Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tv önerisi 55"-65"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beril

Baretli Moderatör
Moderator
Merhabalar Adem abi,

Soru-cevaplara bakım ama kararsız kaldım. Evime yeni TV almak istiyorum. 55"-65" boyutları sanırım izleme için uygun gibi. Öncelikle ihtiyacım olan ve çekincelerimi aşağıda yazayım. Bütçemde 20.000TL'yi geçmek istemiyorum.
  • 4K UHD smart TV
  • Oyun konsolu (xbox series s) ile oyun oynamak
  • Platformlardan dizi, film izlemek
  • Ekranda bulutlanmadan endişe ediyorum (gözüme çok takılıyor)
  • Görüntü akışındaki titremelerden rahatsız oluyorum
  • 4 m'den izleyeceğim
  • Mümkünse android tercihim
  • Pencereden ışık yansıması yok
Bugün birkaç model inceledim ama kararsız kaldım. Fiyat bazlı baktım onlara da açıkçası. Marka takıntım yok, servis ve ürün kalitesi korkum var. F/P olarak en optimum olanını bulmam sanırım bu bütçe için en doğrusu. Baktığım ürünler, 65GGU7900B, 55GGU7880B, 55P725, 55C725, 55UQ75006LF, 65PUS8007, 65AU7000.

Her türlü alternatife açığım, modeller mağazada denk geldiklerimdi.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kardeşcim Hoşgeldin;
Kullanıcı adını görünce, çok sevdiğim bir şarkıcı olan Ekin Beril geldi aklıma birden :)
O zaman bu mesajını cevaplarken Ekin Berilden MELEK dinlemek keyifli olur.

Şimdiii, sizin maddelere göre ilerleyecek olursak eğer;

UHD ok dir, 4K tv pek yok (TV ler hep 3840x2160 zaten) sonuçta 2160 verdiği için 4K olarak da anılıyor
Konsol işin rengini değiştirir, hele ki Xbox S
Platformlar sorun değil zaten hemen her tv de sorunsuz çalışıyor
Bulutlanma sorunu LCD sınıfının makus talihidir. Tamamen homojen LCD tv neredeyse yoktur (Yeni üretimler)
Titreşim hassasiyetiniz var ise hertz değerini yüksek tutmalısınız ancak yayın kalitesindeki kötülüğü her zaman için absorbe edemezsiniz.
4M için 55 de olabilir 65 de bu sizin tercihinize göre değişir.
Android ürünler için TCL PHILIPS SONY ağırlıklı ürün bakılabilir
Pencereden ışık yansıma sorunu yok ise mat panel ürün için köşeye de sıkışmamış oluruz.

Tüm bu bilgiler ışığında sizin televizyonunuz bu listedeki ürünlerin hiç birisi değil.

Sizin televizyonunuz 19.999tl ye satışta olan 55C728 TCL dir.

Adem Abi merhaba :)

Sen söyledikten sonra dinledim birkaç kez, gerçekten çok hoş bir sesi varmış. Hiç karşılaşmamışım nedense. Ben de keyif aldım. Bol bol önerisi çıkıyor artık bana :LOL:

Birkaç gündür de yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum. Deneyimine sığınıp acaba doğru şeyden mi bahsediyorum diye sana izninle bin kez soru sormak istiyorum ?

Bir arkadaşımda Philips'in 60 hertz bir televizyonu var. Ona gittiğimde xbox ile oyun oynadığımda titreşim bariz bir şekilde beni zorlamadı. Evet yüksek olanların farkını mağazalarda da fark edebiliyorum. Hatta telefonlarda da hertz farkını gözüm alıyor ama ölümcül gereklilik gibi hissetmiyorum. Tabii telefon olduğu için mi böyle algılıyor gözüm bilmiyorum. Xbox ile vurdu kırdı oyunlarından çok, en fazla Forza tarzı yarış oyunlarına hamle ederim. Bahsettiğim arkadaşımın televizyonunda da Forza oynamıştım.

Görsel olarak bir rahatsız olduğum şey de yayın bazlı mı tv bazlı mı pek anlamadığım kare kare görüntüler. Örneğin yeşil bir tarla varken görüntüde açık yeşil, biraz daha açık yeşil, en açık yeşil gibi kare kare renk atlıyor sanki. Geçişler yoktu ekranda. Ama dediğim gibi yayın mı demodaki hata mı yoksa tv mi sıkıntılı onu hiç anlamadım cidden.

Benim evimde televizyon yok, en son yaşadığım evde ailemin 15 senelik televizyonu vardı. Onun haricinde görsel olarak en rahatsız olduğum tv bir arkadaşımdaki Avox ve güzel makul diye beğendiğimde yine başka bir arkadaşımdaki Philips idi. Bu iki marka asla aynı kefeye konmaz farkındayım ama korkum biraz bütçeyi kısıp Awox görseli ile karşılaşmak ya da bütçeyi zorlayarak Philips ile belki de kısa ömürlü bir tv alıp ölü yatırım yapmak. (Ambilight en son tercihim pek haz edemiyorum)

Android istemekteki amacım ben beni kısıtlayan yazılımları pek sevemiyorum. Apple ürünlerini sevmediğim gibi. O sebeple Android tercih ettim. Tabii Google tv gibi başka önerilerin varsa neden olmasın?

Bir de kafamı karıştıran şey acaba ekranı büyütsek mi? 65 bazen çok cazip geliyor ama ekranı büyütüp çok şeyden mi feragat etmek zorunda kalırım diye de gidip geliyorum kendimce. Bütçeyi de 15-20 gibi yapıp 15e yaklaşmak hata mı olur? Bu arada söylediğin tvyi çok uzun zamandır da takip ediyorum aslında ?

Tekrar binlerce kez teşekkür ediyorum ve şu eve televizyonu alana kadar sanırım başını biraz ağrıtacağım beni affet ?

Adem Abi merhaba :)

Sen söyledikten sonra dinledim birkaç kez, gerçekten çok hoş bir sesi varmış. Hiç karşılaşmamışım nedense. Ben de keyif aldım. Bol bol önerisi çıkıyor artık bana :LOL:

Birkaç gündür de yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum. Deneyimine sığınıp acaba doğru şeyden mi bahsediyorum diye sana izninle bin kez soru sormak istiyorum ?

Bir arkadaşımda Philips'in 60 hertz bir televizyonu var. Ona gittiğimde xbox ile oyun oynadığımda titreşim bariz bir şekilde beni zorlamadı. Evet yüksek olanların farkını mağazalarda da fark edebiliyorum. Hatta telefonlarda da hertz farkını gözüm alıyor ama ölümcül gereklilik gibi hissetmiyorum. Tabii telefon olduğu için mi böyle algılıyor gözüm bilmiyorum. Xbox ile vurdu kırdı oyunlarından çok, en fazla Forza tarzı yarış oyunlarına hamle ederim. Bahsettiğim arkadaşımın televizyonunda da Forza oynamıştım.

Görsel olarak bir rahatsız olduğum şey de yayın bazlı mı tv bazlı mı pek anlamadığım kare kare görüntüler. Örneğin yeşil bir tarla varken görüntüde açık yeşil, biraz daha açık yeşil, en açık yeşil gibi kare kare renk atlıyor sanki. Geçişler yoktu ekranda. Ama dediğim gibi yayın mı demodaki hata mı yoksa tv mi sıkıntılı onu hiç anlamadım cidden.

Benim evimde televizyon yok, en son yaşadığım evde ailemin 15 senelik televizyonu vardı. Onun haricinde görsel olarak en rahatsız olduğum tv bir arkadaşımdaki Avox ve güzel makul diye beğendiğimde yine başka bir arkadaşımdaki Philips idi. Bu iki marka asla aynı kefeye konmaz farkındayım ama korkum biraz bütçeyi kısıp Awox görseli ile karşılaşmak ya da bütçeyi zorlayarak Philips ile belki de kısa ömürlü bir tv alıp ölü yatırım yapmak. (Ambilight en son tercihim pek haz edemiyorum)

Android istemekteki amacım ben beni kısıtlayan yazılımları pek sevemiyorum. Apple ürünlerini sevmediğim gibi. O sebeple Android tercih ettim. Tabii Google tv gibi başka önerilerin varsa neden olmasın?

Bir de kafamı karıştıran şey acaba ekranı büyütsek mi? 65 bazen çok cazip geliyor ama ekranı büyütüp çok şeyden mi feragat etmek zorunda kalırım diye de gidip geliyorum kendimce. Bütçeyi de 15-20 gibi yapıp 15e yaklaşmak hata mı olur? Bu arada söylediğin tvyi çok uzun zamandır da takip ediyorum aslında ?

Tekrar binlerce kez teşekkür ediyorum ve şu eve televizyonu alana kadar sanırım başını biraz ağrıtacağım beni affet ?
Peki bu durumda hem bütçeyi aşmadan, hem kaliteden ödün vermeden hem de ürün güvenilirliği anlamında 60BU8000 incelesen nasıl olur?

Adem abi bu ürüne hiç bakmamıştım denk gelmemişim. Samsung aklıma bile gelmemişti niye onu da bilmiyorum. Senin incelemeni de gördüm açıkçası içime sindi. Zaten şöyle bir şey var, bu kadar fikrimi düşüncemi beklentimi aktardıktan sonra sen bunu öneriyorsan bence tamamdır. Tamam dedim aldım :LOL: Bakalım gelsin ürün şimdiden heyecanlandım

Adem abi bu ürüne hiç bakmamıştım denk gelmemişim. Samsung aklıma bile gelmemişti niye onu da bilmiyorum. Senin incelemeni de gördüm açıkçası içime sindi. Zaten şöyle bir şey var, bu kadar fikrimi düşüncemi beklentimi aktardıktan sonra sen bunu öneriyorsan bence tamamdır. Tamam dedim aldım :LOL: Bakalım gelsin ürün şimdiden heyecanlandım
Ahahaha güzel günlerde kullanmanı diliyorum kıymetli kardeşim.?:cay

Bir çok içeriğimde hep söylüyorum, ''bizlerden fikir alın ancak bizim verdiğimiz fikirler ile direkt olarak karar almayın kendiniz de araştırın'' diye, yine de içim rahat çünkü bu televizyonu ben çok fazla ön plana çıkardım çok da aldırdım çünkü haklı gerekçelerim var, satın alan arkadaşlarımızın da geri dönüşleri hep olumlu olunca ayrı bir mutlu oldum ?

O halde forumumuzun Samsung 60BU8000 ürün incelemesi, konu başlığımız da senden gelsin ne dersin ;)

Ben o kadar uzun zamandır YouTube üstünden izliyorum ve takip ediyorum ki seni, tv konusunda izlemediğim videon sanırım çok eskilerdir gözümden kaçmıştır ?

Gelsin, kurulumu yapılsın, kendi gördüklerimle elimden geldiğince elbette anlatırım. Tekniğe çok karışmam o senin alanın, ben son kullanıcı ve evdeki ilk televizyonu olan biri olarak keyifle incelerim :love: Çok sağolasın abi :yeah

Ben o kadar uzun zamandır YouTube üstünden izliyorum ve takip ediyorum ki seni, tv konusunda izlemediğim videon sanırım çok eskilerdir gözümden kaçmıştır ?

Gelsin, kurulumu yapılsın, kendi gördüklerimle elimden geldiğince elbette anlatırım. Tekniğe çok karışmam o senin alanın, ben son kullanıcı ve evdeki ilk televizyonu olan biri olarak keyifle incelerim :love: Çok sağolasın abi :yeah
Aman abi bizlere GERÇEK KULLANICI DENEYİMİ lazım yoksa Ülkemizde nereye baksanız herkes teknik inceleme (!) yapıyor zaten :kiskis

En kıymetlisi sizlerin geri dönüşleridir açık ve net. Bak samimi yazıyorum, senin gireceğin bilgi, benim yazacağım 100 teknik detaydan daha önemlidir o nedenle çok kıymet veriyorum kullanıcıların geri dönüşlerine.

Ben panelden ne anlarım, başkasının yazdığını al sat yaparım en fazla ?

O kadar çok "teknik" bilgi diye abuk kelimelerle inceleme videoları var ki. Biz anlamıyoruz havalı duruyor sadece. Anlasak bile ki anlayan elbet vardır, ben kendimi anlamak zorunda olan biri olarak hissetmiyorum. Ben izleyiciyim, kullanıcıyım. Camın arkasında kasanın içinde neler olduğundan çok, bana verdiği hazzı ve tatmini önemli ?

Teknik bir şey varsa ya da yanlış düşündüğüm, bir abim var adı Adem ? ona sorarım çözeriz

Adem abi merhaba ☺

Benim TV geldi paketli olarak servisi bekliyor. Yarın servis geldiğinde yapmam ya da yapmamam gereken bir şey var mı kendimi güvenceye almak için. Paket açılırken video çekmek çekmemek ya da imza atmam gereken yer ya da atmamam gereken durumlar var mı tavsiye edeceğin?

Adem abi merhaba ☺

Benim TV geldi paketli olarak servisi bekliyor. Yarın servis geldiğinde yapmam ya da yapmamam gereken bir şey var mı kendimi güvenceye almak için. Paket açılırken video çekmek çekmemek ya da imza atmam gereken yer ya da atmamam gereken durumlar var mı tavsiye edeceğin?
Merhaba. Alttaki video da istediğiniz cevabı sanırım bulacaksınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Adem abi merhaba ☺

Sevgili @SmilingArtichoke sağ olsun hemen yetişmiş, ben de ilgilenmemiş olmayayım diye ''En önemlisi homojen ekran testi'' diye bir kere daha vurgulamış olayım.

Özellikle kurulumlar gündüz yapıldığı için ''Görmemişim'' diyen tüketicilerin yoğun olduğunu hatırlatmak isterim.

Panel sağlam ve sorunsuz olsun, gerisi yok efendim anakarttı yazılımdı vs hiç birisi sorun değil onlar çözülür işler.

Merhaba @SmilingArtichoke çok teşekkür ederim. Videoyu o andan beri birkaç kez izledim ?

Adem abi bahsettiğin homojen ekran testi bu YouTube'da aradığım herhangi bir lcd ekran testi ile yapılabilir sanıyorum. Amacımız ölü piksel, bulutlanma, farklı renk, geçişlerde sorun sanırım. Bunları takip ediyoruz.

Peki birkaç soru daha sorsam ? Birincisi ben bu videoyu açmak istediğimde kuruluma gelen servis beni beklemek zorunda olmalı. Kaç dakika sürerse sürsün, ben bir mal alıyorum onlar da imzayı alana kadar beklemek durumunda diye düşünüyorum. İkincisi ölü piksel durumunda fabrika belli bir sayıyı normal karşılıyor gibi şeyler görmüştüm. Onlar hakkında da adet ile ilgili açıkçası net bir şey bulamadım. Gözle baktığımda tamamen kusursuz bir panele mi imza atmalıyım tolere edilecek şeyler var mı? Ya da bunları görmezden gel bu her ekranda olur diyeceğin bir şey var mı? Bir de sanırım doğru anladım. Kumandasının bozuk olma durumu gibi ya da panel harici bir sorunda varsın kabul et imza at şerh düş altına diyorsun.

Merhaba @SmilingArtichoke çok teşekkür ederim. Videoyu o andan beri birkaç kez izledim ?

Adem abi bahsettiğin homojen ekran testi bu YouTube'da aradığım herhangi bir lcd ekran testi ile yapılabilir sanıyorum. Amacımız ölü piksel, bulutlanma, farklı renk, geçişlerde sorun sanırım. Bunları takip ediyoruz.

Peki birkaç soru daha sorsam ? Birincisi ben bu videoyu açmak istediğimde kuruluma gelen servis beni beklemek zorunda olmalı. Kaç dakika sürerse sürsün, ben bir mal alıyorum onlar da imzayı alana kadar beklemek durumunda diye düşünüyorum. İkincisi ölü piksel durumunda fabrika belli bir sayıyı normal karşılıyor gibi şeyler görmüştüm. Onlar hakkında da adet ile ilgili açıkçası net bir şey bulamadım. Gözle baktığımda tamamen kusursuz bir panele mi imza atmalıyım tolere edilecek şeyler var mı? Ya da bunları görmezden gel bu her ekranda olur diyeceğin bir şey var mı? Bir de sanırım doğru anladım. Kumandasının bozuk olma durumu gibi ya da panel harici bir sorunda varsın kabul et imza at şerh düş altına diyorsun.
Evinize gelen teknik ekiplerin sizler de takdir edersiniz ki önceden planlı iş akışları var, siz elbette test yapabilirsiniz ancak bu durumu siz isteyene kadar beklemek durumundalar şeklinde değerlendirmemeniz gerekir :)

Ölü pixel konusunda firmalar kendi kurallarını dayatmaya çalışsa da Yargıtay Ankara 13 üncü Hukuk dairesinin 2013/1750 sayılı emsal kararı kapsamında 1 adet dahi olsa ölü pixel o malı AYIPLI MAL yapar bunun artık lamı cimi olmaz :)

Evinize gelen teknik ekiplerin sizler de takdir edersiniz ki önceden planlı iş akışları var, siz elbette test yapabilirsiniz ancak bu durumu siz isteyene kadar beklemek durumundalar şeklinde değerlendirmemeniz gerekir :)

Ölü pixel konusunda firmalar kendi kurallarını dayatmaya çalışsa da Yargıtay Ankara 13 üncü Hukuk dairesinin 2013/1750 sayılı emsal kararı kapsamında 1 adet dahi olsa ölü pixel o malı AYIPLI MAL yapar bunun artık lamı cimi olmaz :)
Adem abi beni yanlış anlamanı istemem. Elbette hiçbir teknik ekibe saatlerce dur ben keyfime göre bakacağım diyemem. En başında ayıp :) Kaldı ki televizyonum cumartesi günü kuruldu. Test ekranları, videoları derken benim istediğim videoları da açtılar ürünün sıfır olduğunu da gösterdiler. Toplam 20 dakika sürdü sürmedi. Ekip gayet anlayışlı ve kibardı hiçbir sorun yoktu.

Sadece bir adet ölü piksel bulduk. Servis formuna da bunu yazdık o şekilde imza attık. Bundan sonrasına artık bir sorun olursa tekrar danışırım iznin olursa ?

Bu arada televizyon hakkındaki ilk izlenimime gelirsek.. Abi sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum şu an aşırı mutluyum :yeahxbox için de hertz olayı sorun yaratmadı bence. Ama konuştuğumuz gibi ürünle ilgili iyice kullanıp, gördüğüm her şeyi not edip forumda paylaşacağım söz :love:

Adem abi beni yanlış anlamanı istemem. Elbette hiçbir teknik ekibe saatlerce dur ben keyfime göre bakacağım diyemem. En başında ayıp :) Kaldı ki televizyonum cumartesi günü kuruldu. Test ekranları, videoları derken benim istediğim videoları da açtılar ürünün sıfır olduğunu da gösterdiler. Toplam 20 dakika sürdü sürmedi. Ekip gayet anlayışlı ve kibardı hiçbir sorun yoktu.

Sadece bir adet ölü piksel bulduk. Servis formuna da bunu yazdık o şekilde imza attık. Bundan sonrasına artık bir sorun olursa tekrar danışırım iznin olursa ?

Bu arada televizyon hakkındaki ilk izlenimime gelirsek.. Abi sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum şu an aşırı mutluyum :yeahxbox için de hertz olayı sorun yaratmadı bence. Ama konuştuğumuz gibi ürünle ilgili iyice kullanıp, gördüğüm her şeyi not edip forumda paylaşacağım söz :love:
Vay kardeşime bak nasıl da gönlüne göre denk gelmiş ürün ve nasıl da mutlu. Dİlerim ömrün boyunca tüm tercihlerinin sonucu böyle mutlu olur. ? :cay

Haydi bakalım, içinden geç o televizyonun, sonra da deneyimlerini aktar bakalım bize sen ne zaman istersen :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri