Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Vestel 58ua9630 - 65ua9630 görüntü farkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tolga A.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tolga A.

Yeni Üye
Yeni Üye
Vestel 58ua9630 - 65ua9630 iki televizyonu da satın aldım. Ancak 58 inç olanda görüntü yan açıdan çok kötü. Mağazadaki üründe böyle durum söz konusu değildi.
biraz araştırma yaptığımda panel farkı olduğu söylendi. Yetkili servis de ince panel kullanıldığından normal olarak rapor tuttu.
vestel genel merkezi seri numarasından iki cihazın da ips panel olduğunu belirtti. Bu fark neden kaynaklanır ?

panel bilgilerini öğrenebilir miyim. Bir de beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Cihaz seri numaraları ;

8960307300176 58 inç
8934113200020 65 inç

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-13-01-01-58-831-edit_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-13-01-01-58-831-edit_com.whatsapp.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20230408-WA0013.jpg
    IMG-20230408-WA0013.jpg
    49.4 KB · Görüntüleme: 47
Vestel 58ua9630 - 65ua9630 iki televizyonu da satın aldım. Ancak 58 inç olanda görüntü yan açıdan çok kötü. Mağazadaki üründe böyle durum söz konusu değildi.
biraz araştırma yaptığımda panel farkı olduğu söylendi. Yetkili servis de ince panel kullanıldığından normal olarak rapor tuttu.
vestel genel merkezi seri numarasından iki cihazın da ips panel olduğunu belirtti. Bu fark neden kaynaklanır ?

Cihaz seri numaraları ;

8960307300176 58 inç
8934113200020 65 inç
58 inçte boe panel var diye biliyorum. 65 inçte ise LG panel.

Cihaz seri numaraları ;

8960307300176 58 inç
8934113200020 65 inç
Merhaba;

O genel merkez ile görüşün, benim de selamımı iletin, (Samimiyim) Gördükleri her BOE panel ADS tenolojisi ile yani IPS tabanlı üretilmiyor.
Kodların uzantılarını okumayı öğrenirlerse QUB-F70 olanların ADS (IPS) fakat QUB-F20 olanların ise VA tabanlı yani UV2A panel olduğunu da bilirler.
Ben bu kodları ezbere biliyorum artık sisteme girip bakmaya bile gerek görmüyorum. Koca firma elinin altındaki sistemden okuma yapmayı bilmeyen insanlarla dolu, yazık.

İlk seri numarası BOE Display tarafından QUB-F20 kod uzantısı ile üretilmiş VA tabanlı televizyondur.

İkinci seri numarası ise Bildiğimiz LG IPS panel.

İşte bu nedenle firmalara diyorum ki ''Bu Bilgileri halka doğru düzgün bir web sistemi üzerinden paylaşın. Paylaşın ki iş bilmeyen personeliniz gereksiz zaman kaybı ve sinir harbi yaşatmasın isanlara''

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Merhaba;

O genel merkez ile görüşün, benim de selamımı iletin, (Samimiyim) Gördükleri her BOE panel ADS tenolojisi ile yani IPS tabanlı üretilmiyor.
Kodların uzantılarını okumayı öğrenirlerse QUB-F70 olanların ADS (IPS) fakat QUB-F20 olanların ise VA tabanlı yani UV2A panel olduğunu da bilirler.
Ben bu kodları ezbere biliyorum artık sisteme girip bakmaya bile gerek görmüyorum. Koca firma elinin altındaki sistemden okuma yapmayı bilmeyen insanlarla dolu, yazık.

İlk seri numarası BOE Display tarafından QUB-F20 kod uzantısı ile üretilmiş VA tabanlı televizyondur.

İkinci seri numarası ise Bildiğimiz LG IPS panel.

İşte bu nedenle firmalara diyorum ki ''Bu Bilgileri halka doğru düzgün bir web sistemi üzerinden paylaşın. Paylaşın ki iş bilmeyen personeliniz gereksiz zaman kaybı ve sinir harbi yaşatmasın isanlara''

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Seri numaralarına bakmadan üreticiye bakmadan anladım ulan kesin bunlar yanlış baktı televizyonların biri VA panel diye :D

Seri numaralarına bakmadan üreticiye bakmadan anladım ulan kesin bunlar yanlış baktı televizyonların biri VA panel diye :D
Murat'ım ezberciler bunlar, dışarıdan kendilerine verilen TITLE doğrultusunda bakarsan YETKİLİ abiler veya ablalar fakat temelde kim kime ne tutturursa mantığı ile ilerliyor iş.

Göreceksiniz ki bizlerin baskıları sayesinde bu firmalar panel bilgilerini halka paylaşmaya başlayacaklar :ok

Bu bizim en doğal hakkımız yahu, satın alıdığım malı bilmek istemek kadar doğal ne olabilir ki?

Evet üstadlar. Mağazada 65 i gördüm. Hem 65 hem 58 aldım. Mağaza benim suçum yok diyor. Ben panel detayı bilmem ikisi de aynı gelmeliydi diyor. Express mapazaları hemde. Haklısın benim elimde olsa değiştireceğim diyor.

Teknik servis bu paneller böle arıza yok diyor. İnce olması sebebi ile ışık yansıyor diyor

Genel merkez ikisi de ips görsel fark olmamalı şikayet oluşturalım diyor

Üçünün arasında kaldım :) sonuç ne olacak bilmiyorum artık.

Ama va izleyip üst kata çıktığımda gips panele baktığımda görsel çok fark var. Beni rahatsız ediyor.

Va panelde Bu kadar beyazlaması ve renk solması normal mi ?

Hadi her şeyi geçtim bakın, her ama her şeyi geçtim.

58'' IPS paneli siz nereden buldunuz yahu onu çok merak ettim :kiskis

Yani girip sistem okuması vs yapmaya da gerek yok, Televizyonun kendisi 58'' ise konu kapanmıştır yahu tamamı VA tabanlı üretim zaten. :D

58'' ve 70'' gibi özel alan üretimlerde zaten IPS panel yok ki :) (En azından şimdilik yok)

hoşgeldin tolga,
dün youtubedeb senin sorundu dimi bu ?
iyi olmuş sn ve görsel olunca daha iyi sonuç alıyoruz gördüğün gibi.
58inç boe uv2a yani va tabanlı olan bir panel. yanlardan solma yapar
65 inç ise lg ıps tabanlı, yanalrdan solma yapmaz.

evet va da solma yapar. ama her va solma yapmaz bunlarında sende olduğu gibi uzantıları var. uv2a mva fsa gibi bunlarda açıya göre durum değişiyor.

şu an teknik olarak bir arıza mevcut değil bu kabul.
sizin için tv de kullanılan panelin size uygun olmadığını görmüş oluyoruz. zaten sorun burdan çıkıyor

Teknik servis bu paneller böle arıza yok diyor. İnce olması sebebi ile ışık yansıyor diyor
Vestel yetkililerine sesleniyorum. Bu servisin yetkisini derhal elinden alın. Panel dünyası hakkında zerre kadar bilgisi yok ama bol keseden sallıyor, sırf adına ''yetkili'' denmiş diye.
Yahu Panelin yan açı performansının inceliği ile ne ilgisi var?

Dünyada (Bakın DÜNYADA diyorum) en ince subtrat kesime sahip panel üreticisi LG dir (0.2mm kesit) ve LG de bilindiği üzere istisna 3-5 haricinde IPS panel üretir.

Eeee yan açı performansının incelik kalınlık ile ilgisi olsaydı o zaman ince olduğu için yan açısının İYİ olması gerekirdi KÖTÜ değil :kiskis

Yahu şu adamlara çağrı yapa yapa ben bıktım usandım, bunlar Millete işkembeden sallamaktan usanmadı. Kardeşim ücretsiz diyorum yahu, sırf Kamu yararına toplayın şu servislerinizi bir salona, ben kendilerine Panel teknolojileri hakkında eğitim vereyim siz de kurtulun bu halk da kurtulsun ayıptır yahu.

Yani bizim evimize YETKİLİ diye giren servisin beyanına bakın yahu, Düşünün ki vatandaşın şikayetinin Merkez Dışı Kontrast Sapması olduğunu yani panelin üretim teknolojisi kaynaklı olduğunu dahi anlamayıp buna ışık yansıması teşhisi koyan, Antiglare nedir bilmeyen adamlar bizim evimize yetkili diye geliyor yazık gerçekten yazık.

Adem bey değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bu panelde üste resim koymuştum bu şekil beyazlaşma normal mi ?

Yanlış yönlendirme sebebi ile aldığım cihaza kimse sahip çıkmıyor. Ne yapmalıyım ?

Servis formuna baktım tekrar. Direk olarak ince panel olması sebebi ile yandımanın normal olduğu. Arıza olmadığı yazmışlar

Adem bey değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bu panelde üste resim koymuştum bu şekil beyazlaşma normal mi ?

Yanlış yönlendirme sebebi ile aldığım cihaza kimse sahip çıkmıyor. Ne yapmalıyım ?

Servis formuna baktım tekrar. Direk olarak ince panel olması sebebi ile yandımanın normal olduğu. Arıza olmadığı yazmışlar
Normal demek zorundayım çünkü VA panel ve getirisi bu şekilde.
Sürekli yazdığımız üzere her panelin artısı eksisi var, bu panelin esksisi bu, her VA aynı düzeyde değil doğru, fakat neticede var bu sorun açık ve net.

Tamel sorun ise, Teknik literatürde bunun bir sorun olmaması :D

Tekniğine göre bu bir sorun değil tercihin sonucu olarak kabul edilir. Likit kristalleri böyle dizerseniz X çok iyi, Y iyi Z kötü olur, başka türlü dizerseniz Y çok iyi, Z iyi, X kötü olur, daha başka türlü dizerseniz Z çok iyi, X iyi, Y kötü olur :D

Firma destek sunmadığı sürece Hukuki olarak da bu konunun içinden çıkmanız zor zira Hakem Heyetleri de bu konudan anlamaz hatta bırakın THH leri, onların atayacağı birçok Bilirkişi dahi bu konuda bilgi sahibi değil.

Bakınız bu Ülkede Panel onarım Merkezi işleten işletmeler dahi Likit Kristal temel esasları üzerine hiçbir şey bilmezler samimiyetle yazıyorum size zira onların içi paneldeki bozuk COF malzemesini çıkartıp yerin eyenisini takmaktan ibaret, o kadar :)

Adem bey alakanız için çok teşekkür ederim. Şikayet kaydı sonuçlansın ona göre gerekeni yapacağım ama dediğiniz gibi düşük bir ihtimalim var sanırım..

hoşgeldin tolga,
dün youtubedeb senin sorundu dimi bu ?
iyi olmuş sn ve görsel olunca daha iyi sonuç alıyoruz gördüğün gibi.
58inç boe uv2a yani va tabanlı olan bir panel. yanlardan solma yapar
65 inç ise lg ıps tabanlı, yanalrdan solma yapmaz.

evet va da solma yapar. ama her va solma yapmaz bunlarında sende olduğu gibi uzantıları var. uv2a mva fsa gibi bunlarda açıya göre durum değişiyor.

şu an teknik olarak bir arıza mevcut değil bu kabul.
sizin için tv de kullanılan panelin size uygun olmadığını görmüş oluyoruz. zaten sorun burdan çıkıyor
Hoşbulduk ?@Vesteloji bu mesaj gözümden kaçmış kusura bakmayın.
Evet youtubeden soran bendim. Yönlendirmenizle geldim ve faydalı bir forum. Keşke zamanında sizlere rastlasaydım. Farklı paneller olduğunu bilsem girmezdim bu 58 inçe. Çok pişman etti beni. 65 inç alaysaydım ikisini de keşke.

umudum yok ama mağazadaki kişinin mağazada olan ürünle aynı olduğunu söylemesiyle aldım bu ürünü inşallah değiştirirler.

aynı serinin 70"lik modeli 70ua9630 için bu başlıktaki olay gibi pişman edici bir durum yaşanabilir mi?

anakart ve panel olarak adem beyin yayınladığı bu yazıya bakarak 70ua9630 modelinin de 65ua9630'a benzer veya en az onun kalitesinde olacağını öngörebilir miyiz?

yazıda belirtilen HKC, LG veya BOE panellerden birisi 70"likte bulunur mu?

eski model 70U9600 ile yeni 70ua9630 yı kıyasladığımızda farklı paneller denk gelse de 70U9600'ün daha iyi olabilme ihtimali bulunuyor mu?

aynı serinin 70"lik modeli 70ua9630 için bu başlıktaki olay gibi pişman edici bir durum yaşanabilir mi?

anakart ve panel olarak adem beyin yayınladığı bu yazıya bakarak 70ua9630 modelinin de 65ua9630'a benzer veya en az onun kalitesinde olacağını öngörebilir miyiz?

yazıda belirtilen HKC, LG veya BOE panellerden birisi 70"likte bulunur mu?

eski model 70U9600 ile yeni 70ua9630 yı kıyasladığımızda farklı paneller denk gelse de 70U9600'ün daha iyi olabilme ihtimali bulunuyor mu?
70'' grubunda IPS panel olmaz zira IPS olarak üretilen bir 70'' panel yok.
Kaldı ki 58'' de olduğu gibi 70'' grubunda da panel üreticileri sınırlı
Panda Chot ve SDP. Bunların da tamamı toplasan 7 ayrı kod ile panel üretiyor 70'' grubunda ve hepsi VA tabanlı üretimler.
Yan açı performansları ise üreticinin algortiması ve difüzör katmanların da etkisi ile hangi panelin kullanılacağına göre değişiklik gösterir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri