Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TV üzerine

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Deniz.Taskaynatan

Yeni Üye
Yeni Üye
Hocam öncelikle merhabalar. İyi çalışmalar diliyorum.
Bildiğiniz üzere ülke ekonomisinin kaliteli teknolojik cihazlara sahip olma üzerindeki etkileri bizleri her geçen gün biraz daha hayata küstüyor.
Tv alırken tek istediğim Kaliteli bir ekran ve Kaliteli ses.
Android, google, saphi, Webos vs. olması çok da üzerinde duracağım bir konu değil. Mesela NEXT'in 43020FS2 (webOS 5.0) kodlu televizyonu o fiyat bandında ve hatta üstündeki fiyat bandında olan tv 'lere (amatörce) kıyasladığımda cazip geliyor.
Örneğin Kumandası ve özellikli kullanımı ilgimi çekti ancak FHD veya UHD adı altında gördüğüm TV'ler çok kalitesiz ve görüntüsü tatmin etmiyor
Bu TV 5.5k civarında şu an. Sizce almaya değer mi?
Sizden ricam bana 5k-7.5k aralığında tv önerebilir misiniz? Ses ve görüntü kalitesi dandik düzeyde olmasın yeterli.

Bu arada merak ettiğim bir konu da şudur hocam :) Gerek youtube da gerek sosyal mecralarda NEXT TV incelemenize denk gelemedim bir türlü :) Sebebi nedir.

Hocam öncelikle merhabalar. İyi çalışmalar diliyorum.
Bildiğiniz üzere ülke ekonomisinin kaliteli teknolojik cihazlara sahip olma üzerindeki etkileri bizleri her geçen gün biraz daha hayata küstüyor.
Tv alırken tek istediğim Kaliteli bir ekran ve Kaliteli ses.
Android, google, saphi, Webos vs. olması çok da üzerinde duracağım bir konu değil. Mesela NEXT'in 43020FS2 (webOS 5.0) kodlu televizyonu o fiyat bandında ve hatta üstündeki fiyat bandında olan tv 'lere (amatörce) kıyasladığımda cazip geliyor.
Örneğin Kumandası ve özellikli kullanımı ilgimi çekti ancak FHD veya UHD adı altında gördüğüm TV'ler çok kalitesiz ve görüntüsü tatmin etmiyor
Bu TV 5.5k civarında şu an. Sizce almaya değer mi?
Sizden ricam bana 5k-7.5k aralığında tv önerebilir misiniz? Ses ve görüntü kalitesi dandik düzeyde olmasın yeterli.

Bu arada merak ettiğim bir konu da şudur hocam :) Gerek youtube da gerek sosyal mecralarda NEXT TV incelemenize denk gelemedim bir türlü :) Sebebi nedir.
Merhaba, bu soruya cevap verebilmek için panel tipini belirlemek lzım ki bunun için de sizin kullanıcı profiliniz ile birlikte tabi ki oturma düzeniniz önemli.

NEXT firma yetkilileri ile farklı bir konu nedeniyle istişaremiz olmuştu, ürün yollarlarsa inceleyeceğimizi biliyorlar.

Biz öyle firmaların peşinde koşturup ''Bize ürün yollayın inceleyelim'' deme modunu çok sevmiyoruz, bizim ne iş yaptığımız ve neyi amaçladığımız ortada, bunu anlayıp irtibat kurup ürün yollayan firmaların (Onvo - Dijitsu - Dreamstar vs) ürünlerini seve seve inceliyor ve görüşlerimizi objektif şekilde paylaşıyoruz.

Yani bu aslında firmanın tercihi bizim değil :)

Firma konusunda söylediklerinize katılıyorum. Sizi yeni tanıdım ve gerçekten objektif davrandığınızı gördüm. Hiç bir şekilde kesin hükümler vermeyip- kullanıcıların bilinçli teknoloji tüketimi üzerinde durmaları için uyarıyorsunuz. "Balık isteme balık tutmayı öğren" misali.
Ben Telefon ve Bilgisayardan orta düzeyde anlıyorum. Ancak TVlerde paneller, yazılımlar, ses ve görüntü teknolojilerinden çok anlamadığım için sizleri rahatsız ediyorum :) Hakkınızı helal edin. Sizden bir isteğim olacak ancak lütfen hayır demeyin. Sorumluluğu ben alıyorum çünkü.

"Aa hocam kötü çıktı, sesi tatmin etmedi, görüntüsü hoşuma gitmedi" demeyeceğim :)
Bana 5.5k-8k aralığında bir Tv önerin lütfen. 2 gündür araştırıp araştırıp karar verememekten inanın öyle yoruldum öyle bunaldım ki...
Ben normalde yalnız yaşıyordum. Tv ye ihtiyacım yoktu. Dizüstü bilgisayarım vardı. Ailem depremden ötürü Adıyamandan geldi. TV yi canlarımın canı sıkılmasın, evde bir şeyler izlesin diye alıyorum. Almışken de az da olsa bir kaç fonksiyonu ve ses ve görüntüsü iyi olsun diyorum. Maddi anlamda zorluk çekeceğimden 8k üstüne de çıkamıyorum. :) Hocam size zahmet nokta TV verseniz. İnanın ürünle ilgili en ufak bir geri dönüş yapmacağım. Karar vermede zorluk yaşayacağınızı da biliyorum. Ben de çevreme telefon veya pc önerirken net isim veremiyorum. Artılarını/eksilerini söylüyorum onlar karar veriyor. Sizden ricam direk marka/model verin inanın bir sn bile düşünmeyeceğim. Dönüp bakmayacağım bile. Direkt satın alıp bekleyeceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Size zahmet. :)

Hocam amaç Youtube, Netflix, haber ve spor kanalları, telefon ekran yansıtma ve arada olursa dizüstü bilgisayarı bağlayıp büyük ekrandan oyun oynamak(çok nadir).
Salon çok büyük değil. 43veya 50 inç idare eder. Televizyonun bize uymasına gerek yok. Biz televizyona bir şekilde uyum sağlarız :)
Önerinizi bekliyorum hocam :)
İyi çalışmalar :)

Firma konusunda söylediklerinize katılıyorum. Sizi yeni tanıdım ve gerçekten objektif davrandığınızı gördüm. Hiç bir şekilde kesin hükümler vermeyip- kullanıcıların bilinçli teknoloji tüketimi üzerinde durmaları için uyarıyorsunuz. "Balık isteme balık tutmayı öğren" misali.
Ben Telefon ve Bilgisayardan orta düzeyde anlıyorum. Ancak TVlerde paneller, yazılımlar, ses ve görüntü teknolojilerinden çok anlamadığım için sizleri rahatsız ediyorum :) Hakkınızı helal edin. Sizden bir isteğim olacak ancak lütfen hayır demeyin. Sorumluluğu ben alıyorum çünkü.

"Aa hocam kötü çıktı, sesi tatmin etmedi, görüntüsü hoşuma gitmedi" demeyeceğim :)
Bana 5.5k-8k aralığında bir Tv önerin lütfen. 2 gündür araştırıp araştırıp karar verememekten inanın öyle yoruldum öyle bunaldım ki...
Ben normalde yalnız yaşıyordum. Tv ye ihtiyacım yoktu. Dizüstü bilgisayarım vardı. Ailem depremden ötürü Adıyamandan geldi. TV yi canlarımın canı sıkılmasın, evde bir şeyler izlesin diye alıyorum. Almışken de az da olsa bir kaç fonksiyonu ve ses ve görüntüsü iyi olsun diyorum. Maddi anlamda zorluk çekeceğimden 8k üstüne de çıkamıyorum. :) Hocam size zahmet nokta TV verseniz. İnanın ürünle ilgili en ufak bir geri dönüş yapmacağım. Karar vermede zorluk yaşayacağınızı da biliyorum. Ben de çevreme telefon veya pc önerirken net isim veremiyorum. Artılarını/eksilerini söylüyorum onlar karar veriyor. Sizden ricam direk marka/model verin inanın bir sn bile düşünmeyeceğim. Dönüp bakmayacağım bile. Direkt satın alıp bekleyeceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Size zahmet. :)

Hocam amaç Youtube, Netflix, haber ve spor kanalları, telefon ekran yansıtma ve arada olursa dizüstü bilgisayarı bağlayıp büyük ekrandan oyun oynamak(çok nadir).
Salon çok büyük değil. 43veya 50 inç idare eder. Televizyonun bize uymasına gerek yok. Biz televizyona bir şekilde uyum sağlarız :)
Önerinizi bekliyorum hocam :)
İyi çalışmalar :)
Canlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimizi sunalım öncelikle.

Bu koşullarda kozmetiğin bizim için önemsiz, uzun soluklu garantinin önemli, kullanıcı arayüzünün önemli, panelin karma olmasının önemsiz, smart olmasının önemli, işletim sisteminin önemsiz, vereceği performansın önemli olduğu bakış açımdan hareketle 50DM54U Daewoo televizyon için ne düşünürsünüz?

Televizyonun anakartı G32 uzantılı yani ram bellek kapasitesi G31 e göre düşük ancak kesinlikle iş görür.
Panel karma panel. Yine de koşullar doğrultusunda bunu bir sorun olarak görmek istemedim
Direct Led olması iyidir
İşletim sistemi android istemedim birincisi gereksiz maliyet, ikincisi ise arayüz bunlarda daha kullanışlı olduğu için
3 yıl garantili ve ücretsiz montaj hizmeti olan, Vestel tarafından üretilip güvencesi sunulan üründür.

Hocam öncelikle yorumunuza geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Nöbeti devrettim. :) Ancak toparlanabildim. Ürünü inceleyip hemen döneceğim. Ek olarak Next firmasına bir mail attım.Ürünle ilgili tüm bilgileri içeren bir dosya göndermelerini rica ettim. Çünkü 43020FS2 kullanıcı yorumlarında +4,5 üzeri bir memnuniyet var. Piyasaya göre biraz da ucuz olması sebebiyle üzerinde durdum. Ayrıca LG ile çalışmaları ilgimi çekti. Kumandası, akıllı etkileşimi, ses ve hareket ile TV kontrolü gibi ilgi çekici özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Mail'e yanıt geldikten sonra bunları sizinle paylaşsam ve fikirlerinizi alsam olur mu? :)
Bu arada Daewoo 50DM54U TV ile 55DM54U arasında sanıyorum ki fark yok. Youtube'da detaylı açıklamasını yapmışsınız. Bir iki gün bekledikten sonra bu mail'e vereceğiniz cevapla birlikte satın alacağım.
Ek olarak 5k-8k arasında 50 inç değil de 43 inç 4k Smart önermek isteseydiniz bunlar hangisi veya hangileri olurdu. Temel öncelik Ses ve Görüntü kalitesi. IPS panellere alışık olduğum için öbür paneller geldiğinde hayal kırıklığına uğrar mıyım diye korkmuyor değilim :) Örneğin salon ortasında TV var. Bizim de oturuş düzenimizi ''V'' harfi gibi hayal edersek çok ciddi hayal kırıklığına uğrar mıyız? Çünkü TV yi Memleket biraz olsun normale dönmeye başlayınca oraya da gönderebilirim. Orada oturma odamız epey geniş. Açıdan yana çok fazla sıkıntı çıkarır mı. ARTVİN ilinde olduğum için mağaza sorunu da var. Gidip deneme yapma imkanım da yok.
Sizleri bu yüzden yoruyorum. Hakkınızı helal edin hocam olur mu :)

Hocam öncelikle yorumunuza geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Nöbeti devrettim. :) Ancak toparlanabildim. Ürünü inceleyip hemen döneceğim. Ek olarak Next firmasına bir mail attım.Ürünle ilgili tüm bilgileri içeren bir dosya göndermelerini rica ettim. Çünkü 43020FS2 kullanıcı yorumlarında +4,5 üzeri bir memnuniyet var. Piyasaya göre biraz da ucuz olması sebebiyle üzerinde durdum. Ayrıca LG ile çalışmaları ilgimi çekti. Kumandası, akıllı etkileşimi, ses ve hareket ile TV kontrolü gibi ilgi çekici özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Mail'e yanıt geldikten sonra bunları sizinle paylaşsam ve fikirlerinizi alsam olur mu? :)
Bu arada Daewoo 50DM54U TV ile 55DM54U arasında sanıyorum ki fark yok. Youtube'da detaylı açıklamasını yapmışsınız. Bir iki gün bekledikten sonra bu mail'e vereceğiniz cevapla birlikte satın alacağım.
Ek olarak 5k-8k arasında 50 inç değil de 43 inç 4k Smart önermek isteseydiniz bunlar hangisi veya hangileri olurdu. Temel öncelik Ses ve Görüntü kalitesi. IPS panellere alışık olduğum için öbür paneller geldiğinde hayal kırıklığına uğrar mıyım diye korkmuyor değilim :) Örneğin salon ortasında TV var. Bizim de oturuş düzenimizi ''V'' harfi gibi hayal edersek çok ciddi hayal kırıklığına uğrar mıyız? Çünkü TV yi Memleket biraz olsun normale dönmeye başlayınca oraya da gönderebilirim. Orada oturma odamız epey geniş. Açıdan yana çok fazla sıkıntı çıkarır mı. ARTVİN ilinde olduğum için mağaza sorunu da var. Gidip deneme yapma imkanım da yok.
Sizleri bu yüzden yoruyorum. Hakkınızı helal edin hocam olur mu :)
Bizden yana helaldir içiniz rahat olsun, aklınıza takılan ne var ise sorun lütfen çünkü ülke koşulları gereği zor satın alabildiğimiz ürünler neticede.

Daewoo 50 ile 55 arasında anakart kasa kozmetik led açısından fark yok, her ikisi de karma panel onda da fark yok ancak ikisi arasında panel üreticisileri farklı.

50DM54U Panda HKC Chot BOE İnnolux
55DM54U LG AUO BOE HKC CSOT

Next için sizden bilgi geldiğinde seve seve yorumlarız.

43'' konusunda LG ve BOE paneller ile yani neticede IPS tabanlı paneller ile üretilmiş olan Qled özellikli smart ama android olmayan 43Q9900 değerlendirilebilirdi ancak ekonomik kısmı tartışılır.

Hocam Merhabalar. Burada idareden TV yi kurup Ailem memlekete gidince TV'yi de gönderecektim. 50DM54U modeli satın alacaktım ancak evdeki büfenin TV haznesinin ölçülerini sorduğumda En 121cm - Yükseklik 115 cm' imiş. Tavsiye ettiğiniz modelin 43'inç modeline baktım ancak satışta göremedim. Mecburen 43 inç ölçüsünde bir TV bakmam gerekiyor. Bu yönde bir tavsiye verme durumunuz var mı :) Görüntü ve ses kalitesinin iyi olması kafi. Bu arada sık sık rahatsız edip vaktinizi aldığım için özür diliyorum. Tekrar hakkınızı helal edin :) 43'' ölçüsünde 2 veya 3 tv önerirseniz veya nokta TV verirseniz beklemeden alacağım. Çünkü 2 gün içersinde 3 kere fiyatların değiştiğine şahit oldum. Size zahmet hocam. İyi forumlar, iyi çalışmalar.

Hocam Merhabalar. Burada idareden TV yi kurup Ailem memlekete gidince TV'yi de gönderecektim. 50DM54U modeli satın alacaktım ancak evdeki büfenin TV haznesinin ölçülerini sorduğumda En 121cm - Yükseklik 115 cm' imiş. Tavsiye ettiğiniz modelin 43'inç modeline baktım ancak satışta göremedim. Mecburen 43 inç ölçüsünde bir TV bakmam gerekiyor. Bu yönde bir tavsiye verme durumunuz var mı :) Görüntü ve ses kalitesinin iyi olması kafi. Bu arada sık sık rahatsız edip vaktinizi aldığım için özür diliyorum. Tekrar hakkınızı helal edin :) 43'' ölçüsünde 2 veya 3 tv önerirseniz veya nokta TV verirseniz beklemeden alacağım. Çünkü 2 gün içersinde 3 kere fiyatların değiştiğine şahit oldum. Size zahmet hocam. İyi forumlar, iyi çalışmalar.
Merhaba.

Birkaç hafta önce benimde 43 inc TV ihtiyacım olmuştu. Konu açıp sormuştum. Altta paylaşıyorum. Belki yardımcı olur.

TV arayışımı Daewoo 43DE54F alarak sonlandırdım. Memnunum. Vestel üretimi ve Vestel servisi ile muhatap olmam, 3 yıllık garantisi, akıllı olması ( Netflix, Amazon Prime, BLUTV vs.) tercih nedenlerimdi.

Size önerilerim:
Hepsiburada 'nin sattığı Daewoo tvlerde günlük fiyat oynamaları olabiliyor. Genellikle akşamları 400 TL civarında indirime sokabiliyorlar. Ayrıca yarın Hepsiburada 'nin Tekno Çarşamba indirimleri olacak.

DAEWOO 43DE54F

DAEWOO 43DE04F

Ben aldıktan sonra satışa sunuldu. Bilgim yok ama 43DE54F ayarında olduğunu zannediyorum.

Merhaba; bilgi sadece burada kalmasın herkes faydalanabilsin diye 43U9700 Panel teknik özellikleri şeklinde bir bilgi yazısı sitemize ekledim :ok

Değerli hocam merhaba. :) Tekrar rahatsız ediyorum.
Biraz daha uygun ve webOS işletim sisteminden dolayı Next almaya çok yakındım ancak:
NEXT Servis müdürünün numarasını verdiler. Aradım ama aramaz olaydım. Adam panel hakkında bilgi vermiyoruz dedi. Ağzından alabildiğim tek bilgi 43inç tv için 4 COF kullandığı :)
Servis müdürü bile yardımcı olmuyorsa bu konuda, servisi kim bilir ne durumdadır diyerek NEXT'İN üzerini çizdim. En temizi Yerli marka ve 3 yıl garanti seçeneği.
Bütçe konusunda sıkıntı çekiyordum ancak bir TV yi ucuz diye aldıktan sonra derdini çekmektense biraz daha dişimi sıkar uzunca süre bir süre ve sorunsuz bir TV kullanımında bulunurum dedim.
Ardından Vestel üretimi TV lere baktım.
Bu TV lerden gördüğüm kadarıyla en mantıklısı Q9900 serisi
Ama yine de hocam a sormak istedim.
Fiyat/Performans olarak siz hangisini önerirdiniz?

Daewoo 50DM54U 6800tl
Vestel 43U9700 7500tl
Vestel 50U9700 9000tl
Vestel 43Q9900 8500tl(ekleme: Bu arada bu ürün +9000tl olmuş tekrar)
Vestel 43UA9630 7500tl
Toshiba 43UA3A63DT 7900tl

Biraz daha uygun ve webOS işletim sisteminden dolayı Next almaya çok yakındım ancak:
NEXT Servis müdürünün numarasını verdiler. Aradım ama aramaz olaydım. Adam panel hakkında bilgi vermiyoruz dedi. Ağzından alabildiğim tek bilgi 43inç tv için 4 COF kullandığı :)
Servis müdürü bile yardımcı olmuyorsa bu konuda, servisi kim bilir ne durumdadır diyerek NEXT'İN üzerini çizdim. En temizi Yerli marka ve 3 yıl garanti seçeneği.
Bütçe konusunda sıkıntı çekiyordum ancak bir TV yi ucuz diye aldıktan sonra derdini çekmektense biraz daha dişimi sıkar uzunca süre bir süre ve sorunsuz bir TV kullanımında bulunurum dedim.

Daewoo 50DM54U 6800tl
Vestel 43U9700 7500tl
Vestel 50U9700 9000tl
Vestel 43UA9630 7500tl
fiyatına göre
50DM54U aralarında çok baskın

Daewoo 50DM54U 6800tl
Vestel 43U9700 7500tl
Vestel 50U9700 9000tl
Vestel 43UA9630 7500tl
Bu listeye göre Fiyat ve ekran avantajı sebebiyle Daewoo diyorum.

Ama aşağıdaki bağlantıda olan Techwood
50U03 modelini öneririm. Vestel üretimi, satıcısı Vestel, 4K, Smart, Kurulum ücretsiz. Smart özelliği Daewoo 'nun ki ile aynı gibi. İlk olarak Vestel servisine teslim ediliyor. Size randevu için arayıp kuruluma geliyorlar. Teslim alma ve kurulum dahil her şey onların sorumluluğunda. Tek kötü yanı 2 yıl garantilidir.

Ayrıca 43 inç olanlarının da linkini ekledim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230224-144721.png
    Screenshot_20230224-144721.png
    157.3 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Daewoo 50DM54U 6800tl
Vestel 43U9700 7500tl
Vestel 50U9700 9000tl
Vestel 43UA9630 7500tl
Sanırım Fikret Bey ile görüşmüşsünüz :)
Yayınladığım bir içerikten dolayı bana ulaşmışlardı rahatsızlıklarını dile getirmek üzere ancak Hem Hukuk servisleri hem de Fikret bey inanılmaz kibar insanlardı. Art niyetli hiçbir girişimleri olmasa da darılmasınlar teknik yönden yani panel anlamında ciddi eksikleri vardı , içeriğimin hatalı olmadığını kendileri de biliyordu zaten kaldırmadım da.

Sonra bir daha görüşmedik kendileri ile, hangi konuda destek isteseler seve seve yardımcı olurdum aslında :)

Olaylara ticari bakmak, bizim gibi bakmamayı gerektiriyor aslında işin özeti bu :ok

50DM54U inanılmaz avantajlı ancak bir o kadar da fazla düz bir tv dir, beklentiniz çok yüksek olmasın.

Azıcık zorlamaya değer derseniz isterseniz bir de 50QA9700 e göz atın. :)

Benim görüştüğüm kişinin ismi Salih'ti. Demek ki farklı bir kişiymiş. :)
Hocam Panel, Görüntü ve Ses ortalama veya ortalamanın üstü olsun yazılımı da idare etsin. İleriye dönük anakart, teknoloji barındırsın yeterli.
Başta Android TV almayı düşünüyordum ama TV'de şart değil hatta alınmaması gerekiyor. Sanıyorum ki Box'larla çözülüyor bu durum.
Daewoo markasını siz söyleyince düşündüm. Vestel üretimi, 3 yıl garantili ve muadillerinden uygun fiyata.
Başlangıç olarak ekran ve ses kalitesine ek olarak Youtube, BluTV, Prime Video, Ekran yansıtma vb. özelliklerin olması yeterli. İleride ihtiyaç halinde Box alınabilir. Sizin de önerilirinizi dikkate alarak Android TV lerden uzak durdum.

Ek olarak ben TV'lerde JBL, DTS, vb. sesleri deneyimlemedim daha önce. Bende TV izleme alışkanlığı da yok :) Elimde bir tane 15,6 inç 120 Hz. IPS Laptop var :D Tüm seyir işlerimi bununla hallediyorum :D Benim maksadım almışken temiz bir şey olsun da yıllarca -epey bi yıllarca kullanalım diyorum :)
Bir de fiyatlar öyle seviyelerde ki.. Alım gücünün düştüğü şu dönemde bir ortalama bir TV asgari ücret parası kadar. Ortalamadan kastım insanlarımızın hakettiği bile değil, altındaki TV ler.
Kim istemez ki (IPS,QLED,OLED+50inç+ Dolby+DTS, JBL) bir TV'nin fiyatı aldığı maaşın 4te1i olsun.
Bu fiyat bantlarına çıkmışken en azından uzun ömürlü, sesi, görüntüsü iyi olan, az bir şey de fonksiyonu olan Smart özellikli bir TV edinelim. :) Hocam bütçe 7,5k civarıydı taksit vs. bir şekilde zorlarım diyordum ancak 8,5k'ya da çıkacaktım 43Q9900 için. 50'si çok pahalıydı. 43 de belki küçük gelir eve diye vazgeçtim. Bütçeyi 8,5Kya çıkarıp gözümü kararttım. :) Hatta 9k bile verebilirim. Almışken Temiz olsun bizim olsun diyorum artık. Marka olmasına da gerek yok. TV leri en iyi siz/sizler tanıyorsunuz. Diyelim ki bana 3-4 TV önerdiniz, özellikleri fiyatına göre artıyor. Fiyat/Performans olarak değerlendirilebilecek bir kaç TV. Mesela demiştiniz ki 50UA9600 serisinin 50DM54U ile arasında çok bir fark yok. Marka etiketi sayesinde arada fark oluyor. Bu ve bunun gibi tespitleriniz burada çok önemli bir yer tutuyor. Halk olarak bilemeyebiliyoruz. Hatta siz söylemeyene kadar ben Daewoo' televizyonları direk es geçiyordum. Arama filtrelerine bile eklemiyordum :)

Mesela dediniz ya. ''50DM54U inanılmaz avantajlı ancak bir o kadar da fazla düz bir tv dir, beklentiniz çok yüksek olmasın.'' diye
Düz derken nasıl yani :)
Anakartı sorunsuz idare eder mi? Ya da 3-4 yıl sonra ''keşke şu özelliği de olsaydı'' diyecek miyim :D Realme veya Xiaomi 4k Stick almayı da düşünüyorum. Hepsi Stick ile çözülür mü :) Çok bilgim yok kusura bakmayın hocam idare edin :)

Son düzenleme:
Fonksiyon ve özellik aramamın bir diğer sebebi şu hocam. Alacağım TV yi 3 taksitle almaya çalışacağım. TV'yi bizimkiler gidene kadar burda kullanacağız. Gittikleri zaman da TV'yi de eve gönderecektim ancak eğer gerçek anlamda Uzun vade bir TV almışsam bu bende durur. Bizimkiler gidince onlara anne baba Televizyonu alırım onlar idare ederler bir şekilde.(android google vs işleri olmayacak en fazla youtube)
Ben Yarın bir gün evlenince de bu TV yi kullanırım :) :) Gidip tekrar TV almayayım :) Dünya para olmuş evlenmek :) Nerden kıstıysak geri gelecek bize :D
Görüntü teknolojisi, Ses sistemi kalitesi vs iyi olsun. Hani belki hoşuma giderse bilgisayarı bağlayıp Monitör gibi de kullanabilirim. :) En fazla bunu yaparım tabii :)

Bu gece bu işi bitireceğim inşallah.
Stres yaptım kaç gündür. Nerden ne kısabilirim diye ama adamlar öyle bir şey yapmış ki.
2 aynı TV : Birinin ses özellikleri çok iyi Diğerinin görüntüsü. Telefon üretir gibi TV üretiyorlar. Ya kamerası zayıf, ya bataryası az, ya yenileme hızı düşük, ya da hoparlör kalitesi düşük.... Bir özelliği iyi diğer özelliği alt seviye. Size zahmet hocam.
Ortalama genç işi bir TV
Futboll maçları, Youtube, BluTV, IPTV olabilir, Arada bağlayıp oyun oynayabileceğim görüntü ve ses kalitesi iyi bir kaç TV veya nokta TV öneriniz olursa direkt alacağım.
Hatta Daewoo'yu açıklarsanız beklemeden onu alacağım :)

Son düzenleme:
Bir de hocam Daewoo'nun kendi yazılımında veya görüntü teknolojisinde bulunan destekler -MEMC, Pixellence, vb. özelliklerini aratır mı? Hani aşina olduğum şeyler değil :)
Bilgisizim bu konularda :) İdare edin olur mu :)

Son düzenleme:
Adem abim
Şuna ne dersin. Sharp panel falan diyor.
Adem abi önceden cevaplamıştı aşağıdaki videoda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Adem abim
Şuna ne dersin. Sharp panel falan diyor.
Abi bu Sharp işi biraz sıkıntı.
Yani Sharp benim zirve panel üreticimdiri SDP de hakikaten kaliteli panel üreticisidir ve Sharp tarafından kurulmuştur ancak üretim kaliteleri %100 Sharp ile eşit değildir.
Yani ben halen bu panelleri Sharp değil SDP olarak değerlendiriyorum zira markanın isim hakkı Sharp'a ait olsa da üretim kalitesi SDP.

Kötü değildir bir daha belirteyim, hatta amsungt bile çok kullanır SDP panelleri.

Bir de hocam Daewoo'nun kendi yazılımında veya görüntü teknolojisinde bulunan destekler -MEMC, Pixellence, vb. özelliklerini aratır mı? Hani aşina olduğum şeyler değil :)
Bilgisizim bu konularda :) İdare edin olur mu :)
Memc Pix vs işe yarıyorlar yani yaramıyor diyemeyiz ancak her sorunun çözümü de olamıyorlar abi :(

Hatta bunun marka bağlantısı da yok, TCL de veya Philips 8807 de bu özellikler aktifken daha kötü görüntü ortaya çıktığını da gördük zira bu mzellikleri destekleyen içeriklerde açmak lazım vs

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri