Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi / TCL T-Pro TAC Alındı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GokhanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

GokhanB

Meraklı
Meraklı
Bütçe
15.000 - 30.000
Marka Model Bilgisi
Midea, TCL vb
Arkadaşlar merhaba, bu konu çok açıldı farkındayım bende diğer konulara baktım aslında ama kafamdaki klima bir türlü netleşmedi :/
Onun için sizden salon için klima tavsiyesi istiyorum. Fiyat 15.000~30.000₺ ye kadar olabilir.

• Bursa Nilüfer ilçesinde oturuyorum
  • Salon 23m2,
  • Tavan yüksekliği 2,6m
  • Salon Batı yönüne bakıyor, 13:00 ila 18:30 arasında güneş alıyor
  • Yalıtım mevcut.
  • Soğutma öncelikli ama ısıtma da kullanılabilir.
Salonun çizimini paylaştım.
Bu duruma göre hangi marka model kaç BTU klima tavsiye edersiniz?

Ekli dosyalar

• oda.jpg
    oda.jpg
    63.4 KB · Görüntüleme: 26
Arkadaşlar merhaba, bu konu çok açıldı farkındayım bende diğer konulara baktım aslında ama kafamdaki klima bir türlü netleşmedi :/
Onun için sizden salon için klima tavsiyesi istiyorum. Fiyat 15.000~30.000₺ ye kadar olabilir.

• Bursa Nilüfer ilçesinde oturuyorum
  • Salon 23m2,
  • Tavan yüksekliği 2,6m
  • Salon Batı yönüne bakıyor, 13:00 ila 18:30 arasında güneş alıyor
  • Yalıtım mevcut.
  • Soğutma öncelikli ama ısıtma da kullanılabilir.
Salonun çizimini paylaştım.
Bu duruma göre hangi marka model kaç BTU klima tavsiye edersiniz?
Kiracımısınız yoksa ev sahibi mi? Bir de olası klima takılmaya uygun yeri de işaretleyebilirmisiniz görselde.

Kiracımısınız yoksa ev sahibi mi? Bir de olası klima takılmaya uygun yeri de işaretleyebilirmisiniz görselde.
Kiracıyım, klimayı takılan yeri işaretledim. 1 klima alanı direkt balkona çıkıyor. Dış ünite balkon tabanında veya üst tarafta konumlandırılabilir. 2. klima yeri olursa klima tesisatının geçmesi için 6cm lik bir boşluk var sadece.

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    48.1 KB · Görüntüleme: 49
  • ODA2.jpg
    ODA2.jpg
    92.8 KB · Görüntüleme: 49
  • 2.jpg
    2.jpg
    71.4 KB · Görüntüleme: 52
Kiracıyım, klimayı takılan yeri işaretledim. 1 klima alanı direkt balkona çıkıyor. Dış ünite balkon tabanında veya üst tarafta konumlandırılabilir. 2. klima yeri olursa klima tesisatının geçmesi için 6cm lik bir boşluk var sadece.
Tabana konumlandırmayın lütfen. Klimacı arkadaşların işine gelir fakat hem kullanım alanınız hgem de ürünün iyi hava sirkülasyonuna sahip olmsı için yukarıya asılması gerekir.
İçeriden bakınca 2 numaralı alan evin hanım düzeni bozulmaması adına daha iyi görülse de 1 numaralı alan montaj işini kolaylaştırır arkadaşlar için.

Önceliğinizin sadece soğutma, koşullarınızın da çok zorlu olmadığını, m2 anlamında ise gayet sınırlar içinde kaldığını düşünürsek bu alan için bence Midea gereksiz yüksek bütçe olur. TCL ve hatta şu Dijitsu ürün dahi olur. ''Ya onlar yeni markalar, ben bilinen bir marka alayım'' derseniz Daikin güvencesinde Airfel de olur.

''Bütçem nasılsa müsait, aynı zamanda ev sahibiyim, evladiyelik ürün olsun'' derseniz o zaman Mideaya yönelebilirsiniz. Gree den G-tech de bakabilirsiniz mesela.

Yani sizin koşullar için ''Şu olmazsa olmaz'' veya ''Kesinlikle şu olmalı'' dememizi gerektirecek bir durum yok.

Tabana konumlandırmayın lütfen. Klimacı arkadaşların işine gelir fakat hem kullanım alanınız hgem de ürünün iyi hava sirkülasyonuna sahip olmsı için yukarıya asılması gerekir.
İçeriden bakınca 2 numaralı alan evin hanım düzeni bozulmaması adına daha iyi görülse de 1 numaralı alan montaj işini kolaylaştırır arkadaşlar için.

Önceliğinizin sadece soğutma, koşullarınızın da çok zorlu olmadığını, m2 anlamında ise gayet sınırlar içinde kaldığını düşünürsek bu alan için bence Midea gereksiz yüksek bütçe olur. TCL ve hatta şu Dijitsu ürün dahi olur. ''Ya onlar yeni markalar, ben bilinen bir marka alayım'' derseniz Daikin güvencesinde Airfel de olur.

''Bütçem nasılsa müsait, aynı zamanda ev sahibiyim, evladiyelik ürün olsun'' derseniz o zaman Mideaya yönelebilirsiniz. Gree den G-tech de bakabilirsiniz mesela.

Yani sizin koşullar için ''Şu olmazsa olmaz'' veya ''Kesinlikle şu olmalı'' dememizi gerektirecek bir durum yok.
Abi valla sen yazmadan önce almışken iyi bir şey alayım fikri baskındı ama kiracı olduğun gerçeğini hiç düşünmemiştim ? TCL veya Dijitsu bakayım ve tabi servislerinin vakumlu montaj yapması konusunda da uyarayım :))
Önerdiğin bir model var mı abi, direkt ona odaklanıp alayım :) 1 aydır karar veremedim ben?

Abi valla sen yazmadan önce almışken iyi bir şey alayım fikri baskındı ama kiracı olduğun gerçeğini hiç düşünmemiştim ? TCL veya Dijitsu bakayım ve tabi servislerinin vakumlu montaj yapması konusunda da uyarayım :))
Önerdiğin bir model var mı abi, direkt ona odaklanıp alayım :) 1 aydır karar veremedim ben?
TCL için ana amaç ''işini yapsın'' şeklinde düşünürsen Elite modeli alman yeterli.
Dersen ki ''ya almışken biraz daha vereyim, ara sıra kendini temizlesin, ek özellikleri olsun'' vs o zaman T-Pro alabilirsin.

Dijitsuda zaten tek model seçeneğin var :ok

TCL için ana amaç ''işini yapsın'' şeklinde düşünürsen Elite modeli alman yeterli.
Dersen ki ''ya almışken biraz daha vereyim, ara sıra kendini temizlesin, ek özellikleri olsun'' vs o zaman T-Pro alabilirsin.

Dijitsuda zaten tek model seçeneğin var :ok
Abi çok teşekkür ediyorum, yani gerçekten nokta koydun ? kafam karışıktı direkt netleşti valla. Çok teşekkür ediyorum

@Adem Helvacı abi aklıma bir şey takıldı durduk yere, şimdi oldu ki klima bir yerinden gaz kaçırdı bir şey oldu, servis geldi kaynak yaptı boru değiştirdi vs. sonra eksik gazı bastı vakum yaptı gitti, tabi servis gelene kadar belli bir süre geçti o delik halde bekledi, şimdi klimanın bu haldeyken tekrar gaz basılıp vakum yapılsa bile, sıfır klimanın vakumsuz haliyle servis sonrası hali aynı mı oluyor yoksa bir sorun yaratmıyor mu?

@Adem Helvacı abi aklıma bir şey takıldı durduk yere, şimdi oldu ki klima bir yerinden gaz kaçırdı bir şey oldu, servis geldi kaynak yaptı boru değiştirdi vs. sonra eksik gazı bastı vakum yaptı gitti, tabi servis gelene kadar belli bir süre geçti o delik halde bekledi, şimdi klimanın bu haldeyken tekrar gaz basılıp vakum yapılsa bile, sıfır klimanın vakumsuz haliyle servis sonrası hali aynı mı oluyor yoksa bir sorun yaratmıyor mu?
Onu şöyle izah edeyim. Sistemde ne kadar gaz kaçsa da içeride bir basınç mutlaka kalıyor. Bu öyle dışarıya kaçamayacak kadar az ancak içeri atmosfer girmesini engelleyecek kadar çoktur. Çünkü dışarıya çıkabilmek için de bir basınç bir etki gerekir. İşi bilen servis veya ekip bunu bilir ve gereğini ona göre yapar. Önce sistemin iç yapısını emniyete alır, sonra işlemini bitirir, sonra vakum yapar ve devamını biliyorsun.

Merhabalar, aslında günlerdir araştırma yapmama rağmen klima konusunda son kararımı veremedim. Cok fazla bilgi var ve kafam cok karisti. Ankara da oturuyoruz 15 m2 lik odamıza klima taktirmak istiyoruz. Oda 2 cepheli hem güneye hem de doğu cepheye bakıyor hatta klimanın dış unitesini koymayı düşündüğümüz yer güney cephe. Çünkü doğuya bakan tarafta kapalı balkon var. Biz bu oda için gree 9000 btu bir klima alalım dedik ekonomik olan bir modelinden Çünkü zaten en fazla yazın 2 ay kadar kullanırız tahminen. Yeterli olur mu sizce? Iki tane ekonomik modeli var gree aphro ve gree pular arada fazla bir ozellik farki yok anladığım kadarıyla ama temel bilgilere de sahip olmadığım için öyle düşünmüş de olabilirim. Ankara da klima bilgisi olan ve klimalar konusunda bizi aydınlatacak bir satıcı henüz bulamadık o yüzden sizlere danışmak istedim. Bu iki modelden birini almamızı tavsiye eder misiniz? 9000 btu yeterli soğutmayı yapar mı? Ya da baska bir tavsiyeniz var mı yine ekonomik sınıf olanlardan?
Simdiden teşekkürler...

Merhabalar, aslında günlerdir araştırma yapmama rağmen klima konusunda son kararımı veremedim. Cok fazla bilgi var ve kafam cok karisti. Ankara da oturuyoruz 15 m2 lik odamıza klima taktirmak istiyoruz. Oda 2 cepheli hem güneye hem de doğu cepheye bakıyor hatta klimanın dış unitesini koymayı düşündüğümüz yer güney cephe. Çünkü doğuya bakan tarafta kapalı balkon var. Biz bu oda için gree 9000 btu bir klima alalım dedik ekonomik olan bir modelinden Çünkü zaten en fazla yazın 2 ay kadar kullanırız tahminen. Yeterli olur mu sizce? Iki tane ekonomik modeli var gree aphro ve gree pular arada fazla bir ozellik farki yok anladığım kadarıyla ama temel bilgilere de sahip olmadığım için öyle düşünmüş de olabilirim. Ankara da klima bilgisi olan ve klimalar konusunda bizi aydınlatacak bir satıcı henüz bulamadık o yüzden sizlere danışmak istedim. Bu iki modelden birini almamızı tavsiye eder misiniz? 9000 btu yeterli soğutmayı yapar mı? Ya da baska bir tavsiyeniz var mı yine ekonomik sınıf olanlardan?
Simdiden teşekkürler...
Merhaba +90 555 982 45 84 numaradan Erdal Bey'e ulaşın ve selamımı iletin. Dilediğiniz marka grubundan yardımcı olur ve istediğiniz soruları da cevaplar :ok

Benzer mesajı Dijitsu inceleme konusuna yazdım ama, görmeyenler olabilir diye buraya da yazıyorum.

Dijitsu Klima ile ilgili olarak vakumlama konusunda önce müşteri hizmetlerini aradım ve ilk konuştuğumda vakumlama yapılıyor dedi müşteri temsilcisi.
Sonra Gaziantep yetkili servisini arayıp sordum onlar yapmıyoruz dediler.
Tekrar durumu anlatmak üzere müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah ettiğimde kendilerinin "teknik" konularda bilgilerinin olmadığını söyledi ve bana whattsapp iletişim numarası verdi, onların "teknik" konularda yardımcı olacağını, oradan bilgi almamı söyledi.
İlgili iletişim numarasına sorduğumda koca bir hüsran,

[09:52, 28.08.2023] ben: iyi günler
[09:53, 28.08.2023] ben: Dijitsu Klimaların, kurulum esnasında vakumlama işlemi yapılıyor mu?
[10:09, 28.08.2023] Dijitsu Ana Servis: Hayır açtığınızda kendiliğinden çalışıyor.Servis kuruyor zaten.

Verilen cevap bu, Dijitsu Ana Servis bile vakumlama işlemine gerek olmadığını söylüyorsa, biz nasıl kurulum yapan servise bunu yaptıracağız.

tamam bugün arar görüşürüz çok teşekkürler :)
Ben teşekkür ederim :ok

Görüştükten sonra da aklınıza takılan bi rşey olursa hiç çekinmeden gelin sorun. Bizim forumumuzun bir kişi vey akuruluş bağı yoktur, her marka her model hakkında serbestçe özgürçe görüş beyan edebiliyoruz :ok

Ben teşekkür ederim :ok

Görüştükten sonra da aklınıza takılan bi rşey olursa hiç çekinmeden gelin sorun. Bizim forumumuzun bir kişi vey akuruluş bağı yoktur, her marka her model hakkında serbestçe özgürçe görüş beyan edebiliyoruz :ok
çok teşekkürler Adem Bey, aradım görüştüm 9000 btu nun yeterli olacağını söyledi ellerinde sadece midea ve fujitsu varmıs daha çok fiyat bilgilendirmesi alabildim açıkçası, gree satmıyorlarmış o yüzden gree ya da herhangi bir klima hakkında bir bilgi ya da tavsiye alamadım :(

çok teşekkürler Adem Bey, aradım görüştüm 9000 btu nun yeterli olacağını söyledi ellerinde sadece midea ve fujitsu varmıs daha çok fiyat bilgilendirmesi alabildim açıkçası, gree satmıyorlarmış o yüzden gree ya da herhangi bir klima hakkında bir bilgi ya da tavsiye alamadım :(
Hmmm, sizin için az evvel bir görüşme yaptım Ankara'dan Gree satın alabileceğiniz yer için, Ankarada değil fakat kendisi ''Adem abi beni arasın ben hallederim'' dedi, Tolga kardeşimize 05325157020 numaradan ulaşırsanız Gree için size yardımcı olacak. Bu arada ''Adem abi Aphro almasın sakın, alacaksa Fairy alsın'' demişti sohbetimiz esnasında, detayları kendisi açıklar nasılsa :ok

Hmmm, sizin için az evvel bir görüşme yaptım Ankara'dan Gree satın alabileceğiniz yer için, Ankarada değil fakat kendisi ''Adem abi beni arasın ben hallederim'' dedi, Tolga kardeşimize 05325157020 numaradan ulaşırsanız Gree için size yardımcı olacak. Bu arada ''Adem abi Aphro almasın sakın, alacaksa Fairy alsın'' demişti sohbetimiz esnasında, detayları kendisi açıklar nasılsa

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri