Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tcl tvlerde ambilight teknoloji yapmak

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ömergrpnr

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Tcl. Phiılps. Lg, toshıba, vestel, onvo
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle uzun araştırmalar sonucu 58p635 model tvyı alacagım sayın @Murat ALA ve sayın @Adem Helvacı abilerim sayesinde. Bu tvlere ambilight teknoloji yapmak mümkünmü phiılpsin teknolojileriyle uyumlumudur kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi teşekkür ederim.

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle uzun araştırmalar sonucu 58p635 model tvyı alacagım sayın @Murat ALA ve sayın @Adem Helvacı abilerim sayesinde. Bu tvlere ambilight teknoloji yapmak mümkünmü phiılpsin teknolojileriyle uyumlumudur kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi teşekkür ederim.
Kafa yorup dışarıdan ek ekipmanlarla televizyonun etrafına led döşeyip bir şeyler yapan var ama Philps'in Ambilight'i gibi kesinlikle olmaz bu işle uğraşmaya da değmez.

Goruntuyu işleyip ledle birlikte entegre sekilde calisan bi teknoloji. Yani sonradan adapte edilen bir urunle kesinlikle ayni performans elde edilemez. Hdmi ile baglanan moduller var ama onlar da philipsin kendi donanimiyla esdeger olmuyor. Usbden baglanan tek renk yanan ucuz serit ledlerden hic bahsetmiyorum bile.

Goruntuyu işleyip ledle birlikte entegre sekilde calisan bi teknoloji. Yani sonradan adapte edilen bir urunle kesinlikle ayni performans elde edilemez. Hdmi ile baglanan moduller var ama onlar da philipsin kendi donanimiyla esdeger olmuyor. Usbden baglanan tek renk yanan ucuz serit ledlerden hic bahsetmiyorum bile.
Teşekkür ederim hocam

TV'YE ÜÇTE BİRİ FİYATLA AMBİLİGHT TAKTIM, ŞİMDİ PHİLİPS DÜŞÜNSÜN! (Ardunio'suz zahmetsiz kurulum)​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Govee Immersion Şerit Ledlerle Ambilight Özelliğine Para Ödemeye Son! Alexa ile Kurulum ve Kullanımı​

Govee immersion televizyon arkası şerit led ( Led lights) (H6199) ile Samsung TV RU7400 muhteşem uyumu. Bu renk görseli başka türlü yakalanamaz. Govee televizyon arkası Şerit led(TV Backlight) (H6199) Kurulumu ve Alexa ile Kullanımı.Bu yeni teknoloji ile artık salonlarımız ışıl ışıl. Televizyon seyir keyfinizi görsel şölene dönüştürün.Govee LED modeli H6199Alexa ile akıllı yaşamlarBu video Kdenlive programı ile düzenlenmiştir.0:00 Tanıtım ve montaj5:39 Alexa ile eşleştirme8:36 Kamera kalibrasyonu12:49 Alexa ile uygulaması17:36 Ekran uyumlu görsel şölen
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Monitör Ambilight Sistem Kurduk ! #rgb #ambilight

Herkese Merhaba;Bugün sizler için PC monitör arkası Ambilight yapımını, avantaj ve dezavantajlarını anlatıyoruz.

@Murat ALA abi phlıps hue alıp taksam arkaya ıki tane. Adem abinin 58p635 tvnin tanıtımı yaptıgı videoda oldugu gibi arkada sabit 2 renk yanıyordu oyle guzel olmazmı basitte hem ne dersin abi

@Murat ALA abi phlıps hue alıp taksam arkaya ıki tane. Adem abinin 58p635 tvnin tanıtımı yaptıgı videoda oldugu gibi arkada sabit 2 renk yanıyordu oyle guzel olmazmı basitte hem ne dersin abi
Videodakinin televizyonla alakası yok o ayrı bir ışıklandırma. Siz bilirsiniz bence uğraşmaya değecek bir iş değil.

Merhaba, tabii ki bunu yapmanın yolu var. Konu üzerinde zaten bir arkadaşım Govee ürününü önermiş. Bu ürünü Amazon üzerinden gümrük ücretiyle beraber 1800 lira gibi bir ücrete alabiliyorsunuz. Eğer ki Philips Ambilight takribi birebir replika isterseniz Fancy Leds alabilirsiniz.
Fancy Leds Türkiye ekonomisine göre baya pahalı kalıyor. Eğer ki uygun fiyatlı olsun ve Türkiyeden 1 haftada elime ulaşsın derseniz.

Ürününü alabilirsiniz. Bu ürünü denemediğim için nasıl bir performans vereceğinden emin olamıyorum. Govee DreamView T1 ürünü bir arkadaşım kullanıyor. Bu bölgesel aydınlatma sağlıyor. Yani kısaca şöyle o bölgede kamerayı kalibre ettiğinizde bölgedeki hangi ışık daha parlaksa o bölgedeki 8-9 ledi algıladığı renk olarak yakıyor. Bu bazen göz zevkinizi bozabiliyor. Bu yüzden HDMI Sync Box ile tasarlanmış Ambilight cihazları almanızda fayda var.

Kesinlikle amblight performansı veremiypr hiçbir marka şerit ledler. O anlık değişimler için çok iyi bir işlemci gerekiyor ve görüntünün analizi gerekiyor. Sonradan yapılabilecek bir şey değil

Kesinlikle amblight performansı veremiypr hiçbir marka şerit ledler. O anlık değişimler için çok iyi bir işlemci gerekiyor ve görüntünün analizi gerekiyor. Sonradan yapılabilecek bir şey değil
Govee ve Trendyol linki üzerinden attığım şeyler tabii ki bir Ambilight performansı veremez lakin Fancy Leds şahsen kullanımımda olan bir ürün ve çok iyi bir performans sergiliyor. Philips Ambilight 3-Side teknolojisine sahip bir tv ile yan yana koyup karşılaştırdığınız da çoğu zamanlarda daha iyi performans sergiliyor.

Lg nanocell ile philips hue kullanan birisi olarak bu gayet doğal mümkün. Şu an kullandığım setup buna çok yakın. Yalnız Şöyle ki baya maliyetli. İlk olarak ekran boyutunuza göre philips hue tv arkası şerit Led alacaksınız.55-58 inç için var Amazon’da. Sonra bazı setlerin içinde geliyor olsa da eğer yoksa hue bridge alıp modeme Ethernet ile bağlayacaksınız. Bir sonra ki aşama ise en tuzlu kısım. Philips Hue Hdmi sync box alıyoruz. Bu sistemin tek dezavantajı sadece içinden hdmi ile geçen görüntüleri renklendiriyor. Tvnin dahili uydusu dahili
Netflix vs burada aktif olmuyor. Gerisi de bir kez ekosisteme girince size kaldı. Ben mesela aşağıda ki videoda, tv arkası ile kalmayıp abajur ve antreye 2 tane hue standart duylu ampül, tv arkasına da 3 adet hue Play ile bu görüntüyü aldım. Güzel ama malesef çok maliyetli.

Son düzenleme:
govee. t1 modelini aldim amazondan benim hoşuma gitti ürün 55 inc samsung için aldim philips kullanmadığım için karşılaştırma yapamam govee markasinin yeni modelleride var. philips her parçayı ayrı ayrı sattığı için oldukça pahali ben 1500 tl herseyi içinde aldim.

Govee ve Trendyol linki üzerinden attığım şeyler tabii ki bir Ambilight performansı veremez lakin Fancy Leds şahsen kullanımımda olan bir ürün ve çok iyi bir performans sergiliyor. Philips Ambilight 3-Side teknolojisine sahip bir tv ile yan yana koyup karşılaştırdığınız da çoğu zamanlarda daha iyi performans sergiliyor.
Merhaba anladigim kadariyla Fancy Leds marka kullaniyorsunuz. Bu urunle ilgili bazi sorularim olacakti, cevaplarsaniz sevinirim.

1- HDMI 2.1 destegi var mi 240hz ekranlarda performansi dusuruyor mu?
2- Netflix, YouTube, gibi diger platformlarda destegi nasil entegre sekilde calisiyor mu?
3- TR'de garanti sureci nasil calisiyor?
4- Cihaz diger muadillerine gore sizce yeterli mi?

Teşekkürler.

Ambilight'i sevmeyen bir tek ben miyim. Karanlıkta film seyrederken insanı filmden tamamen koparıyor. Yukarıdaki resimlere de baktım. Iıh. Ambilght'i asla sevemeyeceğim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri