Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TCL 55P635 mi 50P735 mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

k.candinc

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
9000 - 13000
Marka Model Bilgisi
TCL 50P735 - TCL 55P635
Merhaba arkadaşlar çok acil tavsiyenize ihtiyacım var.

Bu iki televizyon arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim? ''Düşük'' olan modelin büyüklüğü ve CSOT olması içimi gıcıklıyor.

13000 TL olan 50P735, TCL'in sitesinde belirtilene göre:
Chot - Parlaklık 260 (typ.) - Renk 16.8M (8 bit)

13500 TL olan 55P635, TCL'in sitesinde belirtilene göre:
Csot - Parlaklık 270 (typ.) - Renk 1.07G (8 bit + FRC)

50P735'in 55 olanında da CHOT belirtilmiş ancak renk değeri farklı neden böyle anlamadım ayrıca 55P635'de diğer boyutlarında belirtilmesine rağmen Wi-Fi 5GHz belirtilmemiş umarım vardır.

Bu iki televizyon arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim? ''Düşük'' olan modelin büyüklüğü ve CSOT olması içimi gıcıklıyor.

50P735'in 55 olanında da CHOT belirtilmiş ancak renk değeri farklı neden böyle anlamadım ayrıca 55P635'de diğer boyutlarında belirtilmesine rağmen Wi-Fi 5GHz belirtilmemiş umarım vardır.
Ben de şuan bu durumdayım. Tek farkı bir tık da LG gündemimde. Bana bu grupta 735i önerdiler ama o zaman stokta yoktu veya bilerek koymuyorlardı. Nedense şu son 4 5 gündür 8 Temmuz dan beri nere baksam bulamadığım tv gelmiş. 144 ekran yenileme hızı ile QLED bir televizyon. Oyun vs beklentiniz yoksa film maç içinse 635 olabilir denildi. Ama şu da var 50 ekranların 55 ekranlara göre daha iyi olmadığını biliyorum. Sırf bu yüzden biraz büyük olacak ama odaya 55 almak istiyorum. Şunu düşünüyorum sanırım 745 Türkiye piyasasına girecek diye stok altı yapılan 735 ler piyasaya sürülmüş olabilir. Teşir ürünü almamak için bilindik mağazalara gidip sormanızı tavsiye ederim.

Ben de şuan bu durumdayım. Tek farkı bir tık da LG gündemimde. Bana bu grupta 735i önerdiler ama o zaman stokta yoktu veya bilerek koymuyorlardı. Nedense şu son 4 5 gündür 8 Temmuz dan beri nere baksam bulamadığım tv gelmiş. 144 ekran yenileme hızı ile QLED bir televizyon. Oyun vs beklentiniz yoksa film maç içinse 635 olabilir denildi. Ama şu da var 50 ekranların 55 ekranlara göre daha iyi olmadığını biliyorum. Sırf bu yüzden biraz büyük olacak ama odaya 55 almak istiyorum. Şunu düşünüyorum sanırım 745 Türkiye piyasasına girecek diye stok altı yapılan 735 ler piyasaya sürülmüş olabilir. Teşir ürünü almamak için bilindik mağazalara gidip sormanızı tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz LG modelleri hangileri atabilir misiniz? TLC 50P735 yenileme hızı 60Hz bu arada, benim aklıma takılan üst model olduğu halde panelin düşüklüğü ve fiyat farkına baktığımda gözden kaçırdığım bir fark mı olduğu. 735'i Amazonun kendisi satışa koymuş o yüzden güven konusunda sıkıntı olmaz galiba.

@Adem Helvacı @Murat ALA acil olmasa etiketlemezdim hocam ancak ürünler indirimde sayılır her an zam gelebilir özellikle bunlara ve bu fiyat bandında da eşdeğer çok bir şey yok.

LG nin 2 modelini düşünüyorum. 55NANO766QA ve 55UR81006LJ. Tlc veya bu ikisi arasında kaldım. Burada ben PS5 bağlamayı düşündüğümden TLC ye bir itme var ama LG ve TLC nin görüntü kalitesini bizzat gördüm. İşletim sistemi LG de Webos ve WiFi ye bağlamak problem olabiliyor. Nano grubunda ise bu kadar satın alınmasına rağmen 4 tane yorum harici sikayet varda hiç bir yerde tavsiye videosu veya yorumu bulamıyorum. Nano da 5. Nesil bir islemci var. UR81006 modeli yeni bir model sanırım bu senenin ürünü 6. Nesil bir islmeci var. LG ayrıca TLC ye göre neredeyse 2 kat daha ağır. TLC Gerçekten hafif. Bundan dolayı acaba LG nin malzeme kalitesi daha mı iyidir diye düşünüyorum. Tabi bugün yine @Adem Helvacı abinin satış sonrası hizmet kalitesi videosunu izledim 1 sene geriye kadar da gittim. Ama LG ile ilgili ne iyi ne kötü bir şey söylemiyor. Zaten normalde de söylemiyor da şunu bunu alın diye ama bende tıkandım kaldım. Keşke biri özellikle LG ve Nano ile ilgili çıkıp yorum yapsa da gidip alsam nasipse. Fotoğraf ve makerlik yapan bir arkadaş vardı. Bu grupta yine sağolsun TLC 725 veya 735 i satmış LG ye geçmiş. Yine diyorum sizin @Murat ALA illa cam gibi oyun oynayacağım demiyorum diyince 635 i de bana önerdiler. Sanırım karar sizin. LG konusunda lütfen yoruma ihtiyacım var benimde. Şimdiden değerli vaktini ayırıp yazan olursa çok sevinirim. Hayırlı geceler.

LG nin 2 modelini düşünüyorum. 55NANO766QA ve 55UR81006LJ. Tlc veya bu ikisi arasında kaldım. Burada ben PS5 bağlamayı düşündüğümden TLC ye bir itme var ama LG ve TLC nin görüntü kalitesini bizzat gördüm. İşletim sistemi LG de Webos ve WiFi ye bağlamak problem olabiliyor. Nano grubunda ise bu kadar satın alınmasına rağmen 4 tane yorum harici sikayet varda hiç bir yerde tavsiye videosu veya yorumu bulamıyorum. Nano da 5. Nesil bir islemci var. UR81006 modeli yeni bir model sanırım bu senenin ürünü 6. Nesil bir islmeci var. LG ayrıca TLC ye göre neredeyse 2 kat daha ağır. TLC Gerçekten hafif. Bundan dolayı acaba LG nin malzeme kalitesi daha mı iyidir diye düşünüyorum. Tabi bugün yine @Adem Helvacı abinin satış sonrası hizmet kalitesi videosunu izledim 1 sene geriye kadar da gittim. Ama LG ile ilgili ne iyi ne kötü bir şey söylemiyor. Zaten normalde de söylemiyor da şunu bunu alın diye ama bende tıkandım kaldım. Keşke biri özellikle LG ve Nano ile ilgili çıkıp yorum yapsa da gidip alsam nasipse. Fotoğraf ve makerlik yapan bir arkadaş vardı. Bu grupta yine sağolsun TLC 725 veya 735 i satmış LG ye geçmiş. Yine diyorum sizin @Murat ALA illa cam gibi oyun oynayacağım demiyorum diyince 635 i de bana önerdiler. Sanırım karar sizin. LG konusunda lütfen yoruma ihtiyacım var benimde. Şimdiden değerli vaktini ayırıp yazan olursa çok sevinirim. Hayırlı geceler.
Hocam LG'nin o modellerinin fiyatlarında Samsung yok mu? LG'yi severim ama zamanında telefonlarında milleti aşık ettiği kadar delirtti de çok sürpriz bir marka ama Samsung hemen hemen her kategoride favorim ve ekran bakımından tek geçerim.

Hocam LG'nin o modellerinin fiyatlarında Samsung yok mu? LG'yi severim ama zamanında telefonlarında milleti aşık ettiği kadar delirtti de çok sürpriz bir marka ama Samsung hemen hemen her kategoride favorim ve ekran bakımından tek geçerim.
Bilmiyorum bu konuda alternatif sunan olmadı. Ben ps5 bağlayacak tv arıyorum dedim samsung 55QN modeli ile TLC olabilir dedim buradan yürüdü gitti konu. LG nin görüntü rengi çok hoşuma gidiyor birde Geforce Now ı destekliyor. Aylık belli bir ücret verip uzak sunucudan istenilen tüm oyunları açabileceği yazıyor. Onun haricinde şu panel Samsung veya X bir marka al diyen olmadı. @Murat ALA belki yine yardımcı olur ve 2 3 farklı marka model söylerse 10 ile 20k fiyatta az altı ustü düşünürüm. Forumda gezip zaman öldüren biri değilim gerçekten ihtiyaca binaen arayış içindeyim. Adam kurutma makinasi modeli söyledi ikiletmeden aldım. Biraz yardım lazım anlayacağın. Şuan itidalli bir korkum ışık sızması yapmayacak bir tv marka model farketmez kalite ve güven versin yeter. Hayırlı geceler.

Son düzenleme:
55qn modelini satın aldım dün biraz körü körüne hareket ettim ne yazikki çeyiz ürün oldugundan kurulum yaptırmadım daha doğrusu kapalı kutu buldurup aldım dediğiniz gibi gidip izleyip beğenip aldım vatan bilgisayar üzerinden ama içimi bir kuşku sardı tcl ile aynı fiyata aldık acaba sorunlu mu diye bakıyorum dediğiniz gibi iki üç yorumdan başkasınida bulamadım bilgilenirseniz eğer benide es geçmeyin yol yakınken değişime bakalım :)

Merhaba ürün nasıl beğendiniz mi tavsiye edermisiniz
Merhaba, beğendim öneririm. Üç adet ölü piksel tespit ettim ama panelde başka hiçbir sorun olmadığı için yenisini isteyip de bulutlanma gibi bir sorunla karşılaşma riskini almadım, belli de olmuyor zaten. Görüntü gayet harika, COF sayısı segmentine göre yüksek olduğu için almıştım o yüzden uzun vadede üzmez diye düşünüyorum tek eksiği Google TV olduğu için Android özgürlüğünden kısıtlıyor biraz, kumandada mouse modu yok o yüzden kendiniz mouse takmak zorundasınız, chrome cast performansı berbat ve dahili gelen web tarayıcısıyla veya apk ile kurabildiğiniz chrome'dan herhangi bir şey izleyemezsiniz o yüzden üyelikli içerik servislerine muhtaçsınız. Belki de bu işe yoğunlaşmış düşük sistem kullanan tarayıcıları kurup denesek olabilir ama sanmıyorum.

Merhaba, beğendim öneririm. Üç adet ölü piksel tespit ettim ama panelde başka hiçbir sorun olmadığı için yenisini isteyip de bulutlanma gibi bir sorunla karşılaşma riskini almadım, belli de olmuyor zaten. Görüntü gayet harika, COF sayısı segmentine göre yüksek olduğu için almıştım o yüzden uzun vadede üzmez diye düşünüyorum tek eksiği Google TV olduğu için Android özgürlüğünden kısıtlıyor biraz, kumandada mouse modu yok o yüzden kendiniz mouse takmak zorundasınız, chrome cast performansı berbat ve dahili gelen web tarayıcısıyla veya apk ile kurabildiğiniz chrome'dan herhangi bir şey izleyemezsiniz o yüzden üyelikli içerik servislerine muhtaçsınız. Belki de bu işe yoğunlaşmış düşük sistem kullanan tarayıcıları kurup denesek olabilir ama sanmıyorum.
Iptv gibi uygulama yükleniyormu ve görüntü aktarma berbat demissiniz nasıl bir sorunla karşılaştıniz

Iptv gibi uygulama yükleniyormu ve görüntü aktarma berbat demissiniz nasıl bir sorunla karşılaştıniz
Biraz uğraşla apk yüklenebiliyor iptv yüklerken sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak kendi mağazasında olmayan apkların kullanımı zorlu çünkü dediğim gibi kumanda da mouse modu yok onun yerine, mouse bağlayabilirsiniz. Görüntü aktarmada görüntü kalitesi berbat, siyahlar çok fazla pikselleşiyor ve yazılar keskin değil çok pütürlü, gecikme var mıydı emin değilim şu an ama kullanacağımı sanmıyorum o yüzden gecikme olmasa da önemi yok benim için.

Biraz uğraşla apk yüklenebiliyor iptv yüklerken sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak kendi mağazasında olmayan apkların kullanımı zorlu çünkü dediğim gibi kumanda da mouse modu yok onun yerine, mouse bağlayabilirsiniz. Görüntü aktarmada görüntü kalitesi berbat, siyahlar çok fazla pikselleşiyor ve yazılar keskin değil çok pütürlü, gecikme var mıydı emin değilim şu an ama kullanacağımı sanmıyorum o yüzden gecikme olmasa da önemi yok benim için.
Genelde karasal yayın kullanacaz ses görüntü olarak beğendiniz mi diğer özelliklerini gerekirse xbox ile çözeriz.migrostan ya bu cihazı veya 55ua3d63dt cihazi alacagim ama55p 635 ağır basıyor cevaplarınız için teşekkür ediyorum

Panel bilgilerini öğrenmek istiyorum biraz acil media marktayım teşekkürler

Ekli dosyalar

• 63A363E2-44B5-4F67-893A-F01653DD9C5B.jpeg
    63A363E2-44B5-4F67-893A-F01653DD9C5B.jpeg
    76.2 KB · Görüntüleme: 20
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri