Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yaklaşık 25-30m2 dikdörtgen oda için dikdörtgenin kısa tarafına asılacak şekilde duran TV için (TVnin olduğu duvarın solunda ve tam karşısında cam var içeri yeterli miktarda güneş giriyor) IPS / VA panel bu durumlarda çok aşırı fark eder mi? (Vestel ve ürünlerine -Toshiba/Regal- baktığım için buraya yazdım)

Ek olarak bakmam gereken özellik var mıdır?

Yaklaşık 25-30m2 dikdörtgen oda için dikdörtgenin kısa tarafına asılacak şekilde duran TV için (TVnin olduğu duvarın solunda ve tam karşısında cam var içeri yeterli miktarda güneş giriyor) IPS / VA panel bu durumlarda çok aşırı fark eder mi? (Vestel ve ürünlerine -Toshiba/Regal- baktığım için buraya yazdım)

Ek olarak bakmam gereken özellik var mıdır?
Dostum senin isteklerini panel tipi değil panelin anti glare değeri yani matlık katman yüzdesi piyasa da min %1 max %25 en çok kullanılan oran 1-2.4-3 nadir görülen ise 5 ve 25 şu ara JR645R3HA3L kodlu 65qa9700 tv sizin için çok iyi olabilir fakat daha yüksek güneş ışınlarında netlik isterseniz 9520 serisi 75 inç Vestel oranı 25 ya da Frameless Samsung LS Serisi oranı 25 bakabilirsiniz bir ara Samsung 60bu8000 oranı 5 vardı ama artık piyasa da bulamazsın

Son düzenleme:
Merhaba,

panel menüsünden aşağıdaki bilgi geliyor. panel tipi üreticisi nedir. VA panel gibi geliyor bana yan açılardan berbat.
55_VESQNFAZ01J_N1UHD_D_DF0_T185_V5678

Bir diğer sorum da, aşağıda etiketini paylaştığım ürün, a101 mağazada duruyor. Panel tipi nedir?
vestel W.app üzerinden yazdım size dönecekler cevabını verdi.
Bu tv nin panelini nasıl öğrenebilirim.

1703759790078.jpeg

Merhaba hocam 65_VESQNTRZ01F_P2UHD_D_D_F4_V_185_V4763 panel bilgisi öğrenebilir miyim 4kda arka taraf kırmızı ise renk çok kırmızı oluyor insan yüzü kıpkırmızı gözüküyor panelle ilgili bir problemden dolayı sorun mudur acaba öğrenebilirsem çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim
Bende yeni aldım ,, aynı panel kodu benimkide. Sanırım SDP Sakai olan panel den bizimkiler LG değiller. Sakai ne kadar iyi bir panel bilemiyorum. Üstadlar bir yorum yaparlarsa mutlu oluruz. Kötü ise uzun ömürlü değilse tv yi değiştirme şansımız varken şuan değiştirebiliriz.

Merhaba hocam 65_VESQNTRZ01F_P2UHD_D_D_F4_V_185_V4763 panel bilgisi öğrenebilir miyim 4kda arka taraf kırmızı ise renk çok kırmızı oluyor insan yüzü kıpkırmızı gözüküyor panelle ilgili bir problemden dolayı sorun mudur acaba öğrenebilirsem çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim
SAKAI Panel

Merhaba,

panel menüsünden aşağıdaki bilgi geliyor. panel tipi üreticisi nedir. VA panel gibi geliyor bana yan açılardan berbat.
55_VESQNFAZ01J_N1UHD_D_DF0_T185_V5678

Bir diğer sorum da, aşağıda etiketini paylaştığım ürün, a101 mağazada duruyor. Panel tipi nedir?
vestel W.app üzerinden yazdım size dönecekler cevabını verdi.
Bu tv nin panelini nasıl öğrenebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 11113
AUO Panel

Dostum senin isteklerini panel tipi değil panelin anti glare değeri yani matlık katman yüzdesi piyasa da min %1 max %25 en çok kullanılan oran 1-2.4-3 nadir görülen ise 5 ve 25 şu ara JR645R3HA3L kodlu 65qa9700 tv sizin için çok iyi olabilir fakat daha yüksek güneş ışınlarında netlik isterseniz 9520 serisi 75 inç Vestel oranı 25 ya da Frameless Samsung LS Serisi oranı 25 bakabilirsiniz bir ara Samsung 60bu8000 oranı 5 vardı ama artık piyasa da bulamazsın
Anladım hocam 55inç'de anti glare özelliği yüksek ürün bulmak için iyi ücreti de gözden çıkarmak gerekiyor anladığım kadarıyla.

Anladım hocam 55inç'de anti glare özelliği yüksek ürün bulmak için iyi ücreti de gözden çıkarmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
55 inç bulur musun bilemem ana Vestel de şansın var bulup bulmamak adına seri no gönderirsin o mudur değil bulursun ( aynı ürünün birden fazla panelle ürettikleri için söylüyorum bunu)

Bende yeni aldım ,, aynı panel kodu benimkide. Sanırım SDP Sakai olan panel den bizimkiler LG değiller. Sakai ne kadar iyi bir panel bilemiyorum. Üstadlar bir yorum yaparlarsa mutlu oluruz. Kötü ise uzun ömürlü değilse tv yi değiştirme şansımız varken şuan değiştirebiliriz.
Eğer 65qa9700 ise Sakai panel bulmuşsan kaçırma bence %5 antiglare bulamazsın bu sıra

Herkese iyi forumlar ...

1-) 55ua9631
2-) 55qa9700
3-) 55q9700tt

Panellerinden 2.nin 55inç 3.nün 50inç boyutunu inceleme fırsatını buldum.
2.üründe renk doygunluğu çok fazla ve kırmızı tonları yoğun gibi geldi (**tüm TVlerde aynı şövalye film oynatılıyordu) ama incelediğim benzer segmentlere göre ben buradayım diyordu, 3.ürünün 50" olan boyutunda ise şahsen daha gerçekçi bir renk tonlaması varmış hissiyatı oluştu. 1.ürünü inceleme fırsatı bulamadım yarın başka bi yerde bakabilirsem alıntılayacağım.

Şimdi sorularım şunlar olacak:

*Bu ürünleri panel özellikleri ve kalitesi bakımından sıralamaya soksak nasıl bir liste elde ederiz?
*3. ürünün 55" modeli ile 50" modelinin kullandığı paneller farklı mıdır?
***Son ve en önemli soru TVde futbol & diğer spor müsabakaları izlenirken görüntüyü işlemede piksel problemi çıkarmayacak özelliğe sahip iyi panel hangisindedir?

2 gün içinde TV işine bir karar verip almam lazım yoksa zamlara kalacağız .s.s

Herkese iyi forumlar ...

1-) 55ua9631
2-) 55qa9700
3-) 55q9700tt

Panellerinden 2.nin 55inç 3.nün 50inç boyutunu inceleme fırsatını buldum.
2.üründe renk doygunluğu çok fazla ve kırmızı tonları yoğun gibi geldi (**tüm TVlerde aynı şövalye film oynatılıyordu) ama incelediğim benzer segmentlere göre ben buradayım diyordu, 3.ürünün 50" olan boyutunda ise şahsen daha gerçekçi bir renk tonlaması varmış hissiyatı oluştu. 1.ürünü inceleme fırsatı bulamadım yarın başka bi yerde bakabilirsem alıntılayacağım.

Şimdi sorularım şunlar olacak:

*Bu ürünleri panel özellikleri ve kalitesi bakımından sıralamaya soksak nasıl bir liste elde ederiz?
*3. ürünün 55" modeli ile 50" modelinin kullandığı paneller farklı mıdır?
***Son ve en önemli soru TVde futbol & diğer spor müsabakaları izlenirken görüntüyü işlemede piksel problemi çıkarmayacak özelliğe sahip iyi panel hangisindedir?

2 gün içinde TV işine bir karar verip almam lazım yoksa zamlara kalacağız .s.s
Merhaba,
1) bırakın boyut farkını, aynı boyutta bile farklı panel gelme ihtimali var (karma panel üretim denilen konu) bu sebeple şunun paneli daha iyidir gibi birşey söylemek pek mümkün değil
2) ilk soruda cevabı vermiş oldum zaten
3) yine panel bilgisi olmadığı için buna da yorum yapmak zor ama bunun için panelin yenileme hızı (50-60-100) ve G to G değeri önemli. Mesela LG ve CSOT panellerin bazılarında G to G 6 ve 6.5 ms ama hangisinin denk geleceği önemli, ya tekil panel üretilen bir model bulmak lazım yada belirttiğiniz özelliklere uygun karma panel üretimlere bakmak lazım, forumda modelleri aratarak teknik bilgilerinde panel çeşitliliğine bakınız ama unutmayınız aynı modelin yeni parti üretime geçmesi halinde panel bilgileri değişebilir bu sebeple beğendiğiniz modeli konu açıp mevcut üretimde hangi paneller olduğunu sorabilirsiniz.

Panel bilgisi nedir acaba?

Ekli dosyalar

• 1703843307437.jpg
    1703843307437.jpg
    70.6 KB · Görüntüleme: 15
Merhabalar. Öncelikle doğru yere yazmıyorsam yönlendirmenizi rica ederim. Vatanda satılan vestel 70q9700tt modelinin anakart, yazılım, panel bilgileri gibi teknik özelliklerini öğrenebilir miyim? Bu modelin vestel 70qa9700 ile bir benzerliği var mıdır?
Teknik özelliklerini öğrenebilirsem bir an önce sipariş geçmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Selamlar vatandan Onvo 50f950 aldım henüz kurulum yapılmadı resimde yazan kod ile öğrenebilir miyiz hangi panel olduğunu?

Ekli dosyalar

• IMG_20231230_112953.jpg
    IMG_20231230_112953.jpg
    101.3 KB · Görüntüleme: 12
Panel bilgilerini öğrenmek istiyorum biraz acil bugün tv almam lazım

Ekli dosyalar

• 310355AE-2320-47A1-9A53-AF419293641A.jpeg
    310355AE-2320-47A1-9A53-AF419293641A.jpeg
    100.1 KB · Görüntüleme: 22

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri