Ya güldüm kusura bakmayınız da, motor gücü ikisini kaldırmıyor diyen cahil şirine güldüm
Tamam kabul, vestel efendiyi eleştiririz vs ama haklarını da yine kimseye yedirtmeyen tek platform biziz diye düşünürüm.
Performans ve enerji verimliliği sorunlarını konuşalım ona itirazım yok lakin Vestelin teknisyeninin bu yorumu cahilce olmuş.
Bu tarz klima şikayetlerinde bizim en temel sorunumuz şu.
1- Mevsim geçişi istikrarsızlığı
2- Rakamsal veri eksikliği
Birinci gerekçeye göre istikrarsızlığın sebebi havaların henüz geçiş sürecini tamamlamamış olmasından kaynaklanıyor.
Dün bizim Midea Breezeless klima test için montaj yapıldı, ben de ilk izlenimler için gece kurcalayıp duruyorum cihazı. Abi soğutmada açsan bir dert, ısıtmada açsan ayrı dert.
Neden mi?
Dış ortam sıcaklığı 16 derece, iç ortam sıcaklığı 26 derece çünkü henüz binaların kütlesel ısı transferi tamamlanmadı. Gündüzleri halen sıcak olduğu için binaların iç cepheleri de halen sıcak. Gece hava soğusa dahi kapı pencere kapalı olduğu için İçerisi 26 derece.
Şimdi ben klimayı ısıtmada açıyorum, dışarısı 16 derece onda sorun yok ama içerisi 26 derece, klimayı sen istediğin kadar 30a ayarla klima sana diyor ki ''Gardaş ben zaten 10 derecelik fark görüyorum, kompresörü üst frekansa taşımam, al sen bu kadarı ile idare et''
Dün ne yaptımsa klimayı 600watt üstüne çıkartamadım çünkü kompresörün üst frekansa çıkmasına izin vermiyor.
Soğutmada açayım diyeceğim bu sefer tam tersi mantık, dış ünite diyor ki ''Lan olm burası 16 derece, sen bana diyorsun kji içeriyi 18 yap, tamam anladım içerisi 26 ama ben yine de kompresörü at gibi koşturamam aga''
İkinci sorunumuz ise rakamsal veri eksikliği. Servis kardeş demiş ki ''Normal''
Tamam baba normal olsun lafım yok ama sen ''Emiş - ortam dış ortam ve üfleme'' sıcaklıklarını ölçüp kıysladın mı ve kompresörün PSI değerine baktın mı?
Yani rakamsal tek bir veri yok ortada. Normal de, senin o günkü ruh haline göre mi normal yoksa teknik dayanaklara göre mi?