Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Xtrame save modeli geçtiğimiz yaz almıştık. Ancak şu an kış modunda kullanınca gerçekten rahatsız ediyor iç ünite fanının durmaması
Ha modeliniz xreme ise çok basit dediğiniz gibi fan durmadigi zaman rahatsız ediyor

Şimdiye kadar parametre kodları içinde benim en sevdiğim kod 4 numara oldu bakalım siz hangisini beğeneceksiniz

Sizlere de çok teşekkür ediyorum ilgilendiniz. Değerli vaktinizi ayırdınız. Adem abi daha önce paylaşmış. Bizim için tekrar paylaştı. Risk ne bilemiyorum ama servise ricada bulunacağım bakalım.
Ne demek Rica ederim kardeşim ?

Risk dediğimiz olay şu şekilde servis menüsüne erişim sağladığımız vakit bizimle işi olmayan bölümleri kurcalarsak klimanın orijinal oluşatını bozma riski var onuda nerden nasıl yaptığımızı unutursak iş büyür klimanın ana kartının değişimi ne kadar uzar olay

Ama sadece işimiz olan bölüm ile uğraşıp yaparsak bana göre hiçbir riski yok zaten ne yaptığımızı da hafızamızda tuttuğumuz zaman geri eski haline alıp kayıt edince bozulma imkânı da yok adem abide baya basit anlatmış zaten bu şekilde mümkün değil karışıklık olması siz evde kendiniz de yapabilirsiniz

Bir de abi bizlerin kültürel anlamda bir sıcaklık algısı var onu da inkâr edemiyoruz.
Mesela benim çocukluğum 80 lerin Eskişehirinde geçtiği için orada bırakın klima mlima (ki o yıllarda kimin evinde vardı klima :kiskis) şu gaz sobaları bile Eskişehir kışında dişinin kovuğu gibi oluyordu :D

Alışmışız çocukluktan KÖMÜR denen meretin verdiği kaloriye, diğer yandan bir de psikolojik etkisi var hani şöyle çıtır çıtır ve gürül gürül gibi sesler ile daha vücudun ısınmadan zihnin ısınıyordu :kiskis

Eskişehirden İzmir'e geri dönüp (Baba asker olduğu için ben İzmirde doğmama rağmen Eskişehirde çocukluğum geçti, sonra İzmire geri döndük emekli olunca) gaz sobası ile ısınmaya başlayınca ''Bu ne len'' dedik ama gariptir ki ısıtıyordu :kop

Hakikaten Eskişehirde yüzüne bakmadığımız gaz sobası ile biz İzmir de kış geçirirdik.

Hiç odun kömür sobası kurmadık bir daha.
Ama bir daha hiçbir şekilde de İLİKLERİMİZE KADAR ısınmadık, sadece ısındık o kadar :D

Tabi şimdi bakıyoruz Dünya sağlık örgütü diyor ki ''Kardeşim 21 derece neyinize yetmiyor''
Hatta aynı DSÖ yatak odalarımızı ısıtmamamız gerektiğini ve mümkünse kalın yorgan ile 15 - 18 derece arasında uyumamız gerektiğini belirtiyor.

Viesmann bu konuda güzel bir yazı yazmış mesela kullanıcıları için.

En uygun oda sıcaklığı, kullanım alanına bağlı değişkenlik gösterebilir. Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir.
16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler. Bir mutfağın ideal oda sıcaklığı, sıcaklıktaki dalgalanma nedeniyle 18°-20° C arasındadır. Koridorlar ve depolar gibi aktif olmayan mekanlar için, normal oda sıcaklığı yaklaşık 15°-18°C'dir.

Abi ben bundan 3 yıl öncesine kadar odun kömür sobası kullanıyordum desene oyüzden 27 28° set ile kullanır mışız biz klimayı ?

Yalnız o dönemde evden işe çıkarken hep aklım evde olurdu fırtınalı havalarda soba tüter mi yok efendim sobadan köz atıp Allah göstermesin ev yanarmı vsvs birçok etken akşam saat 10 gibi mecburende sönmesini beklerdik yatınca zehirlermesin diye sonra sabah kalkınca heryerimiz taşa keserdi hastalık tan gözümüzü açamazdık yani birçok kötü faktörü var bu soba denen meretin pisliği ayrı bir sorun.

Sonra işte klimaya geçtik rahat ettik bize göre velinimet klima ammaaa yalıtımsız bir oda veya evde ısınmak zor bu seferde yalıtımın zorluğunu benim klima çekiyor elektrik sarfiyatı fazla oluyor onada yapacak birşey yok maalesef

Ha modeliniz xreme ise çok basit dediğiniz gibi fan durmadigi zaman rahatsız ediyor

Şimdiye kadar parametre kodları içinde benim en sevdiğim kod 4 numara oldu bakalım siz hangisini beğeneceksiniz
Ben senin önerinle geçtiğim 4 deyim halen abi. Değiştirmeye gerek görmedim çok stabil oldu bu haliyle gerçekten.
Aklına sağlık :ok

Abi ben bundan 3 yıl öncesine kadar odun kömür sobası kullanıyordum desene oyüzden 27 28° set ile kullanır mışız biz klimayı ?

Yalnız o dönemde evden işe çıkarken hep aklım evde olurdu fırtınalı havalarda soba tüter mi yok efendim sobadan köz atıp Allah göstermesin ev yanarmı vsvs birçok etken akşam saat 10 gibi mecburende sönmesini beklerdik yatınca zehirlermesin diye sonra sabah kalkınca heryerimiz taşa keserdi hastalık tan gözümüzü açamazdık yani birçok kötü faktörü var bu soba denen meretin pisliği ayrı bir sorun.

Sonra işte klimaya geçtik rahat ettik bize göre velinimet klima ammaaa yalıtımsız bir oda veya evde ısınmak zor bu seferde yalıtımın zorluğunu benim klima çekiyor elektrik sarfiyatı fazla oluyor onada yapacak birşey yok maalesef
Abi nasip ederse yaratan, bir evimiz olursa karton kutudan bile olsa, o zaman iletim yalıtım ne varsa bakçez gaari :D

Yeri gelmişken ekleyeyim, Midea Xtreme ve Midea All Easy Pro dediğimiz AEP haricinde BRE dediğimiz Breezeless modelinde de aynı özellik aktif edilebiliyor ancak şu ana kadar henüz Midea Prime modelinde bunu girmeyi ben başaramadım.

Aslında bunu bulsaydık bütün kaira airfel kullanıcıları da faydalanırdı.
bununla ilgili gelişmeleri takip ediyor olacağım hocam. Kaira kullanıcısıyım follow me için midea kumanda arayışındayım, sanıyorum ki kendi kumandası ile parametre değiştiremeyiz.

İyi olmana sevindim, sağlasın çok şükür iyiyiz ştandart yaşamaya devam ediyoruz.
Bende sevindim kardeşim eyvallah?
Ben uzun zamandır böyle acayip bir grip görmedim tat duyusunu anladık ta sıcak ve soğuğu bile hissetmez olmuştum ikinci kez serum yedim biraz biraz öyle kendime geldim Allah kimseye hastalık dert vermesin inşallah ?

Bir de abi bizlerin kültürel anlamda bir sıcaklık algısı var onu da inkâr edemiyoruz.
Mesela benim çocukluğum 80 lerin Eskişehirinde geçtiği için orada bırakın klima mlima (ki o yıllarda kimin evinde vardı klima :kiskis) şu gaz sobaları bile Eskişehir kışında dişinin kovuğu gibi oluyordu :D

Alışmışız çocukluktan KÖMÜR denen meretin verdiği kaloriye, diğer yandan bir de psikolojik etkisi var hani şöyle çıtır çıtır ve gürül gürül gibi sesler ile daha vücudun ısınmadan zihnin ısınıyordu :kiskis

Eskişehirden İzmir'e geri dönüp (Baba asker olduğu için ben İzmirde doğmama rağmen Eskişehirde çocukluğum geçti, sonra İzmire geri döndük emekli olunca) gaz sobası ile ısınmaya başlayınca ''Bu ne len'' dedik ama gariptir ki ısıtıyordu :kop

Hakikaten Eskişehirde yüzüne bakmadığımız gaz sobası ile biz İzmir de kış geçirirdik.

Hiç odun kömür sobası kurmadık bir daha.
Ama bir daha hiçbir şekilde de İLİKLERİMİZE KADAR ısınmadık, sadece ısındık o kadar :D

Tabi şimdi bakıyoruz Dünya sağlık örgütü diyor ki ''Kardeşim 21 derece neyinize yetmiyor''
Hatta aynı DSÖ yatak odalarımızı ısıtmamamız gerektiğini ve mümkünse kalın yorgan ile 15 - 18 derece arasında uyumamız gerektiğini belirtiyor.

Viesmann bu konuda güzel bir yazı yazmış mesela kullanıcıları için.

En uygun oda sıcaklığı, kullanım alanına bağlı değişkenlik gösterebilir. Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir.
16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler. Bir mutfağın ideal oda sıcaklığı, sıcaklıktaki dalgalanma nedeniyle 18°-20° C arasındadır. Koridorlar ve depolar gibi aktif olmayan mekanlar için, normal oda sıcaklığı yaklaşık 15°-18°C'dir.

Abi bizde kömür sobası dönemlerinin çocuklarıyız sonradan Gebze'de doğalgaz ile tanıştık 23⁰ setlere doğalgaz dönemlerinden alışkınım. ? Klima ile Muğla'da tanıştım geç kalmışım abi ?

Sizleri muhteşem işçiliğimle baş başa bırakayım ???

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Abi duvarda sıkıntı olur mu uzaklaştırmak mantıklı mı? ? Benim yukarıda olan klimanın suları yerden sıçrayıp duvara geliyor. ?

Abi duvarda sıkıntı olur mu uzaklaştırmak mantıklı mı? ? Benim yukarıda olan klimanın suları yerden sıçrayıp duvara geliyor. ?
Aslında kendimce dedim ki "ulan dış cephe burası, sonuçta yağmur yağınca da ıslanıyor duvar."

Ama bir iki usta ile konuşunca dış cephelerin su geçirmezliğinin sürekli olmadığı bilgisini edindim, bunlar her ne kadar silikon destekli vs vs olsa da kesintisiz her gün her saat suya maruz kalınca iç tarafa hakikaten rutubet vuruyormuş.

Ben de iki ustanın yalancısıyım ??

Aslında kendimce dedim ki "ulan dış cephe burası, sonuçta yağmur yağınca da ıslanıyor duvar."

Ama bir iki usta ile konuşunca dış cephelerin su geçirmezliğinin sürekli olmadığı bilgisini edindim, bunlar her ne kadar silikon destekli vs vs olsa da kesintisiz her gün her saat suya maruz kalınca iç tarafa hakikaten rutubet vuruyormuş.

Ben de iki ustanın yalancısıyım ??
Mantıklı abi bende bir şekilde biraz ileri yönlendireyim diyorum ama mübarek normal bir su atmıyor her yerinden şapır şapır akıyor ?

Sizleri muhteşem işçiliğimle baş başa bırakayım ???

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Ev sahibine de Midea yakışır :D

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri