Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam simdi gecen ay ben fan motorunu vs tozunu aldim dis fircasiyla az bi nemlilik vardi sildim. Sondan başla dediniz ama nasil yapayim tam anlayamadim.Nofrostlarda buzluk kısmıda soğutucu blok bulunur oradaki soğuyan hava fan ve kanallar yardımıyla alt kısıma taşınır. Ayrıca o aradaki kanalın olduğu kısımda ısıtıcı bulunur ısıtıcı yardımıyla buz tutması engellenir kanalın, defrost işlemiyle rezistans çalışır buzlar eritilir ve dolap tekrar çalışmaya başlar. Eriyen buzların suyu da yine ufak bir kanalla dolap dışına atılır.
Bu sistem döngüsünde sondan başlayarak bir genel kontrol yapmanız yararınıza olacaktır. Tüm kanalların açık olduğundan emin olun.
Ne yapmamız lazim hocam. Tamiri olur mu bunun yoksa yeni bir dolap mi almak lazimEğer tahmin ettiğim sorunu yaşıyorsanız ne yaparsanız yapın geçici çözüm olacaktır.
Hatta bunu size bir video ile de sesli olarak izah edeyim ben![]()
Tamiri mümkün. Ara bölme rezistaslarından hangisi arızalı veya o rezistanslara gerilim taşıyan Termal Fuse veya Bimetal mi arızalı, veya gerilim vermesi gereken anakartın kendisi mi veya üzerindeki role mi arızalı öncelikle nokta atışı arıza tespiti GERÇEK DONANIM ile yapılmalı.Ne yapmamız lazim hocam. Tamiri olur mu bunun yoksa yeni bir dolap mi almak lazim
Vestel servisi anlar mi peki hocam dediginizi.Tamiri mümkün. Ara bölme rezistaslarından hangisi arızalı veya o rezistanslara gerilim taşıyan Termal Fuse veya Bimetal mi arızalı, veya gerilim vermesi gereken anakartın kendisi mi veya üzerindeki role mi arızalı öncelikle nokta atışı arıza tespiti GERÇEK DONANIM ile yapılmalı.
Hani tükürük kontrolü dediğimiz saçma sapan yarı usta kontrollerinden değil. O buzdolabının deforsta girdiğinde kaç watt güç asılması gerektiği bilinir. Enerji monitörü bağlanıp defrost gerilim değerlerine bakılıp hesaplaması yapılıp hangi rezistansın arızalı olduğu dahi bulunabilir yeter ki işi bilen usta olsun.
Kesinlikle anlar.Vestel servisi anlar mi peki hocam dediginizi.
Insallah hocamUmalım ki düzelmiş olsun
çok teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz içinBu konu başlığı için çektiğim videoyu yayınladım.
Rica ederim. Sizden bilgi bekliyoruz, bakalım arıza nereden çıkacak çok merak ediyorumçok teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için![]()
tamamdır en yakın zamanda yetkili servis çağıracağım.Rica ederim. Sizden bilgi bekliyoruz, bakalım arıza nereden çıkacak çok merak ediyorum![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.