Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sarikayas

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Fiyat performans uzun vadeli bir bütçe planı
Marka Model Bilgisi
Bosch
Merhaba herkese,

Yuva kurma yolunda olduğum için beyaz eşya arayışına girdim. Bir akrabam, beyaz eşya masraflarımı karşılamak istediğini söyledi ve bize tanıdığı olan bir Bosch bayi satıcısından alabileceğimizi belirtti. Bu nedenle, hangi beyaz eşya modelini tercih etmem gerektiği ve nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bir not belgesi hazırlamaya başladım.

Önerilerinizi bekliyorum. Örneğin, buzdolabı gibi sürekli çalışan cihazlar için enerji verimliliği yüksek bir model seçmek mantıklı olur vb. Sizden gelecek yorumlar benim için çok değerli olacak.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi. Bütçe için bir sınır yok, konuşma da gerçekleşmedi aramızda(sormaya da çekiniyorum açıkçası). Ama makul rakamlarda fiyat/performans ve uzun vadeli ürün veya tavsiyeler geldiği zaman, bu bilgiler çerçevesinde tercihler yapabilirim.(En azından şu modeli tercih etmek şu sebeple mantıklı olur gibi ifadeler verebilirim öbür türlü en pahalısını alalım gibi bir izlenim çıksın istemem.)

Bosch KG86AWC0N / Bosch KG76AWC0N Buzdolabı (Aradaki fark boyut)
Bosch WAX32MH0TR Çamaşır Makinesi
Bosch SMS4EKW62T Bulaşık Makinesi

Çok teşekkür ederim. Zahmet olmazsa neden bu modelleri önerdiğinizi sorabilir miyim ? Alternatif arayışları için bir bilgim olur ya da neden tercih etmem gerektiğiyle ilgili bilgim olsun isterim.

Çok teşekkür ederim. Zahmet olmazsa neden bu modelleri önerdiğinizi sorabilir miyim ? Alternatif arayışları için bir bilgim olur ya da neden tercih etmem gerektiğiyle ilgili bilgim olsun isterim.
Buzdolabı Panasonic kompresörlü ve BSH grubunun en az enerji tüketen dolabı. Çamaşır makinesi Almanya üretimi, Bulaşık makinesi Türkiye üretimi sıradan bir makine. Bütçeyi fazla şişirmesin diye orta halli bir makine önerdim.

Şayet yeşil çevre diye ölüp biten bir insan değilseniz. Güncel enerji etiketi "A" olan bir buzdolabı ile "F" olan bir buzdolabı arasında yıllık 100kWh farkedecektir. Bu da yıllık ortalama 200 TL gibi bir ek maliyet demek olur size. Sırf A sınıfı diye 5-6 bin lira fazla vermek ne kadar mantıklı olur size kalmış elbette :) Buzdolabında Hacim, alttan dondurucu, üstten dondurucu(165 cm den kısa olanlar üstten dondurucu tercih etmeli :) ) , kompresör kriterleri ön planda olmalı.

çamaşır, bulaşık , fırın gibi eşyalara gelince enerji verimliliği , desibel gibi kriterler işin içine girebilir.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim, açıklayıcı oldu gerçekten. Ama aklıma bir şey takıldı buzdolabı, çamaşır ve bulaşığa göre sürekli çalışan bir cihaz olduğundan enerji verimliliği daha ön planda olması gerekmez miydi? Düz mantık böyle bir sonuç çıkarmıştım ben :) Eğer öyle değilse enerji verimliliği çamaşır ve bulaşık makinesinde de ön sıralara almamız gereken bir kriter değil gibi geldi bana yanlış mıyım ?

Yorumunuz için çok teşekkür ederim, açıklayıcı oldu gerçekten. Ama aklıma bir şey takıldı buzdolabı, çamaşır ve bulaşığa göre sürekli çalışan bir cihaz olduğundan enerji verimliliği daha ön planda olması gerekmez miydi? Düz mantık böyle bir sonuç çıkarmıştım ben :) Eğer öyle değilse enerji verimliliği çamaşır ve bulaşık makinesinde de ön sıralara almamız gereken bir kriter değil gibi geldi bana yanlış mıyım ?
Buzdolabından farklı olarak diğer ürünlerde işin içerisine yıllık su tüketimi ve suyu ısıtmak için harcanan enerji girince buzdolabında olan yılllık 100kWh fark. bu ürünlerde 200-300 lere çıkabilir. bu da kısa vadede yıllık 1000 tl ye kadar ek maliyetler ile sonuçlanabilir. işin içine ısıtma girince işler değişiyor :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri