Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerem89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kerem89

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
< 50000
Marka Model Bilgisi
Midea, Kaira, daylux?
Merhabalar.

Marmaris Turuncda tek katli bir yazlik satin aldik. Zemin katta ucunda ufak bir mutfak alani olan oturma alani var. Alan yaklasik 17-18 m2. Resimde goruldugu uzere, tavani direk cati ve yuksekligi bir ucta 5 m yi buluyor. Bu alani hem isitmak hem de sogutmak icin nasil bir klima bakmaliyim ? Acikcasi butcem cok yuksek degil ama, menun etmeyecek bir klimada almak istemem. 18000 lik bir klima yaptigim hesaplamalara gore yeterli gozukuyor. 12 lik sanirim yetersiz kalacaktir. marka model oneriniz olur mu acaba ?

18 binlik midea extreme save 50 bin tl civarinda. Kaira ise 42 bin tl civarinda.

Son olarak ust kattaki 10 m2 lik yatak odasina da 9 binlik bir klima alacagim. Muhtemelen ayni markanin kucuk boyutlusu olacak.

Yorumlariniz ucsuz bucaksiz bu konuyu yeterince arastiramamis biri olarak cok degerli.

Foto1.webp

17 - 18 m2'lik bir alan için 12.000'lik hatta kaliteli 9.000'lik klima bile iş görecektir fakat işin içine standartlardan daha yüksek bir tavan yüksekliği girdiği için m3 bakımından da doğru bir hesap yapmak gerekir. Bunların dışında 12.000 BTU standart bir klimanın soğutma açısından yeterli olabileceği gibi ısıtma açısında da yetersiz kalacağını düşünüyorum. Sebebi ise soğuyarak ağırlaşan havanın yere inmesi, ısınan havanın ise yükselmesi. İşin içine ısıtma girdiğinde tavan yüksekliği burada işleri karıştırıyor. Isınan hava sürekli yükseleceği için klima bu durumu tolere edebilmek adına sürekli yüksek frekansta çalışacaktır. Bu durumda da enerji sarfiyatı artıp cebinizi etkileyecektir.

Klimalara gelecek olursak; SEER ve SCOP değerlerini incelediğimde Midea Xtreme Save ve Kaira klima birbirine oldukça yakın. Zaten Kaira da yine Midea markasına ait olan Prime modelinin makyajlı hali. Yalnız buradaki husus yazılım mevzusu. @Adem Helvacı Hoca'm konuya daha hakim ve net şekilde cevap verecektir.

Gree Aphro modeli; üstte bahsi geçen modellerden, verim olarak biraz daha altta kalıyor. Bir de Gree markasında genelde Fairy ve yukarısı öneriliyor. Şimdiye kadar gördüğüm durum bu şekildeydi en azından.

Sigma Comfort modeli ise bu sıralamanın en altında kalan cihaz maalesef. Onun dışında servis yapılanması olarak da listedeki en iyi seçenek de bu.

Yine konuyla ilgili @Adem Helvacı Hoca'mın da görüşlerini almanızı öneririm. @ByCilo sizlerin de konuyla ilgili yorumunuzu bekliyorum hocam.

17 - 18 m2'lik bir alan için 12.000'lik hatta kaliteli 9.000'lik klima bile iş görecektir fakat işin içine standartlardan daha yüksek bir tavan yüksekliği girdiği için m3 bakımından da doğru bir hesap yapmak gerekir. Bunların dışında 12.000 BTU standart bir klimanın soğutma açısından yeterli olabileceği gibi ısıtma açısında da yetersiz kalacağını düşünüyorum. Sebebi ise soğuyarak ağırlaşan havanın yere inmesi, ısınan havanın ise yükselmesi. İşin içine ısıtma girdiğinde tavan yüksekliği burada işleri karıştırıyor. Isınan hava sürekli yükseleceği için klima bu durumu tolere edebilmek adına sürekli yüksek frekansta çalışacaktır. Bu durumda da enerji sarfiyatı artıp cebinizi etkileyecektir.

Klimalara gelecek olursak; SEER ve SCOP değerlerini incelediğimde Midea Xtreme Save ve Kaira klima birbirine oldukça yakın. Zaten Kaira da yine Midea markasına ait olan Prime modelinin makyajlı hali. Yalnız buradaki husus yazılım mevzusu. @Adem Helvacı Hoca'm konuya daha hakim ve net şekilde cevap verecektir.

Gree Aphro modeli; üstte bahsi geçen modellerden, verim olarak biraz daha altta kalıyor. Bir de Gree markasında genelde Fairy ve yukarısı öneriliyor. Şimdiye kadar gördüğüm durum bu şekildeydi en azından.

Sigma Comfort modeli ise bu sıralamanın en altında kalan cihaz maalesef. Onun dışında servis yapılanması olarak da listedeki en iyi seçenek de bu.

Yine konuyla ilgili @Adem Helvacı Hoca'mın da görüşlerini almanızı öneririm. @ByCilo sizlerin de konuyla ilgili yorumunuzu bekliyorum hocam.
Bu alan için konuşursak 12000 BTU All Eays Pro gibi güçlü modeller kullanarak kumanda sensörü yardımıyla verim alınabilir. Alan yukseklik ile 26 M2 gibi düşünülebilir Xtreme bile burada sıkıntı yaratmaz. Sadece soğutma için düşünürseniz Kaira Airfel Daylux olabilir.

Zemin fayans, cam yüzey alan yoğunluğu çok fazla, izolasyon yok, tavan AŞIRI yüksek, yine beton yoğunluğu çok fazla,
O ahşap tavandaki kaplama aralıklarından hava sızıp sızmadığı inanılmaz önemli ki tek bir fotodan roman yazmak istemem ancak o kısımda da ciddi zafiyet var gibi görüyorum yani ısıtma için ayrı, soğutma için apayrı sorun teşkil eden bir yer bu alan.

Alan dar, BTU yükselttiğinizde yakın duvar etkisi sorun teşkil eder ama tavan açıklığı bunu tolere eder diye düşünüyorum.

Özellikle ısıtma söz konusu olduğund aher zaman söylediğim gibi konuya sadece BTU olarak bakmamanız gerekir, satın alacağınız klimanın kalorisine çok iyi odaklanmalısınız.

Niğde Ulukışla'da 100m2 ve 6metre tavan yüksekliği olan bir cami için 4 adet kule tip 24000btu klima ile çözüm üretebildiğimizi hatırlatmak isterim. Ocak ayı sıcaklık ortalaması -2 derece olan bir bölge burası.

Sizin için de bu izolasyon zafiyeti büyük sorun telkil edecek, ısıtmayı ve soğutmayı başarırsınız ancak enerji maliyetiniz her şekilde yüksek olacak bu nedenle enerji verimliliğine daha çok dikkat etmek zorundasınız.

Merhabalar Adem hocam,

Belki Isitma 1. oncelik olmayacak. Onemli olan sogutma agirlikli olarak. Onereceginiz model var midir acaba? Catinin su izolasyonu icin membranlari ve kiremitleri degisti. Tabi bir isi izalasyonu yok ancak, hava girisi olabilecek bir noktasi da yok. Genel olarak ev kapsamli bir tadilattan geciyor.

Teknik ozelliklere baktigimda Kaira mantikli geliyor ama siz bu urunleri cok daha iyi biliyorsunuz. Ornegin ayni klimanin 9 binligini yatak aodasinda da kullanacagim ve sessiz olmasi onemli benim icin.

Arkadaslar kairanin montajini yapan marmaris daikin servisi ile gorustum. Urunle ilgili olumsu bilgi verdiler, montajlarini kendilerinin yaptigini, laf arasinda vakumla ilgili sorudgum soruya da vakumsuz motajin mumkun olmayacagini belirttiler. Bu anlamda kaira klima taktirmaya karar verdim. Suan da sorum, sizce salona 18 binlik mi yoksa 12 bin lik taktirmak mi. Adem hocamiz goz onune alinmasi gereken detaylari verdi ama konu yine siz deneyimli insanlarin tecrubelerine kaliyor.

Sonlarak hepsiburada uzerindeki kampanya fiyatlari soyle:

9000 btu 22,200tl
12000 btu 25,000 tl
18000 btu 38,500 tl

@Adem Helvacı @ByCilo @M.Faraday

Camlar beni düşündürüyor aslında 12000 BTU yeterli kuzeye bakıyorsa 12000 BTU ama Tam güney cephe derseniz 18000 BTU düşünebilirsiniz. Ben Karabörtlen de oturuyorum Marmarisi iyi bilirim benim salon 50m2 artı olarak merdiven boşluğu var bu alanı 18000 BTU Xtreme ile ısıtıp sogutuyorum. Evim kuzey cephe Güney olsa dahi 18000 Xtreme çok rahat soğutur yazın 27 set kullanıyorum klimayı 27 sette çok rahat verim alıyorum. Sizin alan küçük ama bazı etkenler acaba 18lik mi diye düşündürüyor. Canlı görmek daha etkili olabilir.

Evin ön cephesi tam güney cephe. Ancak veranda ve düşük çatısı doğrudan güneşi engelliyor. Açıkçası 18lik alırsak sürekli klima kendini açıp kapatıp daha çok zorlanmasına sebep olur mu diye endişe ettim.
IMG_0928.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri