Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Beyler sizi yakında AR-GE ekibine dahil etmek için ararlarsa şaşırmayacağım :D
Diğer arkadaşları bilmiyorum emmeee
Exelden grafik ayarını bile yapamayan benimi :hihi
Heeec sanmıyom abi beni aldıkları gibi kovmaları bir olur klimanın sensörünü mahalleye uzattım diye?
Gece exel le uğraştım beyin yandı sonra bıktım bıraktım baktım dışarda ortalık duman sel gidiyor bir video çekem dedim onu bile ters çekmişim yani nasıl becerdim hâlâ bende anlamadım :kop
Geri seyretmek için bakınca anladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
Diğer arkadaşları bilmiyorum emmeee
Exelden grafik ayarını bile yapamayan benimi :hihi
Heeec sanmıyom abi beni aldıkları gibi kovmaları bir olur klimanın sensörünü mahalleye uzattım diye?
Gece exel le uğraştım beyin yandı sonra bıktım bıraktım baktım dışarda ortalık duman sel gidiyor bir video çekem dedim onu bile ters çekmişim yani nasıl becerdim hâlâ bende anlamadım :kop
Geri seyretmek için bakınca anladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Nasıl şekilden şekile girdim video izleyeceğim diye ? bilmediğimiz birşeyler de olsun artık ?

Bu arada yan komşu ısı pompası kullanıyor kamyon gibi çalışıyor bakayım şuna dedim birde baktım markası Gree ? yatıyoruz kalkıyoruz Midea Gree ?
Şaka bir yana, Dünyanın en büyük klima üreticisi unvanı bir sene birisindeyse diğer sene diğerine geçiyor yani ciddi üreticidir ikisi de :ok

Dün Bosch klima ile ilgili bir yetkili ile sohbet ederken adam bana anlatıyor işte klimamız özel üretim vs diye de adama ayıp olmasın diye demedim '''Yaw bildiğimiz Midea işte'' diye :D

Bu arada yan komşu ısı pompası kullanıyor kamyon gibi çalışıyor bakayım şuna dedim birde baktım markası Gree ? yatıyoruz kalkıyoruz Midea Gree ?
greenin klimaları bana tam devirde çalışırken diğer klimalara göre daha gürültülü geldi kompresör yapısından sanırım

Şaka bir yana, Dünyanın en büyük klima üreticisi unvanı bir sene birisindeyse diğer sene diğerine geçiyor yani ciddi üreticidir ikisi de :ok

Dün Bosch klima ile ilgili bir yetkili ile sohbet ederken adam bana anlatıyor işte klimamız özel üretim vs diye de adama ayıp olmasın diye demedim '''Yaw bildiğimiz Midea işte'' diye :D
Pazarlama stratejisi abi?

Abi bu ısı pompaları benim dışarıdan gördüğüm soğuk iklimler için mi üretilmiş? Bizim buralarda gereksiz elektrik sarfiyatı gibi düşünüyorum. Bir iki ısı pompasi reklama denk geldim -25⁰ de çalışır yazıyordu. Bulgaristan Midea sitesinde de bizim Xtremede dahil tüm modeller için -25⁰de çalışır ibaresi vardı kompresör üzerindeki ısıtıcılardan bahsediyordu. Ülkesel farklılıklar olabilir mi?

Abi bu ısı pompaları benim dışarıdan gördüğüm soğuk iklimler için mi üretilmiş? Bizim buralarda gereksiz elektrik sarfiyatı gibi düşünüyorum. Bir iki ısı pompasi reklama denk geldim -25⁰ de çalışır yazıyordu. Bulgaristan Midea sitesinde de bizim Xtremede dahil tüm modeller için -25⁰de çalışır ibaresi vardı kompresör üzerindeki ısıtıcılardan bahsediyordu. Ülkesel farklılıklar olabilir mi?
Bazı üretimler coğrafi koşullara göre iklim sınıfı değiştirilerek yapılıyor.

Daha önce de konuşmuştuk, önümüzdeki ortalama 5 sene içerisindeki iklim değişikliklerinin de etkisi ile artık T1 iklim ile T3 iklim arasında bazı coğrafyalarda tercih yapılması gerekecek ürün satın alınırken. Yani yakın gelecekte bunları da tartışıyor olacağız.

Midea daha az devir yapıp pervane yapısıyla daha fazla verim alıp daha az kW enerji harcıyor olabilir. Arada da gürültüyü de minimize ediyor olabilir.
Olabilir abi birde hepsinin huyu farklı kimisi ince ses çıkarıyor kimisi kalın ses yapıları da farklı olunca bize değişik geliyor dur belkide

@Adem Helvacı abi tamda düşündüğümüz gibi olmuş şimdi bu gündüz gece daha şiddetliyli yağış inşallah elektrik çarpması yaşamazlar ?

@Adem Helvacı abi tamda düşündüğümüz gibi olmuş şimdi bu gündüz gece daha şiddetliyli yağış inşallah elektrik çarpması yaşamazlar ?
Güzel abim biz bir tek öleceğimiz tarihi bilmiyoruz.
Konu teknoloji ve tüketici elektroniği olunca sadece işi bilmekle kalmıyoruz ileriyi de görebiliyoruz ve bu koca koca şirketlerin başındaki sözde çok okumuş zatların da öngörülü olmasını istiyoruz çok mu şey bekliyoruz anlamıyorum ki.

Bakınız, bu ürünlerin montajında konsol kullanılmadı yani bu konsollar firmaya kaldı değil mi?
Yahu kardeşim , bu evlerin yapısı sandwich panel anlıyorum mukavemet yok, dubel tutmaz vs ama istenirse çözümü basit.
Tamam belki bu aletler vestel üretimi olduğu için içeri fazla vibrasyon sesi verirdi ama istenirse çözüm bulunur ve yükseğe montajlanabilirdi ama bizde temel mantık ne?

Tak tak tak tak , bilmem ne müdürü süreci takip ediyor, Hükumetin bilmem ne bakanı biran evvel bitmesini bekliyor, bilmem ne Milletvekili sıkıştırıyor bla bla bla.

Yahu abi zamanında bana da , İnşaatın sahibi olan gerizekalı sığır olan şahıs Zorlu'nun tanıdığıymış da bilmemneymiş diye baskı ile, zorla 288 adet saçma sapan klima montajını yaptırmışlardı da sonrasında bu saçmalıklara dayanamayıp istifamı verip kurtulmuştum.

Aradan 10 sene geçmiş arpa boyu yol ilerlenememiş, halen aynı saçma karadüzen devam ediyor.

@muhammet göl sen muhtemelen kıyıkışlacık videosunu izlemiş, oradaki montajları görmüşsündür abi, hah işte o klimaları benim montaj yaptığıma inanamazsın ama evet ben montaj yaptım o rezilliklerin tamamı bana ait.

İşte bu bakış açısı nedeiyle takılmış klimalar onlar da.

Ya abi bak iki gram cahil aklımla ben bu klimanın dış ünitesi için önce içeriden o konsolun yeteceği kadar bir genişlikte Beyaz bir MDF LAM kestirirdim mesela 60x60 olsun sallıyorum. Sonra abi onu oraya monteleikten sonra konsol ayaklarına göre denk gelecek şekilde tij atar yine de yapının, üst köşeye yakın olan bölgesine yukarı asardım o klimaları. İstense daha birçok alternatif yöntem bulunurdu yeter ki istensin.

Biz bunların olacağını yaz mevsiminde konuşmadık mı sizlerle abi?

Vallahi yazık bune ya daha 1 sene olmamış kurulumlarda su altında . Hele o dış ünitelerin su içinde yüzüyor olması canım sıkıldı açıkçası. Çok mu zor 30-40cm konteyner ve klima tabanını yerden yükseltmek.
Emiri verin başka satın alan başka montajlayan başka denetleyen başka bunların parasını veren başka olursa olacağı bu. İş ahlakı "0" bizim millette iş kalitesi yerlerde. Yazdım yazdım sildim hep bilindik şeyler bizden olmaz. Ben onu bilirim.

Çift klimayı devreye aldık @Adem Helvacı abime teşekkür ediyorum. ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231209_191603.jpg
    Screenshot_20231209_191603.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 15
Çift klimayı devreye aldık @Adem Helvacı abime teşekkür ediyorum. ?
Hayırlı olsun abi güle güle kullan İnşallah.
Şu dikkatimi çekti sende 23 set oda ısısı 25 demekki klimanızın yeri ve btu hesabı evinize göre tam ideal bunlar ideal olunca klima dengeli çalışıyor.

Mesela bende 25 yapıyorum 29 30 lara dayanıyor
Uygulama daki ölçüm, buda şundan kaynaklı odam küçük geldiği gibi benim klimamın yeride rahat değil üstüne birde 12 btu odada 20mt olunca işler değişiyor bende?

Ona rağmen yinede makina perişan etmiyor beni özellikle soğuk havalarda bir şekilde dengeyi buluyor?

Hayırlı olsun abi güle güle kullan İnşallah.
Şu dikkatimi çekti sende 23 set oda ısısı 25 demekki klimanızın yeri ve btu hesabı evinize göre tam ideal bunlar ideal olunca klima dengeli çalışıyor.

Mesela bende 25 yapıyorum 29 30 lara dayanıyor
Uygulama daki ölçüm, buda şundan kaynaklı odam küçük geldiği gibi benim klimamın yeride rahat değil üstüne birde 12 btu odada 20mt olunca işler değişiyor bende?

Ona rağmen yinede makina perişan etmiyor beni özellikle soğuk havalarda bir şekilde dengeyi buluyor?
Teşekkürler dostum. 48m² 18000BTU Xtreme Seve ? 2 saat oldu çalışmaya başlaması oda 16.5⁰ den geldi. Test için 1 saat 30⁰ Set çalıştı sonra vitesi düşürdük 23⁰ ye Set ettik. Midea boyundan büyük işler çıkarıyor. ??

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231209_194822.jpg
    Screenshot_20231209_194822.jpg
    29.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20231209_194802.jpg
    Screenshot_20231209_194802.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 17
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri