Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Buzdolabı önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yuxel

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Profilo, Arçelik, Altus vs
Selam arkadaşlar. 19 yıllık Arçelik 5192nf buzdolabım sonunda pes etti. Motor çalışıyordu ama soğutmamaya başladı. Bugün bir tamirci geldi gazı bitmiş dedi. Boruyu kesti hafif bir tıs sesi ve biraz hava çıktı. Dolapta kaçak var bu dolap olmaz dedi.
Şimdi yeni buzdolabı arayışına girdim. Aklımda profilo vardı ama tamirci tavsiye etmem parçalar çok pahalı dedi ve Arçelik, Ekonomik olsun dersen altus önerdi. Biraz baktım da aynı marka farklı motorlar kullanıyor ve bunların bazıları iyi bazıları kötü vs biraz kafam karıştı.
Bana 520lt ve 30bin tl civarları buzdolabı olarak ne önerirsiniz. Hangi marka model ve alırken neyine dikkat edeyim.
Teşekkürler.

Litreniz yüksek 30 bine 500 LT dolap kalmadı gibi bişey. Benim önerim Samsung RT50K600PWW ithal üretim montaj ürün bu olabilir. Profilo buzdolabı konusunda iyi en azından bildiğimiz modeller iyi örnek modeller
Profilo BD3076WCAP 526LT
Profilo BD3086WCFP 624 LT

Bu iki model de panasonic kompresör kullanır güzel sessiz çalışan dolaptır.

Arçelik altus da şansınız kalmış. İki kişi aynı dolaptan alıyor birisine Embraco kompresör çıkıyor. Diğerine TEE markalı çıkıyor karışık yani şans.

Ama yukarıda belirttiğim modeller iyidir onlar belli başlı modeller

Litreniz yüksek 30 bine 500 LT dolap kalmadı gibi bişey. Benim önerim Samsung RT50K600PWW ithal üretim montaj ürün bu olabilir. Profilo buzdolabı konusunda iyi en azından bildiğimiz modeller iyi örnek modeller
Profilo BD3076WCAP 526LT

Arçelik altus da şansınız kalmış. İki kişi aynı dolaptan alıyor birisine Embraco kompresör çıkıyor. Diğerine TEE markalı çıkıyor karışık yani şans.

Benimde aklımda Profilo vardı. Derin dondurucusunu kullanıyorum memnunum. Ama gelen tamirci parça fiyatları çok yüksek tavsiye etmem deyince kararsız kaldım. Bu arçelik üretimlerinde hangi motor kullanıldığını öğrenmenin bir yolu var mı acaba.

Doğru ama üründe kaliteli.

Evet istediğin buzdolabının yanına gidip arkasında bulunan motor bölümüne bakman yeterli
Teşekkürler.
Profilolarda üstten donduruculu olanlarında aynı motor mu kullanılıyor?
Arçelik üretimlerinin aynı modellerde farklı motor çıkma ihtimali var mı? Yoksa dediğiniz gibi teşhirdekilerden motora bakabiliriz.
Şimdi bir avm ye gidip bu dolaplara bir bakayım.

Profilo BD3076WCAP 526LT

Samsung AR24TSHZHWK A++ 24000 BTU
Profilo BD3076WCAP 526LT

Samsung RT50K600PWW kullanıyorum çok memnum dolap dondurucu kısmını buzdolabı olarak kullanıyorum

Üst rafın alt kısmında pişmiş yemek ilk günden sonra donma yapıyordu müşteri hizmetlerini aradım servisten arayıp bu modeller böyle çalışıyor dendi bende müşteri hizmetleri ni tekrar aradım bütün sorun çözüldü
özellikle derin dondurucu kullananlar için Samsung çok rahatlık

Profilo BD3076WCAP 526LT

Biraz dolaştık baktık Profilo alacağız galiba bu profiloların BD2076 kodlu olan üstten donduruculu modellerinde de panasonic kompresör mü kullanılıyor.

Ben bilerek hayır. En doğru yöntem gördüğünüz buzdolablarin arkasına bakmak :))
Arkalarına bakmak mümkün olmadı. Dolapların hepsi yerden 10cm kadar yüksek bir platformun üzerinde duruyor, çekip arkasına bakmak imkansız. Satıcılara da motor, kompresör dediğimde hiçbir bilgileri yok. Profiloların üstten dondurucularında panasonic yoksa onda da kararsız kaldım şimdi. Samsung a mı yönelsem, bu arada Vesteller nasıldır. Başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.

Arkalarına bakmak mümkün olmadı. Dolapların hepsi yerden 10cm kadar yüksek bir platformun üzerinde duruyor, çekip arkasına bakmak imkansız. Satıcılara da motor, kompresör dediğimde hiçbir bilgileri yok. Profiloların üstten dondurucularında panasonic yoksa onda da kararsız kaldım şimdi. Samsung a mı yönelsem, bu arada Vesteller nasıldır. Başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.
Vestel beleş veriyoruz derse alın yoksa para ile alınacak illet değil :)

Alttan dondurucu sıkıntı yoksa profilo önerdiğim modeller güzel.
Üstten isterseniz samsung önerdiğim model.

Samsung mu profilo mi dersen tabiki profilo

2025 samsung lar 35 desibelle çalışıyor

2025 samsung ların bazı modeller 35 desibel incelemeye değer
Ses o kadar önemli değilde. Almışken uzun ömürlü birşey olsun istiyorum. Biraz araştırınca yeni dolaplardaki kompresörlerin eskileri kadar iyi olmadığını, daha çabuk arızalandıklarını öğrendim. Araştırdıkça da kafam karıştı açıkçası. Yukarıda önerilen profilolar hem fiyat olarak yüksek geldi hem de alttan donduruculu istemiyorum. O yüzden Samsung a doğru yöneldim.
Sizin bahsettiğiniz yukarıda önerilen model mi? Yarın gidip görüp ona göre son kararımı vereceğim.

Ses o kadar önemli değilde. Almışken uzun ömürlü birşey olsun istiyorum. Biraz araştırınca yeni dolaplardaki kompresörlerin eskileri kadar iyi olmadığını, daha çabuk arızalandıklarını öğrendim. Araştırdıkça da kafam karıştı açıkçası. Yukarıda önerilen profilolar hem fiyat olarak yüksek geldi hem de alttan donduruculu istemiyorum. O yüzden Samsung a doğru yöneldim.
Sizin bahsettiğiniz yukarıda önerilen model mi? Yarın gidip görüp ona
Sizin bahsettiğiniz yukarıda önerilen model mi? Yarın gidip görüp ona göre son kararımı vereceğim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Ku

rt50k600pww/tr kullandığım modelin kodu

Kompresörü; samsung

Soğutması çok iyi

Size bahsettiğim model alttan donduruculu ama 2025ler
35 - 37 arası, desibel bendeki 39 desibel

1000117760.webp

neden ustten donduruculu ? özel bir sebebiniz varmı? gecen ay buzdolabı aldık hanım boyu kısa diye ustten dondurucu dolap istiyordu magazaları gezdik son anda siemens alttan donduruculu dolabı begendi aldık ,bizdeki modelde panasonic kompresor var daha uygun fiyata profiloda birebir karsiligi var bd3086wcfp ,profilo tavsiye ederim .

neden ustten donduruculu ? özel bir sebebiniz varmı? gecen ay buzdolabı aldık hanım boyu kısa diye ustten dondurucu dolap istiyordu magazaları gezdik son anda siemens alttan donduruculu dolabı begendi aldık ,bizdeki modelde panasonic kompresor var daha uygun fiyata profiloda birebir karsiligi var bd3086wcfp ,profilo tavsiye ederim
neden ustten donduruculu ? özel bir sebebiniz varmı? gecen ay buzdolabı aldık hanım boyu kısa diye ustten dondurucu dolap istiyordu magazaları gezdik son anda siemens alttan donduruculu dolabı begendi aldık ,bizdeki modelde panasonic kompresor var daha uygun fiyata profiloda birebir karsiligi var bd3086wcfp ,profilo tavsiye ederim .
Bütçe ile alakalı olabilir mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri