Dostlar merhabalar. TeknoSeyir takipçisi olarak yaşadığım sorunu orada paylaştım. Oradaki arkadaşlar sağolsunlar inceleriz.com Adem Helvacı hocama yönlendirdiler yardımcı olabilirler diye. Baştan başlayayım. 10.12.2022 tarihinde 65PML9507 MiniLed Philips TV'yi vatanbilgisayar mağazasından satın aldım. 2-3 gün önce ambilight ledler durup dururken yanmamaya başladı. Ayarları değiştirdim, tv'yi sıfırladım, yazılım güncelleme var mı diye baktım zaten yazılım güncel, efendim ne söyleyeyim prizi değiştirdim vs ne yapsam yok ledlerin hiçbiri yanmıyor. Hue bridge ile senkronize ettiğim hue ampüller senkronize çalışmaya devam ediyor ancak tv üzerindeki ışıklarda yanıt yok. Başka herhangi bir problemi yok tv'nin. Şimdi gelelim esas probleme. TV'yi alalı henüz 4 ay olduğu için Tokat Philips servisini aradım öncelikle aldığım yanıt şu; ambilight 2 taraflıdır zaten 4 taraflı olmaz onda. Dedim bu modelde 4 taraflı yok diyor eleman 2'dir o. Neyse internetten baktı herhalde 4 taraflı olduğunu görünce üstelemedi. Tamir değil değişim istiyorum diye belirttim servise bu arada henüz gelip tv'ye bakmadılar, adam diyor ki biz gelirsek sadece tamir için geliriz değişim diye bir şey olmaz, e satış sözleşmesi var bak 6502 var diyorum eleman bizde öyle bir şey yok diyor. Yine de servis müfettişi mi ne öyle bir şey varmış ona sorayım cevap gelince size dönüş yaparız ne zaman dönüş yapar bilemem diyor. E kardeşim sen gelip bakmadın arıza var mı yok mu o nolacak diyorum, önce müfettiş bizi bir yönlendirsin diyor. Neyse oradan çözüm alamadık, bu anlattıklarımı aynen Philips MH'ye ilettim, eşzamanlı mail de attım. Bekledik aynı gün yanıt geldi, gelen cevabı da ekliyorum. Kafalarına göre bir şartname oluşturmuş beyefendiler. Yıllardır evimin her türlü elektronik aletini Philips alırım hatta 3. televizyonum bu philipsten ancak ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Şimdi benim sorum şu; bu adamlar biz gelirsek ancak tamir için geliriz başka bir şey olmaz diyor, muhtemelen müfettişleri mi neyse artık o da uydurma bir şeyler söyleyip değişim olmaz diyecek. THH'ye gitmekten başka çarem kalmayacak, bu adamlar gelip kontrol etmedikleri için elimde servis fişi vs de olmayacak, THH'ye başvurduğumda bu benim için bir problem olacak mı ? Senin elinde servis formu yok diyecekler mi ? Ek olarak ne yapmam lazım neye dikkat etmem lazım çünkü ilk defa başıma böyle bir iş geliyor. Biliyorum çok uzun yazdım vaktini ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim yardımlarınızı beklerim, hürmetler.