Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL 58P633 Google tv ayarlar menüsünde özellik kaybolması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alimir

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
TCL 58P633 UHD Google Led Tv.
Bim mağazasından almış olduğum TCL58P633 Google Tv nin, Resim ayarlarında gelişmiş ayarlar bölümündeki (Hareket Netligi ve Ayarlar: Resim ve ses bölümünde Akıllı Ayarlar gibi) iki özellik kendiliginden kayboldu. Yetkili servis çözemedi, Bilkom müşteri hizmetleriyle defalarca görüştüm, en son bana, bunun çözümü yok, alınan güncellemeden dolayı bazı özellikler yer degiştirebiliyor veya kaybolabiliyomuş, bundan dolayı kesinlikle degişim yapamıyacaklarını istiyorsanız alış fiyatı üzerinden iade alabileceklerini söylediler. İade edersem en az 2000 tl zarar ediyorum. Televizyonum çalışır durumdadır iade etmek istemiyorum sadece bu teknik sorunun düzeltilmesini istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.

Alakanız için teşekkür ederm.Yapılacak bir şey yoksa Televizyonu kullanmaya devam edecegim, iade etmeyecegim. Tekrar teşekkür ederim.
yapılabilecek tek şey: eski işletim sistemi versiyonunun yüklenmesi olabilir. Bu süreçte sorun yaşanabilir. Servise bir sorun, yapabiliriz derlerse düşünebilirsiniz.

Notlar:
- Uzaktan kumanda üzerinde düğmesine basabilir,
TV ayarları (varsa) seçip TV ayarları menüsüne
girmek için OK düğmesine basabilirsiniz. Bazı
seçenekler belirli sinyal kaynakları için bulunmayabilir.
- LED hareket temiz ayarının seçilmesi, LED arka
ışığını kontrol ederek hızla hareket eden görüntülerin
daha net olmasını sağlayacaktır ancak görüntü daha
karanlık olacak ve LED hareket temiz ayarının kapalı
olduğu duruma göre daha fazla titreşim olacaktır.
(Not: LED hareket temiz seçeneği bazı modellerde
mevcut değildir

Yanlış bakmış olabilirim memc desteği p633/635 yok p735 var

Son düzenleme:
Notlar:
- Uzaktan kumanda üzerinde düğmesine basabilir,
TV ayarları (varsa) seçip TV ayarları menüsüne
girmek için OK düğmesine basabilirsiniz. Bazı
seçenekler belirli sinyal kaynakları için bulunmayabilir.
- LED hareket temiz ayarının seçilmesi, LED arka
ışığını kontrol ederek hızla hareket eden görüntülerin
daha net olmasını sağlayacaktır ancak görüntü daha
karanlık olacak ve LED hareket temiz ayarının kapalı
olduğu duruma göre daha fazla titreşim olacaktır.
(Not: LED hareket temiz seçeneği bazı modellerde
mevcut değildir

Yanlış bakmış olabilirim memc desteği p633/635 yok p735 var
Doğrudur hocam, p633/635 de memc destegi yok.Buna karşılık (hareket netleştirme) destegi var.

Sitede, TCL 58P633/635 model Televizyon kullanan arkadaşlar varmıdır? Eger varsa ve güncelleme yapmışlarsa Televizyonlarının Ayarlar veya Menülerinde herhangi bir özellik kaybolmuş mudur? Rica etsem cevap verebilirlermi?

Adem Helvacı beyin, benim bu teknik sorunum hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. Fikirlerinden aydınlanacağımı düşünüyorum. Cevaplarsa sevinirim.

@Murat ALA Ben de TCL televizyon kullanıyorum lakin hiçte öyle düşünmeyin. İyice araştırmalarım sonucu Google TV işletim sistemine sahip olan cihazlarda yeni gelen güncellemeyle bir ayar silinebiliyor veya yeri değiştirilebiliyor. Daha önce kendim Ekransız Hizmet ayarını açtım, yeni gelen güncellemeyle beraber Ekransız Hizmet ayarı kaldırılmış olarak görünüyordu. Bunu Play Store üzerinden Google TV güncellemesini kaldırıp, tekrar güncellemem sonucu çözdüm. Denemeni tavsiye ederim. @alimir

@Murat ALA Ben de TCL televizyon kullanıyorum lakin hiçte öyle düşünmeyin. İyice araştırmalarım sonucu Google TV işletim sistemine sahip olan cihazlarda yeni gelen güncellemeyle bir ayar silinebiliyor veya yeri değiştirilebiliyor. Daha önce kendim Ekransız Hizmet ayarını açtım, yeni gelen güncellemeyle beraber Ekransız Hizmet ayarı kaldırılmış olarak görünüyordu. Bunu Play Store üzerinden Google TV güncellemesini kaldırıp, tekrar güncellemem sonucu çözdüm. Denemeni tavsiye ederim. @alimir
Tamam buradaki mesele lisanslık bir durum değil zaten demişim. TCL özelinde de değil. Her Android ya da Google TV işletim sistemi kullanan televizyonlarda bu olay olabilir. Bazen yazılımsal bir sorundur bazen televizyonun üreticisi bir şeyler ekleyip çıkarmıştır bazen de Google tarafından yayınlanan güncellemelerin içeriği ile alakalı.

Bim mağazasından almış olduğum TCL58P633 Google Tv nin, Resim ayarlarında gelişmiş ayarlar bölümündeki (Hareket Netligi ve Ayarlar: Resim ve ses bölümünde Akıllı Ayarlar gibi) iki özellik kendiliginden kayboldu. Yetkili servis çözemedi, Bilkom müşteri hizmetleriyle defalarca görüştüm, en son bana, bunun çözümü yok, alınan güncellemeden dolayı bazı özellikler yer degiştirebiliyor veya kaybolabiliyomuş, bundan dolayı kesinlikle degişim yapamıyacaklarını istiyorsanız alış fiyatı üzerinden iade alabileceklerini söylediler. İade edersem en az 2000 tl zarar ediyorum. Televizyonum çalışır durumdadır iade etmek istemiyorum sadece bu teknik sorunun düzeltilmesini istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.
Kardes aynı zıkkım bendede oldu sıfırladım duzelmedı iade etmeyı düşünüyorum sen ne karar verdim veya duzeltebıldınmı

Kardes aynı zıkkım bendede oldu sıfırladım duzelmedı iade etmeyı düşünüyorum sen ne karar verdim veya duzeltebıldınmı
Hayır düzelmedi. Bu sorun tv yi sıfırlama veya img yüklemekle düzelmiyor. Çünkü bu özelligi üreticiler güncelleme yoluyla bilinçli olarak kaldırıyorlar. Buna karşılık (Memc) özelliginide eklemiyorlar. Buna bir anlam veremedim.Müşteri hizmetlerini arıyorsun, hemen iade alalım diyorlar.Bu tv ler şu an piyasada 15-16 bin lira civarında satılıyor. Niye 2-3 bin lira zarar edeyim. Bir güncellemeyle bu durumu nasıl yaptılarsa, bir güncellemeylede düzeltsinler. Çünkü şu an haraketli sahnelerde titreme oluşuyor. Tüketici tv nin özelliklerine, incelemelerine bakarak alıyor.

Anladığım kadarıyla sorun o kadar basit değil. Bence firma geçiştirmek yerine bir çözüm bulmalı. Yarın akıllı buzdolabı çıktığında “sıcaklık ayarını kaldırdık bu versiyonda, idare edin.” diyebilirler mi? Bunun gibi bir şey.

Belki sırf o ayar var diye aldım bu cihazı? Abidik isimle süper teknoloji diye satarken iyi.

Ek: giden şey cihazın temel fonksiyonu ile alakalı, androidin koştuğu üçüncü taraf uygulama vb değil.

Anladığım kadarıyla sorun o kadar basit değil. Bence firma geçiştirmek yerine bir çözüm bulmalı. Yarın akıllı buzdolabı çıktığında “sıcaklık ayarını kaldırdık bu versiyonda, idare edin.” diyebilirler mi? Bunun gibi bir şey.

Belki sırf o ayar var diye aldım bu cihazı? Abidik isimle süper teknoloji diye satarken iyi.

Ek: giden şey cihazın temel fonksiyonu ile alakalı, androidin koştuğu üçüncü taraf uygulama vb değil.
İşte ben tam da bunu söylemek istiyorum. Sizin de dediginiz gibi güncelleme geldi özellik kaybolabilir gibi iddialar beni ikna edemez. Ayrıca, (Ayarlar Bölümünde,-Akıllı Ayarlar- diye) bir özellikte kayboldu.Yani bir degil iki temel fonksiyon un kaybolması neyle izah adilebilir.?

@alimir Play Store'a girip Google TV uygulaması olacak. İşletim sistemi olan. Onun güncellemesini kaldırıp tekrar deneyebilirmisin? Güncellemeyi kaldırdıktan sonra tekrar güncelleme. Önce kaldırdıktan sonra dene.

@alimir Play Store'a girip Google TV uygulaması olacak. İşletim sistemi olan. Onun güncellemesini kaldırıp tekrar deneyebilirmisin? Güncellemeyi kaldırdıktan sonra tekrar güncelleme. Önce kaldırdıktan sonra dene.
Dün gece epey kafa yorduktan sonra sorunu çözdüm. Ama ne yazık ki (TCL) sevincimi kursağımda bıraktı. Geriye dönük iki tane İMG yazılımı yükledim, her ikisinde de kaybolan (Akıllı Ayar hariç) fonksiyonlar geri geldi. Fakat; Otomatik güncelleme kapalı olmasına rağmen kurulum sırasında arka planda idirdigi (075) nolu yazılım güncellemesini yüklemen için iki seçenek beliriyor, Ya şimdi indir ve yükle yada daha sonra diye. Daha sonraki seçenekte, Tv nin bir dahaki açılışında yüklenecektir diye uyarı veriyor. Gerçekten Tv yi kapatıp açtığında otomatik olarak yükleme başlıyor. Sana hiç bir şekilde müdahele etme imkanı bırakmıyor. Ve tabiki bu güncelleme sonrası geri gelen fonksiyonlar tekrar kayboluyor.

@alimir Ayarlar -> Sistem -> Güç ve Enerji > Ekransız Hizmet ve Hızlı Başlangıç ayarını aktif hale getirin, bu sayede televizyonu sadece uyku moduna almış olursunuz ve panel ışıklarını söndürür. Bu sayede Televizyonu tamamen kapatmamış olursunuz. Geçicide olsa bir süreliğine işinizi görecektir.

@alimir Ayarlar -> Sistem -> Güç ve Enerji > Ekransız Hizmet ve Hızlı Başlangıç ayarını aktif hale getirin, bu sayede televizyonu sadece uyku moduna almış olursunuz ve panel ışıklarını söndürür. Bu sayede Televizyonu tamamen kapatmamış olursunuz. Geçicide olsa bir süreliğine işinizi görecektir.
İnternete bağlı olduğun zaman arka planda sessiz sedasız güncellemeyi Tv ye indiriyor. Senin müdahele etme şansın yok. Ayrıca, Hızlı Başlangıç ayarı aktif durumdadır. Bunun Tv kapanmadığı süre faydası olacaktır, ancak bir an elektriklerin kesildigini düşün Tv açıldığında işlem devam edecektir.

Daha önceki mesajımda da belirttigim gibi, TCL üreticisi güncelleme bahanesiyle bu önemli fonksiyonları bilincli olarak kaldırıyor ve geri getirilmesine yazılım marifetiyle imkan tanımıyor. Bunu neden uyguladığını izah etmesi lazım yada buj yanlışından dönmesi lazım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri