Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Üretim Tesisi Isıtma/Soğutma Sistemi Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Omer1

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50-60 Bin
Marka Model Bilgisi
Tavsiyelere Açığız
Merhabalar arkadaşlar iyi günler. Ben Uşak/Merkez bölgesinde bir tıbbi sülük üretim tesisi yatırımı yapıyorum. Uşak iklimi özet olarak; yazları sıcak, kışları soğuk ve uzun geçer. İlk 8 ay 55 m2 alan olarak başlayıp, aşamalı olarak 150 m2 ve daha sonra da 1-2 dönümlük kapalı alana doğru büyüyeceğiz. Ortam sıcaklığı düzenli olarak 20-22 derece aralıklarda kalması gerekiyor. Havanın kurumaya meyilli olması iyi değil, tesisin içi bol bol nemli olacak, bunu korumamız dahi yeterli. Hayvanlar kokuya karşı hassas oldukları için sağlıksız klima gazları aşırı etkileyecektir (en sağlıklı klima gazı tavsiyesi edelim lütfen). Klima sayısını kademeli arttırabileceğimiz için her türlü bize uygun tavsiye senaryonuza açığız sevgili arkadaşlar (başlangıç bütçesi 60 bin TL, 1.5 sene sonraki 1-2 dönümlük aşamada bütçe geniş). Durumumuz özetle budur :bye

Sorular;
1)
Bizim durumumuza uygun klima önerileriniz; Duvar tipi/Diğer tipler/Marka/Model/Özellik olarak nasıl olur?
2) Alan 1-2 dönüme kaydığında klimaları diğer tarafa taşıdığımızda sökme ve tekrar montaj yapma aşamasında klimalarda performans kaybı oluşuyor mu?

Başta Adem Helvacı hocamız olmak üzere tüm kıymetli arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum 🙏

Merhabalar arkadaşlar iyi günler. Ben Uşak/Merkez bölgesinde bir tıbbi sülük üretim tesisi yatırımı yapıyorum. Uşak iklimi özet olarak; yazları sıcak, kışları soğuk ve uzun geçer. İlk 8 ay 55 m2 alan olarak başlayıp, aşamalı olarak 150 m2 ve daha sonra da 1-2 dönümlük kapalı alana doğru büyüyeceğiz. Ortam sıcaklığı düzenli olarak 20-22 derece aralıklarda kalması gerekiyor. Havanın kurumaya meyilli olması iyi değil, tesisin içi bol bol nemli olacak, bunu korumamız dahi yeterli. Hayvanlar kokuya karşı hassas oldukları için sağlıksız klima gazları aşırı etkileyecektir (en sağlıklı klima gazı tavsiyesi edelim lütfen). Klima sayısını kademeli arttırabileceğimiz için her türlü bize uygun tavsiye senaryonuza açığız sevgili arkadaşlar (başlangıç bütçesi 60 bin TL, 1.5 sene sonraki 1-2 dönümlük aşamada bütçe geniş). Durumumuz özetle budur :bye

Sorular;
1)
Bizim durumumuza uygun klima önerileriniz; Duvar tipi/Diğer tipler/Marka/Model/Özellik olarak nasıl olur?
2) Alan 1-2 dönüme kaydığında klimaları diğer tarafa taşıdığımızda sökme ve tekrar montaj yapma aşamasında klimalarda performans kaybı oluşuyor mu?

Başta Adem Helvacı hocamız olmak üzere tüm kıymetli arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum 🙏
Konu tarafıma sevgili @ByCilo dostum tarafından aktarıldı, yarın gün içerisinde detaylı cevap vereceğim :ok

Tünaydın, şimdi detaylı okudum. Makine Mühendisi ve FG ege bölge müdürü arkadaşım ile ayrı, İklimlendirme mühendisi başka bir arkadaşımla (Markayı bilerek vermedim pozisyonu gereği ayıp olabilirdi) ayrı şekilde arka planda konuyu değerlendiriyoruz şu an.

Kısa sürede cevap yazmış olurum. :ok

Tünaydın, şimdi detaylı okudum. Makine Mühendisi ve FG ege bölge müdürü arkadaşım ile ayrı, İklimlendirme mühendisi başka bir arkadaşımla (Markayı bilerek vermedim pozisyonu gereği ayıp olabilirdi) ayrı şekilde arka planda konuyu değerlendiriyoruz şu an.

Kısa sürede cevap yazmış olurum. :ok
Teşekkürler hocam heyecanla beklemedeyiz :clap2

Teşekkürler hocam heyecanla beklemedeyiz :clap2
Ortak görüş konunun sadece iklimlendirme değil aynı zamanda nem dengesi ağırlıklı bir kurulum olması gerektiği ve hatt akanallı tip sisteme yönelmenin mantıklı olacağı şeklinde oldu.

Tabi nem dengesi dendiğinde benin aklım Breezeless klimalardaki nem kontrol özelliği geldi aklıma, sıcakılığı belirlediğin gibi bu klimalara ''Benim ortamını şu nem dengesinde tut'' komutu da verebiliyorsun diğer klimaların aksine ancak mühendis arkadaşların aklında daha farklı detaylar var.

Bu nedenle sizin +90 544 885 99 78 numaradan Özgür Dönmez Bey'e ulaşıp ''Ege Bölge Müdürü Orkun Bey'in selamı ile arıyorum'' demeniz ve görüşmeniz çok faydalı olacak sonucunda mutabık kaldık :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri