Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yapı Kredi Play Kart yıllık kart aidatı

size teklifte bulunulmuş ve kabul etmişsiniz. Heyete savunma gönderirse büyük ihtimal red alırsınız.
Başka çare bırakmıyorlar maalesef... Söyledikleri tutar kadar puan kazanmam için binlerce TL harcamam gerekecek belki. Başvurumda da benden onaysız bir şekilde farklı üyeliğe geçirmelerinden dolayı bu ücretin çıktığı üzerinden savundum kendimi, bakalım ne olur sonuç.

1701158544946.png

Şöyle açıkladım.

Bugün görüşmemizde Play karta geçirildiğime dair tarafıma mesaj gönderdiklerini söylediler. Açıkça rıza alınmadan yapılmış bir işlemi mesajla bilgilendirdik biz sizi diye legalleştirmeye çalışıyorlar resmen. Mesajı daha önce görmemiştim bile...

Bu konuyu biz komisyonda çok tartıştık, Bankanın tüketiciye ''Kart aidatı ödemek istemiyorsnız, şurada aidatsız kart seçeneği var'' diye bu konuda açıklama yapıp teklif sunması gerekiyor. Sorun şu ki aidatsız olarak sundukları kartların hiçbir özelliği olmuyor. Diyelim ki sizin kartınızla yaptığınız aylık alışverişlerinizde ay sonunda 450tl zorld puan birikiyor ve onunla alışveriş yapıyorsunuz, hah işte o aidatsız kartta zorld puan toplanmıyor.

Yani bankalar bütün kapıları zorluyor anlayacağınız.
Abi bazı durumlar var ki, bankanın aldığı aidat verdiğinin çok çok altında. Bazen çok ciddi puan kazandırıyor, diyorum aldığı bunun yanında hiç. Ha almasa canıma minnet de aldığı aidatın kazanç kısmını diğer müşterilerden çıkarıyor. Puanları kazanan kişilerde aslında o aidat zarardan çok yarar gibi bir durumda.

Abi bazı durumlar var ki, bankanın aldığı aidat verdiğinin çok çok altında. Bazen çok ciddi puan kazandırıyor, diyorum aldığı bunun yanında hiç. Ha almasa canıma minnet de aldığı aidatın kazanç kısmını diğer müşterilerden çıkarıyor. Puanları kazanan kişilerde aslında o aidat zarardan çok yarar gibi bir durumda.
Kontrol ettim geçmiş hesap özetlerimi. 1.5 senede 15 bin TL civarı işlem yapmışım. 20 TL bile kazandırmamış.

Çoğu kampanyaya bireysel katılım yapmanız gerekir. Yapmamışsanız kazandırmaması çok normal. Bazı bankalar normal harcamaya puan verse bile çoğu banka bunu da yapmaz.
Yapı Kredi çoğu promosyonda Play Kartı ve aidatsız kartlarını kampanya dışı bırakıyordu. World grubu iyi kazanıyordu. Bende mil biriksin diye Adios Platinum almıştım ama mil kullanımı saçma olduğu için hep para olarak harcadım ve ciddi çok kazandım. Hiç yıllık aidatta kesmediler :) Yurtdışında yaşamaya başladığımdan beri kullanmıyorum eli kulağında, her an kesecekler gibi geliyor :)

Play ve Play Öğrenci diye iki farklı kart yok. Söz uçar yazı kalır demişler. Play zaten öğrencilere özel kart. Sözleşmede de yazıyor ki, öğrenci belgesi ibrazı ve 18-24 yaş olursa kart aidatı alınmayacak.

Eğer bu koşullar sağlanamazsa aidat alır. Bu da yasaldır.

Play ve Play Öğrenci diye iki farklı kart yok. Söz uçar yazı kalır demişler. Play zaten öğrencilere özel kart. Sözleşmede de yazıyor ki, öğrenci belgesi ibrazı ve 18-24 yaş olursa kart aidatı alınmayacak.

Eğer bu koşullar sağlanamazsa aidat alır. Bu da yasaldır.
Bu yasalsa 3 seneden beri İzmir Karabağlar Tüketici hakem heyeti neden aidat iadesine karar veriyor ve ben her seferinde geri alabiliyorum. Hatta Halkbankası daha heyet karar vermeden aidatı iade ediyor.

Bu yasalsa 3 seneden beri İzmir Karabağlar Tüketici hakem heyeti neden aidat iadesine karar veriyor ve ben her seferinde geri alabiliyorum. Hatta Halkbankası daha heyet karar vermeden aidatı iade ediyor.

Hakem heyetleri de bilmeyebiliyor detayları. Ücretsiz kart isteyene elbette var bankalarda. Ücretli olanı da var. Bizim millet istiyor ki Ücretli kartı ücretsiz versinler.

Ücretsiz vaadiyle ücretli kart verip sonra kart kullanım ücretli alıyorlarsa, ücretsiz vaadi var ise ancak THH ile geri alınabilir.

Hakem heyetleri de bilmeyebiliyor detayları. Ücretsiz kart isteyene elbette var bankalarda. Ücretli olanı da var. Bizim millet istiyor ki Ücretli kartı ücretsiz versinler.

Ücretsiz vaadiyle ücretli kart verip sonra kart kullanım ücretli alıyorlarsa, ücretsiz vaadi var ise ancak THH ile geri alınabilir.
Enpara yı ve İş Bankasının ücretsiz kredi kartını kullanıyorum. Dediğiniz gibi aidat yok puan yok. Halkbankasını ise ev kredisini kullandığımda vermişlerdi ona kredi müşterisiyim diye aidat yazmıyorlardı yada yazdıklarında telefonla arayınca iade ediyorlardı. Kredi bittiğinden beri her yıl THH ile düzenli geri alıyorum. Zaten piyasada aidatsız kart varken aidat isteyen hiçbir kartı kullanmam. Geri alamadığım gün bu kartı da kapatırım. Bankalar biz o kredi kartını kullandıkça işletmelerden dünya komisyon alıyor normal şartlarda bizden aidat almalarına ihtiyaç yok. Hatta dağıttıkları puanların çoğunu da işletmeye yüklüyor. Aidat isteyen kartları bırakıp herkes aidatsız bakaların kartlarına geçse ertesi gün bütün kartları aidatsız yaparlar. Neden aidat alıyorsunuz deyince Asistan hizmeti gibi kredi kartı amacı dışında hizmetler için diyor ama bakıyorsun hiçbir hizmetinden yararlanmamışsın ama genede ödemen lazım diyor.

Enpara yı ve İş Bankasının ücretsiz kredi kartını kullanıyorum. Dediğiniz gibi aidat yok puan yok. Halkbankasını ise ev kredisini kullandığımda vermişlerdi ona kredi müşterisiyim diye aidat yazmıyorlardı yada yazdıklarında telefonla arayınca iade ediyorlardı. Kredi bittiğinden beri her yıl THH ile düzenli geri alıyorum. Zaten piyasada aidatsız kart varken aidat isteyen hiçbir kartı kullanmam. Geri alamadığım gün bu kartı da kapatırım. Bankalar biz o kredi kartını kullandıkça işletmelerden dünya komisyon alıyor normal şartlarda bizden aidat almalarına ihtiyaç yok. Hatta dağıttıkları puanların çoğunu da işletmeye yüklüyor. Aidat isteyen kartları bırakıp herkes aidatsız bakaların kartlarına geçse ertesi gün bütün kartları aidatsız yaparlar. Neden aidat alıyorsunuz deyince Asistan hizmeti gibi kredi kartı amacı dışında hizmetler için diyor ama bakıyorsun hiçbir hizmetinden yararlanmamışsın ama genede ödemen lazım diyor.
Sadece son cümleye şöyle bir yorum yapabilirim. Güvenlikli, havuzlu, spor salonlu bir sitede yaşıyorsunuz. Aidat sabit. Siz diyemezsiniz ki ben havuza girmiyorum aidattan düşür.

Asistan hizmetleri karta ve o bankada bulunduğunuz konuma göre değişir. Siz bankaya ne kadar kazandırırsanız, banka da size o kadar hizmet sunar. Aynı banka içinde hizmet alamıyorum diyen de vardır eli ayağı olup tüm hizmetlerden faydalanan da. Zaten bu yüzden çeşitli kartlar ve bankalar var piyasada.

Bugün bu şekilde mail geldi. Haksızsam zaten heyet dosyayı reddeder ve konu kapanır. Neden böyle bir belge gönderme gereği duymuşlar sizce? Savunma gönderip haklılıklarını kanıtlamak yerine benim dosyayı geri çekmemi istiyorlar. Ve bu açıkça şikayet ve dilekçe hakkımın ihlali değil mi?

Ekli dosyalar

@Adem Helvacı abi kredi kartımı kapattırdım ve 267 TL yansıtıldı. Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 11. Maddesinin 5. Fıkrası uyarınca yansıtılan toplam 360 küsür TL benden peşin olarak alındı. Kapattırdığım tarih ile alınan ücret arasında 1 hafta süre var. Şikayetimi geri çekip toplam ücret için Türkiye Bankalar Birliğine mi başvursam daha mantıklı olur? Ekstra olarak kapattırmam neticesinde yansıtılan ücret için de Tüketici Hakem Heyetine başvurup iki karar mı beklemeliyim? Akıl verirsen çok sevinirim. https://forum.donanimhaber.com/kredi-karti-aidatini-geri-almak-kesin-cozum--143499483 burada talebi olumlu sonuçlananlar olmuş.

Son düzenleme:
GÜNCELLEME:

Yukarıdaki madde üzerinden gece iletişime geçtim ve derhal kullanılmayan dönemin iadesini talep ettim. Aksi takdirde Türkiye Bankalar Birliğine bireysel başvuru yapacağımı söylemiştim.

Az önce arandım ve kredi kartınızı kapattığınız için tüm ücretin iadesini gerçekleştireceğim dedi. Toplam tüm tutar 3 iş günü içinde iade edilecektir dedi. Bakalım ne olacak.

Kart ücretinin iadesi gerçekleşti, konum kapatılabilir. Herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_3349.jpeg
    IMG_3349.jpeg
    12.5 KB · Görüntüleme: 11
89Tlye anlaşmıştınız
Geri ödeneme neden 356Tl oldu
Kartı kapattım ve iptal edilen tutarı da ödedim. ilgili maddeler gereği peşin ödenen paranın kullanılmayan dönemi kadarını geri almak için bildirimde bulundum aksi halde Türkiye Bankalar Birliğine başvuracağımı söyledim ve iade ettiler.

Kartı kapattım ve iptal edilen tutarı da ödedim. ilgili maddeler gereği peşin ödenen paranın kullanılmayan dönemi kadarını geri almak için bildirimde bulundum aksi halde Türkiye Bankalar Birliğine başvuracağımı söyledim ve iade ettiler.

Sn.faikkıvrak sizin adınıza sevindim.Keşke herkes sizin gibi bu ülkede hakkını arasa ama maalesef çoğu kişi haklarını ya bilmiyor,ya da bildiği halde uğraşmak istemiyor.:ok:clap2

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri