Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

münzevi1940

Multi Tester
İnceleyenler Kulübü
Bütçe
25k-35k
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi Arçelik Beko Baymak Daikin
5,65m-4,75m (26.83 metrekare) salon kısmını sadece yaz aylarında soğutma amaçlı kullanmak için klima arayışı içerisindeyim.
Karadeniz bölgesi (Atakum/Samsun) deniz seviyesinde malum...
Binada birinci kat ve yalıtım mevcut. Salonda çok büyük bir pencere oranı yok. Pencereler izolasyonlu.
Küçük bebeğim var. Yaz aylarında hem çocuğum hem de yetişkin olarak bizlerinde konforu açısından satın almayı düşünüyorum.

Kullanım konusunda salona kurulu ve zaman zaman salon kapısını açıp hol ve genel olarak evin havası hafifte olsa değişsin diye düşüncemiz var

Ne gibi bir marka özellik arıyorsun? sorusunun cevabını vermek gerekirse... Kaliteli uzun yıllar kullanmayı ve arıza vs problemi yaşamamak açıkçası tercihim ama bunları söyleyince malum fiyatlar uçuyor...
Öncelikle mitsubishi düşünmüştüm... açıkçası evladiyelik diyeceğim kaliteli olduğunu duyduğum marka.. Daha sonra ise sigma sanırım alt ürünü onlarda ses,malzeme kalitesi vb şikayetler almış.. açıkçası genel manada kullanım alanı vb. genel bilgileri verdim.

Bu konuda tavsiye görüş her türlü öneri ve bilgiye açığım...

(Satın alma kullanma hatta marka bilinirliği vs çok bilgim yok...Tamamen kişisel araştırma analiz.. Haddimi aşıp ukalalık ettiysem affola)

Fiyat net değil. Ben böyle firmadan ürün almam. Servis kalitesi sabit değil. Fiyat sabit değil. Sunulan hizmet sabit değil, yok borusu fiyata dahil de dış ünite dahil değil. Hepsini veriyoruz ama borular ücretli yani ürün içeriği de sabit değil. Böyle bir ürün bal olsa unutulur kusura bakmasın kimse. Biz bu işlerle de uğraşıyoruz ama en azından servisi olsun diyip arçelik alıyoruz, aldırıyoruz.

Abi yalıtımsız bir eve ben olsam beyaz eşya yada küçük ev aletleri dışında Arçelik klima önerisi vermem keşke Arçelik in net bir klima ürünü olsada öneri versek.

Baktık ki midea servisi veya ağı zayıf bizde güzel bir gree modeli buluruz oda olmadı Airfel lg buluruz burda önemli olan kardeşimizin alacağı ürüne güvenmesi çünkü işin içinde ısıtma var yazın soğutma işi kolayda kışın ısıtma zor abi.

Oyüzden bende diyorum işte yarın konuyu daha açık tartışalım ali olmazsa Veli olur ustalar el atsın kendi açımdan ne desem yanlış yönlendirme olur hazır arkadaşın kafasida karışık zaten hepten yanlış ürün yada btu seçimi yaptırırsam büyük sorumluluk altına girmiş olurum

Gree nin elbette güzel bir modeli vardır

Konu benim klima önerisinden başka arkadaşa sonra başka yerlere gitmiş 😂 önemli değil

Klima konusunda halen tavsiyeye açığım illa ki mitsubishi midea olmak zorunda değil tamamen evladım için kafa patlatıyorum.

Remzi bey sağ olsun fiyat vs bilgilendirme yaptı. Açıkçası aklıma binbir türlü şey geldi. Hakkını helal et... Direkt atakum bayi ile görüşüp verdiği bilgileri açıkçası teyit ettim. Gerçekten dürüstçe yardımcı oldu. Tekrar hakkını helal et kardeşim. Malum İnternet ortamı kirli ve her türlü dolandırıcılığa açık...
Buraya yansıtmadan kafamda kurdum düşündüm ama DMde söylediklerinin eksiği fazlası yok her şey tastamam doğruydu.

Konu benim klima önerisinden başka arkadaşa sonra başka yerlere gitmiş 😂 önemli değil

Klima konusunda halen tavsiyeye açığım illa ki mitsubishi midea olmak zorunda değil tamamen evladım için kafa patlatıyorum.

Remzi bey sağ olsun fiyat vs bilgilendirme yaptı. Açıkçası aklıma binbir türlü şey geldi. Hakkını helal et... Direkt atakum bayi ile görüşüp verdiği bilgileri açıkçası teyit ettim. Gerçekten dürüstçe yardımcı oldu. Tekrar hakkını helal et kardeşim. Malum İnternet ortamı kirli ve her türlü dolandırıcılığa açık...
Buraya yansıtmadan kafamda kurdum düşündüm ama DMde söylediklerinin eksiği fazlası yok her şey tastamam doğruydu.
Harbiden de abi senin konu patladı 🤣
Hiç farketmedim öyle daldım kusura bakmayın 😬
Remzi canımızdır gardaşımızdır bizim 🥰
Sizde inşallah kafanıza göre dilediğiniz gibi bir ürün alır yada bulursunuz inşallah 🙋

Ben sizlere 12 bin BTU AEP alıp keyfinize bakmanızı öneririm. Bütçe müsait değilse Xtreme de çok başarılı bir ürün her koşulda sizi üzmez. 🤗
Açıkçası aep benimde aklımdaki model. Servis ağı kalitesi konusundaki soru işaretleri giderek artıyor. Gerçekten şehirde 1 tanecik servis görünüyor. Yarın müşteri hizmetleri ile görüşüp güncel bir bilgi almayı düşünüyorum.

Regal klima bile övüldü bana kafamdan artık yanık dumanlar geliyor :)

Açıkçası aep benimde aklımdaki model. Servis ağı kalitesi konusundaki soru işaretleri giderek artıyor. Gerçekten şehirde 1 tanecik servis görünüyor. Yarın müşteri hizmetleri ile görüşüp güncel bir bilgi almayı düşünüyorum.

Regal klima bile övüldü bana kafamdan artık yanık dumanlar geliyor :)
Hem ekonomi hem performans konusunda kafan rahat olur. Biz yatıp kalkıp klima konuşuyoruz az çok tecrübe kazandık birşeyler biliyoruz diye düşünüyorum. 🙂 Regal 😅🙏

Hem ekonomi hem performans konusunda kafan rahat olur. Biz yatıp kalkıp klima konuşuyoruz az çok tecrübe kazandık birşeyler biliyoruz diye düşünüyorum. 🙂 Regal 😅🙏
Demirdöküm viesmann airfel aklınıza ne geliyorsa önerildi :)
Yıllarca aile evimde 9luk dümdüz Demirdöküm 15yıldan fazladır halen çalışıyor.

En son benim bulanık zihnin motor piston yakıp yerli üretim alıp işi bitireceğim.

Ama ama gel gelelim kaliteli düzgün iş görür servisle sadece kurulumda muhatap olup bir daha birbirimizi görmeyeceğim iyi bir cihaz olsun iç sesi her şeye baskın geliyor

En son benim bulanık zihnin motor piston yakıp yerli üretim alıp işi bitireceğim.

Ama ama gel gelelim kaliteli düzgün iş görür servisle sadece kurulumda muhatap olup bir daha birbirimizi görmeyeceğim iyi bir cihaz olsun iç sesi her şeye baskın geliyor
O biraz şans işi Mitsubishi klimanın en üst segmenti bir klima alırsın o bile fabrikasyon hatalı olabilir yada dandik bir servise denk gelme durumun söz konusu olabilir. 🙂

Yerli üretim klimaların çoğunluğu lg kompresör ama işte adamlar içine düşük kalorili kompresörü koyup koyup satıyor oyüzden biz öneri vermiyoruz hocam sonra klima takılıyor kullanıcı ya sık defrost yapıyor diyor yada ısıtmıyor veya sıcak üflememe sorunu çıkıyor ortaya iyi hoş servis ağı geniş ama ürünlerinin çoğunda hayır yok

yabancı marka klimalar dada fabrikasyon bir hata çıkmadığı müddetçe takılıp unutuluyor yerinde ganatisi bile zaten o şekilde kullanılarak bitip gidiyor

Demirdöküm klimaların çoğunluğu gree üretim Airfel midea üretim viesmandan emin değilim haier üretimi olabilir Mitsubishi elctric zaten belli
Gree midea Mitsubishi bunlar hem ana marka hemde belli başlı yan üretimi var

Aciliyet yoksa bence kafanızı rahatlatın biraz stres etmeyin iyice araştırıp öyle karar verin

Nasıl geniş abi? Koca Samsunda 1 (yazıyla bir) servisleri var. O da kapasitesi düşük bir servis. Satış için derebahçede büyük bir bayi açılıyordu en son. Fiyatı oradan almalısınız @münzevi1940 . Her şey dahil fiyat midea olunca kesin değil. Sorulması lazım.
4 adet yetkili bayii + yetkili servis var siz samsunda nerde yaşıyorsunuz acaba ?

Aslında elektrik teknikeriyim Teiaş trafo merkezinde çalışıyorum röle elektronikle işimiz ama gel gelelim klima işine pek kafamı vermedim bugüne kadar.Lojmana geçelim iki kuruş kar edelim dedik izmir belediye lojmanın gazını vermedi böylece kaldık.yalıtım yok son kat güneş görüyor ev salon 25,açılan koridor 9,yatak odası 16 metrekare.şimdilik salonda soba yatak odasında ufo kullanıyorum bu arada elektrik aboneliğimiz trafolu olarak görünüyor yani ticari tüketim hesaplaması bu şekilde 1100 geldi üzerine odun kömür angaryası derken yoruldum.bugün gree ye gidip 30 bine pular aldım ama teslimatı olmadı sonradan adem abinin videor aklıma geldi bi girdim midea aşağı midea yukarı iyice karıştım.akşamları açıp yatarken kapatabilirim yada çok ekonomi yapabilirse koridoru açıp yatak odasından 9 luk sigma kurulmamış ikinci el var montajlatabilirim her şey olabilir bütçem yukarı çıkabilir ama bu kardeşinize f/p bi ürün söyleyin.midea pro kendi sitesinde 18 liği 59 bin nette 37 çıkamadım içinden
Abi sen tasarruf istiyorsan gree pular serisini iptal et en başta fairy ona göre bir tık daha tasarruflu ama 2 katı daha kaliteli bir ürün arasında 7 değil 6 bin var sana 7 derlerse yok 6 olursa alırım de illa Gree alacam diyorsan ısınma soguma konusunda fairy modeli 4 4 lük işini yapar ama hem görevini yapsın hemde tasarruflu olsun istiyorsan midea ya yönelmeni öneririm

Remzi kardeşim
arkadaşımızın benim ev gibi yalıtım da yokmuş şuan iade de edebilirim yada değişik bir model alabilirim gree nin kendi içinde diyor tasarrufa en yakın modeli ne olabilir gree lerin yardımcı olalım en azından ileriki zamanlarda sıkıntı çekmesin işi şansa bırakmamak lazım
Yalıtım olmasa bile 12 lik öneririm ama en üst kat olayı kafama takılıyor

Abi sen tasarruf istiyorsan gree pular serisini iptal et en başta fairy ona göre bir tık daha tasarruflu ama 2 katı daha kaliteli bir ürün arasında 7 değil 6 bin var sana 7 derlerse yok 6 olursa alırım de illa Gree alacam diyorsan ısınma soguma konusunda fairy modeli 4 4 lük işini yapar ama hem görevini yapsın hemde tasarruflu olsun istiyorsan midea ya yönelmeni öneririm
Bende aynı fikire geldim diyebilirim az önce hanimada aynısını söyledim ve hatta Multi olarak 50 lere biterse öyle yapayım montaj yapılmamış sigma 9 var elimde onuda ikinci elde satayım gree Multi bana 40 Lara gelir diye düşünüyorum.Gonul midea ister doğrudur ama ikisi arasında 0.4 kW fark olsa 10 kusur senede amorti eder diye düşünüyorum bilmem yanılıyor muyum ?

Scop olarak benim için değer olarak midea ile gree 20 bin fark ne biliyim değer mi bilemedim yorumlara açığım bu konuda

Bende aynı fikire geldim diyebilirim az önce hanimada aynısını söyledim ve hatta Multi olarak 50 lere biterse öyle yapayım montaj yapılmamış sigma 9 var elimde onuda ikinci elde satayım gree Multi bana 40 Lara gelir diye düşünüyorum.Gonul midea ister doğrudur ama ikisi arasında 0.4 kW fark olsa 10 kusur senede amorti eder diye düşünüyorum bilmem yanılıyor muyum ?

Scop olarak benim için değer olarak midea ile gree 20 bin fark ne biliyim değer mi bilemedim yorumlara açığım bu konuda
0.4 kwh saatte mi abi

Klima multi olursa tüketim dahada artar multi klimaları genelde dış ünite montaj sorunu olan yerlere öneriyoruz

Fiyat net değil. Ben böyle firmadan ürün almam. Servis kalitesi sabit değil. Fiyat sabit değil. Sunulan hizmet sabit değil, yok borusu fiyata dahil de dış ünite dahil değil. Hepsini veriyoruz ama borular ücretli yani ürün içeriği de sabit değil. Böyle bir ürün bal olsa unutulur kusura bakmasın kimse. Biz bu işlerle de uğraşıyoruz ama en azından servisi olsun diyip arçelik alıyoruz, aldırıyoruz.
sessiz kalıyorum sana…

Son düzenleme:
Aslında elektrik teknikeriyim Teiaş trafo merkezinde çalışıyorum röle elektronikle işimiz ama gel gelelim klima işine pek kafamı vermedim bugüne kadar.Lojmana geçelim iki kuruş kar edelim dedik izmir belediye lojmanın gazını vermedi böylece kaldık.yalıtım yok son kat güneş görüyor ev salon 25,açılan koridor 9,yatak odası 16 metrekare.şimdilik salonda soba yatak odasında ufo kullanıyorum bu arada elektrik aboneliğimiz trafolu olarak görünüyor yani ticari tüketim hesaplaması bu şekilde 1100 geldi üzerine odun kömür angaryası derken yoruldum.bugün gree ye gidip 30 bine pular aldım ama teslimatı olmadı sonradan adem abinin videor aklıma geldi bi girdim midea aşağı midea yukarı iyice karıştım.akşamları açıp yatarken kapatabilirim yada çok ekonomi yapabilirse koridoru açıp yatak odasından 9 luk sigma kurulmamış ikinci el var montajlatabilirim her şey olabilir bütçem yukarı çıkabilir ama bu kardeşinize f/p bi ürün söyleyin.midea pro kendi sitesinde 18 liği 59 bin nette 37 çıkamadım içinden
Yatak odası koridor salon kapıları açık şekilde mi kullanacaksınız hocam

Yatak odası koridor salon kapıları açık şekilde mi kullanacaksınız hocam
Hocam çok kararsızım her şekilde yürürüm sistem kurmaya çalışıyorum kendi evim kirada orda 9 Luk sigma inverter duruyor satabilirim yada ekliyebilirim , multispreet gree yapıp sigmayı satabilirim,yada salonda 18 lik kurup yatak odası UFO yapabilirim.
Çok farklı varyasyonlara acilacak şekilde ilerliyorum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri