Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yapı Kredi Play Kart yıllık kart aidatı

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Bugün tarafıma 356 TL kart ücreti adı altında ücret çıkartılmış. Arayıp itiraz ettiğimde yasal olduğunu söylediler. Sözleşme yapılırken 24 yaşına kadar yıllık ücret alınmayacağı söylenmişti ve sitede şu anda ''Öğrenci belgesi ile Yapı Kredi Play’e başvuran üniversite öğrencilerinden yıllık üyelik ücreti alınmıyor.'' ibaresi var ancak ben artık öğrenci değilim. Buna itirazım olumlu sonuçlanmazsa tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Yıllık kart ücreti gerçekten yasal mı? 6 aydır kullanmıyorum kartı bir de...

Son düzenleme:
Bana her yıl Halkbankası aidat yazar, her seferinde ararım bak geçen yıllarda sizi tüketici hakem heyetine verdim sizde geri ödediniz boş yere uğraşmayın geri iade edin derim ama genede almak zorundayız derler alırlar. Bende THH ye onların red cevabının ekran görüntüsünü Kredi Kartı ekstremi ve durumu özetler bir başvuru yaparım daha ayı dolmadan iade ederler. Bu yıl 103 TL gibi aidat almışlardı hem onu geri ödediler hem 45 TL THH masrafı yazmışlar Halkbankasına muhtemelen onu ödediler. Hiç düşünmeden THH başvuru yapınız.

Her yıl onlar kart aidat bedeli kredi kartıma yansıtırlar hem de tam hesap kesim tarihinde yaparlar bunu ki ektre de arada kaynıyor.
Hemen arar ve bunu kabul etmediğimi söylerim onlar da iade ederler.
Ama her banka iadeyi bu kadar kolaylaştırmıyor. Banka ile çalışma sürene otomatik ödeme talimatına bakıyorlar.
Mesela bir banka ile iademi alamadım, kartımı iptal ederim dedim .İptal ettiler:kiskis

Bana her yıl Halkbankası aidat yazar, her seferinde ararım bak geçen yıllarda sizi tüketici hakem heyetine verdim sizde geri ödediniz boş yere uğraşmayın geri iade edin derim ama genede almak zorundayız derler alırlar. Bende THH ye onların red cevabının ekran görüntüsünü Kredi Kartı ekstremi ve durumu özetler bir başvuru yaparım daha ayı dolmadan iade ederler. Bu yıl 103 TL gibi aidat almışlardı hem onu geri ödediler hem 45 TL THH masrafı yazmışlar Halkbankasına muhtemelen onu ödediler. Hiç düşünmeden THH başvuru yapınız.

Bir de şöyle haklı taraflarım var. Birincisi ben Yapı Kredi Play Öğrenci kartını aldım ve o şekilde sözleşme imzaladım. Bilgim ve iznim dışında Play karta geçirilmişim. Bunu onaylamıyorum. İkincisi kartı alırken 24 yaşına kadar ücret alınmayacağı söylenmişti, açıkça tarafıma yıllık kart ücreti yansıtılacağı hiçbir zaman bildirilmedi. Ve son olarak peşin olarak yansıtılan bu ücret sonraki 12 ayı kapsar ve ben kartı kapattırırsam kullanmadığım günlerin iadesini alabilirim diye düşündüm. Boş yere huzur kaçırıyorlar başka bir şey değil vallaha...

Her yıl onlar kart aidat bedeli kredi kartıma yansıtırlar hem de tam hesap kesim tarihinde yaparlar bunu ki ektre de arada kaynıyor.
Hemen arar ve bunu kabul etmediğimi söylerim onlar da iade ederler.
Ama her banka iadeyi bu kadar kolaylaştırmıyor. Banka ile çalışma sürene otomatik ödeme talimatına bakıyorlar.
Mesela bir banka ile iademi alamadım, kartımı iptal ederim dedim .İptal ettiler:kiskis
Bir kez olsun geç ödemem olmamıştır. Bir öğrenciye göre kredi puanım çok yüksekti hatta. Umarım uğraştırmazlar... Olmadı başvururum heyete napalım...

Bir de şöyle haklı taraflarım var. Birincisi ben Yapı Kredi Play Öğrenci kartını aldım ve o şekilde sözleşme imzaladım. Bilgim ve iznim dışında Play karta geçirilmişim. Bunu onaylamıyorum. İkincisi kartı alırken 24 yaşına kadar ücret alınmayacağı söylenmişti, açıkça tarafıma yıllık kart ücreti yansıtılacağı hiçbir zaman bildirilmedi. Ve son olarak peşin olarak yansıtılan bu ücret sonraki 12 ayı kapsar ve ben kartı kapattırırsam kullanmadığım günlerin iadesini alabilirim diye düşündüm. Boş yere huzur kaçırıyorlar başka bir şey değil vallaha...

Haklı yada haksız hiç önemi yok. Tüketici Hakem Heyeti doğrudan iade kararı veriyor. Başvuruyu da cep telefonunda 5 dakikada yapıyorsunuz. Ben her yıl en az bir kere bu başvuruyu yapıyorum. Hatta bir keresinde 2 kere iade ettiler arayıp 2 kere iade ettiniz birini geri alın dememe rağmen almadılar.

Haklı yada haksız hiç önemi yok. Tüketici Hakem Heyeti doğrudan iade kararı veriyor. Başvuruyu da cep telefonunda 5 dakikada yapıyorsunuz. Ben her yıl en az bir kere bu başvuruyu yapıyorum. Hatta bir keresinde 2 kere iade ettiler arayıp 2 kere iade ettiniz birini geri alın dememe rağmen almadılar.
Teşekkür ederim. Tüketici hakem heyeti olmasa halimiz yaman.

Yapı kredide kartınızı World Eko karta dönüştürmelerini isteyin eko kartın normalden world'den bir farkı yok ve aidatsız kart çok memnunum böylelikle ileride aidat sorununuz olmaz

Yapı kredide kartınızı World Eko karta dönüştürmelerini isteyin eko kartın normalden world'den bir farkı yok ve aidatsız kart çok memnunum böylelikle ileride aidat sorununuz olmaz
Bilgi için teşekkür ederim, 5 yıldır sahip olmama rağmen kullanmıyordum o yüzden kapattıracağım. Borç bilgisi gelmemiş olsa haberim bile yoktu desem yeridir.

Bu konuyu biz komisyonda çok tartıştık, Bankanın tüketiciye ''Kart aidatı ödemek istemiyorsnız, şurada aidatsız kart seçeneği var'' diye bu konuda açıklama yapıp teklif sunması gerekiyor. Sorun şu ki aidatsız olarak sundukları kartların hiçbir özelliği olmuyor. Diyelim ki sizin kartınızla yaptığınız aylık alışverişlerinizde ay sonunda 450tl zorld puan birikiyor ve onunla alışveriş yapıyorsunuz, hah işte o aidatsız kartta zorld puan toplanmıyor.

Yani bankalar bütün kapıları zorluyor anlayacağınız.

Bu konuyu biz komisyonda çok tartıştık, Bankanın tüketiciye ''Kart aidatı ödemek istemiyorsnız, şurada aidatsız kart seçeneği var'' diye bu konuda açıklama yapıp teklif sunması gerekiyor. Sorun şu ki aidatsız olarak sundukları kartların hiçbir özelliği olmuyor. Diyelim ki sizin kartınızla yaptığınız aylık alışverişlerinizde ay sonunda 450tl zorld puan birikiyor ve onunla alışveriş yapıyorsunuz, hah işte o aidatsız kartta zorld puan toplanmıyor.

Yani bankalar bütün kapıları zorluyor anlayacağınız.

Abi 18 yaşından bu yana bir bankayı aktif olarak kullanıyorum diğerlerinde kampanya varmış puanmış hiç gözüme gelmedi açıkçası. O yüzden kapatırlarsa da benim için kıymeti yok, gerekirse öderim o da tarafıma bankacılık sisteminde leke sürülmesin diye. Daha sonra da başvururum tüketici hakem heyetine kararı heyet verir artık... Zaten benim iznim ve bilgim dışında farklı kart sistemine geçirmeleri baştan fiyasko diye düşünüyorum. Umarız uğraştırmazlar...

Abi 18 yaşından bu yana bir bankayı aktif olarak kullanıyorum diğerlerinde kampanya varmış puanmış hiç gözüme gelmedi açıkçası. O yüzden kapatırlarsa da benim için kıymeti yok, gerekirse öderim o da tarafıma bankacılık sisteminde leke sürülmesin diye. Daha sonra da başvururum tüketici hakem heyetine kararı heyet verir artık... Zaten benim iznim ve bilgim dışında farklı kart sistemine geçirmeleri baştan fiyasko diye düşünüyorum. Umarız uğraştırmazlar...
Bak bakalım kardeşim, banka ile sorun çözülmezse fethiye Kaymakamlığı zemin katında tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığı ofisi var, o ofiste Selahattin Bey ile görüşüp selamımı iletin ve dilekçenizi teslim edin. Giderken dilekçene ilaveten süreçte elinizi güçlendirecek delil nitelikli her şeyi dosyay eklemeyi unutmayın lütfen

Bak bakalım kardeşim, banka ile sorun çözülmezse fethiye Kaymakamlığı zemin katında tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığı ofisi var, o ofiste Selahattin Bey ile görüşüp selamımı iletin ve dilekçenizi teslim edin. Giderken dilekçene ilaveten süreçte elinizi güçlendirecek delil nitelikli her şeyi dosyay eklemeyi unutmayın lütfen
Teşekkür ederim abi, Bekçiler'deyim e-devletten başvuracak gibiyim ama yolum düşerse mutlaka dediğin gibi yaparım.

Bunlarla ilgili bir başlığım vardı forumda, kredi kartı aidat ücreti yasal mı, doğru alındığı taktirde evet yasal.

Bankalar müşterilerine istedikleri taktirde aidatsız bir kart sunmak zorunda. Aidatsız bir kart sunmak zorunda derken, sizin istediğiniz bir kartı değil. Kendileri aidat almadıkları bir kart verir, biter.

Olay bu yani. Play kartta öğrencilik devam ettiği sürece galiba aidat yok. Bazılarında ise 1 yıl ya da 2 yıl gibi şartlar var. Play kartta 18-24 yaş arası kişiler öğrenci belgesi ile başvurursa aidat almayacakmış. 24 yaş geçince ya da öğrencilik sona erince aidat alabilir.

Bazıları aidatı alıp puan olarak vs. geri yüklüyor. Ama aidatsız isterseniz world eko var yapı kredide.

Bugün aradılar iki seçenek verdiler. İlki yıl içinde 356 TL puan kazanacak kadar harcama yaparsam %100 iptal sağlanacak, ikincisi %75 iptal sağlayıp 6 ay kartın açık kalma sözüydü. Kullanmadığım için ikincisini seçtim, heyet kararı çıkana kadar daha az maddi kaybım olsun diye. Şimdi tüketici hakem heyetine başvurdum.

Son düzenleme:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri