Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ocak Kurulumu Servis Tarafından Mı Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beril

Baretli Moderatör
Moderator
Herkese merhaba,

Ankastre ocak kurulumu için servis gerekli mi gerçekten? Kurulum dediğimiz zaten fişi tak gazı bağla. Garantinin geçerliliği için servis kurulumu şart mı?

Markasına göre mi bu işler? Bakarken ocak, Kumtel'e denk geldim. Bütün yorumlarda servis kuruluma geldi yazıyor.

Vestel'de ocak servis kurulumlu ve ücretsiz. Kumtel ocağı biz kendimiz bağlamıştık (spotcudan alınma sıfır) acil çay lazımdı ve servis bekleyemezdim ?

Daha sonradan aldığım Kumtel fırın ve davlumbaz için ücretsiz kurulum yaptılar.

Evet bu işler markaya göre. Biri takar diğeri takmaz mesela, takmaz derken ücretsiz montajdan bahsediyorum. Yoksa garanti ürünün tüketiciye tesiliminden ya da fatura tarihi itibariyle başlar.

Vestel'de ocak servis kurulumlu ve ücretsiz. Kumtel ocağı biz kendimiz bağlamıştık (spotcudan alınma sıfır) acil çay lazımdı ve servis bekleyemezdim ?

Daha sonradan aldığım Kumtel fırın ve davlumbaz için ücretsiz kurulum yaptılar.

Evet bu işler markaya göre. Biri takar diğeri takmaz mesela, takmaz derken ücretsiz montajdan bahsediyorum. Yoksa garanti ürünün tüketiciye tesiliminden ya da fatura tarihi itibariyle başlar.
Ben alıp takarım ya. Servisin kurulumunu beklemek de saçma geliyor ocakta. Hani bu iş tv gibi servis kurulum yapmazsa garanti geçerli olmaz gibi bir durum mu?

Ben ücretli ücretsiz hiçbir servisi istemiyorum şu an. Kendim kutuyu açıp bağlayabilir miyim :D

Ben alıp takarım ya. Servisin kurulumunu beklemek de saçma geliyor ocakta. Hani bu iş tv gibi servis kurulum yapmazsa garanti geçerli olmaz gibi bir durum mu?

Ben ücretli ücretsiz hiçbir servisi istemiyorum şu an. Kendim kutuyu açıp bağlayabilir miyim :D

Ben yaptım bence sen de yaparsın ??‍♂️

Garantiyi başlatmayabilirler sen kurmazsan. Ki ocak ile aspiratör/davlumbaz arasında da 70 cm mesafe olmazsa kurmuyorlar bile. Ya da kursalarda garantiyi başlatmıyorlar. Gaz kaçağı olmadan bağlayabileceksen bağla gitsin.

Garantiyi başlatmayabilirler sen kurmazsan. Ki ocak ile aspiratör/davlumbaz arasında da 70 cm mesafe olmazsa kurmuyorlar bile. Ya da kursalarda garantiyi başlatmıyorlar. Gaz kaçağı olmadan bağlayabileceksen bağla gitsin.
Eskisini ben bağlayıp sökmüştüm zaten. Bunu da bağlarım ne olacak ki? Sadece garanti olayını düşündüm. Sen açtın fişe taktın ben garanti vermem derler mi bir sorun olursa diye.

Sevise bağlat. Gaz kaçağı falan olur Allah korusun. Sisteme de servisin bağladığı girilir, fişinizi alırsınız. Sakat bir durumda sorumluluk onların olur.

Tecrübe Notu: Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve henüz ocağınıa bağlanmadıysa, doğalgaz firması gazı açmaya geldiğinde açmayıp geri dönüyor..

Çağır kursunlar niye garantiden olasın ki? Ki ocakta garantilik ne olacak o da ayrı mesele
Bir zamanlar aspiratör fiyatına Kumtel servis ücreti söylemişti. Dedim bozulursa yenisini alırım yani.

Başımdan öyle bir şey geçince şimdi ocak seçerken bunları da düşünmeye başladım. Hoş ortada ocak da yok marka da yok ama ona göre seçebilirim diye düşündüm.

Sevise bağlat. Gaz kaçağı falan olur Allah korusun. Sisteme de servisin bağladığı girilir, fişinizi alırsınız. Sakat bir durumda sorumluluk onların olur.

Tecrübe Notu: Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve henüz ocağınıa bağlanmadıysa, doğalgaz firması gazı açmaya geldiğinde açmayıp geri dönüyor..
Yok eski ocağı ben söktüm zaten yenileyeceğim. Gaz açık bir problem yok o konuda.

Bir zamanlar aspiratör fiyatına Kumtel servis ücreti söylemişti. Dedim bozulursa yenisini alırım yani.

Başımdan öyle bir şey geçince şimdi ocak seçerken bunları da düşünmeye başladım. Hoş ortada ocak da yok marka da yok ama ona göre seçebilirim diye düşündüm.
Abidik kubidik markalar olmadığı sürece ücretsiz kurulum var zaten. Dert edilecek mesele değil gelip kursunlar. Yapacakları maksimum test ya bağlantı yerine çakmak çakacak ya da sıvı sabun sürecek.

Garantiyi etkiler mi bilmiyorum lakin gaz dağıtım firmaları servis fişini istiyor (eve yeni taşındıysanız ve gaz aboneliği başlattıysanız). Aspiratörler arasında tam hatırlamadığım 40-50 cm olması şartını koşuyorlardı. Bu olmazsa ocak aldığını servis kurulum yapmıyor. Kurulum yapılamayınca gaz dağıtım firmasıda aboneliği açmıyor du. Ankarada böyleydi :)

Doğalgazlı ev olduğunu düşünerek, son yıllarda değişmedi ise kombi gibi ocakta projeye bağlıdır.

Eviniz sigortalı ise ve mutfakta sorun yaşarsanız denetleyici için sigorta şirketi için yükümlülük olmaz.

hele 4 gözlüden 5 gözlüye geçiş gibi göze batıyorsa

Kiracı ise mal sahibine sorumlulukları farklılaştırır.

servisten ziyade projede önemli.

kiracı olmak, sigorta şirketleri ile ilgim olmayınca; ocak alevi-aspiratör arasıda kısa olduğundan ben kendim değiştiriyorum.

5 sene önce yeni evlilere Arçelik servis taktı ve ocak altı dolaplar koku oluştu. Yenisi ile değiştirildi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri