor. Senin dediginde faturalandırma ve mahsuplaşma var o sistem akülüden bile kötü. Yok parasına satıyorsun normal fiyattan alıyorsun yok iletim bedeli yok şu bedeli derken borçlu bile kalıyorsun. Öz tüketim denen senaryo en mantıklısı olan şu an benimde kullandığım.

Şimdi bu Xtreme bukadar kısabiliyorsa A+++ diye satılan kışın daha tasarruflu dedikleri AEP neden 300 Watt altına kısmıyor benim beynim yandı 🤔
AEP 12000 kapasite olarak 18000 BTU gibi zaten dış ünite 18000 BTU ölçülerinde yani bu klimayı alıp direk 28 - 40 m² alana koymak gerekiyor AEP 9000 BTU 27 m² ve altı 30 m² yi zorlar kapasiteleri yüksek 🙏

AEP 12000 kapasite olarak 18000 BTU gibi zaten dış ünite 18000 BTU ölçülerinde yani bu klimayı alıp direk 28 - 40 m² alana koymak gerekiyor AEP 9000 BTU 27 m² ve altı 30 m² yi zorlar kapasiteleri yüksek 🙏
İyide Daikin Zeta'da 36 KG kocaman bir dış üniteye sahip 22 M2 alanda 120 Watt'a kadar kısıyor, sizin dediğiniz gibi düşünecek olur isek ozaman 12000 BTU diye satmamaları lazım o klimayı.

İyide Daikin Zeta'da 36 KG kocaman bir dış üniteye sahip 22 M2 alanda 120 Watt'a kadar kısıyor, sizin dediğiniz gibi düşünecek olur isek ozaman 12000 BTU diye satmamaları lazım o klimayı.
Yüksek performans kliması yere göre bunu servis değerlendirme yapacak 🙏 Daikin dış ünite çift sıra mı 🤔

Tam mı yarım mı
Shira 7000 bu Zetayı servis açtığında kendim görmüştüm. Tam yarım olayını bilmediğimden cevap veremedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Shira 7000 bu Zetayı servis açtığında kendim görmüştüm. Tam yarım olayını bilmediğimden cevap veremedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Zeta da kapasite olarak güzel bir klima minimum BTU daha düşük demekki alana göre ayar veriyor kompresör kendini kısıyor. Benim 18 binlik oda çift sıra ama 620 watt altı yok minimum kapasitesi 10000 BTU 😅

@gölge46 @ByCilo Artık gözümün önündeler :kiskis

1736694498164.webp

Estetikten vazgeçltim, oturduğum yerden görebileyim diye önceden yatak odasında 32'' tv de kullandığım mafsallı tv aparatını duvara montaj yapıp, prizi de üzerine monte ettim. Klima iç üniteyi söküp gerilim hatlarını hallettim. Çiftli dereceyi SEM5000 in altına ekledim ve emiş üfleme sıcaklıklarını oradan görüyorum, şu an bu fotoda beyazı görünmüyor ama monitörün üstünde solda görünen derece masanın altındaki sıcaklığı, yanına sonradan yerleştirdiğim diğer derece de masanın üstündeki sıcaklığı gösteriyor.

Masa üstünde zaten derece olduğu için şimdi tam karşımdaki duvarı çok hafif oyup , derecelerden birisinin probunu içine yerleştirip üstüne de saten alçı yapıp kapatacağım ki bu şekilde duvarların (kütle) sıcaklığını da takip etme şansım olsun.

Testolar zaten elimin altında, ayrıca dün baktım bu dayrelax klima diğer Xtreme Aep Breezeless vs gibi kodlanabiliyor, hemen parametre 4 girdim, sensör toleransını da ayarladım.

Geriye ne kaldı?

Midea üretimi Xtreme ile, Midea üretimi Dayrelax aynı tepkileri verebiliyor mu artık buna bakabiliriz :)

Zeta da kapasite olarak güzel bir klima minimum BTU daha düşük demekki alana göre ayar veriyor kompresör kendini kısıyor. Benim 18 binlik oda çift sıra ama 620 watt altı yok minimum kapasitesi 10000 BTU 😅
Min BTU Isıtmada AEP daha düşük şimdi baktımda, ben içinden çıkamadım. Bu durumda ben Midea alacak olsam kesinlikle Extreme alırdım. Extrem özünde güzel iş çıkarmış Midea.

ZETA
zeta.webp

AEP
aep.webp

@gölge46 @ByCilo Artık gözümün önündeler :kiskis

Ekli dosyayı görüntüle 23422

Estetikten vazgeçltim, oturduğum yerden görebileyim diye önceden yatak odasında 32'' tv de kullandığım mafsallı tv aparatını duvara montaj yapıp, prizi de üzerine monte ettim. Klima iç üniteyi söküp gerilim hatlarını hallettim. Çiftli dereceyi SEM5000 in altına ekledim ve emiş üfleme sıcaklıklarını oradan görüyorum, şu an bu fotoda beyazı görünmüyor ama monitörün üstünde solda görünen derece masanın altındaki sıcaklığı, yanına sonradan yerleştirdiğim diğer derece de masanın üstündeki sıcaklığı gösteriyor.

Masa üstünde zaten derece olduğu için şimdi tam karşımdaki duvarı çok hafif oyup , derecelerden birisinin probunu içine yerleştirip üstüne de saten alçı yapıp kapatacağım ki bu şekilde duvarların (kütle) sıcaklığını da takip etme şansım olsun.

Testolar zaten elimin altında, ayrıca dün baktım bu dayrelax klima diğer Xtreme Aep Breezeless vs gibi kodlanabiliyor, hemen parametre 4 girdim, sensör toleransını da ayarladım.

Geriye ne kaldı?

Midea üretimi Xtreme ile, Midea üretimi Dayrelax aynı tepkileri verebiliyor mu artık buna bakabiliriz :)
Kolay gelsin abim sonuçları bekliyoruz 😃 Xtreme kendi halinde takılıyor. :haha
Screenshot_20250112_214304.webp

Kolay gelsin abim sonuçları bekliyoruz 😃 Xtreme kendi halinde takılıyor. :haha Ekli dosyayı görüntüle 23427
Şimdi ben bu kurcalamalar ile mesela 9 luk klimanın limitlerini değiştirip 12 lik ile aynı algoritma ile çalışır mı? Çalışırsa ne derece aynı oranda tepki verebilir ona bakacağım (Malum donanımdan da minnak eksiltmeler yapıyorlar kompresör aynı olsa da. )

Carrier 9000btu ile de sınırları zorlarız gerekirse. Çok işimiz var çoook :)

Yarın fırsat bulursam şu wifi modül airfel klimalara nasıl takılır onun videosunu çekip yayınlayayım önce :)

Şİmdi ben bu kurcalamalar ile mesela 9 luk klimanın limitlerini değiştirip 12 lik ile aynı algoritma ile çalışı rmı? Çalışırsa ne derece aynı oranda tepki verebilir ona bakacağım (Malum donanımdan da minnak eksiltmeler yapıyorlar kompresör aynı olsa da. )

Carrier 9000btu ile de sınırları zorlarız gerekirse. Çok işimiz var çoook :)

Yarın fırsat bulursam şu wifi modül airfel klimalara nasıl takılır onun videosunu çekip yayınlayayım önce :)
Abi tutarsa daha ucuza ekonomik klima alınabilir 😃🙏

Abi tutarsa daha ucuza ekonomik klima alınabilir 😃🙏
Abi kesinlikle birebir tutmaz ama en azından birçok dostumuzun bazı dertlerine derman olabilecek minik trikleri bu denemeler esnasında yakalayabiliriz :D

Ayrıca ben düzeneği kurayım da şimdiden, malum yakında yeni ürünlerin testlerine başlayacağız :naughty

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri