Aslında bariz ve tamı tamına %100 aynı ürünlerde sadece fark yaratabilmek için birisine wifi modülü koymuş, diğerine koymamışlar yani kullanılan kompresörün kodundan, borusundan, gazından tuzuna kadar her şeyi aynı ve hepsi aynı yerde üretilen ürünler bunlar ki sevgili
@Senior da gerekli bilgileri aktarmış.
Yani Kaira çok sesli Airfel az, Kaira çok soğutyor ama Airfel az, Kaira çok yakıyor ama Airfel az veya Airfel çok yakıyor ama Kaira az gibi yorumların
hiçbir şekilde dikkate alınması mümkün değil. (teknik olarak.)
Yani yorumlar, yorumları yapanlarla da ilgilidir. Farklı bir kulvardan örnek vereyim size.
Bilenler bilir 1979 dan beri TV dünyasının içerisindeyim ve uzun yıllardır tv incelemeleri yaparım, her ne kadar TV sektörü beni sıktığı için ilgilenmiyo rolsam da yine de halen incelemeye gelen ürünleri inceliyorum o ayrı konu.
Şimdi konumuz şu. Ben desem ki ''Bana bu tv geldi ama, bilemiyorum yani daha önce incelediğim ürünlere oranla renk algoritması oturmamış, bu konuda yazılımsal bir başarısızlık gördüm''
Belli oranda bu konud abeni otorite olarak kabul etmiş ciddi bir kitle diyecek ki mesela ''Adem Helvacı beğenmemiş, demek ki ürün sıkıntılı abi başka marka alalım''
Sorun ne biliyor musunuz?
Aşırı derecede yoruma dayalı bir yanlış yönlendirme olur bu zira benim yaşım 52, dolayısı ile gözlerimin de yaşı 52 ve astigmat var.
Yaşayanlar ve bilenler bilir ki gözünüzde gözlük varken düzelen şey sadece görüntü değil aynı zamanda renkler de değişiyor.
Klima incelemeleri ile tv incelemelerini birbirinden ayıran en önemli detaylardan birisi de bu dur.
Ben bakıyorum ürün inceleyen birçok dostumuz var, hep yoruma dayalı. Bizler mesela klima çamaşır bulaşık kurutma vs testlerinde sürekli olarak tüketim, buna karşılık üretim, o esnada anlık güç, toplam değer, iç ortam, dış ortam vs vs zibilyon tane VERİ paylaşırız, yorumlarımız hep bu VERİ'ler üzerinden olur.
DÜn ben kurtma makinesi test ederken desibelmetre ile kayıt aldım mesela. Neden? Çünkü bu işin bir d erakamsal sonucunu paylaşma ihtriyacı duyuyorum ben. Çünkü ben meşhur olma, çok izlenme alma, abone kasma derdi olmayan, sadece ürünincelemeyi seven birisiyim ve paylaştığım bilgilerin dayanaklarını da mutlaka vermek isterim.
Dolayısı ile ''Abi kaira klimalar çok sesli yaaaa'' diyen arkadaşa ''kıstasın nedir ki?'' diye sorarım.
Neye göre çok sesli? Mesela 1 adet 12000btu Airfel ile 1 adet 12000btu kaira klimayı aynı binanın aynı katında aynı cephede ve her iksine de eşit mesafede montaj yapılmış haliyle mukayese etme ve ölçümlerini yapabilme olanağı mı olmuş?
Veya diyelim ki bu kıyaslamaları yapmadılar da dış ünite onlara sesli geldi. Tamam, neye göre sesli? Kıstas veya kıyas noktamız nedir?
Mesela Mitsubishi Electric klimaya göre mi sesli gelmiş? E tabi sesli olacak.
Gree Fairy modele göre mi sesli gelmiş? E tabi sesli olacak.
Ama Kai,ra Airfelden daha sesli derlerse ben sadece güler geçerim
Modül konusuna takılı kalmayın,
@İlteriş Yılmaz dan 1500tl ye ücretsiz kargo ile faturalı şekilde orijinal midea wifi modülü temin edebilirsiniz. Yani Airfel Kairadan daha ucuzsa Airfel, Kaira Airfelden daha ucuzsa Kaira almanız en doğru ve mantıklı hareket olur görüşündeyim.
Yine kafanıza ne takılırsa çekinmeden sorabilirsiniz