Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KLİMA ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
15-30
Marka Model Bilgisi
Gree,Midea,Beko
22 m2 odam Gaziantep’te yaşıyorum. Tek bir önceliğim var oda enerji tasarrufu çünkü hangi klimayı alsam soğutur diye düşünüyorum. Oyüzden en ucuza soğutan klima hangisi. Aklımda Gree G-Tec, Midea Xtrema Save, Beko, vb klimalar var sizce ne almalıyım 30 bine şunu 25e şunu 20 ye şunu öneririm diyecek bilgisi olan var mı. Tek aradığım özellik yüksek enerji tasarrufu yani Eer Cop değerleri. 12.000 Btu alacağım.

Abiler o değil de, Allah aşkına şu klimalar nereden nasıl hava alacak da içeriyi adam gibi soğutacak çok merak ediyorum.
Ya bizim şu mimar veya müteahhitlerde iki gram akıl yok mu Allah aşkına? :alala

1692027318140.png

Ben yanlış görmüyorum değil mi? Önü cam ile kapalı o klimaların hepsinin :alala

Abiler o değil de, Allah aşkına şu klimalar nereden nasıl hava alacak da içeriyi adam gibi soğutacak çok merak ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 6424

Aynen abi yeni binalarda çoğu camın arkasındaki o ufak boşluğa koyduruyor dış üniteyi. Hadi koydun diyelim önündeki camı sökmek servisin ya da tüketicinin aklına gelmedi mi? Servis sökmüyorsa tüketiciyi uyarması gerekmez mi bu camı sökün/söktürün diye?

Aynen abi yeni binalarda çoğu camın arkasındaki o ufak boşluğa koyduruyor dış üniteyi. Hadi koydun diyelim önündeki camı sökmek servisin ya da tüketicinin aklına gelmedi mi? Servis sökmüyorsa tüketiciyi uyarması gerekmez mi bu camı sökün/söktürün diye?
O işler çok karışık. Servis o klimayı oray atakmasa tüketici ''diperleri taktırmış demek ki sizin klima dandik'' diye merkeze şikaet edecek, servisw şikayet edildiği ve afedersiniz Eşşek gibi oraya yeniden gidip klimayı laf yiyerek taktığıyla kalacak.

Bizim ülkemizde kimse doğruya ve bilgiye değer vermez, bakar komşusunda takılmışsa kendisinde d etakılması gerektiğine kanaat getirir. Sonra ürünler yanar, performans sorunları baş gösterir, arkasından ''Evim yanıyordu sizi mahkemeye vereceğim bla bla''

Yahu o dış ünitenin üfleme sıcaklığı belli, güneşin altında maruz kaldığı sıcaklık belli, kompresörün çekirdek sıcaklığı belli ki bu işi en iyi @mbirol usta bilir.

Sen şimdi hiçbir kural ve kiadeye uyma, tüm teknik ve doğruların dışına çık, klima yanınca da yok ben görmedim, vay ben duymadım..

Tamam ben demiyorum ki ''%100 bu sebeğle yandı'' ancak çalışma prensibini , ürün ve kullanılan malzemeyi gözümün önünde canlandırınca neler olduğunu tahmin edebiliyorum.

Arkadaşlar ve adem abi verdiğiniz ham bilgiler için teşekkür ediyorum seçenekleri araştırıp alicam
Tabi biz kompresörun kalori degeri falan anlamadığımız icin sorma gereği duyuyoruz ve firmalara yerli ve büyük olduğunu düşünüp güveniyoruz
Annem çok istediği için arcelik markayı arcelik 12325 aldim inşallah pişman etmez ve ailemi yormaz ?
Herkese teşekkürler tekrardan

Arkadaşlar ve adem abi verdiğiniz ham bilgiler için teşekkür ediyorum seçenekleri araştırıp alicam
Tabi biz kompresörun kalori degeri falan anlamadığımız icin sorma gereği duyuyoruz ve firmalara yerli ve büyük olduğunu düşünüp güveniyoruz
Annem çok istediği için arcelik markayı arcelik 12325 aldim inşallah pişman etmez ve ailemi yormaz ?
hayırlı olsun kardeşim inşallah pişman etmez sizi ekolojik bana vestelin 12liginden güçlü geldi bildiğim kadarıyla vestelin 12lik lerde 10800 btu lg kompresör vardı senin aldığın da soğutma 12 ısıtma 13400 gördüm güle güle kullanırsınız inşallah kurulum sırasında vakum çok önemli onuda düzgünce yaparlarsa üzmez bence makinanız.

Yatak odasinda kullaniyorum ayni modeli yazin kullanmadim kışın kullandim. Isitmasindan memnunum. Ben de servis ağı yaygın ve 7 yıl garanti icin aldim. Şunu farkettim 9 luk alsam da olacakmış.

Biz böyle çok işi Reddettik ve oraya klima satamadım. Ticaret çok dürüstlüğü kaldırmıyor malesef. Yangın çıkmasının bir çok nedeni olabilir. Ama kondanser sıcak havayı baypas yaparsa kompresör yüksek amper çeker. Büyük ihtimal ya kondansatör eridi yandı, yada kabloları yandı kompresör hattının. Yanan cihazda Vestel olabilir. Yada eski Fujitsu olabilir plastik dış kasa olan seriler.

Biz böyle çok işi Reddettik ve oraya klima satamadım. Ticaret çok dürüstlüğü kaldırmıyor malesef. Yangın çıkmasının bir çok nedeni olabilir. Ama kondanser sıcak havayı baypas yaparsa kompresör yüksek amper çeker. Büyük ihtimal ya kondansatör eridi yandı, yada kabloları yandı kompresör hattının. Yanan cihazda Vestel olabilir. Yada eski Fujitsu olabilir plastik dış kasa olan seriler.
Aynen usta, çekilen akımın artması, kablo üstünden geçen yükü arttırır, sıcak havanın tahliye edilememesinin de etkisi ile petrol türevi kasa veya iç donanım alev aldı hava akımının da etkisi ile demek ki.

Site yönetiminin yerinde olsam o klimaların tamamını toplattırırım oradan.

Aynen usta, çekilen akımın artması, kablo üstünden geçen yükü arttırır, sıcak havanın tahliye edilememesinin de etkisi ile petrol türevi kasa veya iç donanım alev aldı hava akımının da etkisi ile demek ki.

Site yönetiminin yerinde olsam o klimaların tamamını toplattırırım oradan.
Bazı yerlerde ise tam tersi site yönetimi, binanın dışına taşılmayacak diye şart koşuyor. Klimayı dışarı koymaya izin vermeyebiliyorlar. Daha ne apartmanlar var öyle standart uygulamaları olan, dışarıdan görünüşü bozuluyormuş falan. Balkona çamaşır asmak yasak yerler de var.

Bazı yerlerde ise tam tersi site yönetimi, binanın dışına taşılmayacak diye şart koşuyor. Klimayı dışarı koymaya izin vermeyebiliyorlar. Daha ne apartmanlar var öyle standart uygulamaları olan, dışarıdan görünüşü bozuluyormuş falan. Balkona çamaşır asmak yasak yerler de var.
O sitelerden birisinde ablam oturuyor Ankara da. Mideadan arkadaşları keşfe yolladık. Klima takılacak tek bir yer dahi bulunamadı.

O site yönetimleri bundan 2-3 sene sonraki yazların böyle geçmeyeceğini anladıklarında ve kendileri de klima taktırmak zorunda kaldıklarında bakın bakalım nasıl da paşa paşa çözümler üretiliyor :)

O sitelerden birisinde ablam oturuyor Ankara da. Mideadan arkadaşları keşfe yolladık. Klima takılacak tek bir yer dahi bulunamadı.

O site yönetimleri bundan 2-3 sene sonraki yazların böyle geçmeyeceğini anladıklarında ve kendileri de klima taktırmak zorunda kaldıklarında bakın bakalım nasıl da paşa paşa çözümler üretiliyor :)
Bizim sitede de aynı durum mevcut o yüzden her gün elde metreyle takla atıyoruz klima alırsak dış üniteyi nereye koyarız diye. Hayır görüntü bozulacak da ne olacak sanki onu da anlamadım ya. Bu arada site yöneticilerinden biriyim :hihi Ama olağan genel kurul toplantılarında çoğunluk sağladıklarında sizin ne düşündüğünüzün önemi kalmıyor malesef.

22 m2 odam Gaziantep’te yaşıyorum. Tek bir önceliğim var oda enerji tasarrufu çünkü hangi klimayı alsam soğutur diye düşünüyorum. Oyüzden en ucuza soğutan klima hangisi. Aklımda Gree G-Tec, Midea Xtrema Save, Beko, vb klimalar var sizce ne almalıyım 30 bine şunu 25e şunu 20 ye şunu öneririm diyecek bilgisi olan var mı. Tek aradığım özellik yüksek enerji tasarrufu yani Eer Cop değerleri. 12.000 Btu alaca

Ekli dosyayı görüntüle 6424

adem abi mutsubishi msv-ay35vg serisi 12.000 btü klima aldım 28.000₺ ye. Montaj sırasında çok profosyonelce davrandılar herşeyi 4 4 lük yaptılar. Bu klima yeni çıkmış ne diyorsun iyi yapmış mıyım almak la. Özelliklerini aşağı paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_8269.png
    IMG_8269.png
    140.8 KB · Görüntüleme: 15
hayırlı olsun güzel günlerde kullanın resimdeki yazılar okunmuyor değerlerini merak ettim klimanizin?

Adem abi ME klima aldım vakumu 1 dk yaptılar itiraz edip ünite değişimi istemelimiyim sizce yeterli mi 1 dk

Adem abi ME klima aldım vakumu 1 dk yaptılar itiraz edip ünite değişimi istemelimiyim sizce yeterli mi 1 dk
Vakum bağladılar mı? 1 dakikayla hatta ve hatta dakika hesabıyla vakum olmaz. Manometre'den takiple olur vakum işi. Direkt THH'ye verin ME Türkiye'yi. 10-15 dakika yapsalardı (motorlarının iş görecek kalbur üstü bir motor olduğunu varsayıyorum) yeterdi.

Vakum bağladılar mı? 1 dakikayla hatta ve hatta dakika hesabıyla vakum olmaz. Manometre'den takiple olur vakum işi. Direkt THH'ye verin ME Türkiye'yi. 10-15 dakika yapsalardı (motorlarının iş görecek kalbur üstü bir motor olduğunu varsayıyorum) yeterdi.
Bağladılar 1 dakika ortalama vakum makinesi çalıştı kapatıp söküp gittiler thh ne yazayım 1 dakika çok az süre dimi

Adamın ev yanmış şikayetvara yazmış tam komedi, ben itfaiyeden tutanak alıp çoktan dava açmıştım
Evimi su bastı bilir kişi kararıyla kanıtladım. Tam 2. yıl hasarım kadar para harcadım beş kuruş almadım daha. Ev daha sıfırdı. 250bin dolarlık bir ev hala içi su sarnıcı gibi kokuyor. 2. yıl bitiyor halen arçelik ile mücadelem devam ediyor. Bu ülkede hukuk çok çok yavaş ve yetersiz çalışıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri