Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi *mitsubishi electric alındı*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 361
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

361

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
12500-18000
Marka Model Bilgisi
'' kolayca erişebileceğim satın alabileceğim bir ürün ''
Yeni bir eve taşınıyorum ve artık maddi durumumu toparladığıma göre bu kararı alarak yeni bir klima alarak kendimi şımartabilirim. ( Bu ekonomide kendini şımartmak biraz pahalıya patlıyor ama neyse (: . )

Yaşadığım şehir; Adana
Odanın bulunduğu cephe ; Batı Cephesi.
Odanın içerisinde bulunan eşya; Bilgisayar - 2 monitör vs - 1adet yatak olacak zamanla odanın için yavaş yavaş dolar
Ev M2 ; 90 m2
Oda M2 tahmini ; +20 M2 - 25 m2
Ne için klima almayı planlıyorsun; '' Hem soğutma , Hem Isıtma ''
Oda da tek başıma kalacağım ama 2 -3 kişide olsa iyi soğutmaya ısıtmaya yönelik bir ürün olabilirse sevinirim.

Bütçen nedir güzel kardeşim? ; 12.500 - 18.000 ₺ ( Taksitle almayı planlıyorum ^^ )

Kısacası bulunduğum şehir cehennemi aratmıyor değil ve bu yazları çekilmez kışları ise soğuk oluyor. Bu sorunumu klima alarak sonlandırmak istiyorum lakin bu klimaya vereceğim para ise cebimi düşünmeli. Gözü kapalı aldığım ürün yarın cebime gözünü dikmemeleli. ( Kısacası inverter a++ klima olmalı diye düşünüyorum ).

Siz değerli kullanıcıların yorumları deneyimlerini ve tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu konuyu taşınmadan önce tam bilgi sahibi olmadan açtığım için ( Metrekare açısından). 16m2 için güzel bir ısıtma ve soğutma olacağı söylendi sadece. Üst düzey bir klima bilgim yok belki bu şekilde direkt aktarmamda yanlış. Düzeltmek gerekirse satış görevlisinin bana aktardığı bilgi ısıtma konusundan a+++ olduğudur. Zar atma konusuna gelecek olursak kör bir şekilde baymak veya farklı markalarla iş sağlamak büyük hezimete uğratabilir. En azından daha çok güvenip alabileceğim bir marka mitsubishi olurdu. O kadar çok gezindim belki yeteri kadar gezinmiş olamam ama '' Mitsubishi '' alıp nalet olsun servisine nalet olsun böyle markaya diyen sitem eden bir kişi kimse görmedim. Çevremde olan insanların mini yönlendirmesi bu şekilde oldu. Evet zar atıp 12.500 e 11.500 e 12BTU luk demirdöküm veya baymak alınabilirdi. Olası sorun yaşamam beni dert sahibi edebilir diye mitsubishiye zar attım. Bu demek değil ki mitsubishi de sorun yaşamayacağım ama sorun yaşayacağıma inanmıyorum. 11.500 verip hezimete de uğramaktansa üstüne yüklü bir miktar ücret ekleyip mitsu almak bana okey geldi. Tabi bu yazdıklarım varsayım :)
Güzel günlerde kullanın. Bu zar sizin için her koşulda iyi gelmiş :ok

• Beğen
Tepkiler: 361
Bu konuyu taşınmadan önce tam bilgi sahibi olmadan açtığım için ( Metrekare açısından). 16m2 için güzel bir ısıtma ve soğutma olacağı söylendi sadece. Üst düzey bir klima bilgim yok belki bu şekilde direkt aktarmamda yanlış. Düzeltmek gerekirse satış görevlisinin bana aktardığı bilgi ısıtma konusundan a+++ olduğudur. Zar atma konusuna gelecek olursak kör bir şekilde baymak veya farklı markalarla iş sağlamak büyük hezimete uğratabilir. En azından daha çok güvenip alabileceğim bir marka mitsubishi olurdu. O kadar çok gezindim belki yeteri kadar gezinmiş olamam ama '' Mitsubishi '' alıp nalet olsun servisine nalet olsun böyle markaya diyen sitem eden bir kişi kimse görmedim. Çevremde olan insanların mini yönlendirmesi bu şekilde oldu. Evet zar atıp 12.500 e 11.500 e 12BTU luk demirdöküm veya baymak alınabilirdi. Olası sorun yaşamam beni dert sahibi edebilir diye mitsubishiye zar attım. Bu demek değil ki mitsubishi de sorun yaşamayacağım ama sorun yaşayacağıma inanmıyorum. 11.500 verip hezimete de uğramaktansa üstüne yüklü bir miktar ücret ekleyip mitsu almak bana okey geldi. Tabi bu yazdıklarım varsayım :)
Birinci olarak A+++ diyen pazarlama taktiği gereği, pazarlamacılık yapmış. Görevini ifşa etmiş.
İkinci olarsk klima dünyası Demirdmküm ve Bay aktan ibaret değil. Dünyanın %90 nı Mitsubishi, Daikin dışında klima kullanıyor. Hepsi hezimete uyarmış değil.
Ha şunu diyebilirsiniz, ben güven riskine girmedim. Toplumsal algısı ı Mitsubishi iyidir deyip, riske girmedim Mitsubishi aldım derseniz, saygı ile karşılarız tabiki ve.
Bizim de bu sektörde amacımız parana göre klima da en iyi performans ve kalite de ne alırsın üzerine. Gree G-Tech 12 lik 21 000 TL mesela. Bence ME HR yi 5 kere sollar

Klimanın hayırlı olsun tekrar.

Screenshot_2023-06-29-12-57-10-177_com.google.android.apps.docs-edit.jpg

Klimanız standart şartlarda ısıtma da A+, sadece sıcak iklim de A+++, bu da işte pazarlamacı ayağı. Zaten bir çok klima şu an sıcak iklimde A+++ enerji sınıfı.
Ha, ME aslında her şeyi açıkça yazıyor. Olayı doğru aktarmaya satıcılar.

Ekli dosyayı görüntüle 5336

Klimanız standart şartlarda ısıtma da A+, sadece sıcak iklim de A+++, bu da işte pazarlamacı ayağı. Zaten bir çok klima şu an sıcak iklimde A+++ enerji sınıfı.
Ha, ME aslında her şeyi açıkça yazıyor. Olayı doğru aktarmaya satıcılar.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Bu bir satış taktiği ve bende bu piyasada çok üst düzey bilgi sahibi olmadığım için kolayca yutmuş olabilirim bu yemi (ısıtma konusunda). Lakin yinede odam için yeteceğini düşünüyorum (inanıyorum veya inanmak istiyorum). Bahsetmiş olduğunuz klima hakkında duyumum oldu lakin şöyle düşünün araştırma imkanınız var fakat kimse sizlere güven veremiyor ve bu işlem gerçek bir zar atma işlemi. Belki bilgisine güvendiğim 2-3 kişi sizin bahsetmiş olduğunuz klimadan tavsiye verse bunu kesinlikle almalısın pişman olmayacağın açık ara belli dese belki o klimayı da satın alabilirdim. Evet çoğu insan zar atıp bilindik sorun yaşayan markaları alıyor kiminin sizler gibi bilgisi olan çevre dostları olabiliyor. Ben de bu imkana sahiptim lakin konuyu açtığımda şans eseri '' Adem abinin gözünden kaçmış '' ve sizler yeni görmüşsünüz konumu. Doların kur artışıyla birlikte hızlıda olsa bir karar almam gerekiyordu ve bu kararı mitsubishiden kullandım. Satıcının profosyonel bir satıcı olduğunu düşünmüyorum lakin buna ihtiyaçım varmış gibi almak zorunda kaldım diyebiliriz. Umarım başka ürünlerde bu forum üzerinde bilgi ihtiyacı duyar ve siz değerleri üyelerden F/P ürün tavsiyeleri alabilirim. Son olarak konuya ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Yazdıklarınıza katılıyorum. Bu bir satış taktiği ve bende bu piyasada çok üst düzey bilgi sahibi olmadığım için kolayca yutmuş olabilirim bu yemi (ısıtma konusunda). Lakin yinede odam için yeteceğini düşünüyorum (inanıyorum veya inanmak istiyorum). Bahsetmiş olduğunuz klima hakkında duyumum oldu lakin şöyle düşünün araştırma imkanınız var fakat kimse sizlere güven veremiyor ve bu işlem gerçek bir zar atma işlemi. Belki bilgisine güvendiğim 2-3 kişi sizin bahsetmiş olduğunuz klimadan tavsiye verse bunu kesinlikle almalısın pişman olmayacağın açık ara belli dese belki o klimayı da satın alabilirdim. Evet çoğu insan zar atıp bilindik sorun yaşayan markaları alıyor kiminin sizler gibi bilgisi olan çevre dostları olabiliyor. Ben de bu imkana sahiptim lakin konuyu açtığımda şans eseri '' Adem abinin gözünden kaçmış '' ve sizler yeni görmüşsünüz konumu. Doların kur artışıyla birlikte hızlıda olsa bir karar almam gerekiyordu ve bu kararı mitsubishiden kullandım. Satıcının profosyonel bir satıcı olduğunu düşünmüyorum lakin buna ihtiyaçım varmış gibi almak zorunda kaldım diyebiliriz. Umarım başka ürünlerde bu forum üzerinde bilgi ihtiyacı duyar ve siz değerleri üyelerden F/P ürün tavsiyeleri alabilirim. Son olarak konuya ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Sizlerin vesilesi ile bizler de bu konuları topluma açık alanlarda tartışıp fikir alışverişinde bulunma olanağı yakalıyoruz. Doğru bilgiyi yaymanın başka yolu şu an için yok ne yazık ki.

Birol ustamız uzun yıllardır www.klimaforumu.com üzerinden insanları uzmanı olduğu bu alanda bilgilendirir. Bizde amaç hiçbir zaman ''herkes bana gelsin, herşey benim olsun'' mantığında olmadığı için, ''Önemli olan doğru bilgiyi yaymak'' felsefesinden hareketle buralarda yazıp çiziyoruz işte ne kadar etkimiz olabiliyorsa :ok

Bu iyi bir zar olmuş.
Enviro veya Hare değilse o zaman da süper bir zar olmuş.

Görmedim ben konuyu kardeşim kusura bakmayın artık :ok
Adem abi merhaba. Mardin Kızıltepedeyim ve bu bölge aşırı sıcak olduğu için klima almayı düşünüyorum. Mitsubishi Electric ya da Daikin arasından seçim yapacağım. Öncelik Mitsubishi Electric gibi duruyor. Hangi modelini tercih etmeliyim?

Adem abi merhaba. Mardin Kızıltepedeyim ve bu bölge aşırı sıcak olduğu için klima almayı düşünüyorum. Mitsubishi Electric ya da Daikin arasından seçim yapacağım. Öncelik Mitsubishi Electric gibi duruyor. Hangi modelini tercih etmeliyim?
Abi bütçeniz uygun olur mu bilmiyorum fakat ME dediğinizde Krigaminezen veya Legendera almak gerekir zira GERÇEK ME klimalar onlar.

Hare ve Enviro serilerini biz incelemedik ancak yerli montaj olan bu kimalar ile ilgili özellikle kasa genleşme sesi ve performans konusunda negatif tüketici geri dönüşleri var. Yine de tekrar ediyorum ki biz incelemedik şimdi günahlarını da almayalım.

12.000BTU Mitsubishi HR 35 modelini kullanıyorum. Kulağımda çok iyi seviyede dış sesleri geçirmeyen bir kulaklık olmasına rağmen üfleme sesini vs duyuyorum gece yatarken de sessiz olduğundan net duyulabiliyor bu konuda sıkıntınız varsa bilginiz olsun. 1 Aylık kullanıcısıyım ortalama fiyat performans sağladı kullanımıma bakacak olursak. Tercih sizlerin detaylı bir bilgi sahibi değilim ama kullanıcı olarak Adem abinin önerebileceği güzel klimalarada bakabilirsin. Lakin marka takıntın varsa orası sana kalmış. Mitsubishi'nin pişman edeceğini düşünmüyorum ( düşünmek istemiyorum ).

Abi bütçeniz uygun olur mu bilmiyorum fakat ME dediğinizde Krigaminezen veya Legendera almak gerekir zira GERÇEK ME klimalar onlar.

Hare ve Enviro serilerini biz incelemedik ancak yerli montaj olan bu kimalar ile ilgili özellikle kasa genleşme sesi ve performans konusunda negatif tüketici geri dönüşleri var. Yine de tekrar ediyorum ki biz incelemedik şimdi günahlarını da almayalım.
Teşekkür ederim. İkisine bir bakayım. Arkadaşlar da E.C.A klima önermislerdi ama ola ki bütçemiz yetmez ise alternatif olarak bu markadan ya da farklı markalardan alabileceğimiz 18 lik hangi model olabilir?

Teşekkür ederim. İkisine bir bakayım. Arkadaşlar da E.C.A klima önermislerdi ama ola ki bütçemiz yetmez ise alternatif olarak bu markadan ya da farklı markalardan alabileceğimiz 18 lik hangi model olabilir?
Elginkan Holdinge bağlı olan ECA markası tabi yine biliyorsunuz klimalarını kendisi üretmiyor. HAIER markasına üretim yaptırıyor. 9-12 lik olanlarda HITACHI kompresör kullanılıyor. Satın alınmasında sakınca görmüyorum.

Bütçe uygunsa bir All Easy Pro sahibi olmanız, o klimaya sahip olduğunuzda ''Gerçekten doğruymuş'' cümlesini kurmanıza sebep olacaktır :ok
12.000 BTU All Easy Pro 30.500 TL. Aslında baktığında bu piyasada para değil. Alacaksın büyük bir problem yaşamazsan 10 yıl kullanacaksın. E bir de verimli klima. Almışken nokta ürün alabilmek iyi oluyor gerçekten.

12.000 BTU All Easy Pro 30.500 TL. Aslında baktığında bu piyasada para değil. Alacaksın büyük bir problem yaşamazsan 10 yıl kullanacaksın. E bir de verimli klima. Almışken nokta ürün alabilmek iyi oluyor gerçekten.
Abi All Easy Pro önermek, Midea önermenin önüne geçti hele ki tarihe damgasını vuran şu 2023 Temmuz sıcaklarında 1 gram dahi olsa bayılma emaresi bile göstermemesi tam olarak testin dibine vurduğumuzun da ispatıdır artık.

Yahu resmen alev esiyor bizim güney cepheden, klima dış ünite de orada, banamısın demiyor alet.

Diğer yandan mesela Arçelik servisi arkadaş arayıp ''Adem abi gözünü seveyim bir yayın yap, arıza kaydı açtırıp durmasınlar, klimanın kapasitesi bu abi soğutmuyor arızalarına yapabileceğimiz bir şey yok'' dedi ya tamam dedim artık bu iş bitmiştir.

İşte 15 lik kompresörle 18 lik klima yapmalarının, 19,5 luk kompresör ile 24 lük klima yapmalarının sonucu bu.

Abi All Easy Pro önermek, Midea önermenin önüne geçti hele ki tarihe damgasını vuran şu 2023 Temmuz sıcaklarında 1 gram dahi olsa bayılma emaresi bile göstermemesi tam olarak testin dibine vurduğumuzun da ispatıdır artık.

Yahu resmen alev esiyor bizim güney cepheden, klima dış ünite de orada, banamısın demiyor alet.

Diğer yandan mesela Arçelik servisi arkadaş arayıp ''Adem abi gözünü seveyim bir yayın yap, arıza kaydı açtırıp durmasınlar, klimanın kapasitesi bu abi soğutmuyor arızalarına yapabileceğimiz bir şey yok'' dedi ya tamam dedim artık bu iş bitmiştir.

İşte 15 lik kompresörle 18 lik klima yapmalarının, 19,5 luk kompresör ile 24 lük klima yapmalarının sonucu bu.
Adem hocam O zaman 18 lik alarak bilmeden iyi yapmışız desene ?

Adem hocam birde klimanın kompresörünün kaçlık olduğunu özelliklerinden anlayabiliyor muyuz? Bazı forumlarda Isıtmada P tasarım değerine bakın diyorlar da.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri