Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 396
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 386
Arçelik A55Q990A alacakken bu konuyu okudum(iyiki).."Paranla rezil olmak" durumunu yaşamamak için Sony 49XF8577 ile yola devam etmeye karar verdim. Karma panel kullanmak nedir arkadaş panda da denk gelebilir boe de işe bak..! Tüm paneller aynı standartta olmadığı için attan inip eşeğe binme ihtimali oldukça yüksek. Ürünü satın alacaksın seri numarasını MH ne vereceksin sana kutunu açacaklar(durum tamda bu). Madem karma panel gibi bir garabet var kutunun üzerine panel üreticisini yazarsın müşteri o panel üreticisinin ürününü almayı isterse ne ala...Bu ekonomide risk alacak zenginlikte değiliz maalesef.

Arçelik A55Q990A alacakken bu konuyu okudum(iyiki).."Paranla rezil olmak" durumunu yaşamamak için Sony 49XF8577 ile yola devam etmeye karar verdim. Karma panel kullanmak nedir arkadaş panda da denk gelebilir boe de işe bak..! Tüm paneller aynı standartta olmadığı için attan inip eşeğe binme ihtimali oldukça yüksek. Ürünü satın alacaksın seri numarasını MH ne vereceksin sana kutunu açacaklar(durum tamda bu). Madem karma panel gibi bir garabet var kutunun üzerine panel üreticisini yazarsın müşteri o panel üreticisinin ürününü almayı isterse ne ala...Bu ekonomide risk alacak zenginlikte değiliz maalesef.
Karma panel olduğunu nereden öğrendiniz hocam

Bunca tvyi alan var şöyle detaylı bir incelene gelmemiş. Görüntü kalitesi menü siyah kalitesi vs biri çekip atsa bizede yol gösterirdi.

Bunca tvyi alan var şöyle detaylı bir incelene gelmemiş. Görüntü kalitesi menü siyah kalitesi vs biri çekip atsa bizede yol gösterirdi.
Hocam 2021 model fald'li Sony TV de var bende, ikisini kıyasalacak olursam grundig tv'nin menü gezinme hızı filan çok daha hızlı. Görüntü kalitesine gelicek olursam Sony bu konuda çok çok daha başaralım VA tabanlı fald bir panel olduğu için ışık sızması gibi bir durum yok ayrıca otomatik yerel karartma gibi özelliklerinden dolayı siyahlar daha başarılı. Grundig kötü mü asla değil ışık sızmaları var ama rahatsızlık verecek boyutta değil benim için. Aydınlık sahnelerde parlaklık rahatsız edecek kadar yüksek geldi bana grundigde kısmak zorunda kaldım. Daha tam uygun film ve TV ayarını bulamadım gözüme hitap eden. Düşük çözünürlükte upscale de biraz başarısız gibi geldi bana. Onun dışında 120 hz 65 inç 3 yıl garantili bir TV'yi 24bin gibi rakama aldığımı düşünümce çok sorun etmiyorum salonda dizi film maç gibi içerikleri seyretmek için fiyatına göre çok iyi bir TV olduğunu düşünüyorum.

Karma panel olduğu bilgisine nereden ulaştınız bilgi verebilir misiniz? Benim de içime kurt düşürdünüz.

Ben de 65inç alacaktım ama 65inç'lere MediaMarkt'a gidip bakınca çok çok büyük geldi gözüme. Çerçevesiz tasarım da olmasından mütevellit 55inç bence en ideali. Görmeden kesinlikle almayın arkadaşlar benden size bir tavsiye. Tam 65'i alacakken gidip gördüm ve 55'i gece kuşu indiriminden 21.250'ye aldım. 55GHQ9500. İnşallah memnun kalırız. İyi forumlar.
Hocam, ürün gelince yazar mısınız? Görüntü kalitesi falan nasıl diye? Ben de indirimde yakalasam 55" olanı alacağım ama bir türlü denk gelemedim.

Nereden ulaştınız bu bilgiye? Bu konunun başından sonuna kadar böyle bir bilgiyi görmedim ve bunu tartışan da olmadı.

Karma panelden kasıtları üründe belli bir panel taahhüdü olmadığı anlamına geliyor bence. Ürün iki sene üretimde kalırsa mesela, o anki duruma ihtiyaca göre farklı panel de olabilir.

Bildiğim kadarıyla, paneli kendi üretebilen ana firmalar (LG, Samsung) dahi panel şu olacak diye garanti yahut açıktan bilgi vermiyor. Teknik, ticari şartlar neyi gerektiriyorsa o. Aynı model cihazlar bile farklı bölgelerde farklı panellerle çıkıyor.

2008'de Samsung tv aldık. Tayvan malı MStar çipset, Tayvan CMO panel. Samsung/Kore neresinde anlamamıştık. Cihaz güzeldi ama.
2014'te LG Tv aldık, panel LG eyvallah. Ama ilk üretimleri 60 Hz, bir süre sonra 120 Hz. Neyse ki 120 çıkmıştı bizimki.

Çok da takılmayın bence. Karmalık bu aletlerin doğasında var. Şu an için paneller BOE ADS (IPS). Siz yine de serisinden sorarsınız almadan/kurdurmadan önce.

Ben de 65inç alacaktım ama 65inç'lere MediaMarkt'a gidip bakınca çok çok büyük geldi gözüme. Çerçevesiz tasarım da olmasından mütevellit 55inç bence en ideali. Görmeden kesinlikle almayın arkadaşlar benden size bir tavsiye. Tam 65'i alacakken gidip gördüm ve 55'i gece kuşu indiriminden 21.250'ye aldım. 55GHQ9500. İnşallah memnun kalırız. İyi forumlar.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Lakin şunu da dikkate almak lazım. Bu cihazlar kullandıkça küçülüyor. :) Ben 65 inç aldım. Gözüm 75 GHU'da idi, hanım veto etti. Neyse, oturma odasına kurulunca dev gibi geldi. (eskisi 47 inç idi). Bir iki hafta sonra göz alıştı, 75 lik daha iyi olurmuş aslında. (izleme mesafesi 280-290 cm). Yine de şikayetim yok, memnunum. 47lik ise şimdi cücük kadar geliyor. Bir zamanlar TCL 55 alma niyetim vardı. Hatta alıp siparişi iptal etmiştim. Şimdi iyi ki 55 inç almamışım diyorum.

Büyük diye korkmayın arkadaşlar, göz alışıyor.

Karma panelden kasıtları üründe belli bir panel taahhüdü olmadığı anlamına geliyor bence. Ürün iki sene üretimde kalırsa mesela, o anki duruma ihtiyaca göre farklı panel de olabilir.

Bildiğim kadarıyla, paneli kendi üretebilen ana firmalar (LG, Samsung) dahi panel şu olacak diye garanti yahut açıktan bilgi vermiyor. Teknik, ticari şartlar neyi gerektiriyorsa o. Aynı model cihazlar bile farklı bölgelerde farklı panellerle çıkıyor.

2008'de Samsung tv aldık. Tayvan malı MStar çipset, Tayvan CMO panel. Samsung/Kore neresinde anlamamıştık. Cihaz güzeldi ama.
2014'te LG Tv aldık, panel LG eyvallah. Ama ilk üretimleri 60 Hz, bir süre sonra 120 Hz. Neyse ki 120 çıkmıştı bizimki.

Çok da takılmayın bence. Karmalık bu aletlerin doğasında var. Şu an için paneller BOE ADS (IPS). Siz yine de serisinden sorarsınız almadan/kurdurmadan önce.
Üretici bunu garanti etmedikten sonra vallahi takılırım hocam. Kurulumdan önce sordursam ne olacak ki kutu yada cihazda sorun olmadıkça başka cihaz getirmezler dediğim gibi kendi namı hesabıma riski sevmem. Üzerinde durmayana da saygı duyarım.

Üretici bunu garanti etmedikten sonra vallahi takılırım hocam. Kurulumdan önce sordursam ne olacak ki kutu yada cihazda sorun olmadıkça başka cihaz getirmezler dediğim gibi kendi namı hesabıma riski sevmem. Üzerinde durmayana da saygı duyarım.
Dostum müşteri hizmetlerinin açıklamalarını çok da ciddiye alma Ben 75ghu9000 aldım. Benimle birlikte aynı TV'yi alanların Hiçbirinde farklı bir panel çıkmadı buradaki arkadaşlar 65 inç diğer modeli kullanıyor burada satın alan hiçbir arkadaşta farklı bir panel çıkmadı gelen panelde gayet iyi bilgin olsun.. bu kadar insanlar arasında hiç kimseye farklı bir panel çıkmamışken sana özel başka bir panelle gönderirlerse ona bir şey diyemem

Ekranda üzerindeki koruma folyosu üstüne yapıştırılmış yazıyor etikette

Ekli dosyalar

• IMG_20240210_215819.jpg
    IMG_20240210_215819.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 85
Sizlerin destekleriyle 55GHQ9550 satın aldım yarın servis kuruluma gelecek yüzümüzü kara çıkarmaz inşallah.

merhaba iki haftadır bu televizyonu kullanıyorum. Gerçekten çok iyi yorumlar var televizyon hakkında çok bilgi sahibi oldum fakat hızlı sahnelerde mesela hızlı el hareketlerinde o bölgede görüntü kayması gibi bir şey oluyor kullanıcıların hepsinde böyle bir sorun var mı yoksa herhangi bir ayar mı yapılması gerekiyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri