Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Antalya Klima Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ilayda07

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40.000 - 60.000
Marka Model Bilgisi
Midea, Daikin,
Merhaba Adem Bey,

Antalya’da yaşayan anneanneme yeni bir klima almak istiyorum, fakat bu konuda hiç tecrübem yok. Mevcut Beko klimamız artık en iyi günlerini geride bıraktı.

Salon yaklaşık 25–30 m², bina yalıtımsız ve gün boyu güneş alıyor. Doğru konumlandırmayla serinliğin koridora kadar yayılmasını umuyorum.

Forumunuzu ve videolarınızı inceledim, ama hâlâ hangi cihaz uygun olur karar veremiyorum. Bu şartlara uygun kaç BTU’luk bir klima önerirsiniz? Ve hangi modeli özellikle tavsiye edersiniz?

En önemlisi de, Antalya (Konyaaltı) civarında güvenilir bir satıcı veya montaj firması tavsiye edebilir misiniz? Gerçekten sadece sağlam ve verimli bir cihaz almak istiyorum.

Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlar

Ilayda

Merhabalar, foruma hoş geldiniz. Klimanın kullanılacağı koşulları detaylı olarak yazarsanız yardımcı olabiliriz. Net oda metrekaresi, tavan yüksekliği, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, cepheler, kat bilgisi (zemin - ara - çatı) gibi detaylar. Bunların haricinde, Midea markası için önerebileceğimiz birkaç bayi var. Bu markada karar verirseniz bilgileri paylaşabilirim.

Merhabalar, foruma hoş geldiniz. Klimanın kullanılacağı koşulları detaylı olarak yazarsanız yardımcı olabiliriz. Net oda metrekaresi, tavan yüksekliği, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, cepheler, kat bilgisi (zemin - ara - çatı) gibi detaylar. Bunların haricinde, Midea markası için önerebileceğimiz birkaç bayi var. Bu markada karar verirseniz bilgileri paylaşabilirim.
Merhaba, teşekkür ederim hoş karşılamanız için.

Odamızın tavan yüksekliği 260 cm. Üç adet çift cam pencere var, her biri 122×150 cm ölçülerinde. Odanın büyüklüğü yaklaşık 36–40 m². Şu an için belirli bir markaya karar vermedik, bizim için önemli olan cihazın ihtiyacımıza uygun olması ve montaj sürecinin de sorunsuz ve güvenilir şekilde ilerlemesi. Midea markası ilgimizi çekti, eğer bu markayla ilgili önerebileceğiniz güvenilir bayiler varsa memnuniyetle bilgilerini almak isteriz. Uygun başka marka önerilerine de açığız.

Kusura bakmayın, ilk mesajımı biraz aceleyle göndermişim.

Şu bilgileri de eklemek isterim: Daire birinci katta yer alıyor ve cephesi güneybatı. Ayrıca, izolasyonu yok.

Bu ölçülerdeki bir oda için 24.000 BTU kapasiteli bir cihazın uygun olup olmadığı konusunda da görüşlerinizi rica ederim.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim!

Merhaba, teşekkür ederim hoş karşılamanız için.

Odamızın tavan yüksekliği 260 cm. Üç adet çift cam pencere var, her biri 122×150 cm ölçülerinde. Odanın büyüklüğü yaklaşık 36–40 m². Şu an için belirli bir markaya karar vermedik, bizim için önemli olan cihazın ihtiyacımıza uygun olması ve montaj sürecinin de sorunsuz ve güvenilir şekilde ilerlemesi. Midea markası ilgimizi çekti, eğer bu markayla ilgili önerebileceğiniz güvenilir bayiler varsa memnuniyetle bilgilerini almak isteriz. Uygun başka marka önerilerine de açığız.
Rica ederim. Oda metrekaresi konusunda en baştaki mesajınızda 25 - 30 metrekare, ikinci mesajınızda 36 - 40 metrekare olduğunu belirtmişsiniz. Burada bir yazım hatası mı var? Oda metrekaresi konusunu kesinleştirebilirsek BTU hesabı konusunda hata yapmamış oluruz. Sizden ricam, metrekare bilgisini teyit edip tekrar belirtmeniz yönünde olacak.

Rica ederim. Oda metrekaresi konusunda en baştaki mesajınızda 25 - 30 metrekare, ikinci mesajınızda 36 - 40 metrekare olduğunu belirtmişsiniz. Burada bir yazım hatası mı var? Oda metrekaresi konusunu kesinleştirebilirsek BTU hesabı konusunda hata yapmamış oluruz. Sizden ricam, metrekare bilgisini teyit edip tekrar belirtmeniz yönünde olacak.
Merhaba,

İlk metrekare bilgisini ben kendimce tahmin ettim ama açıkçası bu konularda çok iyi değilim.
İkinci rakam ise aynı planlı dairede oturan bir komşumdan. Komşumun verdiği bilginin gerçeğe daha yakın olduğunu düşündüğüm için bu değeri esas almak istedim.

BTU hesabı için ortada bir yerde buluşmamız mümkün mü? Mesela 36 m² gibi bir değer mantıklı olabilir mi?

Karışıklık için kusura bakmayın.

Mevcut klima kaç btu ? Beko klima daha önce yetiyormuydu ? Daha önce rahat yetiyorsa kac btu alacağınıza yol gösterebilir.

Antalya şu an en sıcak günlerini yaşıyor.

Mevcut klima kaç btu ? Beko klima daha önce yetiyormuydu ? Daha önce rahat yetiyorsa kac btu alacağınıza yol gösterebilir.

Antalya şu an en sıcak günlerini yaşıyor.

İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Eski Beko klima 9000 BTU gücünde, bu da salonu soğutmak için yetersiz kalıyor. Borusundan su damlıyor, duvar sürekli ıslak kalıyor. Ayrıca soğuk havayı düzgün şekilde dağıtamıyor; sadece klimanın hemen altı serin oluyor.
O zamanlar klimayı muhtemelen anneannem danışmadan almış.

Siz en iyisi Midea/Gree bayisine gidip keşif isteyin.Onlar odanın durumuna ve cepheye göre uygun btuyu sunarlar.Antalya şu an klima sezonu olduğu için bayiiden almanız kurulumu daha hızlı sağlar.Birde en başta vakumsuz montajı kabul etmediğinizi söyleyin.

Normalde 25m2 ye 12000 btu,35m2 odaya 18000 btu yeterli.

Merhaba,

İlk metrekare bilgisini ben kendimce tahmin ettim ama açıkçası bu konularda çok iyi değilim.
İkinci rakam ise aynı planlı dairede oturan bir komşumdan. Komşumun verdiği bilginin gerçeğe daha yakın olduğunu düşündüğüm için bu değeri esas almak istedim.

BTU hesabı için ortada bir yerde buluşmamız mümkün mü? Mesela 36 m² gibi bir değer mantıklı olabilir mi?

Karışıklık için kusura bakmayın.
Metrekareyi netleştirmek BTU hesabı konusunda bize yardımcı olacaktır fakat tahmini 36 metrekare için 18.000 BTU Midea Xtreme Save modeli işinizi görecektir. Bu model için Ekoplus Klima adlı işletme ile görüşüp fiyat alın derim. Gerekirse keşif için gelip yardımcı olabilirler. Antalya'da Midea markası için şu ana kadar en uygun fiyatları veren bayi burası. Bu bayiden hizmet alıp da memnun kalan birkaç kişi oldu. Size de tavsiye edebilirim. Eğer içinize sinmeyen bir durum olursa farklı marka/model ve bayi konusunda da destek sağlarız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri