Abi kumanda dan da %1 yapılıyor sadece uyku moduna özel değil benceAbi uygulamadan %1e aldı mı? Ses soluk yok klimada. ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Abi kumanda dan da %1 yapılıyor sadece uyku moduna özel değil benceAbi uygulamadan %1e aldı mı? Ses soluk yok klimada. ?
O nasıl oluyor bence yanılıyorsun yada aep da olabilir mi?Abi kumanda dan da %1 yapılıyor sadece uyku moduna özel değil bence
Isıtma yada soğutma uyku modu kapalı iken fan hızını manuel 1 le 100 arası ayarlayabiliyorumO nasıl oluyor bence yanılıyorsun yada aep da olabilir mi?
Kumanda üzerinde mı ?Isıtma yada soğutma uyku modu kapalı iken fan hızını manuel 1 le 100 arası ayarlayabiliyorum
Oluyor abi uykuya gerek yok istediğin yerde el ile yapabilirsin kumanda uygulamaBu adımdan denemedim belki buradan %1e alıyordur. ? Uyku modu ile karşılaştırma yapayım.
Kumanda üzerinde mı ?
Abi bu sorun AEP de var mı senceAbi, kesinlikle flap tam aşağıdayken hava akımının önünde bariyer etkisi oluşturuyor. Flapı biraz yukarı aldığınızda çok rahatlıyor hava akışı.
iade etmedim abi başkasına satacağım@REMZİ96 inşallah klimayı iade etmemişsindir.
Müjde sorunu bulduk. Yeni şeyler öğrendim.
Sorun tuhaf ama TLC den gelen kişiler birisi benim ilkokul arkadaşım. @REMZİ96 ye takılan değil daha profesyonel alet ile geldiler.
Ekli dosyayı görüntüle 10760
Ekli dosyayı görüntüle 10761
Dikkat ederseniz set 26 ama iç ortam sıcaklık 28.5 ölçülüyor. Ama aşağıda görünen gibi iç ünite üzerinde kaç yazıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 10765
ARADA TAM 3 DERECE FARK VAR VE KLİMA BU İÇ ÜNİTEDEKİ DEĞERE GÖRE ÇALIŞIYOR.
Yani set 26 olsa bile 29 dereceye kadar içeriyi ısıtıyor. Kısacası ısıtmaya ve o değerde tutmaya çalışıyor. Buda = fazla tüketim.
Kumanda dan İ-FEEL özelliği ile kumadayı klimanın karşısına koltuğun üzerine koyduk set 27 yaptık kısa zamanda ulaştı ve İ-FEEL olmadan 780w tüketen klima 480W tüketir oldu. Ve klima bu sürede her iki durumda da kompresör durmadı. Şansa dışarısı 20 dereceydi ve güneşli. 12:30 ile 16:45-17:00 arası test sürecinde içeride yandık nerdeyse. Gelenler bunu bizde bilmiyorduk dedi. Benim arkadaşında evinde G-TECH taklıymış bunu bilmiyordum dedi. İlk izlenimde İ-FEEL ile kullanım tüketim konusunda vaad edilen değeri kısa sürede yakaladığını ve bunu devam ettirdiğini gösteriyor. Havalarda şansa sürekli çalıştırmayı gerektirecek kadar serin değil. Önümüzdeki günlerde umarım deneme şansı buluruz. @REMZİ96 bir kişi daha aynı sorun ile bize başvurdu dediler bende seni söyledim tam bilmiyorum dedi gelen kişi. Isıtma modunda basınç 27-33 BAR arası değişti motor frekansı da 30-46 hz arasında gördüm.
@Adem Helvacı bu sensör aşağıdaki konuma yerleştirmişler. AEP de sanırım termostat konumuna geçince flap yukarı kalkıyor ama iç fan hiç durmuyor sanırım ama ben öncede dikkatimi çekti ön kapağı açtığımda ortam sensörü probunu görememiş ve set değerine gelince fan tamamen durduğunu görmüştüm. Oda bu gün öğrendim ortam sensörü acayip biryerde.
Ekli dosyayı görüntüle 10766
Yukardaki fotoğrafın tam ortasında kare şeklinde delikli alan ortam sensörünün olduğu alanmış.
bana getirdikleri cihazda buydu@REMZİ96 inşallah klimayı iade etmemişsindir.
Sorun tuhaf ama TLC den gelen kişiler birisi benim ilkokul arkadaşım. @REMZİ96 ye takılan değil daha profesyonel alet ile geldiler.
Dikkat ederseniz set 26 ama iç ortam sıcaklık 28.5 ölçülüyor. Ama aşağıda görünen gibi iç ünite üzerinde kaç yazıyor.
Yani set 26 olsa bile 29 dereceye kadar içeriyi ısıtıyor. Kısacası ısıtmaya ve o değerde tutmaya çalışıyor. Buda = fazla tüketim.
Kumanda dan İ-FEEL özelliği ile kumadayı klimanın karşısına koltuğun üzerine koyduk set 27 yaptık kısa zamanda ulaştı ve İ-FEEL olmadan 780w tüketen klima 480W tüketir oldu. Ve klima bu sürede her iki durumda da kompresör durmadı. Şansa dışarısı 20 dereceydi ve güneşli. 12:30 ile 16:45-17:00 arası test sürecinde içeride yandık nerdeyse. Gelenler bunu bizde bilmiyorduk dedi. Benim arkadaşında evinde G-TECH taklıymış bunu bilmiyordum dedi. İlk izlenimde İ-FEEL ile kullanım tüketim konusunda vaad edilen değeri kısa sürede yakaladığını ve bunu devam ettirdiğini gösteriyor. Havalarda şansa sürekli çalıştırmayı gerektirecek kadar serin değil. Önümüzdeki günlerde umarım deneme şansı buluruz. @REMZİ96 bir kişi daha aynı sorun ile bize başvurdu dediler bende seni söyledim tam bilmiyorum dedi gelen kişi. Isıtma modunda basınç 27-33 BAR arası değişti motor frekansı da 30-46 hz arasında gördüm.
@Adem Helvacı bu sensör aşağıdaki konuma yerleştirmişler. AEP de sanırım termostat konumuna geçince flap yukarı kalkıyor ama iç fan hiç durmuyor sanırım ama ben öncede dikkatimi çekti ön kapağı açtığımda ortam sensörü probunu görememiş ve set değerine gelince fan tamamen durduğunu görmüştüm. Oda bu gün öğrendim ortam sensörü acayip biryerde.
Yukardaki fotoğrafın tam ortasında kare şeklinde delikli alan ortam sensörünün olduğu alanmış.
Sen yazdıklarımı okumadın sanırım. Klimanın kendi sensörü yanlış ölçtüğü için set değeri aynı olsa bile kendisi ölçerse 780w larda İ-feel ile kumandadan ölçerse 480w larda tüketiyor. Bu bide uzun kullanım değil yani.iade etmedim abi başkasına satacağımpeki çözüm ne anlamadım şuan senin klima anlık tüketimi kaç ifell açıkken normalleştimi tüketim
İç üniteden ölçümü halletmenin yolunu bulabilirsek bence iade etmeye gerek yok. Sen bu gün tam 23:55 veya 23:59 da 24 saatlik tüketim verisini indir klima sürekli açıksa sonra set değerini değiştirmeden İ-feel moduna al ve nerede vakit geçiriyorsan odada klimanın ucu iç üniteye bakar ve kumandanın arkasındaki sıcaklık sensörü deliği üste gelecek şeklide kumandayı bir yere koy ve yarın akşam aynı saat te tekrar verileri indir burada paylaş bir analiz edelim.iade etmedim abi başkasına satacağımpeki çözüm ne anlamadım şuan senin klima anlık tüketimi kaç ifell açıkken normalleştimi tüketim
İlginç nasıl fark etmediler acaba bu hatayı %90 aynı sorun sende de var. Bunu son kullanıcı olarak sen ben göremezsin ama o alette bariz belli oluyor. Ayrıca lazer olmamak şartı ile bir sıcaklık ölçerin varmı klimanın emme kısmına koyarak emdiği havanın sıcaklığını ölçüp klimanın kendi ölçtüğü ile kıyaslayabilirsin. Ama emin ol farklı çünkü ben ölçtüm emme 31 derece iken ünite 27 ye set halinde ve hala çalışıyordu.bana getirdikleri cihazda buydu
Epey bir gerilerde ya burda ya ilk konularda gtech in sensör yerini sormuştum ben abi size gree neyine güvenip sensörü oraya koyduysa ?İç üniteden ölçümü halletmenin yolunu bulabilirsek bence iade etmeye gerek yok. Sen bu gün tam 23:55 veya 23:59 da 24 saatlik tüketim verisini indir klima sürekli açıksa sonra set değerini değiştirmeden İ-feel moduna al ve nerede vakit geçiriyorsan odada klimanın ucu iç üniteye bakar ve kumandanın arkasındaki sıcaklık sensörü deliği üste gelecek şeklide kumandayı bir yere koy ve yarın akşam aynı saat te tekrar verileri indir burada paylaş bir analiz edelim.
Konumu aslında yanlış değil iyi ama 3 derece yanlış sapmalı okuyor. Niye yanlış değil çünkü sen de diyorsun termostat durumunda AEP iç fanı düşük kademe hala çalıştırıyor. G-TECH komple kapatıyor. Çünkü sensör kapakta değil ki hava sıcaklığını ölçek için fanı çalıştırsınEpey bir gerilerde ya burda ya ilk konularda gtech in sensör yerini sormuştum ben abi size gree neyine güvenip sensörü oraya koyduysa ?
Bizimkiler sende biliyorsun prime da bile evap üzerinde aep te kapakta ama emiş bölümüne yakın gree ye hayret ?
Bi ara ben aep sensörü kablo ile uzatıp nerelerde gezdirdim bir bilsen 1100w ta klimayı termostata sokmuştum ?
Hatta Mitsubishi klimlarda sana sensör yerini sormuştum gözükmüyor bunlar acaba nereye koyuyor diye.
Ben şunu anladım midea larda sensörün konumu çok iyi oyuzden geri yerine taktım.
Klima nekadar basınç ve dış etkenlere baksada o sensörü referans almak zorunda ve bunada biz kafa yormak zorunda değiliz üreten ler düşünmek zorunda
Klimanın biryeri rahat değil ki öyle yapıyor Muş eee bunu bizmi bulmak zorundayız?
AEP de ortam sensörü şurada@REMZİ96 inşallah klimayı iade etmemişsindir.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.