- Bütçe
- 85000
- Marka Model Bilgisi
- mitsubishi electric - daikin
Merhaba sevgili üyeler. Yaklaşık 2 haftadır yeni bir klima alma sürecim ile alakalı mağazalarda ve internette araştırma yapmaktayım. Klimayı kullanacağım lokasyon İzmir - Karşıyaka. Klima salonda olacak. Ev toplam 60.00 m2 olmak ile birlikte klimanın yerleşeceği salon ve açık mutfak yaklaşık 25-30 m2. Ev toplam 2+1'den oluşuyor. Salon sabahtan akşama kadar aralıksız güneş alıyor. Salon güney cephesine bakıyor evin. Ev 4. ve son katta yer alıyor. Çatı kiremit çatı. Bina yalıtımı kötü. Klimayı kışın nadiren kullanacağım ve benim için yazın soğutma performansı, uzun ömürlü olması, garanti ve servis durumu ve tabii ki elektrik tüketimi çok önemli. Klima yaklaşık 24 saat boyunca aralıksız çalışacak. Diğer odaları da hafif bir şekilde serinletmesi önemli. Çünkü yazın sıcaktan uyunmuyor. 18.000 BTU uygun olur şeklinde mağazalardan dönüşler aldım ama bilmiyorum. Yapay zekayı, aklımdaki klimaları ve modelleri kullanarak 18.000 BTU bazı klimamalar için yaklaşık bir elektrik tüketimi tablosu(sürekli tam güç ve enerji tasarrufu modu düşünülerek) çıkardım. Fakat bu tablo doğru olmayabilir ben de bilmiyorum. Sizinle yapay zekanın hazırlamış olduğu tabloları ve evimin krokisini paylaşıyorum. Bu konuda seçeceğim klima ile ilgili önerilerde bulunur ve yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçem maksimum 85-90 bin. Marka olarak mitsubishi electric ve daikin düşünüyorum. Ama önerilerinize de açığım. BTU olarak da önerilerinizi dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.