Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk Telekomdan Netspeed İnternet Geçişi

Murat zaten bizim TT den çıkma nedenimiz, dışarıdan gelenlere indirimli paket verilmesiydi, bu süreçte Netspeed güzel teklif sunmuştu, geçiş sürecinde onları tercih ettik ve kendi kendimize dedik ki ''Taahhütsüz olan bu sistem her ne kadar güvensiz olsa da taahhüt vermemiş ve modem gibi donanım unsurları için imza atmamış olmamız nedeniyle en ufak yamuklarında TT ye geçer indirimli taahhütlü paketlerden birisine dahil oluruz''

Zaten Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir misali NS firmasının bunu yapacağını öngörmüştük :D
Türk Telekom'a dış markalardan churn (geçiş) yapılıyor mu acaba? Yapılmıyorsa iptal edip modemi teslim etmek gerekebilir bakmak lazım ona.

Türk Telekom'a dış markalardan churn (geçiş) yapılıyor mu acaba? Yapılmıyorsa iptal edip modemi teslim etmek gerekebilir bakmak lazım ona.
Modem zaten tt nin di. TT de iptal etmek istediğimizde modemi teslim edeceğimiz yeri sormuştuk. Diğer yandan aklıma şu takıldı, bu modemin parasını zaten 2 yıl taahhütte bizden kesmiyorlarmıydı? Yani taahhüt bitince modem zaten bizim olmuyor muydu? :alala

Modem zaten tt nin di. TT de iptal etmek istediğimizde modemi teslim edeceğimiz yeri sormuştuk. Diğer yandan aklıma şu takıldı, bu modemin parasını zaten 2 yıl taahhütte bizden kesmiyorlarmıydı? Yani taahhüt bitince modem zaten bizim olmuyor muydu? :alala
Senin dediğin VDSL modemler için abi. Fiber modemlere aylık kullanma bedeli ödüyorsun. İptal edersen İl Telekom müdürlüğüne teslim etmek zorundasın. Başka bir hizmet sağlayıcısına geçersen (iptal etmeden churn dediğimiz) modemin mülkiyeti yeni hizmet sağlayıcısına geçer. VDSL altyapıdan Fiber altyapıya dönüşüm yaptırırsan yine mülkiyeti Telekom'a ait modem veriliyor ama buna kullanım bedeli ödemiyorsun bende olduğu gibi.

Evde 1000 mb destekleyen fiber var.Gel gelelim 35 mbit için bile bin pazarlık ediyoruz. İçlerinden yine de sorunsuz hizmeti ttnet ile aldım.

Senin dediğin VDSL modemler için abi. Fiber modemlere aylık kullanma bedeli ödüyorsun. İptal edersen İl Telekom müdürlüğüne teslim etmek zorundasın. Başka bir hizmet sağlayıcısına geçersen (iptal etmeden churn dediğimiz) modemin mülkiyeti yeni hizmet sağlayıcısına geçer. VDSL altyapıdan Fiber altyapıya dönüşüm yaptırırsan yine mülkiyeti Telekom'a ait modem veriliyor ama buna kullanım bedeli ödemiyorsun bende olduğu gibi.
Heeee o nedenle kıytırık modemler milletin hep elinde ama işe yaramıyor :D

Geçen gün @İlteriş Yılmaz ile bizim ev sahibinin iş yerine gittik, Millenicomdan yeni abonelik almış, misafir ağı oluşturmak istemiş yapamamış, hadi gidip yardımcı olalım dedik, baktık modem niyetine çocuk oyuncağı vermişler :D Çok sıradan, basit bir ürün ve arayüzünde misafir ağı oluşturma özelliği ve hiç bir şey yok. Adam dedi ki bende eski modem var getireyim. Baktık TT nin adsl modemlerinden D

Tabi TT efendi de modemi bloklamış başka ISS lerde çalışmasın diye o da ayrı konu :D

Evde 1000 mb destekleyen fiber var.Gel gelelim 35 mbit için bile bin pazarlık ediyoruz. İçlerinden yine de sorunsuz hizmeti ttnet ile aldım.
Altyapı sahibi kimse ondan hizmet almak en mantıklısı. Araya aracı sokunca sıkıntı yaşanabiliyor. Evimizde 8 senedir internet bağlantısı var hep Türk Telekom kullandık hem VDSL de hem de Fiber de hiç sıkıntı yaşamadım (Vestel'in fiber modemi hariç).

Heeee o nedenle kıytırık modemler milletin hep elinde ama işe yaramıyor :D

Geçen gün @İlteriş Yılmaz ile bizim ev sahibinin iş yerine gittik, Millenicomdan yeni abonelik almış, misafir ağı oluşturmak istemiş yapamamış, hadi gidip yardımcı olalım dedik, baktık modem niyetine çocuk oyuncağı vermişler :D Çok sıradan, basit bir ürün ve arayüzünde misafir ağı oluşturma özelliği ve hiç bir şey yok. Adam dedi ki bende eski modem var getireyim. Baktık TT nin adsl modemlerinden D

Tabi TT efendi de modemi bloklamış başka ISS lerde çalışmasın diye o da ayrı konu :D
Arayüzlerini çok kısıtlıyorlar aletlerin hiç ayar yapamıyorsun maalesef. Millete zorunlu modem-router dayatması da saçma. Ver ONT cihazını sen müşteri istediği routeri bağlayıp kullansın.

Arayüzlerini çok kısıtlıyorlar aletlerin hiç ayar yapamıyorsun maalesef. Millete zorunlu modem-router dayatması da saçma. Ver ONT cihazını sen müşteri istediği routeri bağlayıp kullansın.
Her girişim mutlaka ticari bir çıkarım sağlamaya yönelik ne yazık ki.

Eveeeeet. Bu konu başlığına da bir güncelleme yapalım bakalım.

TT den Netspeed adlı şirkete geçme sürecimizi takiben bahsi geçen NS adlı şirket bir gün canı öyle istedi diye uyarmadan, sormadan veya haber vermeden şak diye internetimizi kesip SMS yolladı ve dedi ki ''Sözleşmeniz bize ulaşmadığınızdan dolayı internetiniz kesilmiştir''

Haaaaa tamam, sözleşmenin size ulaşmaması sizin adınıza anlıyorum ki büyük bir sorun, buna kimse itiraz etmez diye düşünüyorum.

Sorun şu ki ulaşmama nedeni ile ilgili aboneyi arayıp sorma gereği veya ''sizin bize bir sözleşmeniz gelecekti, Sözleşme şu kadar zamanda gelmezse hizmeti kesmek zorunda kalacağız'' veya bu minvalde belirtme gereği de duymamışlar.

Haaaaa madem öyle ''sizinle mi uğraşacağım'' diyerek ''tamam o zaman kardeşim madem öyle ben aboneliği iptal ettirmek istiyorum, sizin keyfi tutumunuzla hareket etmeyi reddediyorum'' dedim (Dedik)

Bu sefer NS yetkilileri arayıp ''Ya aslınd abiz sözleşme gelmedi demek için aramıştık ama ulaşamamıştık '' bla bla derken insan ister istemez ''İyi de kardeşim şu an aradığına ulaştığın, hizmeti kestikten sonra attığın sms in ulaştığı telefona nasıl oluyor da haber vermek veya sormak için ulaşamıyorsun?'' dedik ve iptal talebimizde ısrar ettik.

Devamında işi yokuşa sürmek için ''O zaman bize yazılı ve ıslak imzalı bir iptal talep belgesini şu adrese yollamanız gerek'' demelerine karşılık olarak da ''Size hiç bir şekilde o tarzda bir belge yollamak zorunda değilim/değiliz, Yasa ve Yönetmelik gereği size OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ kalıcı veri saklayıcızı olan veri tabanınızdan talebimizi yolladık'' diye cevap verip kendilerine bir de yasa ve yönetmelikleri hatırlattık.

ns1.jpegns2.jpeg

Bu çıkışımızı takiben bu sefer ''tamam modemi yolladığınız kutunun içine o evrakı koyup bize yollayın'' dediler.

Kendilerine yine cevaben ''Hiç bir şekilde size o evrakı yollamıyorum, gerekirse Hukuk önünde de mücadeleye devam ederim'' diyerek Modem ve ONT ile adaptörlerin kutu içerisine yerleştirilmiş görselleri ile birlikte yollayıp maillerine son cevabı verdim.

Nihayetinde bugün, ''tamam iptal talebinizi işleme alacağız ancak henüz modemler elimize ulaşmadı'' dediler.

Şimdi konuyu takip edeceğim dostlar, 25 Mayıs tarihinde bize sundukları hizmeti kesen bu NetSpeed adlı işletme, ödediğimiz iki faturanın haricinde bize bir fatura çıkartmaya kalkacaklar mı göreceğiz ve ilgili mücadeleyi o konu ile ilgili de sürdüreceğim zira bu konuyla alaklı olarak da kendilerini uyardım.

Diyeceğim o ki bakınız koca koca şirketler İLETİŞİM BECERİKSİZLİĞİ nedeniyle ne hallere düşüyorlar.

Aynı konuyu Türk Telekomda da yaşadık. O bambaşka bir hikaye, sonra emekçi dostları sıkıştırıp ''Gidin Adem Helvacı ile görüşüp durumu tatlıya bağlayın'' diyorlar.

Kardeşim saha emekçilerinin ne suçu var? Senin Müşeri hizmetlerindeki şahıslar beceriksiz.

SON SÖZ;

Hukuki haklarınızı bu tarz, Cin olmadan şeytan çarpmaya kalkan firmalara yedirmeyiniz.

O iptal talebi benim sılak imzam olmadan da iptal edilecek kardeşim NOKTA.

Ayrıca eline ulaşmamış sözleşmenin neyinin tatavasını yapıyorsun ki ? :kiskis

Sonuç olarak Netspeed maceramızı bu şekilde bitirdik fakat Türk Telekom için yeniden abonelik açma girişimimizde ise TT nin MH beceriksizliği nedeniyle internetimiz daha dün bağlanabildi :kop

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Sonuç olarak Netspeed maceramızı bu şekilde bitirdik fakat Türk Telekom için yeniden abonelik açma girişimimizde ise TT nin MH beceriksizliği nedeniyle internetimiz daha dün bağlanabildi :kop

Modem de şekil he :kiskis

anladığım kadarıyla isim değişiyor ama rezil kepaze hizmet anlayışı şu ülkede değişmiyor. şu kurumsal kepazelik ve dilencilik ne zaman bavulunu toplar acaba bu topraklardan ?

Bu internet sağlayıcı firmalardan ben de çok çektim.Maalesef ülkemizde bu sorunlar devam ediyor,yakın zamanda bitecek gibi de görünmüyor.

Abiler selamun aleyküm. 24 ay tahhütlü 20mbps 99tl Türk telekom kullanıyordum. Fakat 19 ağustosta taahhütüm bitiyor. Babamla TT ye gittik yine aynı şeki devam etsek 324tl vermemiz gerektiğini söylediler. 20mbps 324tl çok fazla. Bende ISS değiştirmeye karar verdim. Netspeede sıcak bakıyordum fakat hala kararsızım sizce ne yapmalıyım.

Abiler selamun aleyküm. 24 ay tahhütlü 20mbps 99tl Türk telekom kullanıyordum. Fakat 19 ağustosta taahhütüm bitiyor. Babamla TT ye gittik yine aynı şeki devam etsek 324tl vermemiz gerektiğini söylediler. 20mbps 324tl çok fazla. Bende ISS değiştirmeye karar verdim. Netspeede sıcak bakıyordum fakat hala kararsızım sizce ne yapmalıyım.
Adreste altyapı mı kötü, yoksa altyapı güzel de pakette alınan hız mı o kadar?

Adreste altyapı mı kötü, yoksa altyapı güzel de pakette alınan hız mı o kadar?

aleyküm selam bende temmuz zamların dan önce kıvranıyor dum arasalarda 2yil daha sözleşme bağlasam diye çünkü 16 temmuzda tt de zam vardı sözleşme 1ay sonra bitecekti içimi okumuşlar gibi 13temmuzda aradılar 12/275 diğer yıl 12/ 285 tl şeklinde anlaştım 75 mps öncesinde 2yil 75mps 148 tl verdim ama şuan hakkaten fazla fiyatlar sözleşmesiz önermiyorum bir bakmışın zam gelmiş sizi arayıp teklifte mi vermediler tt den

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-08-15-13-24-42-20_e82f30e287e98a347e36a7afcbd8a5f9.jpg
    Screenshot_2023-08-15-13-24-42-20_e82f30e287e98a347e36a7afcbd8a5f9.jpg
    33.8 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20230815_133507.jpg
    IMG_20230815_133507.jpg
    49.3 KB · Görüntüleme: 5
Bende hep tahahhüt yaptırmayan taraftaydım, ailemin telefon faturasız, ev interneti Türknet ama mevcut ekonomide tahahhüt cidden cep kurtarıyor, zamdan koruyor, türk telekom faturalı hattımda tahahhüt bitti yeni tahahhüt başlatmadım aradan 2 hafta geçti bana eski fiyatımdan daha ucuz fiyat verip 1 yıl daha tahahhüt yaptılar, eskiden diretiyorlardı paket bitmeden arayıp dil döküyorlardı şimdi biraz zaman geçtikten sonra teklif veriyorlar

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri