Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Oyun, Futbol ve Film sever birine TV tavsiyesi :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tugral

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhaba,
Mevcur televizyonum LG 55LA660S artık eski gelmeye başladı bu yüzden
Minimum 55 inc Playstation oynarken Futbol ve Film izlerken tatmin edecek 15-16 bin seviyelerin de tv tavsiyesi istiyorum

Aslında isteklerime göre
Sony 55X89J
Samsung 55Q70B
Philips 55PUS8807 bunlar uygun buldum ama fiyatlar ortada

Merhaba,
Mevcur televizyonum LG 55LA660S artık eski gelmeye başladı bu yüzden
Minimum 55 inc Playstation oynarken Futbol ve Film izlerken tatmin edecek 15-16 bin seviyelerin de tv tavsiyesi istiyorum

Aslında isteklerime göre
Sony 55X89J
Samsung 55Q70B
Philips 55PUS8807 bunlar uygun buldum ama fiyatlar ortada
Aynı TV nin bende de 42 inc olanı var.butceni biraz artır ve ya 55C728 ya da 55C735 al geç.bana dua edersin.

Vatan'ın gece indirimleri takip edilerek sevgili @hkncrk dostumuzun önerisi değerlendirilebilir.
TCL ile Samsung arasındaki en temel fark, TCL in Samsung kalitesini daha düşük bedel ile sunabiliyor olması, sebebi ise Samsung sahada yerini edinmiş, TCL ise halen güven kazanmaya çalışıyor, 2 sene sonra TCL ürünleri Samsung dan daha yüksek bedeller ile satın almak zorunda kalırsınız.

Mesela listenizdeki 55Q70 edge led bir üretim, biz mecbur kalmadıkça edge led ürün önermeyiz. Benim sıklıkla önerdiğim 60BU8000 de edge led fakat o paneli kullanan başka bir model yok. BU8500 modelleri keza öyle. o nedenle mecburiyet doğruyor. Sizde ise durum öyle değil, edge led quantum olan Samsung Q70 21.000tl iken Direct led quantum olan TCL C728 18.000tl bantlarında satılıyor mevcut hali ile, gece indirimlerinde daha düşük rakamlara satın alınabiliyor.

Tabi ki ''İlla git bunu al'' demiyoruz fakat mantık yürütmek de gerekiyor, 1000 2000tl için 100hz avantajı hele ki konsol oyuncusu için kesinlikle feda edilecek bir özellik değil.

Vatan'ın gece indirimleri takip edilerek sevgili @hkncrk dostumuzun önerisi değerlendirilebilir.
TCL ile Samsung arasındaki en temel fark, TCL in Samsung kalitesini daha düşük bedel ile sunabiliyor olması, sebebi ise Samsung sahada yerini edinmiş, TCL ise halen güven kazanmaya çalışıyor, 2 sene sonra TCL ürünleri Samsung dan daha yüksek bedeller ile satın almak zorunda kalırsınız.

Mesela listenizdeki 55Q70 edge led bir üretim, biz mecbur kalmadıkça edge led ürün önermeyiz. Benim sıklıkla önerdiğim 60BU8000 de edge led fakat o paneli kullanan başka bir model yok. BU8500 modelleri keza öyle. o nedenle mecburiyet doğruyor. Sizde ise durum öyle değil, edge led quantum olan Samsung Q70 21.000tl iken Direct led quantum olan TCL C728 18.000tl bantlarında satılıyor mevcut hali ile, gece indirimlerinde daha düşük rakamlara satın alınabiliyor.

Tabi ki ''İlla git bunu al'' demiyoruz fakat mantık yürütmek de gerekiyor, 1000 2000tl için 100hz avantajı hele ki konsol oyuncusu için kesinlikle feda edilecek bir özellik değil.
Dediklerinize katılıyorum ancak tam tamam bu modelden biri diyorum satın alanların yorumlarına bakıyorum sonradan bu kadar para verip şansıma bende sıkıntı çıkarmaz diye bir tv almak istemiyorum bu tarz F/P markalarını severim Xiaomi ve Huawei Türkiye pazarına girmeden takip ettiğim markalar dı
Sizin bu saydığım kullanıma yönelik alternatif hangi model önerirsiniz ?

Hocam zaten 15-16 bin bütçem var demişsiniz.18-19bin bandında söylediğim TV ler alınabiliyor.indirimleri takip edin bence.oyun işin içine girince 120 hz TV almanız lazım.
Sırf bu yüzden 120 hz için bütçeyi zorlamaya çalışıyorum ileriye dönük bakarak ama Adem hoca ya dediğim gibi İnşAllah bana sıkıntısız model gelir diye ürün almak istemiyorum

Dediklerinize katılıyorum ancak tam tamam bu modelden biri diyorum satın alanların yorumlarına bakıyorum sonradan bu kadar para verip şansıma bende sıkıntı çıkarmaz diye bir tv almak istemiyorum bu tarz F/P markalarını severim Xiaomi ve Huawei Türkiye pazarına girmeden takip ettiğim markalar dı
Sizin bu saydığım kullanıma yönelik alternatif hangi model önerirsiniz ?
Ya işte bu hepimiz için ciddi sıkıntı çünkü biz biliyoruz ki tv üretminde belli bir standart ve istikrar ne yazık ki yok.

Yıllarca sektörün tam da göbeğinde yer almış birisi olarak ben altlı üstlü oturan ve aynı modeli satın alan iki kardeşin televizyonlarını dahi monte etmiş ve iki tv nin birisinin Şişhane diğerinin Tophane olduğunu görmüş birisiyim.

Bu nedenle yıllardır insanları uyarmak ve bilinçlendirmek adına mücadele veriyoruz.

Yani bugün gidip Sony den X93 de alsanız size kimse %100 sorunsuzluk garantisi veremez.

Ya işte bu hepimiz için ciddi sıkıntı çünkü biz biliyoruz ki tv üretminde belli bir standart ve istikrar ne yazık ki yok.

Yıllarca sektörün tam da göbeğinde yer almış birisi olarak ben altlı üstlü oturan ve aynı modeli satın alan iki kardeşin televizyonlarını dahi monte etmiş ve iki tv nin birisinin Şişhane diğerinin Tophane olduğunu görmüş birisiyim.

Bu nedenle yıllardır insanları uyarmak ve bilinçlendirmek adına mücadele veriyoruz.

Yani bugün gidip Sony den X93 de alsanız size kimse %100 sorunsuzluk garantisi veremez

Bende bu yüzden marka seçerim çoğu zaman üründen ziyade SSH da düşünerek sattım bitti olmasın diye modellerine göre bu konuda Samsung bir tık daha iyi gibi durduğu için dedim hocam teknoloji sever biri olarak Tcl nin bu modelleri tam al geç modeli aslında.

Sırf bu yüzden 120 hz için bütçeyi zorlamaya çalışıyorum ileriye dönük bakarak ama Adem hoca ya dediğim gibi İnşAllah bana sıkıntısız model gelir diye ürün almak istemiyorum
Hocam şöyle bir söz var teknolojik ürün işi biraz da şans işidir diye.birde Adem bey in hep söylediği bir sözü daha söyleyeyim.kusursuz TV dünya da fiyatı ne olursa olsun yok.

Hocam şöyle bir söz var teknolojik ürün işi biraz da şans işidir diye.birde Adem bey in hep söylediği bir sözü daha söyleyeyim.kusursuz TV dünya da fiyatı ne olursa olsun yok.
Hakikaten yok.
Yıllardır forum ortamlarında imza olarak kullanırım.

Mükemmel Panel Yoktur, İhtiyaca Uygun Panel Vardır.
Kusursuz TV Yoktur, İş Gören TV Vardır

Hakikaten yok.
Yıllardır forum ortamlarında imza olarak kullanırım.

Mükemmel Panel Yoktur, İhtiyaca Uygun Panel Vardır.
Kusursuz TV Yoktur, İş Gören TV Vardır
Bugün mağazalarda gezerken 60-65 inc tvleri görünce acaba dedim de sizce 120 hz den vazgeçip 55 incden 60-65 lere çıkmaya gerek var mı değer mi yani ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri