Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LEGENDERA İSTEDİĞİM DERECENİN 2 DERECE ÜSTÜNDE ÇALIŞIYOR

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

atakan0901

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
MItsubıshı Electric Legendera
Mıtsubıshı legendera ln50vg2 cihazı geçen hafta montaj yaptırdım. Bugün wifi bağlantısını yaptım . Uygulama oda sıcaklığınıda gösteriyor. 24 dereceye ayarladığımda 24.5 derecelere indiriyor odayı daha sonra 25.5 seviyelerine çıkıyor oda sıcaklığı. Klimayı 22 dereceye ayarladığımda oda bu sefer 23.5 dolaylarında kalıyor. Normal şartlarda ayarladığım derecenin 1 -1.5 derece altında çalışması gerekmiyor muydu. Hare serisi klimam var annemin evinde onda 25 dereceye ayarlayınca 24 civarlarında dolanıyor evin içerisi. Acaba legenderanın çalışma prensibi mi farklı yardımcı olabilecek var mı ? Klima oda sıcaklığını doğru ölçüyor ekstradan başka cihazla ölçtüm değerler tutuyor.

Valla performans memnun kalmadım derseniz aslında almaması lazım sonuçta M.E. müşteri memnuniyeti önemseyen firma en kötüsü isterlerse distribütör konuyu açın gerekeni yapar
boruyu içerden duvar dibinden geçirsem yaklaşık 5metre olarak bir sorun teşkil eder mi bugün servisle görüştüm hafta içinde gelip tekrar bakacaklar. Sorununuzu her türlü çözeriz dediler. Bir de benim ev en üst kat ondan kaynaklıda biraz geç soğuyor galiba
,

Ortam M2 si biraz yüksek. Tüketimi düşük tutmak için set değerinden daha yüksekte çalışmaya ayarlanmış olabilir.

boruyu içerden duvar dibinden geçirsem yaklaşık 5metre olarak bir sorun teşkil eder mi bugün servisle görüştüm hafta içinde gelip tekrar bakacaklar. Sorununuzu her türlü çözeriz dediler. Bir de benim ev en üst kat ondan kaynaklıda biraz geç soğuyor galiba
,
Boru 5 metreyi geçerse üreticinin belirttiği kadar gaz basmaları lazım performans olarak sorun olmaz sadece borular gözükecekse oval kanal ve dirsekler kullanım sağlayın muhakkak

1750712879256.webp

Gaz basmazlarsa gaz basmalarını talep edeyim o zaman
Her klimada 5 Metre değildir gaz şarjı için uzunluk mesafesi, kendi klimalarımdan örnek verecek olursam Daikin kullanıyorum 10 Metreye kadar gaz şarjı yapılmamasını yazıyor kurulum klavuzunda. Sizde kendi klimanızın kurulum klavuzuna bakarak gerekli uzunluğu bulabilirsiniz.

Merhabalar,

Klimalar genellikle kumandadan verdiğiniz sıcaklık setini, üstünden emdiği havayı ölçerek ayarlar. Genellikle de şu sorun olur; split klima odanın üstlerinde konumlandırıldığı için sizin set ettiğiniz 25°C sıcaklığı odanın tabanına yakın alandan ölçüğü sıcak havada tavanda birikme eğilimi gösterdiği için 25e getirmeye çalışırken koltuk seviyesi yani oturduğunuz yer soğuk havanın yere çökmesi sebebi ile 22°C'lere kadar düşebilir. Bunu genellikle kullanıcılar tavan yüksekliğine göre kendilerince offset edet ve 26 ya set edince koltuk seviyesi 23, 27 set edince koltuk seviyesi 24°C oluyor ben hep 27de çalıştırıyorum şeklinde ilerlerler. Bu split klimaların pozisyonu kaynaklı bir şeydir, aynı durumun tam tersi ısıtma esnasında meydana gelir ve koltuk seviyesi zor ısınır. Bu durum tavan yüksekliğine göre, klimanın iç ünitesinin bir ısı kaynağına yakınlığına gibi bir çok faktöre göre değişir.

Sizin klimanız belkide üretici algoritma olarak ölçülen değer -2°C şeklinde bir yazlım algoritması geliştirmiş olabilir.

Klimanızın kumandası üzerinde beni hisset özelliği var ise, kumandanızı bir oda termostadı gibi kullanıp klimanın koltuk seviyesinin ısısına göre çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu ayarı kullanırsanız kumandanızın güneş vb bir ısı kaynağına maruz kalmamasına, klimanın üfleme menfezinden gelen soğuk havaya maruz kalmamasına, ve yaşam seviyenizde (koltuk-masa vb.) olmasına özen gösterin ki tam istediğiniz ısıyı yakalama konusunda size hizmet edebilsin.

Gaz kaçağı olsa klimanın soğutmaması gerekir öyle değil mi ? Klima odayı çok rahat soğutuyor yüksek performansa aldığımda. Benim demek istediğim yazdığı dereceye otomatik modda getirmiyor. 24 yazıyorum 25-25.5 dolaylarına getiriyor 22 yazıyorum 23-23.5 derecelere getiriyor. Algoritması farklı ayarlanmış galiba. Odanın fotoğrafını atarım eve varınca
Yüklenince veya yavaş yavaş kaçırdığı durumlar oluyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri