Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Yardım ve öneri isteği

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mavii

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba 1 yıl önce lg 42lb670v tvimde yatay çizgiler oluşmuştu adem abinin videosunu izleyip bypass yöntemi ile halletmiştim sorunu ama 5 ay kadar sonra açılış ekranı logosunda kalıp hiç açılmadı 1 yıldır tv izlemiyorum lg servisi çağırdım 350 tl servis ücreti verdim, ana kart değişmeli dendi nedeni ise topraklamamız yokmuş tv nin tepesine parmağı değdirince hafif bi akım var cızırtı onu gösterdi anakart işlemci arızalınmış anakart değişimi 3500 tl dedi bana çok geldi artı tv de oluşan yatay çizgilerde kalır çünkü o ekran arızasıymış silerken su kaçırmışız dendi oda 15 bin tl değişimi dedi bu halde yaptırmak mantıksız geldi fiyattan dolayı yeni tv alınır bu fiyatlara yani.
Ana kartı fırında ısıtmayı düşünüyorum çaresiz kaldım.
Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar.
@Adem Helvacı

Merhaba 1 yıl önce lg 42lb670v tvimde yatay çizgiler oluşmuştu adem abinin videosunu izleyip bypass yöntemi ile halletmiştim sorunu ama 5 ay kadar sonra açılış ekranı logosunda kalıp hiç açılmadı 1 yıldır tv izlemiyorum lg servisi çağırdım 350 tl servis ücreti verdim, ana kart değişmeli dendi nedeni ise topraklamamız yokmuş tv nin tepesine parmağı değdirince hafif bi akım var cızırtı onu gösterdi anakart işlemci arızalınmış anakart değişimi 3500 tl dedi bana çok geldi artı tv de oluşan yatay çizgilerde kalır çünkü o ekran arızasıymış silerken su kaçırmışız dendi oda 15 bin tl değişimi dedi bu halde yaptırmak mantıksız geldi fiyattan dolayı yeni tv alınır bu fiyatlara yani.
Ana kartı fırında ısıtmayı düşünüyorum çaresiz kaldım.
Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar.
@Adem Helvacı
Fırın işlemi son çareniz olsun.

Önce iki adet 1tl parayı alın, işlemci üzerine yerleştirin, saç kurutma makinesi ile 5 dakika kadar ısıtın, 10 dakika bekleyip deneyin.

Hay aksi saç kurutma makinamda
Fırın işlemi son çareniz olsun.

Önce iki adet 1tl parayı alın, işlemci üzerine yerleştirin, saç kurutma makinesi ile 5 dakika kadar ısıtın, 10 dakika bekleyip deneyin.
Hay aksi saç kurutma makinamda yok bi şekilde bulursam ısıtıcı cihaz işlemcinin üzerinde beyaz soğutma parçası yapışık onun üstünemi yoksa kartın arka kısmındanmı koyup aynı yerden ısı vereyim? Ocakta ve çakmakla ısı uygulamıştım işlemcinin arkasından bu işe yaramamıştı ayrıca.

Hay aksi saç kurutma makinamda

Hay aksi saç kurutma makinamda yok bi şekilde bulursam ısıtıcı cihaz işlemcinin üzerinde beyaz soğutma parçası yapışık onun üstünemi yoksa kartın arka kısmındanmı koyup aynı yerden ısı vereyim? Ocakta ve çakmakla ısı uygulamıştım işlemcinin arkasından bu işe yaramamıştı ayrıca.
Arkadan yapmayın lehimler eriyince işlemci yere düşer üstten ve duz bir şekilde tutarak yapılması gerek. Havayı da yan değil dik tutun eğer yandan gelen hava işlemciyi veyahut bir komponent i oynatırsa, temas etmez anakarttaki pin yerine.

Şöyle kare şeklinde beyaz bir soğutucu parça var bunu sökmeden yapabilirmiyim, parçaya hava tutsam olurmu, sökersem nasıl yapıştırırım özel yapıştırıcı sürmüşler, yoksa söküp takmasammı nasıl yapsam

Ekli dosyalar

• IMG_20230329_202923.jpg
    IMG_20230329_202923.jpg
    87.2 KB · Görüntüleme: 23
Şöyle kare şeklinde beyaz bir soğutucu parça var bunu sökmeden yapabilirmiyim, parçaya hava tutsam olurmu, sökersem nasıl yapıştırırım özel yapıştırıcı sürmüşler, yoksa söküp takmasammı nasıl yapsam
Sökmeden yaparsanız alttaki yapıştırıcı eriyebilir. Öncelikle anakartı tv den ayırın parçanın alttan bazen vidası olabiliyor alt tarafına bakın bir de

Son düzenleme:
Alta vidalama yoktu galiba anakartı söküp uğraşmıştım, beyaz parçayı söküp geri takmıcam bidaha olmazsa ne yapabilirim başka

Beyaz olan seramiki o kalsın, üstündeki gri olan termal iletken onu oradan alın, sonra tekrar koyarsınız, işlmecinin sıcaklığını arka kapağın metaline iletmek için kullanıyorlar onu.

Çakmak olmaz
ani sıcaklık değiştirici hiçbir şey olmaz
ani sıcaklık ani erime ani hareket hiç birisi olmayacak
Düşük hızda yüksek sıcaklıkta (Saç kurutma makineleri kabaca 75 derece dolayında sıcaklık veriyor.) dik olarak 5 dakika boyunca ısıtın zaten bunu deneme için yapıyorsunuz. TV çalışırsa kurtarılabilirliği kesin diyebileceğiz.

Bu bir onarım faaliyeti değildir. Bir lehimin erime sıcaklığı 180 90 derecedir, 70-80 derece üfleyen fön makinesi ile eritemeyiz biz sadece ısınan madde genleşir ilkesinden hareketle irtibat sağlamasını ve çalışıp çalışmayacağını görmek istiyoruz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri