Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

55ua9090 vs 55q9900

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Serkancam17

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhabalar iyi geceler sizi bu saatte rahatsız etmek istemezdim ancak indirim sürelerinden dolayı kaçırmadan tavsiye almak istedim
Bugün(16 nisan) teknosa bayisini gezdim vestel modellerine baktım 55q9900 ve 55ua9090 modellerinin ikisinide 13.500 fiyatına bana önerdiler fiyat makul bende size sormadan almak istemedim (teknik bakımından)
(İlk akıllı televizyonum olacak :)
Şimdi benim en önemli husus dikkate aldığım şey sadece android olsun akıllı olsunla bitmiyor bunu sağolsun sen bize öğrettin teknik bilgilere göre istişare ederek almayı ama bu iki modeli seçerken kendi bilgilerim yetmedi ve ustalığına bıraktım
Ne kadar teknolojik tanımları biliyor olsamda ilk akıllı televizyonum olduğu için ömür gibi android arayüzü gibi cehalet soruları soracağım ?
55ua9090 ileride arayüzde donma kasma olur mu ?
Subwoofer olmaması büyük bir eksiklik yaratır mı ?
Sehim ışık sızması olma ihtimali yüksek mi ?
Görüntü kalitesi beni gayet tatmin etti
Uzun yıllar gider mi
55q9900 çokca ışık sızması sorunları vardı yoksa direkt bu modeli alıp çıkıyordum
Bu modelde ışık sızması sehim ihtimali yüksek mi ?
Qled panel oleddeki gibi ürünün ömrünü kısaltırmı,uzun yıllar gider mi?
Ürün bazı dışındaki sorularım
Hangisini seçmeliyim?
Android uygulama kapsamı dışında çok önemli mi eksikliğini yaşar mıyım? Gerek duyar mıyım?
Hangisinin görüntü kalitesi ses kalitesi daha iyi diyeceğim bariz ortada ancak sorayım hangisinde ses ve görüntü daha iyi?
En önemlisi hangisi daha sorunsuz olur (ışık sızması sehim gibi sorunlar yaşamam)
Birde hangisi daha uzun yıl gider?
Genel bir toparlayacak olursam.
Hangisi daha iyi ?
Hangisini almalıyım?
İyi geceler?
Şimdiden teşekkürler
@Adem Helvacı @Vesteloji

Ben teknosadan degil de trendyol-hepsiburada gibi sitelerden "vestel yetkili online bayi "lerden almanizi tavsiye edeceğim size. Su an 55ua9090 modeli trendyol 12400 civari 55q9900modeli hepsiburada 12800 civarinda. Tabi ki kargo geldiginde kutu hasarina dikkat ederek almak servis geldiginde gerekli testleri yaptirmak kaydiyla.
Mart sonunda vestel 55ua9090 modelini trendyolda vestel yetkili online bayiden 11600 tl ye aldim. Bulundugum ilcede bayide 15bin civarı teknosada da hemen hemen ayni fiyatlardi. Garanti sartlari kurulum vs gibi konularda normal bayi satışlarından hic bir farki olmuyor. Ve cok daha uyguna geliyor.

Ben teknosadan degil de trendyol-hepsiburada gibi sitelerden "vestel yetkili online bayi "lerden almanizi tavsiye edeceğim size. Su an 55ua9090 modeli trendyol 12400 civari 55q9900modeli hepsiburada 12800 civarinda. Tabi ki kargo geldiginde kutu hasarina dikkat ederek almak servis geldiginde gerekli testleri yaptirmak kaydiyla.
Mart sonunda vestel 55ua9090 modelini trendyolda vestel yetkili online bayiden 11600 tl ye aldim. Bulundugum ilcede bayide 15bin civarı teknosada da hemen hemen ayni fiyatlardi. Garanti sartlari kurulum vs gibi konularda normal bayi satışlarından hic bir farki olmuyor. Ve cok daha uyguna geliyor.
Fiyat konusunda sıkıntım yok benim için Alacağım ürünü belirleyeyim belki trendyoldanda alırım

ikiside farklı klasman ürünü ikisi bir biri ile kıyaslanamaz. hem smart hem qled, diğeri hem android hemde normal led
bence ses konusunda muazzam fark hissetmezsin en kötü bi ses sistemi alırsınız.
her cihazda sehim, ışık sızması, bulutlanma olabilir. bunu kimse bilemez ama en çok 65 te bu sorunları yaşıyoruz
altarnatif olarak 55qa9700 bakabilirsiniz

ikiside farklı klasman ürünü ikisi bir biri ile kıyaslanamaz. hem smart hem qled, diğeri hem android hemde normal led
bence ses konusunda muazzam fark hissetmezsin en kötü bi ses sistemi alırsınız.
her cihazda sehim, ışık sızması, bulutlanma olabilir. bunu kimse bilemez ama en çok 65 te bu sorunları yaşıyoruz
altarnatif olarak 55qa9700 bakabilirsiniz
Qled seçme olasılığım daha yüksekti görüntü ve ses daha çok belirgin fark olduğu için ancak 1.5 ram (q9900) beni vazgeçirdi 55ua9090da karar kıldım
55qa9700 bana hitap etmedi teşhir ürünü olarak da gördüm videonuda izledim ama
Ben 55ua9090da karar kıldım

hayırlı olsun 9090 en çok seviğim cihazlardan birdir.
ramın pek önemi yok tu çünkü cihaz smarttı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri