Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 10-12 BİN TL BULAŞIK MAKİNESİ TAVSİYESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shansur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

shansur

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
12000
Marka Model Bilgisi
Vestel
Öncelikle merhabalar, bulaşık makinesi alacağım ancak çok kararsızım. Pek anlamıyorum. Evde kullandığımız 15 senelik BOSCH marka artık eskidiği için değiştirme kararı aldık. Ve çok uzun sene kullandığımız için BOSCH marka baktım ancak fiyatlar çok yüksek. Araştırdığım kadarı ile gözüme çarpan birkaç model var. Önerilerinizi bekliyorum.

- VESTEL BM5302
- VESTEL BM5101
- VESTEL BM5312
- ARÇELİK 6155
- BOSCH SMS4IKW51T

Vestel marka çamaşır makinası kullanıyoruz, gayet memnunuz. Bu yazdığım ürünler nasıl? Veya bir önerisi olan var mıdır ? Vestel bulaşık makinaları güvenli midir, sağlam mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle merhabalar, bulaşık makinesi alacağım ancak çok kararsızım. Pek anlamıyorum. Evde kullandığımız 15 senelik BOSCH marka artık eskidiği için değiştirme kararı aldık. Ve çok uzun sene kullandığımız için BOSCH marka baktım ancak fiyatlar çok yüksek. Araştırdığım kadarı ile gözüme çarpan birkaç model var. Önerilerinizi bekliyorum.

- VESTEL BM5302
- VESTEL BM5101
- VESTEL BM5312
- ARÇELİK 6155
- BOSCH SMS4IKW51T

Vestel marka çamaşır makinası kullanıyoruz, gayet memnunuz. Bu yazdığım ürünler nasıl? Veya bir önerisi olan var mıdır ? Vestel bulaşık makinaları güvenli midir, sağlam mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Vestel'de eğer çamaşır makinesinden memnunsanız bulaşık makinesinden zaten tereddüt etmeyin deriz hep. Vestel'de beyaz eşya grubunda "gözünü kapat al" diyeceğimiz tek ürün bulaşık makinesidir. Şimdi doğruya doğru Vestel TV konusunda başarılı bir üretici bence. Hem satışta hem de sonrasında tüketici dostu. Ama çamaşır makinesine gelince biraz düşünmek lazım. Alınmaz değil ama aynı fiyata başka alternatifi varsa ona yönelmek daha iyi olur. Makine dengeli çalışmıyor, istikrarlı değil, kafasına göre takılabiliyor. Tabi bu her ürünü sıkıntılı demek de değil. Ama durum böyle. Biz bunları her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Alınır alınmaz o kişinin bileceği iş. Uyguna geliyorsa alınır. Ben aldım mesela.

Bulaşık makinesine gelince, bulaşık makinelerinde böyle sayabileceğimiz bir durum yok. Yani gözünü kapat al dememizin mantığı o. Bunu "tamam on numara makine, piyasanın en iyisi" diye algılamayın tabi. Ama şunu da belirteyim, markadan bağımsız olarak üretim kalitesi çok düştü. Eski "sağlam olsun" mantığı kalmadı hiçbir yerde. Hangi ürünü alırsanız alın o ürünün ne zaman nerden patlak vereceği az çok biliniyor. 24 senelik bulaşık makinemle, aynı marka sıfır bulaşık makinesini karşılaştırıyorum. Eskimemiş olsa kesinlikle 24 senelik olan taş çıkarır. Arada bir nazlanıyor, hatta sık sık nazlanmaya başladı artık. Ama yeni makine "buraya bu konmaz, yıkamıyorum" derken eski makine "su değiyorsa yıkarım" diyor resmen. Kurutma konusunda da eski makinede kuru bir şekilde çıkarırken, yeni makinede ne yapsam da su damlacıkları kalıyor illaki. İşte Bosch eski Bosch kalitesi değil derken, Arçelik'in 25 senelik ürününü değiştirmek isteyip "biz yine aynı marka istiyoruz" diyenleri de uyarırken hep bunları anlatıyoruz.

Yani siz şuan Vestel alıp 15 senelik Bosch ile karşılaştırınca elbette ki eskisine göre yenide kötü olan özellikler gözünüze çarpacak, ama bunlar Vestel'den değil de daha çok bu zamanda her şeyin böyle olmasından kaynaklı olabilir. Çünkü Bosch alsanız da aynı eksiklikler karşınıza çıkabilir. Bunları bilmekte fayda var.

- VESTEL BM5302
- VESTEL BM5101
- VESTEL BM5312
- ARÇELİK 6155
- BOSCH SMS4IKW51T

Gelelim ürünlere.

V BM 5302 üretimi bitmiş sanırım, yeni modeli olarak 5312 modeli var, Wifi özellikli bir ürün. Güzel bir ürün aslında beğendim özelliklerini. 5302'ye göre daha tasarruflu bir makine olmuş 5312. Otomatik kapı açma özelliği var. 5302'de otomatik kapı açma özelliği yok.

V BM 5101 ise biraz daha kısıtlanmış özelliklere sahip. LED ekran yok. Klasik makine. Wifi özelliği yok. Otomatik kapak açma özelliği yok. Yani bu tamamen marka olarak şişirilmiş bir ürün. A101'deki SEG'den farkı yok benim gözümde. Bunun yerine hemen hemen aynısı (ki bence daha alınabiliri) Regal BM 521 alırım ki en azından aradaki fiyat farkı cebime kalır.

Arçelik 6155'e bakınca, daha çok Vestel 5312 ile karşılaştırınca, aynı ürün gibi görüyorum. Vestel'in Wifi'si ve sessiz olduğunu iddia etmesi (motor yönünden, su fıştırma ve çarpma sesleri değil) Vestel BM 5312'yi bence öne geçiriyor. İkisinde de otomatik kapak açma özelliği var.

Bosch markasından pek anlamam, o yüzden iyi ya da kötü yorum yapmıyorum genellikle. Fakat markadan bağımsız, bulaşık makinesinin genel olarak standartı belli az çok. O nedenle aynı fiyata Arçelik ve Vestel'de daha özellikli ürünler var olarak yorumluyorum.

Bunlara bakarken Regal BM 844 diye bir ürün dikkatimi çekti. Regal markasının bence fiyatları yüksek. Yani Vestel'le aynı olacaksa neden Vestel almayayım. Arçelik yerine Beko alırım çünkü aynı ürün, aynı düzeyde marka. Ama Regal, marka olarak Vestel ile aynı düzeyde değil. Ürün olarak aynıdır orası ayrı tabi. Ama marka olarak Regal, Vestel'in altında bir marka, fakat bunu aynıymış gibi yönetmeleri saçma geliyor.

Regal BM 844'te, Wifi yok. 8 Programlı olarak geliyor. LCD ekranlı. Otomatik kapak açma özelliği var. Bir göz gezdirilebilir. Fakat Vestel 5312'yi kendi sitesinde 11, dışarıda 9-10 civarında bulabilirken, Regal'in 5 programlılarında özellikler daha az. Bu nedenle aynı fiyat dengi olan 12.000 TL'lik 8 programlı makinesini dışarıda 9-10 civarına bulamıyoruz. Yine de bir bakılabilir.

Bana en mantıklı geleni BM 5312 ve Arçelik 6155 oldu. Arçelik 6155'in ise Beko BM 5045 ile aynı olduğunu da ekleyeyim. Ön panel tasarımı farklı sadece. Beko'da bu aralar güzel indirimler olduğu için sık sık söylemeye başladım ben de.

Gelelim ürünlere.

V BM 5302 üretimi bitmiş sanırım, yeni modeli olarak 5312 modeli var, Wifi özellikli bir ürün. Güzel bir ürün aslında beğendim özelliklerini. 5302'ye göre daha tasarruflu bir makine olmuş 5312. Otomatik kapı açma özelliği var. 5302'de otomatik kapı açma özelliği yok.

V BM 5101 ise biraz daha kısıtlanmış özelliklere sahip. LED ekran yok. Klasik makine. Wifi özelliği yok. Otomatik kapak açma özelliği yok. Yani bu tamamen marka olarak şişirilmiş bir ürün. A101'deki SEG'den farkı yok benim gözümde. Bunun yerine hemen hemen aynısı (ki bence daha alınabiliri) Regal BM 521 alırım ki en azından aradaki fiyat farkı cebime kalır.

Arçelik 6155'e bakınca, daha çok Vestel 5312 ile karşılaştırınca, aynı ürün gibi görüyorum. Vestel'in Wifi'si ve sessiz olduğunu iddia etmesi (motor yönünden, su fıştırma ve çarpma sesleri değil) Vestel BM 5312'yi bence öne geçiriyor. İkisinde de otomatik kapak açma özelliği var.

Bosch markasından pek anlamam, o yüzden iyi ya da kötü yorum yapmıyorum genellikle. Fakat markadan bağımsız, bulaşık makinesinin genel olarak standartı belli az çok. O nedenle aynı fiyata Arçelik ve Vestel'de daha özellikli ürünler var olarak yorumluyorum.

Bunlara bakarken Regal BM 844 diye bir ürün dikkatimi çekti. Regal markasının bence fiyatları yüksek. Yani Vestel'le aynı olacaksa neden Vestel almayayım. Arçelik yerine Beko alırım çünkü aynı ürün, aynı düzeyde marka. Ama Regal, marka olarak Vestel ile aynı düzeyde değil. Ürün olarak aynıdır orası ayrı tabi. Ama marka olarak Regal, Vestel'in altında bir marka, fakat bunu aynıymış gibi yönetmeleri saçma geliyor.

Regal BM 844'te, Wifi yok. 8 Programlı olarak geliyor. LCD ekranlı. Otomatik kapak açma özelliği var. Bir göz gezdirilebilir. Fakat Vestel 5312'yi kendi sitesinde 11, dışarıda 9-10 civarında bulabilirken, Regal'in 5 programlılarında özellikler daha az. Bu nedenle aynı fiyat dengi olan 12.000 TL'lik 8 programlı makinesini dışarıda 9-10 civarına bulamıyoruz. Yine de bir bakılabilir.

Bana en mantıklı geleni BM 5312 ve Arçelik 6155 oldu. Arçelik 6155'in ise Beko BM 5045 ile aynı olduğunu da ekleyeyim. Ön panel tasarımı farklı sadece. Beko'da bu aralar güzel indirimler olduğu için sık sık söylemeye başladım ben de
Emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Gayet sağlıklı, bilinçli ve bilgilendirici yorumlar yapmışsınız. Çok sağolun ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri