Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Eca klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tufan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Kombi vs Klima yapmak istiyorum ben de, klima elbette bir odayı ısıtıyor sadece, ama zaten dışarısı eksilere düşmüyor burada hiç. O yüzden tek odada klima güzel olabilir. Isıtma yönünden hiçbir sıkıntı yok, canavar gibi ısıtyor. Sadece kombiyle arasında konfor ve ekonomi farkı var.
Hocam Kombi olan bir eve klimaya gerek olurmuki yalıtım durumu iyiyse.

Babamlarda kombi+klima var ama direkt gazı açtı yalıtımı iyi ve apartman dairesi olduğu için.

Birde dediğiniz gibi konfor ve her oda sıcak+ 24 saat sıcak su.

Benim kendi evim müstakil yalıtımsız ben sobadan geçiş yapmıştım evde doğalgaz olmadığı için soba başlı başına bir zulüm ?

Sobayıda Sabah 8 akşam 10 arası yakıyorduk saat 10dan sonra sabaha kadar yine zulüm sabah bir kalkmış sın üzerin açılmış donmuşsun.

klimaya geçiş yapınca bir rahatlık konfor gördük 24 saat sürekli sıcak.
En kötüsü tek oda evet ama gözünü seveyim diyorum yinede.

sürekli sıcak su sorununu da Arçelik termosifon ile çözünce kafamda rahatladı.

Babamlarda kombi+klima var ama direkt gazı açtı yalıtımı iyi ve apartman dairesi olduğu için.

Benim kendi evim müstakil yalıtımsız ben sobadan geçiş yapmıştım evde doğalgaz olmadığı için soba başlı başına bir zulüm ?

Sobayıda Sabah 8 akşam 10 arası yakıyorduk saat 10dan sonra sabaha kadar yine zulüm sabah bir kalkmış sın üzerin açılmış donmuşsun.

Yazıyı karmaşık yazmışım idare edin?
Zamanla düzeltmem lazım çünkü bazen yazdığımı bende anlamıyorum?

IMG_20231123_231807.jpg

Benimde müstakil bahce içi ev . 4 cephe açık yani . 75 m2 büyük olmadığı için Amerikan mutfak olduğu için tüm evi işitiyorum sürekli kullanimda.tabi izmir bazlı bu söylediğim

Kombi yetiyor zaten de, acaba diyorum hangisini kullansam daha konforlu ve daha ekonomik olur. Aylık 2 metreküp kadar sıcak su + ocak için gaz kullanımım var. Kombiyi açınca günlük olarak 5 metreküp kadar bir harcama oluyor. Bu ay birkaç gün kombiyi açtım (kalorifer için) 25 metreküpü geçmeden kapatırsam iyidir.

Genel olarak tek bir oda kullandığım için klima da mantıklı geliyor. Klimayı asıl ısıtma değil soğutma amaçlı almıştım. Apartmana bakınca, yarı yarıya sonuç. Yarısı klima yarısı doğalgaz kullanıyor.

Kombi yetiyor zaten de, acaba diyorum hangisini kullansam daha konforlu ve daha ekonomik olur. Aylık 2 metreküp kadar sıcak su + ocak için gaz kullanımım var. Kombiyi açınca günlük olarak 5 metreküp kadar bir harcama oluyor. Bu ay birkaç gün kombiyi açtım (kalorifer için) 25 metreküpü geçmeden kapatırsam iyidir.

Genel olarak tek bir oda kullandığım için klima da mantıklı geliyor. Klimayı asıl ısıtma değil soğutma amaçlı almıştım. Apartmana bakınca, yarı yarıya sonuç. Yarısı klima yarısı doğalgaz kullanıyor.
Hocam sizin iklim şartlarında ortalama bir klima günde 5-7 arası yaksa

Elektrik ile 30x ortalama 7kw desek 210x2.5 = 525 tl

Gaz ile 30gün x 5= 150mtküp 150x 4.6 tl = 690 tl

Konfor Seçimi size kalıyor gazdaki 25mküp hakkınızı da kullanıp geçmezse niz ayda 525tl elektrik le oluyor tabi ortalama bu:alala
Daha evin yaktığı elektriği saymadik

Hocam sizin iklim şartlarında ortalama bir klima günde 5-7 arası yaksa

Elektrik ile 30x ortalama 7kw desek 210x2.5 = 525 tl

Gaz ile 30gün x 5= 150mtküp 150x 4.6 tl = 690 tl

Konfor Seçimi size kalıyor gazdaki 25mküp hakkınızı da kullanıp geçmezse niz ayda 525tl elektrik le oluyor tabi ortalama bu:alala
Daha evin yaktığı elektriği saymadik

Ev geri kalan kısımda elektriği yakmıyor kokluyor bile, 100-150 TL arası geliyor elektrik. Klimanın rahatlığı şu, eve gelince kombiyi açıp içeriyi ısıtmak 30-45 dk. Klimada öyle mi basınca 5 dk'ya sıcacık odanın içi.

Evin elektriği de klimasız şekilde 100-150 arası geliyor. Hemen hemen kafa kafaya yani.

İkisini hibrit şekilde kullananlar vardı, cepten çıkan aynı olsa da konfor açısından en iyisi bu diyorlardı. Ne yalan söyleyeyim özellikle geçen hafta yağmurdan sonra eve gelince klimayla 5 dakikada ısıtmak çok güzel oluyormuş.

Ev geri kalan kısımda elektriği yakmıyor kokluyor bile, 100-150 TL arası geliyor elektrik. Klimanın rahatlığı şu, eve gelince kombiyi açıp içeriyi ısıtmak 30-45 dk. Klimada öyle mi basınca 5 dk'ya sıcacık odanın içi.

Evin elektriği de klimasız şekilde 100-150 arası geliyor. Hemen hemen kafa kafaya yani.

İkisini hibrit şekilde kullananlar vardı, cepten çıkan aynı olsa da konfor açısından en iyisi bu diyorlardı. Ne yalan söyleyeyim özellikle geçen hafta yağmurdan sonra eve gelince klimayla 5 dakikada ısıtmak çok güzel oluyormuş.
O Konuya katılıyorum odanın ısınması 5dk sürmüyor hatta eşit dağılıyor ısı.

Tek oda peteği yüksek yakacanki ısı içine işleyecek belkide anca kendini ısıtır.

Geçenlerde misafirliğe gittim evde kombi açık ve 2 petek yanıyor du inanın üşüdüm ?gittiğim ev kaynımın evi yalıtım vs yok taban parke ama ne fayda yani o gaz boşa yanıyor.

ben onlara gidince ne yalan söyleyim montumu vermiyorum ama onlar bize gelince kıs şu klimayı diyorlar montlar direk askıda ?

O Konuya katılıyorum odanın ısınması 5dk sürmüyor hatta eşit dağılıyor ısı.

Tek oda peteği yüksek yakacanki ısı içine işleyecek belkide anca kendini ısıtır.

Geçenlerde misafirliğe gittim evde kombi açık ve 2 petek yanıyor du inanın üşüdüm ?gittiğim ev kaynımın evi yalıtım vs yok taban parke ama ne fayda yani o gaz boşa yanıyor.

ben onlara gidince ne yalan söyleyim montumu vermiyorum ama onlar bize gelince kıs şu klimayı diyorlar montlar direk askıda ?

Konu başlığını amacından saptırıyoruz ama, Buradaki en önemli faktör "üfleme" her zaman derim şu elektrikli ısıtıcılarla ilgili ufo tipi kocaman özellikle infrared bir ürün alacağınıza ufak fanlı bir şeyler alın çok daha iyi olacaktır diye. Sıcak havanın dağıtılması çok önemli, Özellikle infrared ısıtıcılar dış ortam için tasarlanmış ürünler aslında, sadece baktığı yeri ısıtır ortamı değil. Tamam cafede çay içerken tavandan güzel ısıtyor ama iş oda ısıtmaya gelince bence olmaz. Üfleme ile odanın her tarafına sıcaklık dağılımı sağlanmalı.

Konu başlığını amacından saptırıyoruz ama, Buradaki en önemli faktör "üfleme" her zaman derim şu elektrikli ısıtıcılarla ilgili ufo tipi kocaman özellikle infrared bir ürün alacağınıza ufak fanlı bir şeyler alın çok daha iyi olacaktır diye. Sıcak havanın dağıtılması çok önemli, Üfleme ile odanın her tarafına sıcaklık dağılımı sağlanmalı.
Sorma hocam konuyu 3 sayfa yapmışız?
Aynen öyle sıcak hava dolanınca nüfuz etmesi daha etkili oluyor.
Güzel bir sohbet oldu☺️
Bana müsaade cümleten iyi geceler dilerim?

3 yıldır eca sphlos klima kullanıyorum. Satın almayı düşünen arkadaşlara yardımı dokunur diye kendim tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Klima ile en büyük problemim 24.000 btu klima almış almam 30 m2 2 cephesinde cam olan 3 cephe Amerikan mutfak aynı alanda ocak fırın buzdolabının olduğu müstakil tek kat ısı yalıtımsız membran çatısı olan evde İstanbul’da en sıcak dönemde dahi 27 derece çalıştıramıyorum kendisini kapatıyor ve sıcaklık tekrar yükselirken konfor bozuluyor. En yüksek sıcaklıklarda 26 derece çalışsa dahi içerde soğuk bir ortam oluyor ve insanlar diğer odalara gidip ısınmaya çalışıyor. :) benim yüksek bir btu değeri seçmemle alakalı bu durumun klimanın soğutma performansının iyi olduğu fakat aynı zaman da inebileceği min btu değerinin de kısıtlı olduğu izlenimi verdi.
- Kumanda küçük ve ilkel ekranı ufak ışıksız gece karanlıkta problem oluyor. Ekstra ayarlara (eco mod, gece modu, vs. ) ulaşmak zorlayıcı bir kaç tuş kalibrasyon yapmak gerekiyor benim dışımda kimse kullanamıyor.
- dış ünite büyük
- bakır borular kullanılıyor, servis vakumlama yaptı.
- aşırı soğuma probleminden dolayı 24 saat açık kullanamıyoruz fakat elektrik tüketimi konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim.

3 yıldır eca sphlos klima kullanıyorum. Satın almayı düşünen arkadaşlara yardımı dokunur diye kendim tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Klima ile en büyük problemim 24.000 btu klima almış almam 30 m2 2 cephesinde cam olan 3 cephe Amerikan mutfak aynı alanda ocak fırın buzdolabının olduğu müstakil tek kat ısı yalıtımsız membran çatısı olan evde İstanbul’da en sıcak dönemde dahi 27 derece çalıştıramıyorum kendisini kapatıyor ve sıcaklık tekrar yükselirken konfor bozuluyor. En yüksek sıcaklıklarda 26 derece çalışsa dahi içerde soğuk bir ortam oluyor ve insanlar diğer odalara gidip ısınmaya çalışıyor. :) benim yüksek bir btu değeri seçmemle alakalı bu durumun klimanın soğutma performansının iyi olduğu fakat aynı zaman da inebileceği min btu değerinin de kısıtlı olduğu izlenimi verdi.
- Kumanda küçük ve ilkel ekranı ufak ışıksız gece karanlıkta problem oluyor. Ekstra ayarlara (eco mod, gece modu, vs. ) ulaşmak zorlayıcı bir kaç tuş kalibrasyon yapmak gerekiyor benim dışımda kimse kullanamıyor.
- dış ünite büyük
- bakır borular kullanılıyor, servis vakumlama yaptı.
- aşırı soğuma probleminden dolayı 24 saat açık kullanamıyoruz fakat elektrik tüketimi konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim.
O bir Haier, 24 lük cihazı gerçek anlamda 24 dür. Bir çok markada 24 diye satılan bir çok klima 21 -22 lik

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri