Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 35 m2 salon, 18bin btu SESSİZ klima önerisi. Samsung WindFree??

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

batuhanb

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Samsung Windfree AR18CXFCABT/SK
Herkese merhaba,

35m2lik salon için klima arayışındayım (18.000 BTU). Yeri geliyor bu odaya hapsolup masabaşı çalışmamız da gerekiyor, yılda 1-2 kez ekstrem sıcaklarda klima olduğu için burada uyuyabiliriz bile. O yüzden sesin yüksek olmaması en büyük önceliğimiz.

Dış ünite salonun duvar komşusu olan balkonda olacak.

Sessizlik konusunda dikkatimi Samsung'un ürünleri özellikle de windfree serisi çekti. 23 dB'e kadar düşük ses vaad ediyor.

Samsung Windfree AR18CXFCABT/SK

Bu ihtiyaç doğrultusunda bu modele ne dersiniz? Ya da önerebileceğiniz başka marka / model varsa hepsine açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Samsung klimalar alüminyum kondanserli mesafeli durmak lazım. Midea Xtreme Save alınabilir. Ayrıca dairenin yalıtım durumunu, mekanın baktığı cepheyi felan da yazarsanız güzel olur.

Midea'ları araştırıyorum fakat satınalmak için Ankara'da yetkili bayi bulamadım. Sadece online bulabildim o da güven vermedi. @Adem Helvacı bey sürekli bahsediyor ama markanın Türkiye'de resmi satışı mı yok anlamadım düzgün resmi bir web sitesi dahi yok.

Salon güney-batı cephe öğleden sonra güneş batana kadar sürekli güneş altında.

Bina ses ve ısı yalıtımı orta seviye denebilir (aslında 20 yıldan yaşlı bir site fakat zamanına göre perde beton vs iyi yapmışlar).

Midea'ları araştırıyorum fakat satınalmak için Ankara'da yetkili bayi bulamadım. Sadece online bulabildim o da güven vermedi. @Adem Helvacı bey sürekli bahsediyor ama markanın Türkiye'de resmi satışı mı yok anlamadım düzgün resmi bir web sitesi dahi yok.

Salon güney-batı cephe öğleden sonra güneş batana kadar sürekli güneş altında.

Bina ses ve ısı yalıtımı orta seviye denebilir (aslında 20 yıldan yaşlı bir site fakat zamanına göre perde beton vs iyi yapmışlar).
FG Europe Midea Ankara Bayisi;

ERDAL ÇAM - A1 SOĞUTMA
Bayi Kodu : 120-01-037
Telefon : +90 312 480 0584
Telefon : +90 555 982 4584
E-posta : [email protected]
Adres : AYRANCI MH. UÇARLI SK. 13/A ÇANKAYA - ANKARA Ankara / Çankaya

FG Europe Midea Ankara Bayisi;

ERDAL ÇAM - A1 SOĞUTMA
Bayi Kodu : 120-01-037
Telefon : +90 312 480 0584
Telefon : +90 555 982 4584
E-posta : [email protected]
Adres : AYRANCI MH. UÇARLI SK. 13/A ÇANKAYA - ANKARA Ankara / Çankaya
Çok teşekkürler ??

İnternet sitesinde fiyatlar biraz yüksek geldi ama gidip bir bakayım bütçe yetirebilirsem alırım.

Midea’ya alternatif var mı peki o olmazsa şunu al diyebileceğiniz benim durumumda?

Çok teşekkürler ??

İnternet sitesinde fiyatlar biraz yüksek geldi ama gidip bir bakayım bütçe yetirebilirsem alırım.

Midea’ya alternatif var mı peki o olmazsa şunu al diyebileceğiniz benim durumumda?
12.000 BTU ile karıştırmışım ben kusura bakmayın. arın fiyat alın aşarsa bütçenizi başka modellere bakarız.

Estağfullah. Her soruma cevap veriyorsunuz teşekkür ederim.

Verdiğiniz Midea bayisini aradım hocam, kart için verdikleri fiyat 30un üzeri ayrıca şu an ellerinde 18bin btu yokmuş ağustos başı gibi gelir ama kesin tarih yok dediler.

Fiyatı biraz daha uygun önereceğiniz marka model nedir acaba?

Normalde birşey almadan haftalarca kendim araştırırım ama bu sefer biraz acil ihtiyacımız var, Türkiye piyasası için de Adem beyin videoları haricinde güvenilir içerik bulamadım çoğu reklam. Adem beyin de midea dışında ayrıntılı incelediği bana uygun bir model göremedim. O yüzden benim durumumda ne önerirsiniz şeklinde genel sormak durumunda kalıyorum.

Airfel web sitesinde Kaira isminde markayla klima satılıyor.

18bin btu olan DTXR50e ve DRXR50e modellerindeki iç ünite min ses 26 dB ve minimum BTU seviyesi 1157 olması nedeniyle dikkatimi çekti (9bin btu olan modellerde bile min BTU daha yüksek). @Adem Helvacı beyin videolarından anladığım kadarıyla bu değerin düşük olması kompresörün düşük seviyede stabil çalışabilmesi (on-off) yapmaması açısından önemli.

Bu modeli önerir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_5656.jpeg
    IMG_5656.jpeg
    60 KB · Görüntüleme: 6
Sessizlik ile ilgili iki tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Benim oturma odasındaki klimamın motoru aslında çok çok sessiz. Balkona montajlandı.
Balkon duvarlarının arkasının genelde boş olması(kalebodur) diğer odalara nazaran yalıtım da olmadığından motor uğultusu olduğu gibi içerde.
Motorun yanına gidiyorum sessiz, kulağımı duvara dayıyorum zırıltı sesi geliyor.
Geçen hafta yatak odasının motoru pencere altına takıldı. Çıt ses gelmiyor.
Velhasıl sessizlik takıntınız varsa motorun takılacağı yeri iyi tayin etmelisiniz.
Balkon duvarıyla ünitenin takılacağı duvar aynı ise yani sırt sırta montajlanacaksa(motorla ünite) ses gelmesi muhtemel.
Çünkü pirkete direkt kaleboduru döşeyip geçiyorlar, arkada yalıtım yok sıva yok bişey yok. Bu da uğultuya sebep oluyor

Sessizlik ile ilgili iki tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Benim oturma odasındaki klimamın motoru aslında çok çok sessiz. Balkona montajlandı.
Balkon duvarlarının arkasının genelde boş olması(kalebodur) diğer odalara nazaran yalıtım da olmadığından motor uğultusu olduğu gibi içerde.
Motorun yanına gidiyorum sessiz, kulağımı duvara dayıyorum zırıltı sesi geliyor.
Geçen hafta yatak odasının motoru pencere altına takıldı. Çıt ses gelmiyor.
Velhasıl sessizlik takıntınız varsa motorun takılacağı yeri iyi tayin etmelisiniz.
Balkon duvarıyla ünitenin takılacağı duvar aynı ise yani sırt sırta montajlanacaksa(motorla ünite) ses gelmesi muhtemel.
Çünkü pirkete direkt kaleboduru döşeyip geçiyorlar, arkada yalıtım yok sıva yok bişey yok. Bu da uğultuya sebep oluyor

Evet çok teşekkürler, haklısınız balkon duvarı konusunda. Fakat oturduğumuz sitede dışarıya ünite koymaya izin verilmiyor malesef. Benim durumumda iç ünite ve dış ünite aynı duvarda olacak fakat sırt sırta olmayacak aralarında 2-3 metre mesafe olacak (dikdörtgen salonun uzun kenarının ortasına konulmasını öneriyordu adem bey buna göre planladım).

Dediğiniz gibi salon/balkon duvarı zayıf olduğu için dış üniteyi balkonda doğrudan yere mi koysak diye de düşündüm bilmiyorum daha iyi mi olur kötü mü. Sizin fikriniz var mı?

Motorun takılacağı yeri eliniz ile yoklama şansınız varsa tıklata tıklata kontrol edin. Nispeten diğerlerine göre nerede ses tok geliyorsa oraya ayakları denk getirin.

Airfel ve kaira bu yaz mevsiminin ekonomik kurtarıcısı oldular.
Yine de beklentinizin sessizlik olması nedeniyle bu konuda bu ürünleri kullanan arkadaşların seslerine de kulak vermeniz gerekir mesela sevgili @Pitbull dostumuz gibi.
Bizim ofisi Çin den Ziyarete gelen Midea yetkililerine ''sizin ürünlerinizden daha çok, Airfel öneriyorum ve sattırıyorum'' dediğimde çok şaşırmışlardı fakat benim onu söylememdeki en önemli etken fiyat politikalarıydı. Tamam kabul, Airfel ile Midea arasında ciddi fark var ancak fiyat da çok farklı. Bu nedenle soğutsun ısıtsın yeter mantığında olan dostlara Airfel Kaira Daylux Darelax vs vs bütçesine, döneme, kampanyalara göre öneriyoruz bir şeyler fakat beklentilerde konfora doğru bir ağırlık basma durumu varsa ister istemez uyarmak zorunda kalıyoruz.

Bizim ofisimizde LG nin de kliması var mesela, çok sıkışmadıkça ve Airfel gibi bir alternatif varken önermemeyi tercih ediyoruz.

Klima ürünü beklentiler, bölge ve bütçe paralelinde kaar verilmesi gereken üründür :ok

Arkadaşların önce Midea üzerinden ilerleme sebepleri de bu dur.

Bu arada Sevgili @Murat ALA kardeşimin iletişim bilgilerini verdiği Erdal Bey ile ben Midea toplantısında kıymetli eşi ile birlikte tanışmıştım, hem çok kalnder hem de teknik donanıma çok meraklı bir gerçek ustamızdır. Görüşürseniz benim selamımı iletin lütfen. :ok

Airfel ve kaira bu yaz mevsiminin ekonomik kurtarıcısı oldular.
Yine de beklentinizin sessizlik olması nedeniyle bu konuda bu ürünleri kullanan arkadaşların seslerine de kulak vermeniz gerekir mesela sevgili @Pitbull dostumuz gibi.
Bizim ofisi Çin den Ziyarete gelen Midea yetkililerine ''sizin ürünlerinizden daha çok, Airfel öneriyorum ve sattırıyorum'' dediğimde çok şaşırmışlardı fakat benim onu söylememdeki en önemli etken fiyat politikalarıydı. Tamam kabul, Airfel ile Midea arasında ciddi fark var ancak fiyat da çok farklı. Bu nedenle soğutsun ısıtsın yeter mantığında olan dostlara Airfel Kaira Daylux Darelax vs vs bütçesine, döneme, kampanyalara göre öneriyoruz bir şeyler fakat beklentilerde konfora doğru bir ağırlık basma durumu varsa ister istemez uyarmak zorunda kalıyoruz.

Bizim ofisimizde LG nin de kliması var mesela, çok sıkışmadıkça ve Airfel gibi bir alternatif varken önermemeyi tercih ediyoruz.

Klima ürünü beklentiler, bölge ve bütçe paralelinde kaar verilmesi gereken üründür :ok

Arkadaşların önce Midea üzerinden ilerleme sebepleri de bu dur.

Bu arada Sevgili @Murat ALA kardeşimin iletişim bilgilerini verdiği Erdal Bey ile ben Midea toplantısında kıymetli eşi ile birlikte tanışmıştım, hem çok kalnder hem de teknik donanıma çok meraklı bir gerçek ustamızdır. Görüşürseniz benim selamımı iletin lütfen. :ok
Adem Bey ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler. Sizi neden sürekli Midea'dan bahsediyorsunuz diye eleştirmiyorum tabii ki, klima nasıl seçilir başlıklı 1 saatlik videonuzu izledikten sonra kesinlikle hak veriyorum.

Sayın @Murat ALA bey Kaira önermiş fakat Kaira / Airfel gibi diğer markaların neden anlayamıyorum düzgün kurumsal bir distribütör web sitesi yok, web sitelerindeki telefonlardan ulaşılamıyor. Örneğin Airfel'in bulunduğum ilçede (Çankaya, Ankara) iki bayisi var biri telefonu açmıyor diğeri açıyor fakat "fiyatlar çok yükseldi artık kimse almıyor ben de stok tutmuyorum, sipariş verirseniz 45 güne gelir" diyor (ASMEK Mühendislik ve NOVATEK Mühendislik, Airfel'in kendi web sitesinde bunlar var deneyebilirsiniz). Kaira'yı da Airfel bayileri satıyor anladığım kadarıyla o da yok ellerinde doğru düzgün bir bilgi de vermiyorlar. Yani varmış da sıcaklar arttığından talep çok, ellerinde kalmamış değil. Yok ya bi getirmiyoruz onu diyor, kim getirecek anlamıyorum.

Anladığım kadarıyla Daikin Airfel'lerin de distribütörlüğübnü yapıyor, Daikin'i arıyorum airfel için 2ye tuşlayın diyor, yine telefonu açan yok.

Satış anında dahi böylelerse satış sonrası hizmet nasıl hayal edemiyorum zaten.

Benim ulaşabildiğim web sitelerinde düzgünce bilgi veren, telefonla veya yüzyüze gidip bayilerinden bilgi alabildiğim bir tek Samsung oldu onun da aluminyum kondensör'ü var ve önerilmiyor.

Artık paraya kıyıp Midea mı alsam dedim, Murat Bey'in iletişim bilglerini verdiği Erdal bey ile görüştüm Midea için. En erken Ağustos başı gelir diyor ve net tarih veremiyor malesef. Geldiğinde bir de montaj sırası belki, 2-3 hafta bekleme süresi gibi.

Artık bende mi bir sorun var, ülke ekonomisi gerçekten çöküyor mu anlayamıyorum gerçekten.

Ankara'da ulaşabileceğim, aktif satış yapan güvenilir önerebileceğiniz bir Kaira veya Airfel satıcısı var mı acaba?

Son düzenleme:
Adem Bey ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler. Sizi neden sürekli Midea'dan bahsediyorsunuz diye eleştirmiyorum tabii ki, klima nasıl seçilir başlıklı 1 saatlik videonuzu izledikten sonra kesinlikle hak veriyorum.

Sayın @Murat ALA bey Kaira önermiş fakat Kaira / Airfel gibi diğer markaların neden anlayamıyorum düzgün kurumsal bir distribütör web sitesi yok, web sitelerindeki telefonlardan ulaşılamıyor. Örneğin Airfel'in bulunduğum ilçede (Çankaya, Ankara) iki bayisi var biri telefonu açmıyor diğeri açıyor fakat "fiyatlar çok yükseldi artık kimse almıyor ben de stok tutmuyorum, sipariş verirseniz 45 güne gelir" diyor (ASMEK Mühendislik ve NOVATEK Mühendislik, Airfel'in kendi web sitesinde bunlar var deneyebilirsiniz). Kaira'yı da Airfel bayileri satıyor anladığım kadarıyla o da yok ellerinde doğru düzgün bir bilgi de vermiyorlar. Yani varmış da sıcaklar arttığından talep çok, ellerinde kalmamış değil. Yok ya bi getirmiyoruz onu diyor, kim getirecek anlamıyorum.

Anladığım kadarıyla Daikin Airfel'lerin de distribütörlüğübnü yapıyor, Daikin'i arıyorum airfel için 2ye tuşlayın diyor, yine telefonu açan yok.

Satış anında dahi böylelerse satış sonrası hizmet nasıl hayal edemiyorum zaten.

Benim ulaşabildiğim web sitelerinde düzgünce bilgi veren, telefonla veya yüzyüze gidip bayilerinden bilgi alabildiğim bir tek Samsung oldu onun da aluminyum kondensör'ü var ve önerilmiyor.

Artık paraya kıyıp Midea mı alsam dedim, Murat Bey'in iletişim bilglerini verdiği Erdal bey ile görüştüm Midea için. En erken Ağustos başı gelir diyor ve net tarih veremiyor malesef. Geldiğinde bir de montaj sırası belki, 2-3 hafta bekleme süresi gibi.

Artık bende mi bir sorun var, ülke ekonomisi gerçekten çöküyor mu anlayamıyorum gerçekten.

Ankara'da ulaşabileceğim, aktif satış yapan güvenilir önerebileceğiniz bir Kaira veya Airfel satıcısı var mı acaba?
Ben Kairayı hepsiburada üzerinden Kaira Türkiye satıcısından aldım. Onlar bana yakın servise kargoladılar. Servis de gelip kurdu. Tüm bunlar 1 hafta sürdü.

Daikin Daylux 18bib BTU var fiyatı da 21k civarı. Buna ne dersiniz?

(Yine web sitesinde doğru düzgün teknik veri yok malesef)

Bayiden alırsanız daha pahalıya alırsınız internet üzerinden alın trendyol dan daha uyguna gelir. R32 olan model yeni üretim R410 eski. Airfel de alabilirsiniz aynı cihaz tek farkı önünde yazan marka.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri