Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çamaşır makinesi tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mboga

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba degerli arkadaslar
Foruma yeni uye oldum cokta faydali bilgiler ogrendim.simdi camasir makinem ariza yapti.beko d5081bs marka 17 sene kullandik bozulana kadar tık demedi servis eve girmedi.sorun yasatmadi en kotu deterjanida kullandik.vs vs .neyse simdi sanirim kart arizasi var ama zaten makine omrunu doldurmus.kart uretimide yok.yeni bir makine tavsiyesi istiyorum.bana sorun cikarmasin.donsun dursun.annem temiz yikamiyo suyunu sikmiyo yakili kaliyo vs gibi sorunlarla ban gelmesin.istiyorum.butçe 10 bin ila 20 bin arasi yani 10 15 20 fiyatlara neler onerile bilir.cok para da vermek istemiyorum nasil olsa hepsinin bi omru var.daha cok fiyat performans urunu tavsiyenizi bekliyorum.sadece fiyat araliklarinda 1 er model onerebilirseniz sevinirim.zira işini icinden cikamiyorum.bu arada adem hocanin tavsiyesiyle samsung buzdolabini aldim gayet guzel calisiyor.memunuz.oda guzel gorevini yapiyor.kenarda duruyor 1 ay oldu ins.sorun yasamayiz.tavsiyelerinizi bekliyorum.herkese hayirli gunler.

Ekli dosyalar

• 20230506_230225.jpg
    20230506_230225.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 5
Çalıştığım yerde Beko'nun çamaşır makinesi ve kurutma makinesi var (birkaç tane) Makineler günde hiç yoksa 2 kez çalışıyor. Çoğunlukla 3 bazen 4. Bana mısın demiyorlar. Profesyonel de değil bildiğimiz ev tipi makineler. Benim evdeki SEG, 3.ayında zangır zungur titriyordu.
Aile evinde de LG var, yıkama + kurutmalı, 6-7 yıllık, kurutması ilk başlarda güzelken sonra bozmaya başladı. Nemli de değil bildiğin buharlı ve ıslak çıkıyor çamaşırlar. Servis normal demekten başka bir şey yapamıyor. O zamanlar bu makinenin parasına araba vardı :hihi
Bu yüzden sordum kurutmalı düşünyor musunuz diye, düşünmeyin derim.

Tesekkurler degerli bilgileriniz için

Bahsettiğiniz modelde leke çıkarma fonksiyonu yok mantıklı olanı bu model.

WG52A200TR​

Evet, WM12UT90TR de gerçekten uygun ve mantıklı makine ama daha pahalı. Bu arada leke çıkarma fonksiyonu olanı Siemens'in başka modelini kullanıyoruz. Anneme ise WM12UT90TR leke çıkarmasız düz modelini aldık. Almamızın sebebi ise, leke çıkarma fonksiyonunun fark yaratan bir etkisini görmemek oldu. Mesela kan lekesi programına ayarlıyoruz, kan lekesine etkisi normal programdan farklı değil. Lekeyi çıkaran asıl unsur kullandığınız deterjan. Aradaki 1000 küsür TL önemli değil, illa leke çıkarmalı isterim derseniz, WG52A200TR da çok mantıklı bir seçenek. Bu arada çamaşır makinelerinde ses ve titreşim sorunu da en çok yaşanan sorunlar arasında. WM12UT90TR düz modeli daha yeni anneme alıp denedik. Titreşim sallantı inanın sıfır, sesi ise sıkma durumunda biraz geliyor, onun sışında sadece çamaşırların dönme sesini duyuyorsunuz.

Evet, WM12UT90TR de gerçekten uygun ve mantıklı makine ama daha pahalı. Bu arada leke çıkarma fonksiyonu olanı Siemens'in başka modelini kullanıyoruz. Anneme ise WM12UT90TR leke çıkarmasız düz modelini aldık. Almamızın sebebi ise, leke çıkarma fonksiyonunun fark yaratan bir etkisini görmemek oldu. Mesela kan lekesi programına ayarlıyoruz, kan lekesine etkisi normal programdan farklı değil. Lekeyi çıkaran asıl unsur kullandığınız deterjan. Aradaki 1000 küsür TL önemli değil, illa leke çıkarmalı isterim derseniz, WG52A200TR da çok mantıklı bir seçenek. Bu arada çamaşır makinelerinde ses ve titreşim sorunu da en çok yaşanan sorunlar arasında. WM12UT90TR düz modeli daha yeni anneme alıp denedik. Titreşim sallantı inanın sıfır, sesi ise sıkma durumunda biraz geliyor, onun sışında sadece çamaşırların dönme sesini duyuyorsunuz.
Simdi iki makina arasinda kaldim biri a sinifi digeri c sinifi 9 ve 10 kg.hangisini onerirsiniz.9 kg olan daha yeni bi seri uretim mi.hangisini tercih etmeliyim.

tambur hacimleri ikiside d aynı daha sulu yıkayı tercih et WG52A200TR bu model (4 farklı leke seçimi + 3 kademe ilave durulama)
çamaşır ve bulaşıkta iyi yıkayan makineyi tercih etmek önceliğiniz olsun bir ton para verip susuz çamaşır yıkayan makineler var

makinenin yazılımını görmeden ürün alma şimdiki makinelerin en büyük sorunu 3 kademe durulama var mı + program kısaltma ayarı ne kadar zamanda yıkıyor + leke seçimi + tambur yıkama .....

? Sıkma ses (800 devirde para testi düşürmüyorsa sıkıntı yok)

Sürekli kullandığım program 40 veya 60 derece 800 devir Ön yıkama + Ektra durulama 1 saat 39 dakika
(çamaşır yıkamada tambur en az %40 boş olacak tıka basa doldurulursa kesinlikle iyi yıkama yapmaz makine isterse 20 saat çalışsın )

Siemens WM16XMH0TR 10kg 1600 devir (A sınıf çamaşır yıkıyor) - alalı 2 ay oluyor
1681157766765-png.2554

Çamaşır yıkama makinesi çamaşırı yıkar
Çamaşır kurutma makinesi çamaşırı kurutur
Çamaşır yıkama ve kurutma makinesi seni yıkar (arıza olarak) ve kurutur (parasal olarak) belli bir süreden sonra %99 arıza yapar
ikisi birlikte olan makine tavsiye etmiyorum
Kesinlikle. Bir alet ne kadar komplike bir hale gelirse arıza ihtimali o kadar yükseliyor. mümkün olduğunca yalın ürünler alıyorum o sebeple. çamaşır makinesi de kurutmasız olsun ?

Simdi iki makina arasinda kaldim biri a sinifi digeri c sinifi 9 ve 10 kg.hangisini onerirsiniz.9 kg olan daha yeni bi seri uretim mi.hangisini tercih etmeliyim.

WG52A200TR​

Daha yeni model ve fonksiyonel özellikleri daha fazla WM12UT90TR ise eski model klasik yıkama periyotları var ben tavsiye etmiyorum şahsen.

tambur hacimleri ikiside d aynı daha sulu yıkayı tercih et WG52A200TR bu model (4 farklı leke seçimi + 3 kademe ilave durulama)
çamaşır ve bulaşıkta iyi yıkayan makineyi tercih etmek önceliğiniz olsun bir ton para verip susuz çamaşır yıkayan makineler var

makinenin yazılımını görmeden ürün alma şimdiki makinelerin en büyük sorunu 3 kademe durulama var mı + program kısaltma ayarı ne kadar zamanda yıkıyor + leke seçimi + tambur yıkama .....

? Sıkma ses (800 devirde para testi düşürmüyorsa sıkıntı yok)

Sürekli kullandığım program 40 veya 60 derece 800 devir Ön yıkama + Ektra durulama 1 saat 39 dakika
(çamaşır yıkamada tambur en az %40 boş olacak tıka basa doldurulursa kesinlikle iyi yıkama yapmaz makine isterse 20 saat çalışsın )

Siemens WM16XMH0TR 10kg 1600 devir (A sınıf çamaşır yıkıyor) - alalı 2 ay oluyor
1681157766765-png.2554
WM16XMH0TR hocam bu makine biraz pahali kaldi bana göre
WG52A200TR bu modeli almayim diyorum tavsiyeleriniz uzerine.urunu kendi sitesinden siparis verecegim.%5 indirimi var piyasa ile ayni fiyata geliyor.sizce merkezden siparis ile bayiden siparis arasinda bi fark varmidir.mesela uretim yili sevkiyat ambalaj gibi.
WG52A200TR bu model

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri