- Bütçe
- 18.000-25.000
- Marka Model Bilgisi
- DemirDöküm A6 Inverter Klima
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam hiçbir yerde dış ünite resmine rastlamadım kendi sitesinde görseli de yok dış ünite yada ben bakamadım i feel özelliği yazdığına göre kesin gree üretimidir ama gerçek değerini yazan yerde yok makinanın 18 bine yada 20ye daha güzel makinalar var bencehttps://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-a6-nverter-klima-37316.html
İlgili linkte ki 12.000 btu Klima bayisinde 18.000 ₺ .İnternette bu model satış göremedim. iİyatına göre almaya değer mi ?
Gizli klima sanırım btu değeride yok?https://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-a6-nverter-klima-37316.html
İlgili linkte ki 12.000 btu Klima bayisinde 18.000 ₺ .İnternette bu model satış göremedim. iİyatına göre almaya değer mi ?
Bilerek yapıyorlar, zaten yazılımla oynayıp kompresör BTU değerlerini değiştirseler de, yine de max. min. ve nom. BTU değerleri belli olmasın diye. max BTU değeri 13.500 olan klima da, 11.750 olan klima da 12.000 BTU diye satılabiliyor çünkü. kW cinsinden belirtmişler, tamam. Fakat klimalardaki soğutma-ısıtma kapasitesinin BTU değeri (ki BTU ingiliz birimidir) yerine kW cinsinden verilmesi ile, elektrik tüketimindeki kW değeri aynı değildir.Gizli klima sanırım btu değeride yok?
Akılda ki tüm soruları cevaplamış sın hocam emeğine sağlık artık alacaklar da buna göre tercih yapabilir bence. Benim kabaca düşüncem şudur Demirdöküm ile ilgili yinede 18bin bandında alabilecek daha baba klimalar var bence bütçede varsa üstüne 2bin daha koyup her yeri bakır olan hemde daha stabil bir klima alınır en azından kendini kısabilen,yol üzerinde sürekli geçtiğim güzergahta var bir tane muhtemelen 12lik tir set değerini kaça ayarlıyor lar bilmiyorum ama nezaman geçsem aynı devirde çalışıyor vizzz diyeBilerek yapıyorlar, zaten yazılımla oynayıp kompresör BTU değerlerini değiştirseler de, yine de max. min. ve nom. BTU değerleri belli olmasın diye. max BTU değeri 13.500 olan klima da, 11.750 olan klima da 12.000 BTU diye satılabiliyor çünkü. kW cinsinden belirtmişler, tamam. Fakat klimalardaki soğutma-ısıtma kapasitesinin BTU değeri (ki BTU ingiliz birimidir) yerine kW cinsinden verilmesi ile, elektrik tüketimindeki kW değeri aynı değildir.
Soğutma veya ısıtma kapasitesi olarak 1kW'ı kaba hesapla 3412-3413 BTU civarı olarak kabul edebiliriz. Bakınca da DD A6 12K klimanın soğutma kapasitesi Min - Nom - Max kW olarak 0,9 - 3,2 - 3,6 kW, BTU olarak da 3070 - 10900 - 12285 BTU'ya (yaklaşık olarak) karşılık gelmektedir.
Gelelim Arçelik-LG üretimi Demirdöküm Kion'a. Burada şunu belirtelim ki, Bu klimalar Arçelik-Beko ekolojik ya da Altus klimaların aynısı, Arçelik grubu bu klimaları alüminyum boru ile montajlarken DemirDöküm, Bakır boruyla montaj yaptığını söylüyor. Bu da aynı klimayı bakır boruyla kurdurmak için bir avantaj olabilir.
Arçelik-LG üretimi Kion 12 klimanın ise Min - Nom - Max soğutma kW değerleri şu şekilde, 0,9 - 3,5 - 4,0 kW - bunu BTU'ya çevirirsek de, 3070 - 11900 - 13600 BTU'ya karşılık gelmektedir.
Açıkçası ben beğendim A6 serisini, sanki şöyle bi tık daha yüksek bir kompresör mu olsaymış acaba diyorum, bir de gördüğüm kadarıyla A6'nın yatay kanadı üstten değil alttan açılıyor. Arçelik'in invertech'lerinde olduğu gibi. Yani direkt olarak tam altından hava vermeye başlıyor ve en fazla karşıya kadar üfleyebiliyor.Akılda ki tüm soruları cevaplamış sın hocam emeğine sağlık artık alacaklar da buna göre tercih yapabilir bence. Benim kabaca düşüncem şudur Demirdöküm ile ilgili yinede 18bin bandında alabilecek daha baba klimalar var bence bütçede varsa üstüne 2bin daha koyup her yeri bakır olan hemde daha stabil bir klima alınır en azından kendini kısabilen,yol üzerinde sürekli geçtiğim güzergahta var bir tane muhtemelen 12lik tir set değerini kaça ayarlıyor lar bilmiyorum ama nezaman geçsem aynı devirde çalışıyor vizzz diye
Bu dış ünite Gree üretimlerine benziyor. A6 olabilir yeni de duruyor.Akılda ki tüm soruları cevaplamış sın hocam emeğine sağlık artık alacaklar da buna göre tercih yapabilir bence. Benim kabaca düşüncem şudur Demirdöküm ile ilgili yinede 18bin bandında alabilecek daha baba klimalar var bence bütçede varsa üstüne 2bin daha koyup her yeri bakır olan hemde daha stabil bir klima alınır en azından kendini kısabilen,yol üzerinde sürekli geçtiğim güzergahta var bir tane muhtemelen 12lik tir set değerini kaça ayarlıyor lar bilmiyorum ama nezaman geçsem aynı devirde çalışıyor vizzz diye
Evet hocam yeni takıldı yaklaşık 1aydir görüyorum borusu bakır yani en azından rengi öyle gözüküyor dış ünite büyüklüğü 12li ge çok yatkın sabah geçerken yakından modeli resimleyim bakalım bende merak ettim şimdiBu dış ünite Gree üretimlerine benziyor. A6 olabilir yeni de duruyor.
Bu dış ünite Gree üretimlerine benziyor. A6 olabilir yeni de duruyor.
A5 ya da A6 olabilir. A6 piyasaya yeni çıkmış olmalı. A5 dış ünitesine de benziyor, belki de aynıdır dış üniteler. A6'yı şuanda internet satışlarında göremedim.Evet hocam yeni takıldı yaklaşık 1aydir görüyorum borusu bakır yani en azından rengi öyle gözüküyor dış ünite büyüklüğü 12li ge çok yatkın sabah geçerken yakından modeli resimleyim bakalım bende merak ettim şimdi![]()
Saygı duyarım hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ?Açıkçası ben beğendim A6 serisini, sanki şöyle bi tık daha yüksek bir kompresör mu olsaymış acaba diyorum, bir de gördüğüm kadarıyla A6'nın yatay kanadı üstten değil alttan açılıyor. Arçelik'in invertech'lerinde olduğu gibi. Yani direkt olarak tam altından hava vermeye başlıyor ve en fazla karşıya kadar üfleyebiliyor.
Neyle karşılaştırdığımza bağlı. Ben Kion ile aynı olan Altus'u karşılaştırdım ve Kion'u mantıklı buldum. Fiyatları da azıcık fark ediyor tabi ikisi arasında. A6 ise ayrı bir segment, yine Arçelik-Beko Ekolojik ile karşılaştırılabilir. Wifi desteği ile gelmesi ve ufak tefek özellikleri beni çekti kendine. Ha kanadın alttan üste doğru açılması zevk meselesi elbette, ben Arçelik'te gördüğümde pek ısınamamıştım bu olaya. Çünkü soğuk havayı karşı-yukarı çapraz şekilde vermek daha iyi bence. Tam altına üflemesini isteyen de çıkar, onun için de mantıklı olur. Benim yarım saat klimanın altında oturduğum için 1 hafta hastalanmışlığım da varSaygı duyarım hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ?
3günde ben yattım o çarpmadan dolayı ? gündemde yeni dolar tahmini dolanıp duruyor haber nekadar doğru bilmiyorum ama tr şartları buna gebe hocam hal böyle olursa ithal edilen değil all easy pro yerli lerede ulaşım zorlaşacak şöyle birşey de var ne alınacaksa imkân da varsa bir an önce alınıp konulmalı Allah yeni evleneceklere ve gençlere yardım etsin ? gönül ister ki herkes en iyisine sahip olsun ama şartlar gitgide içinden çıkılmaz hale geliyor.Neyle karşılaştırdığımza bağlı. Ben Kion ile aynı olan Altus'u karşılaştırdım ve Kion'u mantıklı buldum. Fiyatları da azıcık fark ediyor tabi ikisi arasında. A6 ise ayrı bir segment, yine Arçelik-Beko Ekolojik ile karşılaştırılabilir. Wifi desteği ile gelmesi ve ufak tefek özellikleri beni çekti kendine. Ha kanadın alttan üste doğru açılması zevk meselesi elbette, ben Arçelik'te gördüğümde pek ısınamamıştım bu olaya. Çünkü soğuk havayı karşı-yukarı çapraz şekilde vermek daha iyi bence. Tam altına üflemesini isteyen de çıkar, onun için de mantıklı olur. Benim yarım saat klimanın altında oturduğum için 1 hafta hastalanmışlığım da var
Zevkler renkler tartışılmaz elbette, ama All Easy Pro verdiler de olmaz mı dedik?![]()
Murat hocam klima 12lik A5 1.5 ay evvel 17 bine almışlar,sahibine mahallenin baklalinda denk geldim biraz sohbet ettim nasıl memnun musunuz diye buz gibi yapıyor güzel dedi bu zamana kadar almamak hata imiş diyordu nasıl sıcakladılarsa artıkBu dış ünite Gree üretimlerine benziyor. A6 olabilir yeni de duruyor.
Etiket okunmuyor ama Gree üretimi olmalı dış ünite aynı Gree klimalarla.Murat hocam klima 12lik A5 1.5 ay evvel 17 bine almışlar,sahibine mahallenin baklalinda denk geldim biraz sohbet ettim nasıl memnun musunuz diye buz gibi yapıyor güzel dedi bu zamana kadar almamak hata imiş diyordu nasıl sıcakladılarsa artık
A5 Gree üretimi zaten. Muhtemelen A5 Performans serisi de Gree üretimidir.Etiket okunmuyor ama Gree üretimi olmalı dış ünite aynı Gree klimalarla.
Etiket okunmuyor ama Gree üretimi olmalı dış ünite aynı Gree klimalarla.
ÇHC üretimi bal gibi Gree
Gree klima nasıl iyi mi kötü mü demek ?Etiket okunmuyor ama Gree üretimi olmalı dış ünite aynı Gree klimalarla.
Markaların hepsi model model değişiyor hocam özellikleri incelemek lazım her markanın giriş ve üst segment ürünü var gree iyi klima ama modelede bağlıGree klima nasıl iyi mi kötü mü demek ?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.