Merhabalar 50'' veya 55'' 10.000tl ye kadar televizyon arıyoruz. Maç seyretmiyoruz ve oyun oynamıyoruz sadece tv kanalları ve film platformları için kullanacağız. Bu fiyatlarda f/p olarak Tcl'nin rakiplerine göre daha önde olduğunu düşünüyorum, ama servis konusunda emin değilim siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tcl ve diğer markalardan model önerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
TCL ile benim çok inişli çıkışlı iletişim sürecim oldu
Önce (Yıllar önce) Türkiye piyasasını gireceklerini öğrenince inanılmaz mutlu oldum çünkü kıymetli ve kaliteli üründür, ayrıca Samsung için de rakip arıyordum yalan değil.
Sonra sahaya girdiler, önce ürünleri sonra da servis hizmetleri öyle bir hüsran ve hayal kırıklığı oldu ki bu sefer TCL ve Bilkom ve hatta servis hizmetlerini sunan HTS teknik hizmetler ile karşı karşıya geldik çünkü bir çok olumsuz içerik üretip yayınladım tüketicilerin olumsuz geri dönüşlerine istinaden kendi tespitlerimi de ekleyerek.
Hatta bazı kurum yetkilileri ile saygı sınırları içerisinde ancak tatsız yazışmalarımız oldu.
Sonra şikayetler zayıfladı, sessizlik oldu, aradan aylar geçti, önce birkaç tüketiciden memnuniyet dönüşü geldi, sonra birkaç tüketiciden daha memnuniyet geri dönüşü gelince hemen yeni gelen parti ürün üzerinde güncel bir kontrol sağladım ve en çok şikayetçi olduğumuz homojen dağılım ve yazılım stabilite sorunlarının neredeyse ortadan kaldırılma seviyesine getirildiğini gördüm, Servis konusuna karışmamak şartı ile ürünün alınabilir olduğunu söylemeye başladım, aradan bir zaman geçince bu sefer servis memnuniyet dönüşleri almaya başladım, sonrasında sevgili
@İlteriş Yılmaz ile inceleriz platformunu kurmaya karar verdiğimizde benim ricam ve şartım üzerine hiçbir firma ile ben irtibat halinde olmak istemediğim için artık tüm diyaloglar kendisi ve firmalar arasında olmaya başladı, lansmanlarına davet ettiler, orada servis hizmetleri yetkilileri ile de görüşme sağlayınca bazı revizyonlardın bilgisini almış sağ olsun. Sahadaki değişimin sebebinin de bu olduğunu düşündüm ama yine de takip etmek istedim.
Günümüz günce durumunda ise ürünler ile ilgili şikayet oranları çok çok dikkat çekecek şekilde düşmüş halde, Servis hizmetleri de o benim feryat ettiğim dönemlerdeki gibi değil ancak halen bizim istediğimiz seviyede de değil.
Ben ONVO ve TCL markalarını bu nedenle ayrı kulvarda ele alıyorum çünkü en azından ''Biz yaptık oldu'' modunda değiller (LG Türkiye gibi mesela)
Bir şeyleri çözmeye uğraşıyor, mücadele ediyor, yenileme/iyileştirme çalışmaları yapıyorlar.
Diyeceğim o ki bu noktada size ''İyidir alın'' veya ''kötüdür almayın'' diyebilecek noktada değiliz (değilim)
Her şeyi mümkün olan en şeffaf şekilde paylaşmakla birlikte geleceğe dair somut gelişmeleri ancak olası riskleri de bilerek sizlere açık açık yazıyoruz.
Bu noktada kararı sizler vereceksiniz.
Şunu da hatırlatmadan geçmeyeyim, Bu ülkede PHILIPS ve LG gibi satış sonrası hizmetler konusunda söz konusu müşteri memnuniyeti olduğunda neredeyse REZİL ve UMURSMAZ durumda olan iki markadan ürün alınıyorsa TCL den hayli hayli alınır.