Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kurutma Makinesi satın alma yolcuğumuzdaki mevcut durumumuz hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KnightDavi0N

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
25
Marka Model Bilgisi
Bosch Arçelik Beko Altus Hoover Grundig Samsung LG
Merhaba.

3,5 sene önce 3500 TL'ye aldığımız ve ek garanti yapmadığımız Bosch WAT2448STR Çamaşır Makinemizin üzerine koymak için kurutma makinesi almak istiyoruz. Belirli bir bütçemiz yok. Verdiğimiz paranın hakkını verecek, uzun ömürlü olacak ve ek özellikleri de "zaman, kullanışlılık, kıyafeti koruma" gibi konularda fayda sağlayacak bir makineyi ortalamanın üzerinde bir fiyata almaya da razıyız. 12.000 TL'lik makine de alabiliriz, 25.000 TL'lik makine de alabiliriz ama zaten hayat koşuşturmasında bize yukarıdaki konularda artı sağlayacak farklar varsa 25'e de okeyiz, gözü karattık. Para konusunda zengin değilim ama eşimin kıyafet kurutma konusunda hayatını kolaylaştırmak açısından maksimum faydayı verebilecek bir makine almak istiyorum. Alacağımız makinede faydalı olabilecek her özelliği olsun düşüncesindeyim.

Mevcut çamaşır makinemiz şu:

Kendi çapımızda şu markalar arasından 9-10 kg (bunun altını ve üstünü eledik) arasında bir makine seçmek istiyoruz (sıralama karışıktır) :

Bosch
Arçelik
Beko
Altus
Hoover
Grundig
Samsung
LG

Aşırı detaylı incelemedikçe hiçbir modelin üretime başlangıç yılı sitelerde yazmıyor ama 7-8 sene önce tanıtılıp sunulmuş bir ürünü de almak istemiyoruz, en azından son birkaç senede piyasaya sürülmüş ve memnun kalınmış, teknolojik ve özellik bakımdan da iyi denilebilecek bir model almak istiyoruz. Kıyafetlere mümkün olan en az zararı verecek makineyi veya o türü almak istiyoruz.

Isı pompalı ve hibrit makinelerin daha sonra çıktığı ve daha yeni teknolojiler olduğu yazıyor çoğu yerde. Kendi kendini temizleyen konderserli makineler de varmış ama onlarla ilgili olumsuz yorumlar da var internette. Fikri olumlu olanlar internete çoğunlukla yorum yazmadığı için bu tür kendini temizleyenlerin memnuniyet oranı nedir bilmiyorum. Kendi kendini temizlemeyenlerde yanlış anlamadıysam belirli periyotlarla servis çağırıp kondenser temizletmek mi gerekiyor ve bu garantisi devam ederken ücretli mi ücretsiz mi veya ücreti ortalama ne kadar hiç fikrimiz yok. Daha öncesinde hiç kurutma makinesi kullanmadık. Komşular günaşırı balık pişirdiğinden ve apartmanların arasında sürekli bir soğan kokusu olduğundan artık yeter dedik canımıza tak etti de almaya karar verdik. Görsellik bakımından da aslında birebir aynı özellikli beyaz ve gri makine arasında kalsak, rengi mevcut çamaşır makinemize yakın renk olarak seçmek isteriz ki o da son aşamada denk gelirse vereceğimiz bir karar diyelim.

İnternetten de alabiliriz, caddelerdeki mağazalardan da hiç farketmez. Kasım indirimlerini kaçırdık ama en azından yeni asgari ücret zamlarından önce satın almış olmak istiyoruz. Sonuçta bugün yarından daha zenginim.

Kendi çapımda Akakçe, Epey ve HepsiBurada üzerinden birkaç filtreleme yaptım, aşağıda paylaşıyorum.

2 makine direkt üst üste konmaz, üstteki direkt kayıp düşer diye düşünüyorum bundan dolayı aynı marka ürünlerde o markanın kendi standardında bir aparat ile lego gibi sabitleniyordur diye düşünüyorum. Aynı zamanda farklı marka da olsa 2 makine arasına konan bazı aparatlar gördüm internette bundan da alabiliriz ve almışken o aparatın öne doğru tepsi gibi açılanlarını da gördüm. O kurutma makinesinden çıkartılan kıyafetleri orada katlamak için mi yoksa oraya çamaşır sepeti gibi bir şey koymak için mi emin değilim ama faydalı gibi duruyordu. Bu tarz apartlarla farklı marka 9 veya 10 kg makine alıp ölçüleri Epey'de yazan mevcut 9 kg çamaşır makinemizin üzerine konulabilir mi?

Konunun takibindeyim. Sabah, öğlen, akşam, gece buradayım. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

Merhaba.

3,5 sene önce 3500 TL'ye aldığımız ve ek garanti yapmadığımız Bosch WAT2448STR Çamaşır Makinemizin üzerine koymak için kurutma makinesi almak istiyoruz. Belirli bir bütçemiz yok. Verdiğimiz paranın hakkını verecek, uzun ömürlü olacak ve ek özellikleri de "zaman, kullanışlılık, kıyafeti koruma" gibi konularda fayda sağlayacak bir makineyi ortalamanın üzerinde bir fiyata almaya da razıyız. 12.000 TL'lik makine de alabiliriz, 25.000 TL'lik makine de alabiliriz ama zaten hayat koşuşturmasında bize yukarıdaki konularda artı sağlayacak farklar varsa 25'e de okeyiz, gözü karattık. Para konusunda zengin değilim ama eşimin kıyafet kurutma konusunda hayatını kolaylaştırmak açısından maksimum faydayı verebilecek bir makine almak istiyorum. Alacağımız makinede faydalı olabilecek her özelliği olsun düşüncesindeyim.

Mevcut çamaşır makinemiz şu:

Kendi çapımızda şu markalar arasından 9-10 kg (bunun altını ve üstünü eledik) arasında bir makine seçmek istiyoruz (sıralama karışıktır) :

Bosch
Arçelik
Beko
Altus
Hoover
Grundig
Samsung
LG

Aşırı detaylı incelemedikçe hiçbir modelin üretime başlangıç yılı sitelerde yazmıyor ama 7-8 sene önce tanıtılıp sunulmuş bir ürünü de almak istemiyoruz, en azından son birkaç senede piyasaya sürülmüş ve memnun kalınmış, teknolojik ve özellik bakımdan da iyi denilebilecek bir model almak istiyoruz. Kıyafetlere mümkün olan en az zararı verecek makineyi veya o türü almak istiyoruz.

Isı pompalı ve hibrit makinelerin daha sonra çıktığı ve daha yeni teknolojiler olduğu yazıyor çoğu yerde. Kendi kendini temizleyen konderserli makineler de varmış ama onlarla ilgili olumsuz yorumlar da var internette. Fikri olumlu olanlar internete çoğunlukla yorum yazmadığı için bu tür kendini temizleyenlerin memnuniyet oranı nedir bilmiyorum. Kendi kendini temizlemeyenlerde yanlış anlamadıysam belirli periyotlarla servis çağırıp kondenser temizletmek mi gerekiyor ve bu garantisi devam ederken ücretli mi ücretsiz mi veya ücreti ortalama ne kadar hiç fikrimiz yok. Daha öncesinde hiç kurutma makinesi kullanmadık. Komşular günaşırı balık pişirdiğinden ve apartmanların arasında sürekli bir soğan kokusu olduğundan artık yeter dedik canımıza tak etti de almaya karar verdik. Görsellik bakımından da aslında birebir aynı özellikli beyaz ve gri makine arasında kalsak, rengi mevcut çamaşır makinemize yakın renk olarak seçmek isteriz ki o da son aşamada denk gelirse vereceğimiz bir karar diyelim.

İnternetten de alabiliriz, caddelerdeki mağazalardan da hiç farketmez. Kasım indirimlerini kaçırdık ama en azından yeni asgari ücret zamlarından önce satın almış olmak istiyoruz. Sonuçta bugün yarından daha zenginim.

Kendi çapımda Akakçe, Epey ve HepsiBurada üzerinden birkaç filtreleme yaptım, aşağıda paylaşıyorum.

2 makine direkt üst üste konmaz, üstteki direkt kayıp düşer diye düşünüyorum bundan dolayı aynı marka ürünlerde o markanın kendi standardında bir aparat ile lego gibi sabitleniyordur diye düşünüyorum. Aynı zamanda farklı marka da olsa 2 makine arasına konan bazı aparatlar gördüm internette bundan da alabiliriz ve almışken o aparatın öne doğru tepsi gibi açılanlarını da gördüm. O kurutma makinesinden çıkartılan kıyafetleri orada katlamak için mi yoksa oraya çamaşır sepeti gibi bir şey koymak için mi emin değilim ama faydalı gibi duruyordu. Bu tarz apartlarla farklı marka 9 veya 10 kg makine alıp ölçüleri Epey'de yazan mevcut 9 kg çamaşır makinemizin üzerine konulabilir mi?

Konunun takibindeyim. Sabah, öğlen, akşam, gece buradayım. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
Bence fiyat aralığınız yüksekken Bosch modellerine bakabilirsiniz. Sağ üst köşedeki arama butonundan hem konuyla ilgili hem de merak ettiğiniz modellerin kodunu aratarak kimin nasıl yorum yaptığına ulaşabilirsiniz. Ek olarak belirtmek istiyorum, Bosch'un kendi kendini otomatik temizleyen kondenserlerinin servis tarafından belirli aralıklarla ücret karşılığıyla temizlenmesi gerektiğini duydum, bu konuda şikayet eden insanlar vardı. Hatta bu soruna şu şekilde çözüm bulmuş bazı kişiler, açıklamaya ve yorumlara göz atmanızda fayda var. Alırken söylenmiyor ancak servis kuruluma geldiğinde belirtiyormuş. Yok işte şu aparatı almazsanız garanti dışı kalır, yok işte şu bakımı yaptırmazsanız garanti dışı kalır vb vb şeklinde işleyen ve para sömüren servislerden bir tanesiyle denk gelme durumunda önceden bilgi sahibi olmanız işinize yarayabilir. Bu durumu bizzat ben yaşamadım ama isterseniz bir araştırın nedir ne değildir diye.

Edit: Unutmadan ekleyeyim, yeni kurutma makinesi alan birisi olarak (ben Vestel aldım memnunum ama siz istemediğiniz için önermedim) Bosch'un Serie 4 modellerine ve Profilo muadillerine de bakmıştım. Baktığım ürünler kendi kendini temizleyen kondensere sahip değildi, hatta kitapçıklarında kondenseri kendi başımıza nasıl temizleyeceğimize dair bilgiler de mevcuttu, diğer markalarda da zaten kendimiz temizliyoruz ve servisle bir işimiz yok aslında. Ancak yorumlara baktığımda, kendi başımıza temizleyebildiğimiz ürünler için bile bakım için bizi çağırmanız lazım diyen servisler olmuş, ürünlerin yorumlarında görmüştüm. Bosch'un kurutma makinelerinin oldukça kaliteli olduğunu düşünüyorum ama bu kendi kendini temizleyen kondenser her ne kadar rahatlık gibi görünse de ortalığı biraz karıştırmış, şahsi fikrim ben bu yapıdaki bir cihazı almak yerine açık yapıda kendimiz temizleyeceğimiz bir kondenserin olduğu modellere yönelirdim. Ek garanti yaptırmak isterseniz yine bu durum da diğer markalara göre biraz daha değişik. Bu konu benim bilgi birikimimi aşıyor ve şu an sadece duyup gördüklerimi şahsi düşüncelerimle aktarıyorum size, araştırmanızda fayda var. Umarım bir kişi bu konuya bir açıklık getirir.

Kendi kendini ''temizleyen'' kondensörün temizliği sırasında gözüme çarpan bir görüntüyü de eklemek istedim. İlgili videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Edit 2: Yine kendi kendini ''temizleyen'' kondensörün bir usta tarafından temizlenmesi sırasında olan tablo dikkatimi çekti. Bu videoda da kondensörün kir/pislik içinde olduğunu görebiliriz. Ekran görüntüsü alıp kondenserin halini ekte paylaşacağım. Bunları gördükten sonra ben bu sistemle çalışan bir üründen uzak durmayı tercih ederdim çünkü şu videolarda gördüğüm üzere bu sistem temizlemek bir yana daha çok batırmış gibi. Demek ki bu yüzden belirli aralıklarla servis bakımına ihtiyacı varmış. Değerli @Adem Helvacı ustamızın yorumlarını bekliyorum. Ben bu ürünlerle ilgili bunları buldum ama işin aslını işin içinde olan kişilerden öğreneceğiz.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-12-02 0114311.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-02 0114311.png
    571.8 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2023-12-02 0438477.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-02 0438477.png
    467.1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Inox renk istiyorduk, Bosch'un WQG2410TTR modelinde karar kıldık.

Bu ürünü satın alacağım. Bunun bir üst modelinde kendi kendini temizleme özelliği varmış ama onunla ilgili bayağı bir şikayet var. Bunun o kendi kendini temizleyen yerini kendimiz 2 haftada bir temizleriz daha iyi, videolarda 2 dakikalık iş gibi duruyor.

Yetkili bayilerde de umarım internet fiyatına vade farksız taksitli bulabiliriz. Son olarak çamaşır makinesinin üstüne montaj yaparken o aparat için veya montajı çamaşır makinesinin üzerine yapıyorlar diye ekstra ücret alacaklar mı bilmiyorum.

Inox renk istiyorduk, Bosch'un WQG2410TTR modelinde karar kıldık.

Bu ürünü satın alacağım. Bunun bir üst modelinde kendi kendini temizleme özelliği varmış ama onunla ilgili bayağı bir şikayet var. Bunun o kendi kendini temizleyen yerini kendimiz 2 haftada bir temizleriz daha iyi, videolarda 2 dakikalık iş gibi duruyor.

Yetkili bayilerde de umarım internet fiyatına vade farksız taksitli bulabiliriz. Son olarak çamaşır makinesinin üstüne montaj yaparken o aparat için veya montajı çamaşır makinesinin üzerine yapıyorlar diye ekstra ücret alacaklar mı bilmiyorum.
Bir önceki yorumuma edit 2 eklemiştim ancak yorumunuzu görmediğim için belirtmek istedim.
Bu videolarda gördüğüm üzeriyle bu sistem daha da beter ediyor ve sonunda kendi kendine arıza çıkarıp yine servis bakımını zorunlu hale getiriyor gibi göründü bana. Örneğin şu linkte de aynı konuyla ilgili şikayetvar'daki bir şikayeti görebilirsiniz. Değerli @Adem Helvacı ve işin içinde olan diğer kişiler de yorum yapsa iyi olur bu sistem hakkında.
Bence de kendi kendini temizleyen kondensörlü sistem yerine normal kondensör sistemine sahip cihaz almanız daha mantıklı olur. Standart olan kurulum aparatı ücretsiz olur çünkü çamaşır makineniz de Bosch ancak çekmeceli aparat ekstraya girdiği için ücretli olur diye tahmin ediyorum. İsterseniz bu normal sistemli cihazlarda da servis bakımı gerekli mi bir arayıp bilgi alın Bosch müşteri hizmetlerinden, çekmeceli aparat için de bilgi alabilirsiniz.
Yine belirtmek istiyorum, bu yorumları alışveriş sitelerindeki yorumlara ve videolarda duyup gördüklerimi bildirerek yazıyorum. Dolayısıyla bilgi dağarcığım kısıtlı ve nihai yorumu işin içinde olanlar yapacaktır.

Son düzenleme:
Self Cleaning Condanser de olsa normal Condanser de olsa kullanıma bağlı bir kaç yıl sonra garantisi olsa bile cihazın ücretli bakıma alınması gerekecek.

Bir önceki yorumuma edit 2 eklemiştim ancak yorumunuzu görmediğim için belirtmek istedim.
Bu videolarda gördüğüm üzeriyle bu sistem daha da beter ediyor ve sonunda kendi kendine arıza çıkarıp yine servis bakımını zorunlu hale getiriyor gibi göründü bana. Örneğin şu linkte de aynı konuyla ilgili şikayetvar'daki bir şikayeti görebilirsiniz. Değerli @Adem Helvacı ve işin içinde olan diğer kişiler de yorum yapsa iyi olur bu sistem hakkında.
Bence de kendi kendini temizleyen kondensörlü sistem yerine normal kondensör sistemine sahip cihaz almanız daha mantıklı olur. Standart olan kurulum aparatı ücretsiz olur çünkü çamaşır makineniz de Bosch ancak çekmeceli aparat ekstraya girdiği için ücretli olur diye tahmin ediyorum. İsterseniz bu normal sistemli cihazlarda da servis bakımı gerekli mi bir arayıp bilgi alın Bosch müşteri hizmetlerinden, çekmeceli aparat için de bilgi alabilirsiniz.
Yine belirtmek istiyorum, bu yorumları alışveriş sitelerindeki yorumlara ve videolarda duyup gördüklerimi bildirerek yazıyorum. Dolayısıyla bilgi dağarcığım kısıtlı ve nihai yorumu işin içinde olanlar yapacaktır.

Çağrı merkezini aradım. Seri 4’de bakıma gitmesine gerek yok, 6 ve 8 de var demeye getirdiler yuvarlak cümlelerle. İlk montaj ve üst üste koyarkenki aparat ücretsizmiş. Yetkili servislerde (Bosch marka) çekmeceli aparat var mı onu sormayı unuttum ve işte olduğumdan dolayı 9’dan önce soramam. :/

Alacağımız model kesinleşti “ WQG2410TTR “ alacağız ama 2 hafta önce 18.300’e satılan bu cihaz şu an Akakçe’de 20.220 TL. Mağazalarda da şu an tek çekim 22 bin, 9 taksitli 23.300 olur diyorlar. Bir de bu fiyat üzerine pazartesi tekrar zam yiyecekmiş. Bu nasıl bir simülasyon çözemedim.

Çağrı merkezini aradım. Seri 4’de bakıma gitmesine gerek yok, 6 ve 8 de var demeye getirdiler yuvarlak cümlelerle. İlk montaj ve üst üste koyarkenki aparat ücretsizmiş. Yetkili servislerde (Bosch marka) çekmeceli aparat var mı onu sormayı unuttum ve işte olduğumdan dolayı 9’dan önce soramam. :/

Alacağımız model kesinleşti “ WQG2410TTR “ alacağız ama 2 hafta önce 18.300’e satılan bu cihaz şu an Akakçe’de 20.220 TL. Mağazalarda da şu an tek çekim 22 bin, 9 taksitli 23.300 olur diyorlar. Bir de bu fiyat üzerine pazartesi tekrar zam yiyecekmiş. Bu nasıl bir simülasyon çözemedim.
Bence beklemeden alın :)
Birkaç bin liralık zam hiç önemli değil ama çoğu model çok ciddi zamlar yedi.
Serie 4'de bildiğim kadarıyla otomatik kondenser yok, bundan dolayı gerek yok demiştir. Serie 6'daki normal kondenserlerde de gerek kalmaz diye düşünüyorum. Kitapçıkta temizlik ibareleri varsa kendiniz yapabilirsiniz demektir. Eğer bir tane uyanık servis gelir de 6 ayda bizi çağıracaksınız yoksa garanti dışı kalır derse en azından verecek bir cevabınız olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri