Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi VESTEL 50QA9700 NASILDIR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpertu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpertu

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, ben 50QA9700 modeline bakıyorum almak istiyorum ancak son durum ile alakalı olarak panel bilgisine ilişkin bir ibare göremedim, başka forumlarda QA serisinin IPS panel ile üretildiğine ilişkin bilgi verenler var doğru mudur bilmiyorum. Üründe en son olarak kullanılan panel/paneller nelerdir? Üründe tekil panel mi bulunmaktadır? Ayrıca qled olduğundan dolayı ekran kenarlarında ışık patlaması/ışık sızması yaratma ihtimali var mıdır? Eğer bir problem ile karşılaşırsak değişim süreci nasıldır? Üründe L1 lisans (4k izlemek için gerekli lisans) var mıdır? Genel olarak tavsiye edebileceğiniz bir TV midir? Değerli yorumlarınıza ve deneyiminize ihtiyacım var. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. @Adem Helvacı

Merhaba, ürünün kurulumu dün yapıldı. Çok inceleme fırsatı bulamamakla beraber en azından ilk gözlenimlerimi aktarmak isterim. Öncelikle televizyon dış görünüş olarak çok şık, ekran kasa oranı gayet iyi, ürünün logo olan alt kısmı fırçalanmış çelik görünümlü ve gayet güzel gözüküyor. Basit plastik değil. Görüntü kalitesi olarak beni şaşırttığını söylemeden geçemeyeceğim. Panelin özelliklerini test etmek adına dolby vision ve hdr10 destekli videolar açtık ve harika bir görüntü sunduğunu söyleyebilirim. Onun dışında sesi test etmek için dolby sound özellikli bir video açtık, gerçekten ses kalitesine şaşırdım. Tabii ki 30W- 40W büyüklüğündeki bir hoparlör ile karşılaştırılamaz bile ancak ses yüksekliği ve sesin berraklığı gayet iyiydi. 35 metrekare alanda full ses kullanmaya bile gerek kalmadı. Yukarıdaki mesajımda IPS olup olmadığı ile alakalı olarak tereddütte kaldığımı söylemiştim. Bunun sebebi de şuydu: Televizyon yan açılardan bakmama rağmen pek renk kaybı göstermedi. VA panellerde genelde renk kaybı oluyor çünkü ama nedendir bilemedim. Fiyatına göre alınabilecek en özellikli TV diyebilirim. Ben çok memnun kaldım. Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Teşekkürler. @Adem Helvacı @Vesteloji
hayırlı olsun,
adınıza sevindirm.... Açı ile alakalı VA değil FSA dır. Fsa yapı tipi VA ya benzerdir. Fakat firmalar kendilerini geliştirmekle piyasada yer kazanabilir. Açı durumu renk durumu yapısını değiştirerek iyileştirme yaparlar bu nedenle FSA ADS uv2a gibi yapıları görüyoruz. Eğer Açı durumu net olsaydı fsa değil direk VA oldu.

Merhaba, ürünün kurulumu dün yapıldı. Çok inceleme fırsatı bulamamakla beraber en azından ilk gözlenimlerimi aktarmak isterim. Öncelikle televizyon dış görünüş olarak çok şık, ekran kasa oranı gayet iyi, ürünün logo olan alt kısmı fırçalanmış çelik görünümlü ve gayet güzel gözüküyor. Basit plastik değil. Görüntü kalitesi olarak beni şaşırttığını söylemeden geçemeyeceğim. Panelin özelliklerini test etmek adına dolby vision ve hdr10 destekli videolar açtık ve harika bir görüntü sunduğunu söyleyebilirim. Onun dışında sesi test etmek için dolby sound özellikli bir video açtık, gerçekten ses kalitesine şaşırdım. Tabii ki 30W- 40W büyüklüğündeki bir hoparlör ile karşılaştırılamaz bile ancak ses yüksekliği ve sesin berraklığı gayet iyiydi. 35 metrekare alanda full ses kullanmaya bile gerek kalmadı. Yukarıdaki mesajımda IPS olup olmadığı ile alakalı olarak tereddütte kaldığımı söylemiştim. Bunun sebebi de şuydu: Televizyon yan açılardan bakmama rağmen pek renk kaybı göstermedi. VA panellerde genelde renk kaybı oluyor çünkü ama nedendir bilemedim. Fiyatına göre alınabilecek en özellikli TV diyebilirim. Ben çok memnun kaldım. Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Teşekkürler. @Adem Helvacı @Vesteloji
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Destek olan tüm dostlarıma gönülden sevgilerimle. :ok

Merhaba, Vestel V10138424 kodlu 50QA9700 Panel Üreticisi HKC dir. Kodu PT500GT02 dir.
HKC nin VA tabanlı teknolojisi FSA olarak üretilmiştir. Tekil paneldir (Şimdilik)

Özellikle vestel üretimleri ile ilgili sosyal medyada doğru bilgi verecek toplasanız 5 kişi var ve 5imizde de birbirimizi iyi tanıyan dostlarız.
Sosyal medyada bilinen isimleri ile sevgili @By_Trol @Tesla @Vesteloji
@teknowest usta
ve bendeniz.

Bu konuda doğru bilgi alabileceğiniz iki yer vardır ve bunların birisi burası ise diğeri de Tavsiyeforumudur.
Başka alanlara itibar etmeyiniz, kötü niyetli değillerdir ancak ya varsayımlar veya kulaktan dolma bilgiler ile hareket ediyorlardır.
Adem hocam hala tekil panel midir ? Standart kullanıcı, 50’’ olacak. Şuan hepsiburadada 14600 lira. Tekil panel değilse veya başka değişiklikşer yapıldıysa hala alınır mı ? Başka 50’’ tavsiyeniz olur mu? Teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri