Herkese öncelikle iyi hafta sonları. Yazım biraz fazlasıyla uzun olacak ama deneyimimi sizlerle aktarmak isterim. En son değişim talebim samsung tarafından onaylanmıştı. Bu salı günüde servis beni arayıp değişim üzerine gelen yeni TV'nin kurulumunu yapacaklarını söyledi. Samsung aynı model 65QN90A'yı ellerinde olduğu için beni bilgilendirmeden direkt göndermiş servise. Asıl sorun malesef servis kurulumu yaptıktan sonra başladı. Kurulumu yaparken life testi, panel homojen testi yaptırdım. Life testi sıfır çıktı ama panel homojen testini yaptırmaya başladığımızda bir önceki tv'de olan sehim sorununun aynı şekilde bu tv'ninde alt bölümünde oldukça fazla olduğunu farkettim. Bunu servis yetkilisi'de gördü. Verdiği cevaba mı üzüleyim yoksa bir an önce kurulumu yapıp, uğraşmadan gitmek istemelerine mi? "Tv nin direkt led'lerden oluştuğunu ve bu sorunun normal olduğunu, fazla kafaya takmamam gerektiğini" söyledi.?Bende durumu anlayıp bilerek üstülemeden değişim yolu bana gözüktüğünü anlayıp kendilerine söyledim. Ben bu sorunların kağıda dökülmesini, belgelenmesini söyledim ama kendileri buna gerek olmadığını, bundan sonra samsung'la iletişime geçmeleri gerektiğini söylediler. Zaten yanlarındada servis fişi yoktu. Herhangi bir şeyde imzalamadım. Akşam üstü tv'yi biraz daha incelediğimde ne göreyim, fazlasıyla ölü pixel olduğunu farkettim. (Tespit ettiğim kadarıyla en az 12 tane) Aynı zamanda tam olarak ne olduğunu, leke mi toz mu? bilemediğim bir şey vardı panelde. Fotoğraflarını çektim. Mesai saati bittiği için hemen ertesi gün çarşamba günü samsung'u arayıp değişim talebinde bulundum. Ölü pixel, sehime ait olan fotoğraflarıda çektim. Servis perşembe günü gelip gerekli olan fotoğrafları çekeceklerini söylediler, bende tmm dedim. Servis yetkilileri gelip gerekli olan fotoğrafları çektiklerinde bu kadar çok ölü pixel, sehim olmasına şaşırdılar.(Bu gelen personel arkadaşlar, kurulum için gelen arkadaşlardan farklı kişilerdi). Fotoğrafları merkeze samsung'a göndereceklerini söylediler. Ertesi gün cuma günü samsung'u tekrar aradığımda fotoğrafların ulaştığını, değişim sürecinin devam ettiğini dile getirdiler. Bende bir önceki değişimlerden süreci bildiğim için zaten belli bir süre devam edeceğini biliyorum. Başımdan geçen olaylar silsilesi bunlar. Size detaylı olarak anlatıp, deneyimimi paylaşmak istedim. Ayrıca fotoğrafını çektiğim ölü pixel, sehim, ve ne olduğunu anlamadığım şeyin görsellerini'de ekte paylaşıyorum. Siz değerli arkadaşlarımın ve
@Adem Helvacı hocamızın fikirlerinide alırsam çok sevinirim. "Özellikle diğer görsellerle birlikte paylaşacağım, çözemediğim görselle ilgili." Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkürler.