Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 65 inch Tv önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

pear

İnce Eleyen
Kadim Üye
Merhaba,

Genellikle klasik tv izleyicisi olup basketbol izlemeyi seven biriyim. Genellikle 30 derecelik açı ile izliyorum. Tv sesi önemli olan bir husus benim için. Oled istemiyorum ve bütçem 35 bin civarı. Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler

Merhaba,

Genellikle klasik tv izleyicisi olup basketbol izlemeyi seven biriyim. Genellikle 30 derecelik açı ile izliyorum. Tv sesi önemli olan bir husus benim için. Oled istemiyorum ve bütçem 35 bin civarı. Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler
Merhaba, Açı kısmı tamam fakat ekran boyutuna kısmen hakim olabilmek adına bir de izleme mesafesi ile tv nin konumuna göre pencere durumunu belirtirmisiniz rica etsem.

Merhaba Adem bey. İzleme mesafesi ortama 3 metre olacak. Siyah kalitesi de önemli tabiki. Çok teşekkür ediyorum.
Hmm o halde 65'' konusuna bu durumda itiraz edecek çok fazla bir şey olmayabilir ancak özellikle gece izlemelerinde aydınlık sahnelerde (Loş ortam izleyicileri için geçerli) gözlerde bir ışık rahatsızlığı oluşturabilior bilginiz olsun. 3,5 metre gibi bir mesafeden 55'' kullanan birisi olarak 65'' ürün ilk geldiğinde 2-3 gün alışmakta zorlanmıştık.

Elbette burada bütöenizin uygun olması, tüketicilerin birkaç gündür olumlu ve mutlu geri dönüşlerini bizlere paylaşıyor olmasının da etkisi ile 65C735 incelemenizi rica edeceğim sizden. Hatta aradaki kalan paranın minicik bir kısmı ile regülatör de satın almanızı öneririm, hangi mark aolduğu önemli değil zira biliyorsunuz bizim amacımız ürün yönlendirmesi yapmak değil.

Hmm o halde 65'' konusuna bu durumda itiraz edecek çok fazla bir şey olmayabilir ancak özellikle gece izlemelerinde aydınlık sahnelerde (Loş ortam izleyicileri için geçerli) gözlerde bir ışık rahatsızlığı oluşturabilior bilginiz olsun. 3,5 metre gibi bir mesafeden 55'' kullanan birisi olarak 65'' ürün ilk geldiğinde 2-3 gün alışmakta zorlanmıştık.

Elbette burada bütöenizin uygun olması, tüketicilerin birkaç gündür olumlu ve mutlu geri dönüşlerini bizlere paylaşıyor olmasının da etkisi ile 65C735 incelemenizi rica edeceğim sizden. Hatta aradaki kalan paranın minicik bir kısmı ile regülatör de satın almanızı öneririm, hangi mark aolduğu önemli değil zira biliyorsunuz bizim amacımız ürün yönlendirmesi yapmak değil.
Çok teşekkür ediyorum. Ses olarak 20 watt sorun olmaz diyorsanız alabilirim. Lg qned lerden de seçenek olduğunu düşünüyor musunuz?

mesela LG 65QNED816QA. teşekkürler

Çok teşekkür ediyorum. Ses olarak 20 watt sorun olmaz diyorsanız alabilirim. Lg qned lerden de seçenek olduğunu düşünüyor musunuz?
TV kasası içerisinde olduğu için ben zaten 30 watt üstünü biraz dinamik kontrast oranına benzetiyorum.
Hatırlarsanız dinamik kontrast oranında markalar bir ara yarışa girmişti, biri dedi ki 10.000:1 bir, diğeri dedi 50.000:1, başkası bunları görünce ''Ulan o zaman benimki 100.000:1'' dedi, sonra bu saçmalık 1.000.000:1 lere kadar çıktı, en son bir marka çıkıp SONSUZ KONTRAST dedi işin ötesine kimse gidemedi.

Şimdi kabul edelim ki DİNAMİK dediğimiz kontrast oranında zaten belli bir değerin üstünü insan gözü ayırt edemiyor. Eeee ne bileceğiz ki onun gerçekten o yazılan değerde olduğunu? Aynı konu FRR yani Fake Refresh Rate için de geçerli. Adam diyor ki 3000hz. Neye göre? Kim sayabiliyor? ne kadarını algılayabiliyoruz? Nasılsa kimse ölçemiyor o nedenle yaz gitsin kafası var üreticilerde.

Ses konusu daha somut bir kavram, en azından hissedilir ancak burada benim itiraz ettiğim konu şu. Sesin şiddeti tek kavram değildir. Aynı zamanda bahsi geçen değerler RMS değerleri yani ANLIK olarak yükselebildikleri en üst nokta anlamında yazılır. Abi çok afedersiniz ancak 1980 lerde yaptığımız hesaplarda GERÇEK bir 60Watt ses gücünün oluşturacağı basınsın bir arabanın arka camını atması gerektiğini düşünmüştük. Bas frekansını düşünün.

Şimdi bakıyorum tv lerde 70watt vs de yazıyor. Buradaki temel kavram bu mantıkla işlemiyor aslında. Abi o minnak kasanın içerisindeki mikron hoparlörler ile pardon da nasıl alıyorsunuz siz 70watt gücü :kiskis

Son bir husus daha var müsaadenizle onu da yazıp bitireyim. 20 veya 30 watt tv ile 60watt tv arasındaki fiyat farkına bakıyorum, yanına yöresine tırı vırı birkaç özellik daha eklenmiş hali ile 5.000tl. Abi ben gider soundbar alırım en kralından o paraya ve iki ayrı ürünüm olur, kıytırık bir tv hoparlörü ile bana o sesi verdikleri yalanına da inanmamış olurum diye düşünüyorum :D

mesela LG 65QNED816QA. teşekkürler
Kötü tv demem fakat bir C735 etmez bu tv.
Az önce size sunduğum senaryo burada gerçek olur mesela. aralarında kabaca 2.000tl fark var, o para ile Grundig soundbar alabilirsiniz mesela. Kaldı ki C735 de bulunan 144hz desteği de LG de yok örneğin.

Kötü tv demem fakat bir C735 etmez bu tv.
Az önce size sunduğum senaryo burada gerçek olur mesela. aralarında kabaca 2.000tl fark var, o para ile Grundig soundbar alabilirsiniz mesela. Kaldı ki C735 de bulunan 144hz desteği de LG de yok örneğin.
Teşekkür ederim Adem bey zamanınızı ayırdığınız için. Tekrar sağolun

Ben teşekkür ederim. Araştırma yapmaya devam edin lütfen, aklınıza yatan başka modeller olursa çekinmeden sorun burada. Teknik detaylarını biliyorsak paylaşıırz sizlere.
O zaman iyi niyetinize sığınarak soruyorum son sorumu. Biliyorum arada fiyat farkı var ama QN90B 65 nasıl bir tercih. Aradaki o kadar fiyat farkına değer mi? Sizin hep söylediğiniz gibi gerçek led kalitesinin 5 yıl sürdüğünü varsayarak. Sizin tercihiniz ne olurdu?

O zaman iyi niyetinize sığınarak soruyorum son sorumu. Biliyorum arada fiyat farkı var ama QN90B 65 nasıl bir tercih. Aradaki o kadar fiyat farkına değer mi? Sizin hep söylediğiniz gibi gerçek led kalitesinin 5 yıl sürdüğünü varsayarak. Sizin tercihiniz ne olurdu?
Hmmmm QN90B candır ona itirazım asla olmaz. Lakin çıta yükseldikçe bütçe arttığı için ben hep tedirgin oluyorum.
Yani bu hep böyle ilerler, ''Ya ona o kadar veriyorsak o zemen neden şu değil'' diye diye S95 e kadar gideriz biz.
Teknolojik anlamda o fark için kesinlikle değeri mantıksal olarak kişisel fikrim değmeyeceği yönde.

Hmmmm QN90B candır ona itirazım asla olmaz. Lakin çıta yükseldikçe bütçe arttığı için ben hep tedirgin oluyorum.
Yani bu hep böyle ilerler, ''Ya ona o kadar veriyorsak o zemen neden şu değil'' diye diye S95 e kadar gideriz biz.
Teknolojik anlamda o fark için kesinlikle değeri mantıksal olarak kişisel fikrim değmeyeceği yönde.
teşekkür ediyorum Adem bey çok sağolun

teşekkür ediyorum Adem bey çok sağolun
Sizler de sağ olun :)

tercihleriniz ve genelilerleyiş ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz.

Ayrıca aklınıza farklı bir model takılırsa onu da yine değerlendiririrz içiniz rahat olsun.

Aramızdaki bu istişareler potansiyel ürün alıcıları için çok faydalı sonuçlar sunuyor emin olunuz.

Tabiki Adem bey. Öneriniz önceliğim olacak mini ledler 2. sırada olacak. Haberdar edeceğim inşallah. Duacınızız yardımlarınızdan dolayı.

Adem bey sizin mantaliteniz ve tavsiyeniz doğrusunda kararımı vermek üzereyim. TLC 65C735 önermiştiniz. Size sorum şu olacak.
1) Yıllardır bilkom müşterisiyim. Hayatımda gördüğüm en müşteri dostu firmalardan biri. İnanın yaşadıklarımı anlatsam hayalimizdeki müşteri dostu firma örneği olur. Peki neden TLC Tv alanlarda bu konuda şikayet var?
2) Yukarıda söylediğim gibi klasik bir tv izleyicisi olup basketbol izlemeyi seven biriyim 30 derece açı ile ama siyah tonlar da önemli filmlerde (eşim çok film izler). Şuanki tv im Lg ve gündüz çok parlama yapıyor. Sizce TLC 65C735, 825 ve 835? 825 ve 835'in anti glare oranı nedir? COF sayısı hakkında bilgimiz var mıdır? ve panel konusunda hangisini önerirsiniz? 825 direct led, 835 VA olarak geçiyor ve 735 in aksine mini led. Ama hala mini ledlere çok güvenemiyorum renklerin zamanla solduğuna dair şikayetler görüyorum.

Cevabınızın diğer benim durumumda olan kullanıcılar için yol gösterici olacağını düşünüyorum.

Müşteriler bildikleri şeye para vermeliler onlara vadedilenlere değil. Bu yüzden bilginiz çok kıymetli benim için.

Çok teşekkürler

Son düzenleme:
Adem bey sizin mantaliteniz ve tavsiyeniz doğrusunda kararımı vermek üzereyim. TLC 65C735 önermiştiniz. Size sorum şu olacak.
1) Yıllardır bilkom müşterisiyim. Hayatımda gördüğüm en müşteri dostu firmalardan biri. İnanın yaşadıklarımı anlatsam hayalimizdeki müşteri dostu firma örneği olur. Peki neden TLC Tv alanlarda bu konuda şikayet var?
2) Yukarıda söylediğim gibi klasik bir tv izleyicisi olup basketbol izlemeyi seven biriyim 30 derece açı ile ama siyah tonlar da önemli filmlerde (eşim çok film izler). Şuanki tv im Lg ve gündüz çok parlama yapıyor. Sizce TLC 65C735, 825 ve 835? 825 ve 835'in anti glare oranı nedir? COF sayısı hakkında bilgimiz var mıdır? ve panel konusunda hangisini önerirsiniz? 825 direct led, 835 VA olarak geçiyor ve 735 in aksine mini led. Ama hala mini ledlere çok güvenemiyorum renklerin zamanla solduğuna dair şikayetler görüyorum.

Cevabınızın diğer benim durumumda olan kullanıcılar için yol gösterici olacağını düşünüyorum.

Müşteriler bildikleri şeye para vermeliler onlara vadedilenlere değil. Bu yüzden bilginiz çok kıymetli benim için.

Çok teşekkürler
Merhaba;

Üzücü haber şu ki AG katman konusunda bir LS03 performansı hiç birisi verebilecek durumda değil. Yani gündüz koşulları için beklentinizi karşılamayabilir.

AG katmanların etkisine dair bazı içerikler yayınlıyorum, bugün ESD kaplaması sökülmemiş bir tv nin ESD kaplaması ve AG katman üzerinde farkını gösterdim mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

BİLKOM TCL HTS Teknik hizmetler üçlüsü ile benim geçmişim pek tatlı değildir :)
TCL kanadında şikayetlerin yoğun olma nedeni bence münhasır servis yapılanmaları olmamasıdır.
HTS Teknik hizmetler kendisi ciddi bir yapılanma olabilir ancak bünyelerindeki her servis aynı ciddiyeti yansıtmadığı ve bir standart olmadığı için TCL konusunda şikayetler yoğun.

Bu benim kişisel tespitimdir.

Miniledlerde zamanla renk solmasının teknik bir karşılığı inanın ki yok zira renkleri veren ledler değil paneldir :)

Zamanla ışık kaybı oluyor dense anlarım fakat bunun da miniled ile ilgisi yok zira ledler ile ilgili bilinen gerçektir bu, sorun şu ki CCFL yani Cold Cathode Floresan Lamp için de aynı durum vardı, Neon gazının etkisi başlangıç seviyesinde olmuyordu hiçbir zaman.

Benim hayatımdaki en önemli düstur, neden sonuç ilişkisini sorgulamaktır. Din ile de Bilim ile de ilgili olsa ben hep ''NEDEN?'' demeyi tercih ettim ve bu nedenler gerçekten var ise sebeplerini sonuçlarını araştırdım.

Teknoloji içeriği üreten bütün arkadaşlardan da ricam aslında söylemlerinin aregümanlarını sunmalarıdır ancak meslekleri olmayan bir alanda dans ettikleri için genelde firmaların(!) veya ''Bizim bi elektronikçi arkadaş var'' mantığının dilini kullanmayı tercih ediyorlar, oysa ki ben bilmediğim kulvara girmemeyi tercih ederim, siz hiç benden cep telefonu tavsiyesi okunduz mu mesela? Girmem o toplara zira ilgi alanım değil.

Bizim en büyük sorunlarımızın birisi bu zaten, İhtisas mantığına hiç ama hiç kimsenin saygısı yok.

Özellikle influencer modunda olanlara bakıyorum, her şeyi bilmek zorundalarmış gibi hareket ediyorlar.
Bizde ''Ben bunu bilmiyorum, benim alanım değil'' demek büyük bir ayıpmış gibi, ilginç bir ÖCÜ durumunda görülüyor nedense. :D

''Bilmiyorum abi, ben cep telefonu bilmiyorum. Ben araba sektörünü bilmiyorum, ama anlatırsanız keyifle dinler ve sizden öğrenirim eğer siz bu işin gerçekten bileni iseniz''

Ben bu cümleyi rahatlıkla kurabilirim hiç de gocunmam utanmam yani :D

Diyeceğim o ki abi, sunulan bilgilerin içinin mutlaka sağlam argümanlar ile doldurulmasını talep ediniz. :ok

Ben şimdi size Light Emitting Diode komponentinden başlar, 1979 yılında ilk defa iki adet yani birisi kırmızı diğeri yeşil olan LED ile yaptığım flip flop devresinden devam eder, LED in tarihçesine varana kadar anlatır sonra Minilede bağlar ve bu tezi teknik doküman + argüman + ispatlarını da sunarak rahatlıkla çürütürüm.
Ben kendimden eminim ancak ''Minilerlerde zamanla renkler soluyor'' cümlesinin teknik açıklamasını bu tezi ortaya atan dostumuz nasıl izah edecek inanın bunu da merak ediyorum :) Her şeyi geçtim Miniledin tarihçesi ne ki abi bahsi geçen zaman ne kadar geçmiş ki bu tez ortaya atılabilmiş? :alala

Tüm bunları sohbet olsun diye yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri