Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 55 inç Kafa Karışıklığı (çözüldü, 55O9900 OLED alındı)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

n4fi

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba,

Öncelikle odadaki çevresel şartlardan bahsedeyim:
Yaklaşık 2,5 x 4,5 m ölçülerinde baya dikdörtgen bir salonum var ve TV'yi kısa kenara yerleştirirsem en yakın kişinin izleme açısı 50-60° civarında oluyor.
O duvarda kapı ve kolon çıkıntısı olduğu için bunlar arasında 124 cm boşluk var, 55" modeller ucu ucuna sığıyor baktığım kadarıyla.
Pencere de tam karşısındaki duvarda, gündüz yansıma yapabilir ancak ben eve gittiğimde hava kararmış oluyor.

İzleyici profilim ise:
İnternetten dizi film izleme alışkanlığım yok, belki ayda 1 film; futbol maç vb. izlemiyorum; akşamları ıvır zıvır şeyler izleyeceğim ortalama 3-4 saat. Radyo ve müzik dinlerim genelde, ses kalitesi ve basları hissetmeyi severim. Oyun konsolu veya PC bağlayıp oyun oynama gibi bir durumum belki çok nadir olursa olur.

Bu anlattığım şartlara uyan, uzun ömürlü olabilecek ve verilen paraya değecek; taksitle 25 bin liraya kadar çıkabileceğim bir televizyon alacağım. Aslında 15'in üstüne ancak ve ancak gerçekten değecek özelliklerde bir modelse çıkmak istiyorum.
Değip değmeyeceği konusunda forumdaki uzmanlaşmış büyüklere ihtiyacım var çünkü: yılardır yurtlarda kalıyordum, ilk TV'mi alacağım. Mesela 60 - 100 hz ya da LED - QLED gibi farkları karşılaştırabileceğim bir geçmişim yok. İşletim sistemi takıntım da yok, akıcı ve stabil bir sistem olsun yeter.

Adem Bey, Vestoloji ve forumdaki soru-cevapların desteğiyle birkaç model belirledim: tümü 55 inç

Vestel
QA9700
UA9090
Q9900
O9900 (Bir bayide indirim vardı: 20 bin)

TCL
C635
P735
C728

Samsung
LS03B
Q70B

Philips
PUS8807
PML9507

Listedeki italik yazdıklarım gerçekten o fiyata çıkmama değer mi diye emin olamadıklarım.

Tavsiyelerinizi ve her türlü fikrinizi bekliyorum,
Nafi

samsung q70b yerine q80b öneririm. bir üst segment ve panel aydınlatması yandan değil arkadan. 55" fiyatı en uygun hepsiburada da 24300 ama birkaç gündür vatan bilgisayarın sitesinde akşam 10 dan sonra %15 indirim oluyor o şekilde 23 bin bandına kadar düşüyor fiyat. uzman değilim kişisel görüşüm bu şekilde ben de tv bakıyorum kendime

Oled iyi güzel hoş da, sabit görüntülerde yanma riski var. Uzun ömürlülük konusunda zayıf şimdilik.
Ses kalitesi ve bass istiyorsanız da harici bir sinema sistemi, ya da subwoofer olan soundbar ek olarak düşünebilirsiniz. Yine de tv içinde olsun derseniz 65Q9900 tvmdeki jbl den çok memnunum, dolu dolu veriyor sesleri, fakat 2+1 ses sisteminin berraklığı illaki yok.
Qled, normal led panele göre daha renkli ve canlı oluyor. Yanyana durduğunda normal led panel soluk gelebiliyor. Deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Tekrardan merhabalar,
Kıymetli fikirleriniz ve mesaj beğenileriniz için teşekkür ederim.

1 ay kadar araştırma, mağaza gezme, inceleme okuma ve bilenlere danışma sonrasında Vestel 55O9900 OLED televizyon almış bulunmaktayım. Bugün montajı da yapıldı, beklentime göre oldukça iyi.

Kararı vermemde en çok fiyat ve garanti durumları etkili oldu: Bayiden ₺20.999'a 9 taksitle aldım. Yanında ikinci ürüne 3.750 liralık indirim olunca aslında 17.249 liraya geldi.
Simport, kendi bünyesinde ekstra 2 yıl garanti teklif etti, ₺2500 de ona verdim. Kumanda değişimi hakkı, voltaj dalgalanması ve nem gibi şeyleri de içerdiği söylendi bu ek garantinin.
Umarım garantiye servise hiç gerek olmaz ama en azından iyi hissettirdi.

En son bu fiyatlara QLED (55C735 - 55C728 - 55Q80 vb.) bakıyordum ancak temelde LED olması, VA - IPS ikilemi, COF sayılarının düşündürmesi ve sehim, bulutlanma, ışık sızması gibi şeylerle karşılaşıp tekrar uğraşmak istemediğim için OLED tercihi yaptım.
Android alternatifi olarak Grundig vardı ancak onun da kendi kendine kapanma şikayeti çok olduğunu gördüm, öyle vazgeçtim.

Mümkün olsa evladiyelik cihazlar almak istiyoruz ama bakalım ne kadar gidecek... Umarım kafası karışık herkes bir an önce doğru kararı verip rahatlar

Hayırlı olsun ben aynı durumdayım ips panel tvler pek fazla yok olanlarda benim istediğim gibi değil en sonunda bende sizin aldığınız modelden alıcam galiba oledlerde yan açı performansı nasıl acaba renklerde solma oluyor mu oled tvlerde birde vestellerde 3 yıl garanti panellerde yanmayıda kapsıyor mu

Hayırlı olsun ben aynı durumdayım ips panel tvler pek fazla yok olanlarda benim istediğim gibi değil en sonunda bende sizin aldığınız modelden alıcam galiba oledlerde yan açı performansı nasıl acaba renklerde solma oluyor mu oled tvlerde birde vestellerde 3 yıl garanti panellerde yanmayıda kapsıyor mu
Benim odada çok fazla yan açı yok ama iyice yanına gidip baktığımda bile oldukça iyi.
Garantiyle ilgili bir şey söylemediler ancak özellik olarak yanmaya karşı önlemler alınmış: sabit görüntü olursa pikselleri kaydırıyormuş, belirli çalışma süresi sonunda bi temizleme programı başlatıyormuş vs. Tabii bilemiyorum gerçekten işe yarayacak mı
Tüm markaların kendi bayilerinde bu OLED yanığı durumunu sorduğumda aldığım ortak cevap, o durumların eskide kaldığı yeni ekranlarda şikayet olmadığı şeklinde.
Eğer merak ederseniz, bu modelin paneli LG üretimi

Benim odada çok fazla yan açı yok ama iyice yanına gidip baktığımda bile oldukça iyi.
Garantiyle ilgili bir şey söylemediler ancak özellik olarak yanmaya karşı önlemler alınmış: sabit görüntü olursa pikselleri kaydırıyormuş, belirli çalışma süresi sonunda bi temizleme programı başlatıyormuş vs. Tabii bilemiyorum gerçekten işe yarayacak mı
Tüm markaların kendi bayilerinde bu OLED yanığı durumunu sorduğumda aldığım ortak cevap, o durumların eskide kaldığı yeni ekranlarda şikayet olmadığı şeklinde.
Eğer merak ederseniz, bu modelin paneli LG üretimi
Sağolun gündüz vakti ışık vurma durumu nasıl birde ayak kısmını ölçe imkanınız var mı sehpa kısmı derinliği sıkıntı yaratama ihtimali olmasın bende alacam olmadı.

Sağolun gündüz vakti ışık vurma durumu nasıl birde ayak kısmını ölçe imkanınız var mı sehpa kısmı derinliği sıkıntı yaratama ihtimali olmasın bende alacam olmadı.
Tam pencerenin karşısında olduğu için yansıma oluyor ama karşılaştırabileceğim, şu modele göre az veya çok diyebileceğim bir durumum yok maalesef.

Ayak parçaları geldi ama ben duvara montajlattım, eğer parçaların istediğiniz bir ölçüsü varsa ölçebilirim
Standın önden arkaya doğru derinliğini soruyorsanız 20 cm civarı

Tekrardan merhabalar,
Kıymetli fikirleriniz ve mesaj beğenileriniz için teşekkür ederim.

1 ay kadar araştırma, mağaza gezme, inceleme okuma ve bilenlere danışma sonrasında Vestel 55O9900 OLED televizyon almış bulunmaktayım. Bugün montajı da yapıldı, beklentime göre oldukça iyi.

Kararı vermemde en çok fiyat ve garanti durumları etkili oldu: Bayiden ₺20.999'a 9 taksitle aldım. Yanında ikinci ürüne 3.750 liralık indirim olunca aslında 17.249 liraya geldi.
Simport, kendi bünyesinde ekstra 2 yıl garanti teklif etti, ₺2500 de ona verdim. Kumanda değişimi hakkı, voltaj dalgalanması ve nem gibi şeyleri de içerdiği söylendi bu ek garantinin.
Umarım garantiye servise hiç gerek olmaz ama en azından iyi hissettirdi.

En son bu fiyatlara QLED (55C735 - 55C728 - 55Q80 vb.) bakıyordum ancak temelde LED olması, VA - IPS ikilemi, COF sayılarının düşündürmesi ve sehim, bulutlanma, ışık sızması gibi şeylerle karşılaşıp tekrar uğraşmak istemediğim için OLED tercihi yaptım.
Android alternatifi olarak Grundig vardı ancak onun da kendi kendine kapanma şikayeti çok olduğunu gördüm, öyle vazgeçtim.

Mümkün olsa evladiyelik cihazlar almak istiyoruz ama bakalım ne kadar gidecek... Umarım kafası karışık herkes bir an önce doğru kararı verip rahatlar

Ek garantinin aslında OLED yanığı konusunda nasıl kapsaması olduğunu sorgulamak lazım. Nem, voltaj falan yazılmak için yazılmış şeyler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri