Önerilmemelerin asıl sebebi fiyat politikalarından kaynaklı. Yoksa Arçelik Grubu için konuşacak olursak cihazları LG ile ortak üretim ve fena değiller. Diğer yerli marka konusunda bilgim yok, o yüzden yorum yapmam doğru olmaz. Pek de önerildiğini görmedim.
9.000 BTU klima almanızın, hele ki Xtreme Save almanızın hiç gereği yok. Çünkü 5 metrekare bir oda için 9.000'i geçtim, 7.000 BTU bile fazla ama daha altını bulma şansınız yok maalesef. Xtreme Save, sıklıkla önerilen ve çoğunluğun memnun kaldığı bir cihaz. Performans ve tüketim değerleri de oldukça başarılı. Ama sizin koşullarınızda bu performansı ve tüketim değerlerini yakalama şansı yok. Cihaz performansını tam anlamıyla gösteremediği gibi bir de daha fazla tüketim sergileyecektir.
Quatech markasını daha önce duymadım. Macera aramaya da gerek yok bence, bilindik markalardan ilerlemenizi tavsiye ederim. İlla 9.000 BTU almak isterseniz; Midea'nın Prime modelini baz alan Kaira, Airfel, Rota Seal, Bosch CL2000U modellerine yönelmenizi öneririm.