Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Makul nitelikli TV (55QA9700 Alındı)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

floydiris

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Kullandığım 50q60t panel arızası verdi, Samsung servis 12490 TL talep etti. 2' dir panel arızası sebebiyle masrafa giriyorum, sanırım bir sebebi de yanlış yönlendirmelere maruz kalmış olmam. Adem Hocamın videoları ile karşılaşmadan önce açıkçası marka takıntım vardı, çok ezbere tercihler yapmışım yıllardır kendimden utandım.

Bütçem sınırlarında beğenilen bir ürün almak istiyorum, artık marka ezberimi yendim iyi bir ürün olsun yeter. Deprem sebepli masraflarım arttı, 15bin TL bütçe ayırabildim. Film, maç ve ara sıra xbox ile vakit geçiriyorum. Film izlerken görüntü kalitesini arıyorum fakat maç ve xbox' da görüntü kalitesi pek rahatsız etmiyor.

Forumda dikkatimi çekmiş olan ürünler;

Benim forumda denk geldiklerim;
  • Samsung 55BU8000 (öğrenci indirimi ile 13.150 TL' lere gelebiliyor)
  • Vestel 55UA9090 (İndirime çok girmesi dikkatimi çekti, 12bin TL' lere düşebiliyor)
  • Vestel 55QA9700 (Bu ürünün 50" sini mi almak lazım?)
  • Veya önereceğiniz alternatifler
3.kez panel arızası yaşarsam bir daha TV almam :) Danışmadan yol almak istemedim, çok büyük beklentilerim yok 2 yılda 1 TV almak istemiyorum artık :) Şimdiden teşekkürler...

Vestel ürünlerini konsol ve maçlar için beklenti yüksek ise pek onermedim,
55c635 için ne düşünür sun butceni biraz artıyor ama maç konusunda dönüşler güzel.
Ama dersenki beklentim çok yüksek xehil o zaman 9090 hastası olan ben ua9090 derim ?
Vesteloji bey öncelikle kolay gelsin.benimde tam siz 55c635 demisken size bir soru sormak isterim.mac seyretme konusu benim için önemli oyun hiç oynamam.ben 55c735 almaya karar vermiştim.fakat bütçemi biraz aşıyor.bunun yerine 55c635 alsam144 Hz den 50hz ye düşme haricinde başka ne gibi özelliklerden feragat etmiş olurum?55c635 alsam beni mutlu eder mi?

Vesteloji bey öncelikle kolay gelsin.benimde tam siz 55c635 demisken size bir soru sormak isterim.mac seyretme konusu benim için önemli oyun hiç oynamam.ben 55c735 almaya karar vermiştim.fakat bütçemi biraz aşıyor.bunun yerine 55c635 alsam144 Hz den 50hz ye düşme haricinde başka ne gibi özelliklerden feragat etmiş olurum?55c635 alsam beni mutlu eder mi?
yani iki hemen hemn aynı modele bakmışız demekkü yolumuz doğru gibi :)
ben normalde adımdan da belli olduğu gibi vestel haricine pek değinemem, adem ustamız seminerde o yüzden yerinede bakmaya çalışıyorum, adem hocamın yorumları ve bazı forumdaki bilgileri ile araştırarak bu model yorumunda bulundum, ve bütçenize bunlar gidiyor, bu nedenle en uygun bu olarak değerlendirdim.
he iki ürün arasında akıcılık anlamında fark var ama eğer izleme mesafeniz 2 m geçerse bunu pek anlıyacağınızı sanmıyorum. tabiki 735 imkanı varsa onu almanız daha iyi olabilir.

yani iki hemen hemn aynı modele bakmışız demekkü yolumuz doğru gibi :)
ben normalde adımdan da belli olduğu gibi vestel haricine pek değinemem, adem ustamız seminerde o yüzden yerinede bakmaya çalışıyorum, adem hocamın yorumları ve bazı forumdaki bilgileri ile araştırarak bu model yorumunda bulundum, ve bütçenize bunlar gidiyor, bu nedenle en uygun bu olarak değerlendirdim.
he iki ürün arasında akıcılık anlamında fark var ama eğer izleme mesafeniz 2 m geçerse bunu pek anlıyacağınızı sanmıyorum. tabiki 735 imkanı varsa onu almanız daha iyi olabilir.
Öncelikle tşk ederim.izninizle son bir soru sorayım.fiyatlari birbirine yakın olan 55c635 mi yoksa 55c728 mi benim yerimde olsanız hangisini alırdınız?

Vestel 50QA9700 ile 55QA9700 panel farkı olduğu paylaşılıyor. Panel kalitesi olarak düşünürsek 50' mi avantajlı?
https://www.inceleriz.com/vestel-55qa9700-qled-fiyat-yorum-inceleme-panel-teknik-ozellikler/

bu sizin evinizin yapısına bağlı açı sorunu varmı isteğiniz nedir beklentiniz nedir
biri ıps tabanlı biri va tabanlı
biri renk üzerine hız üzerine daha iyi dğeri kontrast, birisinin tepkimesi iyi diğerinin kötü

Yanıtlarınız için çok teşekkürler, 2' dir panel arızası yaşadığım için endişeliyim seçim aşamasında. 15bin TL bütçe dahilinde Vestel 55UA9090 veya Vestel 55QA9700 alacağım sanırım, en azından 2' ye kadar eledim :)

Sadece 50/55 inch arası yazdıklarınız aklıma takılıyor, 50"' de arıza olasılığımı arttırıyor muyum ona yanıt veremiyorum. Aslında odamın boyutu sebepli 50" almak istiyorum.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler, 2' dir panel arızası yaşadığım için endişeliyim seçim aşamasında. 15bin TL bütçe dahilinde Vestel 55UA9090 veya Vestel 55QA9700 alacağım sanırım, en azından 2' ye kadar eledim :)

Sadece 50/55 inch arası yazdıklarınız aklıma takılıyor, 50"' de arıza olasılığımı arttırıyor muyum ona yanıt veremiyorum. Aslında odamın boyutu sebepli 50" almak istiyorum.
Doğru tahmin ettiğim parti ise sizin tv de PANDA panel kullanılmış olsa gerek zira opanel aslında TV MARKASI fark etmeksizin kullanan her tv üreticisinin elinde kaldı.
PANDA paneller aslınd ageleceğin teknolojisi olan Oxide taban üzerine kurulu bu nedenle diğer panel üreticilerinin kolay kolay veremediği kontrast oranına yükselebiliyor ancak sebebini bizim de henüz bilemediğimiz ancak 2019 da ilk olarak uyarmaya başladığımız konu yaklaşık 1-2 senedir GERÇEK olmuş durumda yani paneller fena döküldü.

Bu panel ile üretilmiş X Y Z hangi markayı alırsanız alın akıbet aynı olacaktır. Vestel grubunda Panda panelli üretimlerde isanlara hep şunu belirttik. ''Panda paneller bizim tespitlerimiz paralelinde takriben 2- 2,5 yaşında arıza yapıyor, Vestel ürünleri 3 yıl garantili, tv ye ise ortalama 5 yıl ömür bçtiğimiz için size olumsuz bir etkisi olmaz, firma kendisi zarar eder zira o yaşlarda ya panel, ya da panel bulamadıkları için sıfır ürün ile değiştirmek zorunda kalırlar, karar sizin''

Doğru tahmin ettiğim parti ise sizin tv de PANDA panel kullanılmış olsa gerek zira opanel aslında TV MARKASI fark etmeksizin kullanan her tv üreticisinin elinde kaldı.
PANDA paneller aslınd ageleceğin teknolojisi olan Oxide taban üzerine kurulu bu nedenle diğer panel üreticilerinin kolay kolay veremediği kontrast oranına yükselebiliyor ancak sebebini bizim de henüz bilemediğimiz ancak 2019 da ilk olarak uyarmaya başladığımız konu yaklaşık 1-2 senedir GERÇEK olmuş durumda yani paneller fena döküldü.

Bu panel ile üretilmiş X Y Z hangi markayı alırsanız alın akıbet aynı olacaktır. Vestel grubunda Panda panelli üretimlerde isanlara hep şunu belirttik. ''Panda paneller bizim tespitlerimiz paralelinde takriben 2- 2,5 yaşında arıza yapıyor, Vestel ürünleri 3 yıl garantili, tv ye ise ortalama 5 yıl ömür bçtiğimiz için size olumsuz bir etkisi olmaz, firma kendisi zarar eder zira o yaşlarda ya panel, ya da panel bulamadıkları için sıfır ürün ile değiştirmek zorunda kalırlar, karar sizin''

@Adem Helvacı @Vesteloji Hocalarım teşekkür ederim, 55QA9700 aldım bilgilerinizin ışığında. Forumun ambiyansını ve sıcaklığını da çok beğendim, ürünü aldım işim bitti şeklinde davranmayıp bir üyeniz olarak devam edeceğim.

Bir otomotiv markasında mühendisim, yaklaşımınızın 10 da 1' i endüstride olsa ülke bambaşka yerlerde olur. Tekrar teşekkür ediyorum...

@Adem Helvacı @Vesteloji Hocalarım teşekkür ederim, 55QA9700 aldım bilgilerinizin ışığında. Forumun ambiyansını ve sıcaklığını da çok beğendim, ürünü aldım işim bitti şeklinde davranmayıp bir üyeniz olarak devam edeceğim.

Bir otomotiv markasında mühendisim, yaklaşımınızın 10 da 1' i endüstride olsa ülke bambaşka yerlerde olur. Tekrar teşekkür ediyorum...
Bu geri dönüşünüz bizler için çok çok kıymetli inanın.

Bahsi geçen model ile ilgili kendinize özel görüşlerinizi bir başlık açıp paylaşırsanız eğer, sizler gibi satın alım sürecinde kararsız kalan dostların yoluna ışık tutmuş olursunuz :ok

Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum, aman diyorum panel testlerini atlamayınız lütfen.

Hocalarım TV geldi, en kısa sürede deneyim edinip elimden geldiğince paylaşım yapacağım. Desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim.

Bu süreçte bir sorum oluştu, Servis yetkilisi Vestel marka akım korumalı priz kullanmam gerektiğini, diğer türlü garanti kapsamının zarar göreceğini söyledi. Farklı marka akım korumalı priz kullanmak garantiyi etkiler mi?

Hocalarım TV geldi, en kısa sürede deneyim edinip elimden geldiğince paylaşım yapacağım. Desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim.

Bu süreçte bir sorum oluştu, Servis yetkilisi Vestel marka akım korumalı priz kullanmam gerektiğini, diğer türlü garanti kapsamının zarar göreceğini söyledi. Farklı marka akım korumalı priz kullanmak garantiyi etkiler mi?
Bende 55ua9090 var benimkide kuruldu banada aynısını söylediler 360tlye akım korumalı vestel safe pro diye priz aldım panel testi yaptık panelde yabancı cisim tespit ettik ürünüm 2.kez değişim olacak ne yapsam bilemedim bende 55QA9700 mü alsam

Vestel ürünlerini konsol ve maçlar için beklenti yüksek ise pek onermedim,
55c635 için ne düşünür sun butceni biraz artıyor ama maç konusunda dönüşler güzel.
Ama dersenki beklentim çok yüksek xehil o zaman 9090 hastası olan ben ua9090 derim ?
Valla konsol oynamadım ama genel olarak performansı çok iyi. Sayende bende 9090 hastası oldum ama sinir hastası ??Şaka yapıyorum gerçekten çok güzel televizyon.

Açtığınız konuda cevap verildi :ok

Bende 55ua9090 var benimkide kuruldu banada aynısını söylediler 360tlye akım korumalı vestel safe pro diye priz aldım panel testi yaptık panelde yabancı cisim tespit ettik ürünüm 2.kez değişim olacak ne yapsam bilemedim bende 55QA9700 mü alsam
Talihsiz olmuş geçmiş olsun. 2 yılda 1 panel arızasından mağdur olan biri olarak talihsizliğini anlıyorum :) Kullanım amacımı değerlendirdiğimde 9700 daha mantıklı geldi benim için, yine de ilk günüm henüz yorum yapmam için erken.

Uzun bir aradan sonra güncelleme yapmak isterim, TV performansından çok memnunum. Adem Hocama tavsiyesi adına çok teşekkür ederim. Süreçte paylaşılan maddeler ve ilgilendiğim faktörleri değerlendirmek gerekirse;

• Konsol performansı: XBOX Series X kullanıcısıyım. TV yorumlarında konsol kullananların pek tercih etmediği paylaşılmaktaydı. Yaklaşık 7 aydır keyifli bir şekilde kullanmaktayım, performansı bence tatmin edecek seviyede.
  • Film/dizi: Bu konu adına ürün beni tatmin etti.
  • Spor müsabakaları: Bu konu adına da geri bildirimler paylaşılmıştı, açıkçası TV' nin bu konuda da performansını beğendim.
Negatif yön;
  • Ergonomik olmayan terlik kadar kumandası. Bir mühendis olarak gereksiz sürüsüyle tuş var, daha küçük kullanışlı bir kumanda yapılabilir.
  • Ses sistemi açısından kötü değil fakat gelişime açık. Önceki Samsung TV' im ile arada çok ciddi fark var. Özellikle konsol ile vakit geçirirken kulaklık kullanmaya gayret gösteriyorum.
Özetle, aldığım için pişman olmadığım keyifle kullandığım bir cihaz oldu. Geri bildirimleri sebebiyle hocalarımıza teşekkür ederim.

Uzun bir aradan sonra güncelleme yapmak isterim, TV performansından çok memnunum. Adem Hocama tavsiyesi adına çok teşekkür ederim. Süreçte paylaşılan maddeler ve ilgilendiğim faktörleri değerlendirmek gerekirse;

• Konsol performansı: XBOX Series X kullanıcısıyım. TV yorumlarında konsol kullananların pek tercih etmediği paylaşılmaktaydı. Yaklaşık 7 aydır keyifli bir şekilde kullanmaktayım, performansı bence tatmin edecek seviyede.
  • Film/dizi: Bu konu adına ürün beni tatmin etti.
  • Spor müsabakaları: Bu konu adına da geri bildirimler paylaşılmıştı, açıkçası TV' nin bu konuda da performansını beğendim.
Negatif yön;
  • Ergonomik olmayan terlik kadar kumandası. Bir mühendis olarak gereksiz sürüsüyle tuş var, daha küçük kullanışlı bir kumanda yapılabilir.
  • Ses sistemi açısından kötü değil fakat gelişime açık. Önceki Samsung TV' im ile arada çok ciddi fark var. Özellikle konsol ile vakit geçirirken kulaklık kullanmaya gayret gösteriyorum.
Özetle, aldığım için pişman olmadığım keyifle kullandığım bir cihaz oldu. Geri bildirimleri sebebiyle hocalarımıza teşekkür ederim.
Hocam merhabalar ürünü ben de edindim. Akım korumalı priz almak zorunlu mu?

Hocam merhabalar ürünü ben de edindim. Akım korumalı priz almak zorunlu mu?
Bu konuya şöyle yanıt verildi bana, almak zorunda değilsiniz ve kullanıcı olarak haklarınız mevcut. Fakat ürünü alırsanız bir talihsizlikle karşılaşırsanız karşı tarafla vakit kaybı yaşamamış olacaksınız. Diğer türlü süreç uzadığı paylaşıldı, ben aldım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri