Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi DemirDöküm A6 Inverter Klima

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

https://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-a6-nverter-klima-37316.html

İlgili linkte ki 12.000 btu Klima bayisinde 18.000 ₺ .İnternette bu model satış göremedim. iİyatına göre almaya değer mi ?
Hocam hiçbir yerde dış ünite resmine rastlamadım kendi sitesinde görseli de yok dış ünite yada ben bakamadım i feel özelliği yazdığına göre kesin gree üretimidir ama gerçek değerini yazan yerde yok makinanın 18 bine yada 20ye daha güzel makinalar var bence

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

Gizli klima sanırım btu değeride yok?
Bilerek yapıyorlar, zaten yazılımla oynayıp kompresör BTU değerlerini değiştirseler de, yine de max. min. ve nom. BTU değerleri belli olmasın diye. max BTU değeri 13.500 olan klima da, 11.750 olan klima da 12.000 BTU diye satılabiliyor çünkü. kW cinsinden belirtmişler, tamam. Fakat klimalardaki soğutma-ısıtma kapasitesinin BTU değeri (ki BTU ingiliz birimidir) yerine kW cinsinden verilmesi ile, elektrik tüketimindeki kW değeri aynı değildir.

Soğutma veya ısıtma kapasitesi olarak 1kW'ı kaba hesapla 3412-3413 BTU civarı olarak kabul edebiliriz. Bakınca da DD A6 12K klimanın soğutma kapasitesi Min - Nom - Max kW olarak 0,9 - 3,2 - 3,6 kW, BTU olarak da 3070 - 10900 - 12285 BTU'ya (yaklaşık olarak) karşılık gelmektedir.

Gelelim Arçelik-LG üretimi Demirdöküm Kion'a. Burada şunu belirtelim ki, Bu klimalar Arçelik-Beko ekolojik ya da Altus klimaların aynısı, Arçelik grubu bu klimaları alüminyum boru ile montajlarken DemirDöküm, Bakır boruyla montaj yaptığını söylüyor. Bu da aynı klimayı bakır boruyla kurdurmak için bir avantaj olabilir. Yani DD Kion serisi Altus yerine elbette alınabilir bence.
Arçelik-LG üretimi Kion 12 klimanın ise Min - Nom - Max soğutma kW değerleri şu şekilde, 0,9 - 3,5 - 4,0 kW - bunu BTU'ya çevirirsek de, 3070 - 11900 - 13600 BTU'ya karşılık gelmektedir.

A6 serisinde wifi kiti olduğunu da ekleyelim ve buradaki verilerin "katalog verisi" olduğunu, kompresörün gerçek verilerinin ne olduğu ancak kompresörün modelinden anlayabileceğimizi unutmayalım.

Bilerek yapıyorlar, zaten yazılımla oynayıp kompresör BTU değerlerini değiştirseler de, yine de max. min. ve nom. BTU değerleri belli olmasın diye. max BTU değeri 13.500 olan klima da, 11.750 olan klima da 12.000 BTU diye satılabiliyor çünkü. kW cinsinden belirtmişler, tamam. Fakat klimalardaki soğutma-ısıtma kapasitesinin BTU değeri (ki BTU ingiliz birimidir) yerine kW cinsinden verilmesi ile, elektrik tüketimindeki kW değeri aynı değildir.

Soğutma veya ısıtma kapasitesi olarak 1kW'ı kaba hesapla 3412-3413 BTU civarı olarak kabul edebiliriz. Bakınca da DD A6 12K klimanın soğutma kapasitesi Min - Nom - Max kW olarak 0,9 - 3,2 - 3,6 kW, BTU olarak da 3070 - 10900 - 12285 BTU'ya (yaklaşık olarak) karşılık gelmektedir.

Gelelim Arçelik-LG üretimi Demirdöküm Kion'a. Burada şunu belirtelim ki, Bu klimalar Arçelik-Beko ekolojik ya da Altus klimaların aynısı, Arçelik grubu bu klimaları alüminyum boru ile montajlarken DemirDöküm, Bakır boruyla montaj yaptığını söylüyor. Bu da aynı klimayı bakır boruyla kurdurmak için bir avantaj olabilir.
Arçelik-LG üretimi Kion 12 klimanın ise Min - Nom - Max soğutma kW değerleri şu şekilde, 0,9 - 3,5 - 4,0 kW - bunu BTU'ya çevirirsek de, 3070 - 11900 - 13600 BTU'ya karşılık gelmektedir.
Akılda ki tüm soruları cevaplamış sın hocam emeğine sağlık artık alacaklar da buna göre tercih yapabilir bence. Benim kabaca düşüncem şudur Demirdöküm ile ilgili yinede 18bin bandında alabilecek daha baba klimalar var bence bütçede varsa üstüne 2bin daha koyup her yeri bakır olan hemde daha stabil bir klima alınır en azından kendini kısabilen,yol üzerinde sürekli geçtiğim güzergahta var bir tane muhtemelen 12lik tir set değerini kaça ayarlıyor lar bilmiyorum ama nezaman geçsem aynı devirde çalışıyor vizzz diye

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-06-22-41-18-77_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-09-06-22-41-18-77_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    81.8 KB · Görüntüleme: 15
Akılda ki tüm soruları cevaplamış sın hocam emeğine sağlık artık alacaklar da buna göre tercih yapabilir bence. Benim kabaca düşüncem şudur Demirdöküm ile ilgili yinede 18bin bandında alabilecek daha baba klimalar var bence bütçede varsa üstüne 2bin daha koyup her yeri bakır olan hemde daha stabil bir klima alınır en azından kendini kısabilen,yol üzerinde sürekli geçtiğim güzergahta var bir tane muhtemelen 12lik tir set değerini kaça ayarlıyor lar bilmiyorum ama nezaman geçsem aynı devirde çalışıyor vizzz diye
Açıkçası ben beğendim A6 serisini, sanki şöyle bi tık daha yüksek bir kompresör mu olsaymış acaba diyorum, bir de gördüğüm kadarıyla A6'nın yatay kanadı üstten değil alttan açılıyor. Arçelik'in invertech'lerinde olduğu gibi. Yani direkt olarak tam altından hava vermeye başlıyor ve en fazla karşıya kadar üfleyebiliyor.

Bu dış ünite Gree üretimlerine benziyor. A6 olabilir yeni de duruyor.

Evet hocam yeni takıldı yaklaşık 1aydir görüyorum borusu bakır yani en azından rengi öyle gözüküyor dış ünite büyüklüğü 12li ge çok yatkın sabah geçerken yakından modeli resimleyim bakalım bende merak ettim şimdi :kiskis

Evet hocam yeni takıldı yaklaşık 1aydir görüyorum borusu bakır yani en azından rengi öyle gözüküyor dış ünite büyüklüğü 12li ge çok yatkın sabah geçerken yakından modeli resimleyim bakalım bende merak ettim şimdi :kiskis
A5 ya da A6 olabilir. A6 piyasaya yeni çıkmış olmalı. A5 dış ünitesine de benziyor, belki de aynıdır dış üniteler. A6'yı şuanda internet satışlarında göremedim.

Demirdöküm bakır boru kullandığını söylüyor kendi sitesinde birkaç yerde. Kion ve A5'in fiyatları da belli, 12'lik A6 için 18.000 çok yüksek gelmedi açıkçası bana.

Açıkçası ben beğendim A6 serisini, sanki şöyle bi tık daha yüksek bir kompresör mu olsaymış acaba diyorum, bir de gördüğüm kadarıyla A6'nın yatay kanadı üstten değil alttan açılıyor. Arçelik'in invertech'lerinde olduğu gibi. Yani direkt olarak tam altından hava vermeye başlıyor ve en fazla karşıya kadar üfleyebiliyor.
Saygı duyarım hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ?

Saygı duyarım hocam zevkler ve renkler tartışılmaz ?
Neyle karşılaştırdığımza bağlı. Ben Kion ile aynı olan Altus'u karşılaştırdım ve Kion'u mantıklı buldum. Fiyatları da azıcık fark ediyor tabi ikisi arasında. A6 ise ayrı bir segment, yine Arçelik-Beko Ekolojik ile karşılaştırılabilir. Wifi desteği ile gelmesi ve ufak tefek özellikleri beni çekti kendine. Ha kanadın alttan üste doğru açılması zevk meselesi elbette, ben Arçelik'te gördüğümde pek ısınamamıştım bu olaya. Çünkü soğuk havayı karşı-yukarı çapraz şekilde vermek daha iyi bence. Tam altına üflemesini isteyen de çıkar, onun için de mantıklı olur. Benim yarım saat klimanın altında oturduğum için 1 hafta hastalanmışlığım da var :kiskis

Zevkler renkler tartışılmaz elbette, ama All Easy Pro verdiler de olmaz mı dedik? :tara

Neyle karşılaştırdığımza bağlı. Ben Kion ile aynı olan Altus'u karşılaştırdım ve Kion'u mantıklı buldum. Fiyatları da azıcık fark ediyor tabi ikisi arasında. A6 ise ayrı bir segment, yine Arçelik-Beko Ekolojik ile karşılaştırılabilir. Wifi desteği ile gelmesi ve ufak tefek özellikleri beni çekti kendine. Ha kanadın alttan üste doğru açılması zevk meselesi elbette, ben Arçelik'te gördüğümde pek ısınamamıştım bu olaya. Çünkü soğuk havayı karşı-yukarı çapraz şekilde vermek daha iyi bence. Tam altına üflemesini isteyen de çıkar, onun için de mantıklı olur. Benim yarım saat klimanın altında oturduğum için 1 hafta hastalanmışlığım da var :kiskis

Zevkler renkler tartışılmaz elbette, ama All Easy Pro verdiler de olmaz mı dedik? :tara
3günde ben yattım o çarpmadan dolayı ? gündemde yeni dolar tahmini dolanıp duruyor haber nekadar doğru bilmiyorum ama tr şartları buna gebe hocam hal böyle olursa ithal edilen değil all easy pro yerli lerede ulaşım zorlaşacak şöyle birşey de var ne alınacaksa imkân da varsa bir an önce alınıp konulmalı Allah yeni evleneceklere ve gençlere yardım etsin ? gönül ister ki herkes en iyisine sahip olsun ama şartlar gitgide içinden çıkılmaz hale geliyor.
Güncelleme:Haber doğru gözüküyor?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-06-23-33-51-58_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg
    Screenshot_2023-09-06-23-33-51-58_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Murat hocam klima 12lik A5 1.5 ay evvel 17 bine almışlar,sahibine mahallenin baklalinda denk geldim biraz sohbet ettim nasıl memnun musunuz diye buz gibi yapıyor güzel dedi bu zamana kadar almamak hata imiş diyordu nasıl sıcakladılarsa artık

Ekli dosyalar

• IMG20230907213843.jpg
    IMG20230907213843.jpg
    72.2 KB · Görüntüleme: 20
Murat hocam klima 12lik A5 1.5 ay evvel 17 bine almışlar,sahibine mahallenin baklalinda denk geldim biraz sohbet ettim nasıl memnun musunuz diye buz gibi yapıyor güzel dedi bu zamana kadar almamak hata imiş diyordu nasıl sıcakladılarsa artık
Etiket okunmuyor ama Gree üretimi olmalı dış ünite aynı Gree klimalarla.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri