Merhabalar,
Klimalar genellikle kumandadan verdiğiniz sıcaklık setini, üstünden emdiği havayı ölçerek ayarlar. Genellikle de şu sorun olur; split klima odanın üstlerinde konumlandırıldığı için sizin set ettiğiniz 25°C sıcaklığı odanın tabanına yakın alandan ölçüğü sıcak havada tavanda birikme eğilimi gösterdiği için 25e getirmeye çalışırken koltuk seviyesi yani oturduğunuz yer soğuk havanın yere çökmesi sebebi ile 22°C'lere kadar düşebilir. Bunu genellikle kullanıcılar tavan yüksekliğine göre kendilerince offset edet ve 26 ya set edince koltuk seviyesi 23, 27 set edince koltuk seviyesi 24°C oluyor ben hep 27de çalıştırıyorum şeklinde ilerlerler. Bu split klimaların pozisyonu kaynaklı bir şeydir, aynı durumun tam tersi ısıtma esnasında meydana gelir ve koltuk seviyesi zor ısınır. Bu durum tavan yüksekliğine göre, klimanın iç ünitesinin bir ısı kaynağına yakınlığına gibi bir çok faktöre göre değişir.
Sizin klimanız belkide üretici algoritma olarak ölçülen değer -2°C şeklinde bir yazlım algoritması geliştirmiş olabilir.
Klimanızın kumandası üzerinde beni hisset özelliği var ise, kumandanızı bir oda termostadı gibi kullanıp klimanın koltuk seviyesinin ısısına göre çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu ayarı kullanırsanız kumandanızın güneş vb bir ısı kaynağına maruz kalmamasına, klimanın üfleme menfezinden gelen soğuk havaya maruz kalmamasına, ve yaşam seviyenizde (koltuk-masa vb.) olmasına özen gösterin ki tam istediğiniz ısıyı yakalama konusunda size hizmet edebilsin.