Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan UmutCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

UmutCan

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
32.000 TL
Marka Model Bilgisi
Airfel, Baymak, Bosch, Arçelik, Midea
Merhaba arkadaşlar,
İzmir'de yaşıyorum toplamda 25 metrekare olan iki odam var. Evin tavan yüksekliği 3 metre. İki odada toplamda 10 metrekare çift cam var. Camlar doğu cephesine dönük ve bütün sabah güneşini alıyor. Evde genellikle 1 kişi olarak yaşıyorum. Arkadaşlarım geldiği zamanlarda 2-3 kişi olabiliyoruz. Online yaptığım hesaplamalarda 12.000 BTU yeterli diye düşünüyorum. Klimayı sadece soğutma amaçlı kullanacağım.

Biraz internette araştırdım ve aşağıdaki klimaları buldum. Klimalar hakkında yorumlarınız nelerdir ve tavsiye ettiğiniz farklı bir klima var mı?
  • Airfel Ltxm35n 12000 Btu → 25.290 TL
  • Baymak Elegant Plus 12 Uv A 12.000 Btu → 26.739TL
  • Baymak Elegant Prime 12.000 Btu → 28.980TL
  • Bosch Climate 2000 CL2000-35WE 12.000 BTU → 24.738TL
  • Arçelik 12605 Neo 12.000 Btu → 25.899TL
  • Midea Xtreme Save AG2ECO-12NXD0-I 12.000 Btu → 32.149 TL (29.149TL klima + 2500TL montaj + 500TL ayak)

İki odanın toplam metrekaresi 25 dediğinize göre takribi 12-13m2 bir odaya klima takılacak ve diğer oda da bu klima sayesinde iklimlenecek gibi bir düşünceniz var doğru mu anlıyorum?

Ayrıca en sona yerleştirdiğiniz midea klimanın fiyatlandırmasından anladığım kadarı ile satıcı ayrı, takıcı ayrı bunu da doğru mu anladım?

İki odanın toplam metrekaresi 25 dediğinize göre takribi 12-13m2 bir odaya klima takılacak ve diğer oda da bu klima sayesinde iklimlenecek gibi bir düşünceniz var doğru mu anlıyorum?

Ayrıca en sona yerleştirdiğiniz midea klimanın fiyatlandırmasından anladığım kadarı ile satıcı ayrı, takıcı ayrı bunu da doğru mu anladım?
Merhabalar Adem Bey, 15 metrekarelik bir odaya takacağım. Yandaki oda da 10 metrekare kapıyı açık tutmayı düşünüyorum.
Ek olarak sizlerin videosunu izleyerek Midea'nın iyi bir klima olduğunu düşünerek internetten alıp kendim taktırırım diye düşündüm. Ancak garanti dışı kalabilir mi bilmiyorum. Midea'nın yetkili servisinde aynı klimaya nakit 30.000TL istediler. Airfel ile aradaki 5.000 TL farka değer mi bilmiyorum. Forumda araştırma yaparak aşağıdaki tabloyu hazırladım.

KlimaFiyat [TL]SoğutmaSEERSCOPEk not
min [btu]max [btu]
Midea Xtreme SaveLokal yetkili satıcı fiyatı. Nakit.
Kaira R32İnternet satış fiyatı
Airfelİnternet satış fiyatı, WİFİ yok (modülünü internette bulamadım.)
Baymak Elegant Plusİnternet satış fiyatı, WİFİ için 2000 TL'ye modül alınmalı
Baymak Elegant Primeİnternet satış fiyatı, WİFİ için 2000 TL'ye modül alınmalı

1741025050276.webp

*yukarıdaki mesajımda bulunan tablo kaydı. Bu nedenle resim olarak tabloyu tekrar gönderiyorum. Ek olarak ilgili mesajın düzeltilmesi için raporladım.

Merhabalar Adem Bey, 15 metrekarelik bir odaya takacağım. Yandaki oda da 10 metrekare kapıyı açık tutmayı düşünüyorum.
Ek olarak sizlerin videosunu izleyerek Midea'nın iyi bir klima olduğunu düşünerek internetten alıp kendim taktırırım diye düşündüm. Ancak garanti dışı kalabilir mi bilmiyorum. Midea'nın yetkili servisinde aynı klimaya nakit 30.000TL istediler. Airfel ile aradaki 5.000 TL farka değer mi bilmiyorum. Forumda araştırma yaparak aşağıdaki tabloyu hazırladım.

KlimaFiyat [TL]SoğutmaSEERSCOPEk not
min [btu]max [btu]
Midea Xtreme SaveLokal yetkili satıcı fiyatı. Nakit.
Kaira R32İnternet satış fiyatı
Airfelİnternet satış fiyatı, WİFİ yok (modülünü internette bulamadım.)
Baymak Elegant Plusİnternet satış fiyatı, WİFİ için 2000 TL'ye modül alınmalı
Baymak Elegant Primeİnternet satış fiyatı, WİFİ için 2000 TL'ye modül alınmalı
Tavsiyem baymak almamanız çünkü sorun yaşan bir sürü kullanıcı var değişim olan bir sürü kullanıcı sensör tölerans değerinin 5e çıkması iç ünite dikey flapında sorun yaşayan zaten üreticisi Aux kötü bir çinli firma ondan kaira airfel yada midea extreme save alabilirsiniz kendiniz taktırırsanız garantisi devre dışı kalır Kaira ve airfel arasındakii tek fark wifi modülü

Tavsiyem baymak almamanız çünkü sorun yaşan bir sürü kullanıcı var değişim olan bir sürü kullanıcı sensör tölerans değerinin 5e çıkması iç ünite dikey flapında sorun yaşayan zaten üreticisi Aux kötü bir çinli firma ondan kaira airfel yada midea extreme save alabilirsiniz kendiniz taktırırsanız garantisi devre dışı kalır Kaira ve airfel arasındakii tek fark wifi modülü
Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki Midea ile Kaira arasındaki fiyat farkı değer mi?

sadece soğutmada kullanacaksanız kaira yeter ısıtma girecekse aradaki farkı verin midea alın derim. kaira şuanda 25bin tl
Merhaba yorumunuz için teşekkürler. Kaira'ya verdiğiniz fiyat üzerinden ulaşamadım kendi sitesi n11, hepsiburada, tredyol gibi pazar yerlerine yönlendiriyor ve orda fiyatları 27.000 TL. Bu fiyata İzmir için nerden ulaşabilirim. "indirdi.com" alan adına sahip bir sitede 22.000 TL ama ucuz geldi.

Merhaba yorumunuz için teşekkürler. Kaira'ya verdiğiniz fiyat üzerinden ulaşamadım kendi sitesi n11, hepsiburada, tredyol gibi pazar yerlerine yönlendiriyor ve orda fiyatları 27.000 TL. Bu fiyata İzmir için nerden ulaşabilirim. "indirdi.com" alan adına sahip bir sitede 22.000 TL ama ucuz geldi.
22bin tl riskli bi fiyat piyasaya göre.Bence extreme save ile kaira arasında fiyattan dolayı extreme save alınabilir (orjinal fiyattan düşük bir fiyattan bulmanızdan dolayı) extreme save orjinal fiyatı (40k) sizin fiyatın düşük olmasının sebebi bazı bayiler hala eski fiyattan satıyor ama öyle tüketim verimliliğine gerek yok diyorsanız kaira alınır.

22bin tl riskli bi fiyat piyasaya göre.Bence extreme save ile kaira arasında fiyattan dolayı extreme save alınabilir (orjinal fiyattan düşük bir fiyattan bulmanızdan dolayı) extreme save orjinal fiyatı (40k) sizin fiyatın düşük olmasının sebebi bazı bayiler hala eski fiyattan satıyor ama öyle tüketim verimliliğine gerek yok diyorsanız kaira alınır.
Kaira 2.000-3.000 TL daha ucuz ve taksit imkanı var. 2-3 lira daha verip direkt servisten Midea almak bana da daha mantıklı geldi açıkcası.

Ek olarak Kaira'yı internetten aldığımda kargosu ile ayrı uğraşacağım, kurulum randevusu ile ayrı uğraşacağım ve süreç uzun olacakmış gibi geldi.

İzmir Bucada bulunan "Kaya Grup" iyi bir servis diye aklımda kalmış. Buradan almayı planlıyorum. Bilgisi olan var mı acaba? Veya beni yönlendirebilecek?

İzmir Bucada bulunan "Kaya Grup" iyi bir servis diye aklımda kalmış. Buradan almayı planlıyorum. Bilgisi olan var mı acaba? Veya beni yönlendirebilecek?
Sorunuzun cevabı burada :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Adem Bey'in önerisiyle Midea Xtreme Save modelini tercih ettim ve oldukça memnunum. Özellikle elektrik tüketimi konusunda beklentilerimi karşıladı. Ürünün E-Max modu sayesinde, 8 saatlik gece kullanımı boyunca yalnızca 1 kWh enerji tüketimiyle %71'e varan tasarruf sağlanabiliyor. Ayrıca, iç ünitenin sessiz çalışması ve dış ünitenin neredeyse duyulmaz olması konforu artırıyor. Klimanın enerji verimliliği ve performansı, onu tavsiye edilebilir bir seçenek haline getiriyor.

Adem Bey'in önerisiyle Midea Xtreme Save modelini tercih ettim ve oldukça memnunum. Özellikle elektrik tüketimi konusunda beklentilerimi karşıladı. Ürünün E-Max modu sayesinde, 8 saatlik gece kullanımı boyunca yalnızca 1 kWh enerji tüketimiyle %71'e varan tasarruf sağlanabiliyor. Ayrıca, iç ünitenin sessiz çalışması ve dış ünitenin neredeyse duyulmaz olması konforu artırıyor. Klimanın enerji verimliliği ve performansı, onu tavsiye edilebilir bir seçenek haline getiriyor.
Ne kadara nerden aldınız

9 ay faizsiz taksit avantajı sebebi ile Kaira'yı seçtim. Kaira ile Midea arasındaki SCOP değerleri arasındaki fark 5.000 tl + faizsiz taksik avantajına değmiyordu. Yaptığım hesaplamalara göre Midea 3-4 yıl sonra avantajlı hale geliyordu. Bu nedenle Kaira tercih ettim. İlerleyen süreçte bilgilendirmeye devam edeceğim.

Teknik sayfalarda belirtilen "Soğutma Güç Girişi" değeri, ilgili klimanın 12.000 BTU kapasitesinde (incelemekte olduğum klima 12.000 BTU olduğu için) çalışırken çektiği watt değerini ifade ediyor, değil mi?

Örnek vermek gerekirse, Kaira markasının 12.000 BTU kapasitesinde çalışırken çektiği enerji miktarı 1213 Watt olarak belirtilmiş:
1741554645610.webp

Diğer yandan, Midea markasının 12.000 BTU kapasitesinde çalışırken çektiği enerji miktarı ise 1096 Watt:
1741554702001.webp

Bu iki klimanın karşılaştırmasını yapacak olursak:

Midea klima, 12.000 BTU hızında sürekli çalıştığında, Kaira klimaya göre saatte 117 Watt (1213 - 1096) daha az elektrik tüketecek. Bu hesaplamayı yaparak şu sonuçları elde ediyorum:

• 24 saat çalışan bir klima için → 24 x 117 = 2.808 Watt
  • 30 gün boyunca çalışan bir klima için → 30 x 2.808 = 84.240 Watt
  • Yılda 4 ay boyunca çalışan bir klima için → 4 x 84.240 = 337 kWh
Bu ay, kWh başına 5 TL ödediğimi varsayarsak:

Toplam harcanan elektrik maliyeti: 337 x 5 TL = 1.685 TL

Eğer Midea klimasını tercih etseydim, yılda yaklaşık 1.685 TL tasarruf edecektim. Bu da 5.000 TL'yi geri kazanmam için yaklaşık 3 yıl gibi bir süreye denk geliyor. Faizsiz taksit imkanını hesaplamadım bile.

Sonuç olarak, bu hesaplamalara dayanarak Kaira'yı tercih ettim. Umarım yanlış bir hesaplama yapmamışımdır. :)

Teknik sayfalarda belirtilen "Soğutma Güç Girişi" değeri, ilgili klimanın 12.000 BTU kapasitesinde (incelemekte olduğum klima 12.000 BTU olduğu için) çalışırken çektiği watt değerini ifade ediyor, değil mi?

Örnek vermek gerekirse, Kaira markasının 12.000 BTU kapasitesinde çalışırken çektiği enerji miktarı 1213 Watt olarak belirtilmiş:
Ekli dosyayı görüntüle 24745

Diğer yandan, Midea markasının 12.000 BTU kapasitesinde çalışırken çektiği enerji miktarı ise 1096 Watt:
Ekli dosyayı görüntüle 24746

Bu iki klimanın karşılaştırmasını yapacak olursak:

Midea klima, 12.000 BTU hızında sürekli çalıştığında, Kaira klimaya göre saatte 117 Watt (1213 - 1096) daha az elektrik tüketecek. Bu hesaplamayı yaparak şu sonuçları elde ediyorum:

• 24 saat çalışan bir klima için → 24 x 117 = 2.808 Watt
  • 30 gün boyunca çalışan bir klima için → 30 x 2.808 = 84.240 Watt
  • Yılda 4 ay boyunca çalışan bir klima için → 4 x 84.240 = 337 kWh
Bu ay, kWh başına 5 TL ödediğimi varsayarsak:

Toplam harcanan elektrik maliyeti: 337 x 5 TL = 1.685 TL

Eğer Midea klimasını tercih etseydim, yılda yaklaşık 1.685 TL tasarruf edecektim. Bu da 5.000 TL'yi geri kazanmam için yaklaşık 3 yıl gibi bir süreye denk geliyor. Faizsiz taksit imkanını hesaplamadım bile.

Sonuç olarak, bu hesaplamalara dayanarak Kaira'yı tercih ettim. Umarım yanlış bir hesaplama yapmamışımdır. :)
eco modunu kullanıp tasarrufu arttırabilirsiniz. Hayırlı olsun. ısıtmada kullanmayacaksanız yaptığınız hesaba göre en mantıklı seçim olmuş.

bende
midea all easy pro 12
kaira 12 lik var.

kairayı soğutmada hiç kullanmadım ama ısıtmada fark olarak şöyle söyleyeyim

Midea 23 sette 35 üflerken 300watt çekiyor
Kaira 23 sette 37 üflerken 430watt çekiyor

2sininde altı yok bulunduğum şehirde altına indiğinde termostat yapıyor. Midea bir tık daha kendini kısıyor kaira kısamıyor ısıtmada. soğutmayı da en erken temmuz gibi paylaşırım Ankara'da anca o zaman lazım olacak :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, 12.000 btu kaira klimanın montaj için bu gün servis geldi. Yaşadığım sitede 18.000 btu klima için hat çekilmiş. Servis bağlarım ancak sesli çalışır ve garanti dışı kalır dedi. Bu nedenle bağlatamadım. Sıva üstü hat çekmeye de duvar delineceği için izin verilmiyor. Bu nedenle hızlı bir şekilde 18.000 btu klimaya geçeceğim.

İki adet model buldum
Bosch Climate CL2000U W 53 E A++, 36.000 tl
Kaira DTXR50E A++ 18000, 40.000 tl
İki kasayı da midea üretiyor diye duydum. Fikirleriniz nedir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri